De PVC Vloeren Specialist

Novilon

Novilon of een PVC vloer?

Denkt u over een vloer van Novilon, maar heeft u vanwege het ingewikkelde legproces geen zin om eraan te beginnen? Zoekt u juist een vloer die hartstikke gemakkelijk te leggen is? Eentje waarbij u te allen tijden uw vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken? Kijk dan eens naar de verschillen tussen Novilon en een PVC vloer. Op deze pagina vindt u namelijk een vergelijking tussen de eigenschappen van deze vloeren.


Onderhoudsvriendelijk:

Een PVC vloer en Novilon zijn allebei even goed te onderhouden.
Een PVC vloer: maakt u schoon met een stofzuiger en dweil. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus het is zeker niet erg als uw emmer met sop per ongeluk omvalt. Bovendien is een PVC vloer niet poreus. Vloeistoffen trekken daarom niet in de vloeren.

Novilon: De eigenschappen van Novilon zijn op dit punt hetzelfde als die van een PVC vloer.


Vloerverwarming:

U kunt zowel een PVC vloer als Novilon combineren met een vloerverwarming. Er wordt dan wel geadviseerd om Novilon te verlijmen.
Een PVC vloer: De vloeren hebben een goede warmtegeleiding. Ze zijn dus geschikt voor ruimtes met vloerverwarming. De vloerverwarming is dan zelfs als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte goed doorlaat, zorgt dit ook nog eens voor lagere energiekosten.

Novilon: In principe is Novilon ook geschikt voor vloerverwarming, maar dit hangt wel af van de dikte. Hoe dikker Novilon is, hoe minder goed het de warmte doorlaat. Het wordt wel
aangeraden om Novilon te verlijmen, anders is het minder geschikt om met vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.


Vochtbestendig:

Een PVC vloer en Novilon zijn beiden bestendig tegen vocht.
Een PVC vloer: is geen natuurlijk product. Zodoende zet het niet uit en krimpt het niet. Het is vochtbestendig.

Novilon: Ook Novilon is geen natuurlijk product en krimpt niet of zet dus niet uit. Het is dus, net als een PVC vloer, vochtbestendig.


Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een PVC vloer is altijd een feit. De duurzaamheid van Novilon hangt af van de prijs van het materiaal.
Een PVC vloer: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat de vloeren extra duurzaam zijn.

Novilon: De dikte van de toplaag van Novilon is goed. De kwaliteit hiervan kan nog wel verschillen naar gelang de prijsklassen.


Hygiënisch:

Een PVC vloer heeft een anti bacteriële behandeling en is daardoor zeer hygiënisch. Novilon is ook goed schoon te houden.
Een PVC vloer: Dankzij de anti bacteriële behandeling zijn de vloeren erg hygiënisch. Ook zijn ze gemakkelijk te reinigen zodat vuiligheid geen kans krijgt.

Novilon: Novilon is vergelijkbaar met een PVC vloer vanwege Noviclean: een behandeling waardoor vuil zich veel minder makkelijk kan hechten. Bovendien is Novilon ook snel en eenvoudig te reinigen.


Contactgeluidenreductie:

Een PVC vloer en Novilon legt u beiden meteen op de ondervloer. Daardoor zijn de vloeren allebei geluidsreducerend. Novilon moet wel verlijmd zijn.
Een PVC vloer: Doordat een PVC vloer direct op de ondergrond is verlijmd, ontstaat er geen akoestiek. Dat betekent rust in huis.

Novilon: Novilon veroorzaakt ook nauwelijks contactgeluiden, mits het is verlijmd. Wanneer Novilon niet verlijmd is kan het juist wel meer geluid veroorzaken.


Kleurvastheid:

Een PVC vloer is zeer kleurvast, net zoals Novilon.
Een PVC vloer: behoudt zijn kleur zeer goed. Uit testen bleek namelijk dat op een schaal van 0 tot 8 de PVC vloeren van een zes en hoger scoren.

Novilon: Novilon is net zo kleurvast als een PVC vloer.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een gunstige prijs. De prijzen van Novilon zijn vergelijkbaar met een PVC vloer, maar lopen uiteen afhankelijk van de collecties.
Een PVC vloer: Alle vloeren van De PVC Vloeren Specialist zijn op dit moment in de aanbieding. U vindt ze nu vanaf € 14,95 per m².

Novilon: Novilon is vergelijkbaar met een PVC vloer qua prijs. De prijzen lopen afhankelijk van de collectie, de kwaliteit en het type dessin uiteen.