De PVC Vloeren Specialist

Laminaat

Laminaat of een PVC vloer?

Bent u geinteresseerd in een laminaat vloer, maar tegelijkertijd ook bang dat deze zijn kleur verliest? Bent u aan het kijken naar een vloer die minder contactgeluid maakt dan laminaat? En een vloer die gemakkelijk te onderhouden is? Op deze pagina vindt u een vergelijking tussen de eigenschappen van een PVC vloer en die van laminaat.


Onderhoudsvriendelijk:

PVC vloer: PVC vloeren reinigt u met een stofzuiger en dweil. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus kan het geen kwaad als ze nat worden. Bovendien is PVC niet poreus. Vloeistoffen trekken dus niet zomaar in de vloeren.

Laminaat: Ook laminaat maakt u schoon met een stofzuiger en dweil. Alleen zijn de naden van dit materiaal niet beschermd en dus niet vochtbestendig. Bij te veel water kan het laminaat daarom gaan bobbelen.


Vloerverwarming:

U kunt een PVC vloer eenvoudig combineren met een vloerverwarming. Laminaat is hier een stuk minder voor geschikt.

PVC vloeren: De vloeren hebben een erg goede warmtegeleiding. Ze zijn daardoor geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming is zelfs als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte dus goed doorlaat zorgt dit voor lagere energiekosten.

Laminaat: Als u laminaat wilt combineren met vloerverwarming heeft u vaak een speciale ondervloer nodig. Deze zijn, afhankelijk van de dikte, weer minder warmtegeleidend. Hoe dikker de ondervloer, hoe slechter de warmtegeleiding. Daarom is laminaat af te raden als u uw vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming. Het is dus enkel geschikt als bijverwarming met extra radiatoren. Tot slot heeft laminaat dan ook nog eens grotere kans op uitzetten en krimpen.


Hygiënisch:

Een PVC vloer heeft een anti bacteriële behandeling en is daardoor wat hygiënischer dan laminaat.

Laminaat: Laminaat is gemakkelijk en snel te reinigen, en dus ook hygiënisch. Het enige nadeel is dat er vuil tussen de naden kan blijven zitten.


Vochtbestendig:

Een PVC vloer kan goed tegen vocht, laminaat daarentegen niet: dat gaat bobbelen.
Een PVC vloer: Een PVC vloer is geen natuurlijk product. Daarom zet het niet uit en krimpt het niet. Het is dus vochtbestendig.

Laminaat: De drager van laminaat (spaanplaat, mdf of hdf) kan slecht tegen vocht. Het gaat bobbelen zodra er te veel vocht in komt want het vocht komt door de naden heen.


Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een PVC vloer is altijd een feit. Bij laminaat is dit zeer afhankelijk van de kwaliteit.

Een PVC vloer: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat de vloeren extra duurzaam zijn.

Laminaat: De dikte van de toplaag en de aanwezigheid van een beschermlaag bij laminaat is afhankelijk van de kwaliteit.


Contactgeluidenreductie:

Een PVC vloer legt u meteen op de ondervloer en bij laminaat houdt u vaak een holle ruimte over. Dat brengt dus minder geluid met zich mee.
Een PVC vloer: Wij garanderen u zeer weinig contactgeluiden. Doordat een PVC vloer direct op de ondergrond verlijmd is, ontstaat er namelijk geen akoestiek.

Laminaat: De holle ruimte tussen de ondergrond en het laminaat zelf veroorzaakt overlast (dit heet het klankkast-effect). Dit kan erg storend zijn, al kan een ondervloer dit wel wat reduceren.


Kleurvastheid:

Een PVC vloer is zeer kleurvast. Bij laminaat is dit afhankelijk van de kwaliteit.
Een PVC vloer: De vloeren zijn enorm kleurvast. Op een schaal van 0 tot 8 scoren deze vloeren namelijk een 6 of hoger, en dat is zeer goed.

Laminaat: De kleurvastheid van laminaat varieert sterk naar kwaliteit. Goedkope varianten verkleuren snel, maar kwalitatieve laminaatsoorten kunnen net zo goed tegen licht als een PVC vloer.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een gunstige prijs. De prijzen van laminaat lopen ver uiteen.
De PVC Vloeren Specialist: Alle vloeren zijn op dit moment in de aanbieding. U vindt ze nu vanaf € 14,95 per m². Deze prijzen zijn in onze winkel hetzelfde.

Laminaat: De prijzen van laminaat verschillen sterk naar gelang de kwaliteit. Van goedkoop tot duur: er is van alles te koop.