De PVC Vloeren Specialist

Over PVC Laminaat

Wat zijn Laminaat vloeren?

Laminaat is een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen. Een laminaatvloer bestaat uit losse planken, die aan elkaar gelegd worden met lijm of een kliksysteem. Laminaat is meestal opgebouwd uit vier lagen. Een kunststof onderlaag (meestal melamine), een ‘dragende’ laag (gemaakt van geperste houtvezels), een laagje papier (bedrukt met een print vaak een houtstructuur) en een kunststof toplaag.

Bij laminaat is de kwaliteit van groot belang voor de levensduur. Goedkoop laminaat heeft vaak een dunnere toplaag, waardoor de vloer veel sneller slijt. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen hoe intensief de vloer gebruikt wordt en daar de kwaliteit op af te stemmen. De kwaliteit van laminaat wordt meestal aangeduid met een nummer tussen 21 en 34. Nummer 21 is geschikt voor licht gebruik; nummer 34 voor zeer intensief commercieel gebruik.


Voordelen van PVC Laminaat:

Vochtbestendig:

Als parket een houten vloer of laminaat in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk product en is erg gevoelig voor vocht. Een houten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis. Ook is gedurende de wintermaanden vaak een luchtbevochtiger aan te bevelen voor het werken en kraak geluid tegen te gaan.

Een pvc vloer is vochtbestendig: Het is een kunststof waarin geen hout in verwerkt en het materiaal (PVC) reageert niet op vocht of nattigheid. Daarmee is een PVC vloer de ideale oplossing voor elke ruimte dus ook voor in de keuken of de badkamer.


Sterke geluidsisolatie:

PVC vloeren beperken contactgeluiden. Deze vloeren zorgen voor de perfecte akoestiek in de ruimte(s). Hoe komt dit? Pvc heeft een hoge dichtheid. Dit betekent dat er geringe lucht aanwezig is dus veel minder dan in een houten of laminaat vloer.

Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn PVC vloeren stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Er ontstaat zo geen ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond.


Vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk:

De beschermlaag stoot naast vuil ook huisstofmijt en andere allergenen af. Een simpele bezem-, dweil- of stofzuigbeurt volstaat om een PVC vloer schoon en hygiënisch te houden.

PVC vloeren vormen daarom niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.


Vloerverwarming:

Een PVC vloer biedt ook een verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van PVC werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Bij hout of laminaat gaat veel warmte verloren door een minder goede geleiding en de extra ondervloer. Dit kost u energie! Bij een PVC vloer is dit beter geregeld: onze PVC vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Extra radiatoren zijn daarom niet nodig. Zo bespaart u meteen op de energiekosten.


Slijtvast:

Een nieuwe vloer is een flinke investering. Uw aanschaf moet dus in lengte van jaren mooi blijven. Onze slijtvaste PVC vloeren zijn daarom een uitstekende keuze. Het duurzame PVC, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage.