De PVC Vloeren Specialist

Over losleg (loose lay) PVC vloeren

De productie van PVC vloeren, waarvan zijn deze gemaakt:

De afkorting ‘PVC’ staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een soort kunststof die begin 19e eeuw bij toeval is ontdekt, toen iemand per ongeluk een fles met een ander materiaal blootstelde aan zonlicht. Pas een eeuw later begon men PVC te gebruiken in commerciële toepassingen en inmiddels is PVC een materiaal dat wordt gebruikt in ontelbare producten, bijvoorbeeld in het huishouden. Iedereen kent de PVC-buizen die elektrische bedrading bij elkaar houden. Maar ook kozijnen, speelgoed en regenkleding zijn vaak gemaakt van PVC.


De PVC Vloeren Specialist presenteert deze generatie PVC vloeren, ook wel losleg PVC genoemd. In de markt ook bekend onder de naam looslay of self laying floors. Deze vloeren voldoen aan de strenge eisen van de VVE (verenigingen van eigenaren) en hebben maar liefst een geluidsdemping van 16.5 dB.


De voordelen van losleg (looslay) PVC vloeren zijn overduidelijk:

Losleg PVC vloeren zijn PVC vloeren die echt hout doen benaderen tot in perfectie. Door de unieke opbouw van deze producten zijn deze vloeren zwevend te leggen op een vlakke ondervloer, ook kunt u gebruik maken van onze speciale 2mm. kurk / rubbergranulaat ondervloer.

Alle losleg pvc vloeren van worden vanaf de fabriek afgewerkt met een matte Traffic Wear (TW) PU coating. Deze PU coating bestaat uit gemalen tegelglazuur wat er voor zorgt dat het product een nagenoeg krasvast oppervlakte krijgt.Door deze speciale behandeling is het onderhoud eenvoudig en zijn regelmatig nieuwe polish lagen niet meer nodig en kunt u indien nodig volstaan met een PU hersteller.

Doordat losleg PVC vloeren onder 200 bar produceert en geen gebruik maakt van gerecycled pvc bevindt er zich geen gas of lucht meer in de PVC, en daardoor ook nagenoeg geen krimp of uitzetting meer plaats vindt. Door de hoge drukpersing en een totale dikte van 5,0 mm met een massa van 9,2 kg per m2 heeft een losleg PVC vloer geen doortekening van de ondervloer en neemt deze door de unieke samenstelling altijd de juiste vorm aan zodat opstaande hoekjes tot het verleden behoren.


Merken losleg (looslay) PVC vloeren: