De PVC Vloeren Specialist

Marmoleum

Marmoleum of een PVC vloer?

Heeft een Marmoleum vloer uw interesse gewekt, maar twijfelt u omdat zo’n vloer lastig te leggen is? Of zou u liever een vloer hebben die nóg onderhoudsvriendelijker en vochtbestendiger is? En dient u ook rekening te houden met uw portemonnee? Kijk dan eens naar onze PVC vloeren. Op deze pagina ziet u een vergelijking tussen de eigenschappen van PVC vloeren en Marmoleum. Kijk en vergelijk.


Onderhoudsvriendelijk:

Een PVC vloer: maakt u slechts schoon met een dweil en stofzuiger. Al onze vloeren zijn vochtbestendig, dus het is zeker niet erg als u een emmer sop op de vloer laat vallen. Een PVC vloer is niet poreus en vloeistoffen trekken daarom niet in onze vloeren.

Marmoleum: In principe is Marmoleum net zo eenvoudig te onderhouden als een PVC vloer.


Vloerverwarming:

U kunt zowel Marmoleum als een PVC vloer combineren met een (hoofd)vloerverwarming. Het is dan wel het beste als Marmoleum verlijmd is.
Een PVC vloer: heeft een goede warmtegeleiding. Onze vloeren zijn daarom goed bruikbaar voor ruimtes met vloerverwarming. De vloerverwarming is dan zelfs als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte goed doorlaat, zorgt dit bovendien voor lagere energiekosten.

Marmoleum: Marmoleum is ook geschikt voor vloerverwarming. Dit is dan wel afhankelijk van de dikte. Hoe dikker het Marmoleum is, hoe minder goed het de warmte doorlaat. Ook moet men Marmoleum verlijmen, anders kun je het niet als hoofdverwarming gebruiken.


Vochtbestendig:

Valt er een plens water op een PVC vloer? Geen punt. Bij Marmoleum is dat lastiger omdat het een natuurlijk product is.
Een PVC vloer: is geen natuurlijk product. Daarom zal het niet uitzetten of krimpen. Het is dus vochtbestendig.

Marmoleum: Marmoleum is wel een natuurlijk product. Het kan met een vochtige doek worden afgenomen maar langdurig vocht kan leiden tot krimpen of uitzetten.


Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een PVC vloer is een feit. Marmoleum is ook heel duurzaam.
Een PVC vloer: Al onze vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat een PVC vloer extra duurzaam is.

Marmoleum: Marmoleum is een natuurproduct dat vaak voorzien is van verschillende toplagen. Hierdoor is deze vloer erg duurzaam, en wordt hij dus vaak gebruikt voor commerciële toepassingen. Dit product is voor thuisgebruik eigenlijk dus ‘te goed’.


Hygiënisch:

Alle PVC vloeren krijgen een anti bacteriële behandeling en zijn daardoor zeer hygiënisch. Marmoleum is dankzij het gladde oppervlak ook goed schoon te houden.
Een PVC vloer: Dankzij de anti bacteriële behandeling zijn onze vloeren bijzonder hygiënisch. Ook zijn ze moeiteloos te reinigen zodat vuiligheid geen enkele kans krijgt.

Marmoleum: Marmoleum is ook gemakkelijk te reinigen vanwege de afwezigheid van naden.


Contactgeluidenreductie:

Beide vloeren legt u meteen op de ondervloer. Daardoor zijn beiden geluidsreducerend. Overigens dient Marmoleum dan wel verlijmd te zijn.
Een PVC vloer: Doordat een PVC vloer direct op de ondergrond verlijmd is, ontstaat er geen akoestiek. Daardoor heeft u geen last van contactgeluiden.

Marmoleum: Marmoleum veroorzaakt ook amper contactgeluiden, mits het is verlijmd. Wanneer uw Marmoleum niet verlijmd is, kan het wel weer meer geluid veroorzaken.


Kleurvastheid:

Marmoleum is erg kleurvast, net zoals een PVC vloer.
Een PVC vloer: De PVC vloeren zijn getest op kleurvastheid. Het resultaat: op een schaal van 0 tot 8 bleek een PVC vloer een zes of hoger te scoren, en dat betekent dat ze zeer kleurvast zijn.

Marmoleum: Marmoleum is net zo kleurvast als een PVC vloer.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een voordelige vaste prijs. De prijzen van Marmoleum variëren sterk en zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de kwaliteit.
Een PVC vloer: Alle vloeren van De PVC Vloeren Specialist zijn momenteel in de aanbieding. U vindt ze nu vanaf € 14,95 per m².

Marmoleum: De prijzen van Marmoleum zijn zeer verschillend. Ze zijn vooral afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal.