De PVC Vloeren Specialist

Parketvloer

Parketvloer of een PVC vloer?

Bent u op zoek naar Parket, maar vindt u het jammer dat het vrij lastig te leggen is? En niet erg geschikt is voor vloerverwarming? Wilt u graag een vloer die zijn kleur behoudt, maar mag dit geen rib uit uw lijf zijn? Dan is een PVC vloer een prima oplossing. Hieronder vindt u de eigenschappen van zowel parket als PVC vloeren op een rijtje. Dan kunt u ze zelf met elkaar vergelijken.


Onderhoudsvriendelijk:

Een PVC vloer is erg onderhoudsvriendelijk. Parket vergt echter meer energie.
Een PVC vloer: maakt u schoon met alleen een dweil en stofzuiger. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus het is zeker niet erg als u een emmer sop op de vloer laat vallen. Een PVC vloer is niet poreus en vloeistoffen trekken daarom niet in de vloeren.

Parketvloer: Een stofzuiger en dweil: daarmee maakt u parket schoon. Toch is dit soms lastig, want de naden van parket zijn niet beschermd en dus niet waterbestendig. Van te veel water kan het materiaal gaan bobbelen. Ook dient u om de paar jaar de beschermlaag van parket te vervangen.


Vloerverwarming:

Een PVC vloer kunt u combineren met een (hoofd)vloerverwarming. Bij parket is dit zeer af te raden vanwege het hoge energieverlies.
Een PVC vloer: heeft een goede warmtegeleiding. De vloeren zijn daarom goed bruikbaar voor ruimtes met vloerverwarming. De vloerverwarming is dan zelfs als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte goed doorlaat, zorgt dit bovendien voor lagere energiekosten.

Parketvloer: Er zijn speciale ondervloeren op de markt voor parket. Deze zijn – afhankelijk van de dikte – alleen niet echt warmtegeleidend. Sterker nog: het is af te raden om uw verwarming als hoofdverwarming te gebruiken bij parket. Daar komt nog eens bij dat parket krimpt en uitzet door warmte.


Vochtbestendig:

Valt er een plens water op een PVC vloer? Dat is geen probleem. Bij parket is dit minder ideaal, want parket kan vaak slecht tegen vocht.
Een PVC vloer: is geen natuurlijk product. Daarom zal het niet uitzetten of krimpen. Het is dus vochtbestendig.

Parketvloer: Parket is niet vochtbestendig: het krimpt en zwelt wanneer het met vocht in aanraking komt. Een laklaag kan een oplossing bieden wanneer u de vloer wilt dweilen. Maar bij langdurig vocht is deze laklaag ook geen redding…


Duurzaamheid:

De duurzaamheid van een PVC vloer is een feit. De duurzaamheid van parket hangt af van de prijs-kwaliteitverhouding.
Een PVC vloer: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat een PVC vloer extra duurzaam is.

Parketvloer: De duurzaamheid van parket is vooral afhankelijk van de samenstelling van de vloer en de dikte en kwaliteit van de toplaag[G1] . Dit heeft dus betrekking op de verhouding van de prijs en kwaliteit.


Hygiënisch:

Een PVC vloer krijgt een anti bacteriële behandeling en is daarom erg hygiënisch. Parket is minder hygiënisch.
Een PVC vloer: Dankzij de anti bacteriële behandeling zijn de vloeren bijzonder hygiënisch. Ook zijn ze moeiteloos te reinigen zodat vuiligheid geen enkele kans krijgt.

Parketvloer: Parket is poreuzer en zodoende minder hygiënisch. Wanneer u parket niet behandelt, trekken vloeistoffen er snel en eenvoudig in. Dit wordt mede afhankelijk van een behandeling beter. Overigens kan er bij parket vuil tussen de naden gaan zitten.


Contactgeluidenreductie:

Een PVC vloer is geluidsreducerend. Parket veroorzaakt dankzij de lege ruimte tussen de ondergrond en de vloer een klankkast effect.
Een PVC vloer: Doordat een PVC vloer meteen op de ondergrond verlijmd is, ontstaat er geen akoestiek. Daardoor heeft u geen hinderlijke contactgeluiden.

Parketvloer: De holle ruimte tussen de ondergrond en de vloer zorgt voor het klankkast effect. Dit kan storend zijn, al kan een ondervloer dit wel wat verminderen.


Kleurvastheid:

Een PVC vloer is erg kleurvast. De kleurvastheid van parket varieert met de prijs.
Een PVC vloer: De PVC vloeren zijn getest op kleurvastheid. Het resultaat: op een schaal van 0 tot 8 bleek een PVC vloer een zes of hoger te scoren, en dat betekent dat ze zeer kleurvast zijn.

Parketvloer: De kleurvastheid van parket kan sterk verschillen. Dit hangt af van de prijs.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een gunstige vaste prijs. De prijzen van parket kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van de kwaliteit.
Een PVC vloer: Alle vloeren van De PVC Vloeren Specialist zijn nu in de aanbieding. Ze zijn verkrijgbaar vanaf € 14,95 per m². Deze prijzen zijn in onze winkel hetzelfde.

Parketvloer: De prijzen van parket zijn zeer divers. Ze zijn met name afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal.