De PVC Vloeren Specialist

Vloerverwarming – Systemen!

Frezen (in dekvloer)

Bij het in- frezen komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer te liggen:

  1. U hoeft de dekvloer er niet uit te halen
  2. geen extra opbouwhoogte nodig is (geen deuren inkorten/geen verlaging van het keukenblad)
  3. snelle opwarmtijd van de vloer omdat de slangen tegen het oppervlak liggen, goedkoopste manier van installatie
  4. (meestal) realiseerbaar in 1 dag

De meeste woningen zijn voorzien van een betonnen vloer met daarop een dekvloer. Deze methode is geschikt als bijverwarming, hoofd/bijverwarming maar ook als hoofdverwarming (mits bij oudere woningen de ondervloer geïsoleerd is of wordt gedaan).

Afzuiging:

De stofafzuiging gebeurt d.m.v. een professionele industriële stofzuiger welke is gekoppeld aan een losse cycloon, waardoor wij zéér stof- arm (lees stofvrij) kunnen frezen. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken buiten gezet zodat dit met de ophaaldienst meegenomen kan worden.

Werkwijze:

Nadat het aantal m² door onze monteur(s) is berekend en in gelijke groepen is verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand) worden de sleuven ingefreesd o.b.v. het slakkenhuispatroon (aanvoer naast een afvoer), dit gebeurt door middel van een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken.

Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de dekvloer gefreesd kunnen worden. Nadat de sleuven zijn gefreesd gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel welke de doorstroming van de cv-installatie gewaarborgd geplaatst worden.Nadat de vloerverdeler is gemonteerd worden de slangen in de sleuven aangebracht, de slangen aan de vloerverdeler gemonteerd d.m.v. speciale koppelingen. De slangen worden door ons op een speciale manier gevuld en ontlucht.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke mondelinge uitleg door de monteur ter plekke (ook zal er een gebruiksaanwijzing afgegeven worden).

Dekvloer:

De dekvloer kan bestaan uit zand/cement of anhydriet. Door beton is niet te frezen, tevens is het niet mogelijk om door tegels heen te frezen. Deze dienen eerst te worden verwijderd en daarna zal de vloer weer geëgaliseerd moeten worden, zodat de vloer weer glad en vlak genoeg is om in te frezen.

Op matten gebonden:

Wanneer er nog geen dekvloer aanwezig is (dus alleen een ruwe betonvloer) of wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is worden de vloerverwarmingsbuizen aan gegalvaniseerde draadstaalmatten gebonden.

Deze methode is geschikt als bijverwarming, hoofd/bijverwarming maar ook als hoofdverwarming.
Een vloerisolatie(folie) is altijd raadzaam omdat dan de constructievloer niet in aanraking komt met de nieuwe dekvloer, zodat de kans op scheurvorming gering wordt.

Werkwijze:

De monteur zal op alle muren een randisolatie monteren welke de uitzetting van de vloer opvangt. Daarna zal het totaal aantal m² door onze monteur(s) worden berekend en in gelijke groepen worden verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand) vervolgens worden de slangen gebonden in het slakkenhuispatroon d.m.v. onze speciaal gepatenteerde elektrische bindtangen.

Nadat de slangen zijn gebonden gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel welke de doorstroming van de cv-installatie waarborgd geplaatst worden.
Nadat de vloerverdeler is gemonteerd worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht waarna ze op de vloerverdeler worden aangesloten.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke uitleg door de monteur ter plekke.

Op noppenplaat:

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer is geheel glad is een noppenplaatsysteem een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een noppenplaat gedrukt.

Voordelen van dit systeem zijn:

  1. snelle en eenvoudige montage
  2. goede isolatie
  3. redelijk snelle opwarmtijd
  4. zwevende dekvloer

Werkwijze:

De monteur zal op alle muren een randisolatie monteren welke de uitzetting van de vloer opvangt. Daarna zal het totaal aantal m² door onze monteur(s) worden berekend en in gelijke groepen worden verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand). Vervolgens worden de noppenplaten op de vlakke vloer neergelegd en op maat gesneden, daarna worden de slangen in de noppenplaten gedrukt o.b.v. het slakkenhuispatroon.

Nadat de slangen allen zijn verwerkt in de noppenplaten gaat de monteur de vloerverdeler monteren en waar nodig zal er een bypassventiel welke de doorstroming van de cv-installatie gewaarborgd geplaatst worden.

Nadat de vloerverdeler is gemonteerd worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht waarna ze op de vloerverdeler worden aangesloten.

Het cv-systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke uitleg door de monteur ter plekke.

Droogsysteem:

Wanneer u b.v. een houten balkenlaag heeft met houten vloerdelen (oude appartementen) is vloerverwarming mogelijk d.m.v. een droog systeem. Bij dit systeem worden er op de houten vloerdelen noppenplaten gemonteerd met een volle nop waar de slangen worden ingedrukt. Daar overheen wordt een droog systeemplaat gelegd welke met een speciale lijm én schroeven onderling worden vastgemaakt. Op de systeemplaat komt een geperforeerde schuimlaag waarop u de vloer kunt afwerken met b.v. laminaat o.i.d.

Voordelen van dit systeem zijn:

  1. snelle en eenvoudige montage
  2. zeer zwaar beloopbare plaat (volle nop)
  3. goede isolatie
  4. snelle opwarmtijd