De PVC Vloeren Specialist

Tegelvloer

Tegelvloer of een PVC vloer?

Zoekt u een vloer voor in een grote ruimte die mooi en stijlvol oogt? Eentje die er niet zo eenvoudig uitziet als betaalbare tegels? En wilt u hem ook graag zelf kunnen leggen? Dan kunt u het beste kiezen voor een PVC vloer. Op deze pagina kunt u snel zien wat de verschillen zijn tussen tegels en een PVC vloer. En wat blijkt? Een PVC vloer komt het beste uit deze vergelijking! Vergelijk zelf maar…


Onderhoudsvriendelijk:

Zowel tegels als een PVC vloer scoren vier sterren op dit punt en zijn dus beiden goed te onderhouden.
Een PVC vloer: reinigt u met een stofzuiger en dweil. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus kan het geen kwaad als ze nat worden. Bovendien is een PVC vloer niet poreus. Vloeistoffen trekken dus niet zomaar in de vloeren.

Vloertegels: Ook tegels kunt u onderhouden met een stofzuiger en dweil. Veel vocht is ook geen punt, want tegels zijn vochtbestendig en niet poreus.


Vloerverwarming:

Een PVC vloer is zeer geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming. Tegels zijn hiervoor ook geschikt, maar hebben een minder goede geleiding van de warmte.
Een PVC vloer: De vloeren hebben een erg goede warmtegeleiding. Ze zijn daardoor geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming. De vloerverwarming is zelfs als hoofdverwarming bruikbaar. Omdat een PVC vloer de warmte dus goed doorlaat zorgt dit voor lagere energiekosten.

Vloertegels: Tegels kunt u leggen op een vloer met vloerverwarming, maar ze geleiden de warmte wel minder. En dus dient u harder te stoken om het warm te krijgen. En dat zijn extra energiekosten…


Vochtbestendig:

Zowel een PVC vloer als tegels kunnen goed tegen vocht. Geen probleem dus om te dweilen of per ongeluk wat water te knoeien.
Een PVC vloer: is geen natuurlijk product. Daarom zet het niet uit en krimpt het niet. Het is dus vochtbestendig.

Vloertegels: Tegels kunnen – net als PVC vloeren – prima tegen vocht.


Duurzaamheid:

Zowel een PVC vloer als tegels zijn zeer duurzaam. Bij tegels hangt de duurzaamheid overigens wel van een aantal factoren af.
Een PVC vloer: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat de vloeren extra duurzaam zijn.

Vloertegels: Tegels zijn zeer duurzaam. Deze eigenschap is wel afhankelijk van enkele factoren die terug te zien zijn in de prijs. Denk hierbij aan geglazuurde of niet-geglazuurde tegels.


Hygiënisch:

PVC vloeren en tegels zijn beiden zeker hygiënisch. Bij tegelvloeren is het echter wel afhankelijk van de eventuele extra behandeling, hoe hygiënisch ze zijn.
Een PVC vloer: Dankzij de anti-bacteriële behandeling zijn de vloeren zeer hygiënisch. Ook zijn ze gemakkelijk te reinigen zodat vuil nauwelijks kans krijgt.

Vloertegels: Ook een tegelvloer is hygiënisch. De mate is wel afhankelijk van de eventuele extra hygiëne-behandeling.


Contactgeluidenreductie:

Een PVC vloer maakt minder geluid dan tegels, die zijn namelijk harder en klinken dus ook harder.
Een PVC vloer: Wij garanderen u zeer weinig contactgeluiden. Doordat een PVC vloer direct op de ondergrond verlijmd is, ontstaat er namelijk geen akoestiek.

Vloertegels: Ook tussen tegels en de ondervloer zit geen holle ruimte, en ontstaat dus geen klankkasteffect. Tegels zijn wel harder dan een PVC vloer en maken daardoor dus wel meer geluid.


Kleurvastheid:

De kleurvastheid van een PVC vloer staat altijd vast. Die van tegels varieert sterk met de types steen.
Een PVC vloer: De vloeren zijn enorm kleurvast. Op een schaal van 0 tot 8 scoren deze vloeren namelijk een 6 of hoger, en dat is zeer goed.

Vloertegels: De kleurvastheid van tegels is ook goed over het algemeen, maar dat hangt wel af van het type steen.


Prijs:

Een PVC vloer heeft een voordelige vaste prijs. De prijzen van tegels variëren sterk.
Een PVC vloer: Alle vloeren van De PVC Vloeren Specialist zijn op dit moment in de aanbieding. U vindt ze nu voor € 19,95 per m². Deze prijzen zijn in onze winkel hetzelfde.

Vloertegels: De prijs van tegels variëren sterk. Van goedkoop tot duur, en zelfs tot heel duur. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit.