De PVC Vloeren Specialist

Over Visgraat PVC vloeren

Wat zijn visgraat vloeren

Visgraat motief leggen betekent eigenlijk niets anders als het patroon waarin de stroken gelegd worden. Dit geeft een authentieke- klassieke en chique uitstraling aan uw interieur.

Alle PVC stroken/lamellen kunnen is motief Visgraat gelegd worden. We spreken dan over lange- gemiddelde en korte vloerdelen. Voor welke lengte gekozen zou moeten worden ligt natuurlijk aan de oppervlakte(s) van de te leggen ruimte(s). Deze visgraat legmethode wordt ook wel Herringbone genoemd.

De PVC Visgraat / Herringbone motief te leggen vloerdelen zijn van de speciale kunststof ‘polyvinylchloride’ gemaakt en worden daarom PVC vloer of Vinyl vloer genoemd. PVC vloeren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in onze interieurs. Met een PVC vloer haalt u de luxe en sfeer van een houten vloer in huis, maar dan zonder het bijbehorende onderhoud. De PVC vloeren van De PVC Vloeren Specialist hebben een toplaag van polyurethaan. Dit is een kunststof met eigenschappen die ervoor zorgen dat de vloer niet alleen water- kras- en slijtvast maar ook vuilafstotend is. De unieke houtdessins zijn in superscherpe prints op de planken aangebracht en geven de vloer de uitstraling van een echt natuurproduct.

Klik hier voor een greep uit onze PVC visgraatcollectie <<hier>>


Waarom een Visgraatvloer van PVC…

Vochtbestendig:

Als parket een houten vloer of laminaat in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk product en is erg gevoelig voor vocht. Een houten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis. Ook is gedurende de wintermaanden vaak een luchtbevochtiger aan te bevelen voor het werken en kraak geluid tegen te gaan.

Een pvc vloer is vochtbestendig: Het is een kunststof waarin geen hout in verwerkt en het materiaal (PVC) reageert niet op vocht of nattigheid. Daarmee is een PVC vloer de ideale oplossing voor elke ruimte dus ook voor in de keuken of de badkamer.


Sterke geluidsisolatie:

PVC vloeren beperken contactgeluiden. Deze vloeren zorgen voor de perfecte akoestiek in de ruimte(s). Hoe komt dit? Pvc heeft een hoge dichtheid. Dit betekent dat er geringe lucht aanwezig is dus veel minder dan in een houten of laminaat vloer.

Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn PVC vloeren stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Er ontstaat zo geen ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond.


Vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk:

De beschermlaag stoot naast vuil ook huisstofmijt en andere allergenen af. Een simpele bezem-, dweil- of stofzuigbeurt volstaat om een PVC vloer schoon en hygiënisch te houden.

PVC vloeren vormen daarom niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.


Vloerverwarming:

Een PVC vloer biedt ook een verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van PVC werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Bij hout of laminaat gaat veel warmte verloren door een minder goede geleiding en de extra ondervloer. Dit kost u energie! Bij een PVC vloer is dit beter geregeld: onze PVC vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Extra radiatoren zijn daarom niet nodig. Zo bespaart u meteen op de energiekosten.


Slijtvast:

Een nieuwe vloer is een flinke investering. Uw aanschaf moet dus in lengte van jaren mooi blijven. Onze slijtvaste PVC vloeren zijn daarom een uitstekende keuze. Het duurzame PVC, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage.