De PVC Vloeren Specialist

Over PVC vloeren

De productie van PVC vloeren, waarvan zijn deze gemaakt:

De afkorting 'PVC' staat voor 'polyvinylchloride'. Het is een soort kunststof die begin 19e eeuw bij toeval is ontdekt, toen iemand per ongeluk een fles met een ander materiaal blootstelde aan zonlicht. Pas een eeuw later begon men PVC te gebruiken in commerciële toepassingen en inmiddels is PVC een materiaal dat wordt gebruikt in ontelbare producten, bijvoorbeeld in het huishouden. Iedereen kent de PVC-buizen die elektrische bedrading bij elkaar houden. Maar ook kozijnen, speelgoed en regenkleding zijn vaak gemaakt van PVC.


Waarom is een pvc-vloer de juiste keuze?

Pvc is een materiaal dat heel geschikt is voor op de vloer. PVC vloeren minimaliseren contactgeluiden en zijn geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn PVC vloeren hygiënisch, vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. De pvc-vloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen. De pvc-vloeren van De PVC Vloeren Specialist hebben de mooiste prints en een voelbare structuur, zodat onze PVC vloeren nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.


Keuze mogelijkheden in PVC vloeren:

In de collectie van De PVC Vloeren Specialist vind u PVC Click vloerdelen, Verlijmde PVC vloerdelen, Magnetische PVC vloerdelen en zelfs losliggende PVC vloerdelen in verschillende dessins en afmetingen. Verder onderverdeeld in houtmotief stroken en tegel dessins in tegelafmetingen.


Over PVC vloeren:

Pvc vloeren- PVC Click laminaat is niet meer weg te denken in vloerenland. Deze vloeren worden in de volksmond ook wel vinyl laminaat of kunststof laminaat genoemd. Sinds pvc-vloeren nauwelijks meer van echt hout en steen te onderscheiden zijn kiezen consumenten steeds vaker voor een PVC vloer. In het hele huis worden deze gebruikt denk hierbij aan een badkamer vloer- keukenvloer of woonkamer vloer. Dit komt voort uit het gegeven dat PVC vloeren ten opzichte van andere vloeren zoals hout- laminaat en vloerzeil een aantal voordelen hebben. Zo zijn PVC vloeren vochtbestendig- geluiddempend- gemakkelijk in onderhoud- en uitermate geschikt voor vloerverwarming.


PVC vloeren van De PVC Vloeren Specialist:

De PVC Vloeren Specialist is de enige PVC vloeren Specialist in Nederland met een collectie PVC vloeren bestaande uit de volgende merken: Amtico- Beauflor- Belakos- Greenflor- Mflor- Moduleo- Quick-Step- TFD- Therdex en Vivafloors. Wij hanteren een duidelijke en scherpe prijsstelling voor onze totale collectie vloeren. Deze vloeren worden door onze legservice indien gewenst vakkundig gelegd. Voor informatie neem contact met ons op of bezoek onze showroom!


Voordelen PVC vloeren:

Vochtbestendig:

Als parket een houten vloer of laminaat in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk product en is erg gevoelig voor vocht. Een houten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis. Ook is gedurende de wintermaanden vaak een luchtbevochtiger aan te bevelen voor het werken en kraak geluid tegen te gaan.

Een pvc vloer is vochtbestendig: Het is een kunststof waarin geen hout in verwerkt en het materiaal (PVC) reageert niet op vocht of nattigheid. Daarmee is een PVC vloer de ideale oplossing voor elke ruimte dus ook voor in de keuken of de badkamer.


Sterke geluidsisolatie:

PVC vloeren beperken contactgeluiden. Deze vloeren zorgen voor de perfecte akoestiek in de ruimte(s). Hoe komt dit? Pvc heeft een hoge dichtheid. Dit betekent dat er geringe lucht aanwezig is dus veel minder dan in een houten of laminaat vloer.

Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn PVC vloeren stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Er ontstaat zo geen ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond.


Vuilafstotend en onderhoudsvriendelijk:

De beschermlaag stoot naast vuil ook huisstofmijt en andere allergenen af. Een simpele bezem-, dweil- of stofzuigbeurt volstaat om een PVC vloer schoon en hygiënisch te houden.

PVC vloeren vormen daarom niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.


Vloerverwarming:

Een PVC vloer biedt ook een verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van PVC werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Bij hout of laminaat gaat veel warmte verloren door een minder goede geleiding en de extra ondervloer. Dit kost u energie! Bij een PVC vloer is dit beter geregeld: onze PVC vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Extra radiatoren zijn daarom niet nodig. Zo bespaart u meteen op de energiekosten.


Slijtvast:

Een nieuwe vloer is een flinke investering. Uw aanschaf moet dus in lengte van jaren mooi blijven. Onze slijtvaste PVC vloeren zijn daarom een uitstekende keuze. Het duurzame PVC, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage.