De PVC Vloeren Specialist

Linoleum

Linoleum of een PVC vloer?

Bent u geïnteresseerd in een vloer van linoleum, maar heeft u vanwege het moeilijke legproces geen zin om eraan te beginnen? Zoekt u een vloer die gemakkelijker te onderhouden is dan linoleum en ook beter tegen vocht kan? Kijk dan eens naar de vergelijking tussen de eigenschappen van deze twee vloeren op deze pagina.


Onderhoudsvriendelijk:

Een PVC vloer en linoleum zijn allebei even goed te onderhouden, maar linoleum dient u periodiek te strippen en te voorzien van een nieuwe waslaag.
Een PVC vloer: maakt u schoon met een stofzuiger en dweil. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus het is zeker niet erg als uw emmer met sop per ongeluk omvalt. Bovendien is een PVC vloer niet poreus. Vloeistoffen trekken daarom niet in de vloeren.

Linoleum: In principe is linoleum net zo eenvoudig te onderhouden als een PVC vloer. Een vereiste is dan wel dat u de vloer periodiek dient te strippen en een nieuwe waslaag dient aan te brengen.


Vloerverwarming:

U kunt zowel Linoleum als een PVC vloer combineren met een (hoofd)vloerverwarming. Een voorwaarde is dan wel dat linoleum dan verlijmd is.
Een PVC vloer: De vloeren hebben een goede warmtegeleiding. Ze zijn dus geschikt voor ruimtes met vloerverwarming. De vloerverwarming is dan bovendien als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte goed doorlaat, zorgt dit ook voor lagere energiekosten.

Linoleum: In principe is linoleum ook geschikt voor vloerverwarming, maar dit is wel afhankelijk van de dikte. Hoe dikker linoleum is, hoe minder goed het de warmte doorlaat. Men moet linoleum ook verlijmen, anders kun je het niet als hoofdverwarming gebruiken.


Vochtbestendig:

Valt er een plens water op een PVC vloer? Geen punt. Bij linoleum is dat lastiger omdat het een natuurlijk product is.
Een PVC vloer: is geen natuurlijk product. Zodoende zet het niet uit en krimpt het niet. Het is vochtbestendig.

Linoleum: Linoleum is een natuurlijk product. Het kan wel met een vochtige doek worden afgenomen maar langdurig vocht kan leiden tot krimpen of uitzetten.


Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een PVC vloer is een feit. Linoleum is ook heel duurzaam, maar wordt voornamelijk gebruikt voor commerciële toepassingen.
Een PVC vloer: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat de vloeren extra duurzaam zijn.

Linoleum: Linoleum is een natuurproduct dat vaak is voorzien van diverse toplagen. Hierdoor is dit materiaal erg duurzaam, en wordt het dus vaak gebruikt voor commerciële doeleinden. Dit product is voor thuisgebruik dus ‘te goed’. Linoleum dient wel periodiek gestript te worden en te worden voorzien van een nieuwe waslaag.


Hygiënisch:

Een PVC vloer heeft een anti bacteriële behandeling en is daardoor zeer hygiënisch. Linoleum is ook goed schoon te houden dankzij het gladde oppervlak.
Een PVC vloer: Dankzij de anti bacteriële behandeling zijn de vloeren erg hygiënisch. Ook zijn ze gemakkelijk te reinigen zodat vuiligheid geen kans krijgt.

Linoleum: Linoleum is ook gemakkelijk te reinigen, onder andere vanwege de afwezigheid van naden. Deze vloer is dus ook hygiënisch.


Contactgeluidenreductie:

Zowel een PVC vloer als linoleum legt u meteen op de ondervloer. Daardoor zijn beide vloeren geluidsreducerend. Linoleum moet wel verlijmd zijn.
Een PVC vloer: Doordat een PVC vloer direct op de ondergrond is verlijmd, ontstaat er geen akoestiek. Daardoor heeft u geen last van contactgeluiden.

Linoleum: Linoleum veroorzaakt ook nauwelijks contactgeluiden, mits het is verlijmd. Wanneer linoleum niet verlijmd is, kan het alleen wel weer meer geluid veroorzaken.


Kleurvastheid:

Een PVC vloer is erg kleurvast, net zoals linoleum.
Een PVC vloer: De vloeren behouden zo goed als mogelijk is hun originele kleur, ook wanneer ze zijn blootgesteld aan zonlicht. Uit testen bleek namelijk dat een PVC vloer een zes of hoger scoort op een schaal van 0 tot 8.

Linoleum: Linoleum is even kleurvast als een PVC vloer.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een voordelige prijs. De prijzen van linoleum variëren sterk en zijn voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit.
Een PVC vloer: Alle vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn op dit moment in de aanbieding. U vindt ze nu vanaf € 14,95 per m². Deze prijzen zijn in onze winkel hetzelfde.

Linoleum: De prijzen van linoleum lopen ver uiteen. Ze zijn vooral afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal.