De PVC Vloeren Specialist

Vloerzeil

Vloerzeil of een PVC vloer?

Een vloer van zeil lijkt gemakkelijk te leggen, maar dat is lastiger dan velen denken. Zoekt u juist een vloer die gemakkelijk te leggen is? Eentje die ook nog beter zijn kleurvastheid behoudt dan zeil? En eentje die jaren lang meegaat? Kijk dan eens naar de verschillen tussen zeil en een PVC vloer. Op deze pagina vindt u een vergelijking tussen de eigenschappen van deze twee vloeren.


Onderhoudsvriendelijk:

Een PVC vloer en zeil zijn allebei even goed te onderhouden.
Een PVC vloer: De vloeren reinigt u met een stofzuiger en dweil. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus kan het geen kwaad als ze nat worden. Bovendien is een PVC vloer niet poreus.
Vloeistoffen trekken dus niet zomaar in de vloeren.

Vloerzeil: De eigenschappen van zeil zijn hetzelfde als die van een PVC vloer op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid.


Vloerverwarming:

U kunt zowel een PVC vloer als zeil combineren met een vloerverwarming. Een voorwaarde is wel dat u het zeil dan heeft verlijmd.
Een PVC vloer: De vloeren van De PVC vloeren Specialist hebben een erg goede warmtegeleiding. Ze zijn daardoor geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming is zelfs als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte dus goed doorlaat zorgt dit voor lagere energiekosten.

Vloerzeil: In principe is zeil ook geschikt voor vloerverwarming, maar dit hangt af van de dikte. Hoe dikker het zeil is, hoe minder de doorlating. Hiervoor dient zeil wel verlijmd te zijn, anders is het niet mogelijk om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.


Vochtbestendig:

Een PVC vloer en zeil kunnen allebei goed tegen vocht.
Een PVC vloer: is geen natuurlijk product. Daarom zet het niet uit en krimpt het niet. Het is dus vochtbestendig.

Vloerzeil: Ook zeil is geen natuurlijk product en zal dus niet uitzetten of krimpen. Het is dus ook vochtbestendig.


Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een PVC vloer is altijd een feit. Bij zeil is dit zeer afhankelijk van de kwaliteit.
Een PVC vloer: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat de vloeren extra duurzaam zijn.

Vloerzeil: De duurzaamheid van zeil is sterk afhankelijk van de kwaliteit. Dit heeft te maken met de dikte van de toplaag en het type beschermlaag. Goedkoop zeil klinkt vaak erg aantrekkelijk, maar de tijd die u ervan kunt genieten is dan helaas vaak beperkt.


Hygiënisch:

Een PVC vloer heeft een anti bacteriële behandeling en is daardoor zeer hygiënisch. Zeil is ook goed schoon te houden.
Een PVC vloer: Dankzij de anti bacteriële behandeling zijn de vloeren zeer hygiënisch. Ook zijn ze gemakkelijk te reinigen zodat vuil nauwelijks kans krijgt.

Vloerzeil: Dit product is gemakkelijk en snel te reinigen vanwege de gladde oppervlakte. Ook heeft zeil geen naden. Het is dus gemakkelijk te reinigen.


Contactgeluidenreductie:

Een PVC vloer en zeil legt u meteen op de ondervloer. Daardoor zijn ze beiden geluidsreducerend. Zeil dient dan wel verlijmd te zijn.
Een PVC vloer: garandeert u zeer weinig contactgeluiden. Doordat een PVC vloer direct op de ondergrond verlijmd is, ontstaat er namelijk geen akoestiek.

Vloerzeil: Zeil veroorzaakt ook weinig contactgeluiden, mits het is verlijmd. Wanneer zeil niet verlijmd is kan het weer meer geluid veroorzaken.


Kleurvastheid:

Een PVC vloer is zeer kleurvast. Bij zeil is dit afhankelijk van de kwaliteit.
Een PVC vloer: Uit testen is gebleken dat onze PVC vloeren zeer kleurvast is. Op een schaal van 0 tot 8 scoren onze vloeren namelijk een zes of hoger, en dat is een uitstekende score.

Vloerzeil: De kleurvastheid van zeil varieert sterk, afhankelijk van de kwaliteit.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een gunstige vaste prijs. De prijzen van zeil lopen ver uiteen.
De PVC Vloeren Specialist: Alle vloeren zijn op dit moment in de aanbieding. U vindt ze nu vanaf € 14,95 per m². Deze prijzen zijn in onze winkel hetzelfde.

Vloerzeil: De prijzen van zeil hangen af van de kwaliteit en variëren dus sterk.