De PVC Vloeren Specialist

Over magnetische PVC vloeren

De productie van PVC vloeren, waarvan zijn deze gemaakt:

De afkorting ‘PVC’ staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een soort kunststof die begin 19e eeuw bij toeval is ontdekt, toen iemand per ongeluk een fles met een ander materiaal blootstelde aan zonlicht. Pas een eeuw later begon men PVC te gebruiken in commerciële toepassingen en inmiddels is PVC een materiaal dat wordt gebruikt in ontelbare producten, bijvoorbeeld in het huishouden. Iedereen kent de PVC-buizen die elektrische bedrading bij elkaar houden. Maar ook kozijnen, speelgoed en regenkleding zijn vaak gemaakt van PVC.


Het innovatieve systeem is een aanwinst voor onze totale collectie PVC vloeren. De overdracht van het materiaal is een magnetische film, die los op de ondergrond wordt gelegd, waarna daar eenvoudig de design lamellen op gelegd kunnen worden. (door een metalen achterkant van de designlamellen is dat zeer eenvoudig).


De voordelen van magnetische PVC vloeren zijn overduidelijk:

Geen gebruik van lijmen, in veel gevallen is er geen egalisatie nodig, geen uitzetting als gevolg van vocht, is het extreem bestand voor zwaar gebruikte gebieden. Daarnaast verdraagt MFD extreme omstandigheden en een snelle en schone installatie.

Deze oplossing is ideaal voor renovatie daar waar er een harde vloer ligt, deze hoef je in veel gevallen niet te verwijderen, zodat de Magnetische PVC vloer direct over de bestaande vloer heen gelegd kan worden. Ook heb je geen wachttijd voor het drogen van lijm en hoef je geen gebieden af te zetten, omdat je niet met een lijm werkt.

Ook voor winkels- hotels- kantoren enz. is dit systeem zeer geschikt. De reeds bestaande oppervlakte hoeft niet verwijderd te worden, het leggen is snel. Daarnaast kunnen de Magnetische vloerdelen eenvoudig weggenomen worden en uiteraard dan ook weer gemakkelijk vernieuwd worden. Bij het vervangen van de vloerdelen kan u de magnetische folie vanzelfsprekend hergebruiken.


 Merk magnetische PVC vloeren: