De PVC Vloeren Specialist

Woon- (PVC) Vloeren omzet wederom hoog…

De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren kunnen tevreden terugkijken op de maand oktober. Wederom staat de deelbranche (waartoe de verkopers van parket, laminaat en kurk behoren) bovenaan het lijstje van behaalde detailhandelsomzetten. Het CBS noteert een plus van 23,4 procent (met een omzetgroei van 24,3 procent voor specifiek de bouwmarkten). De groei van het volume bedraagt 22 procent ten opzichte van oktober vorig jaar.

De winkels in meubels en woninginrichting plussen met 13,7 procent (volumegroei 12,3 procent). De winkels in consumentenelektronica en witgoed maken met een plus van 9,4 procent de top drie compleet. Het CBS meldt verder dat de winkels in schoenen en lederwaren en de kledingwinkels na de kleine opleving in de voorafgaande maanden in oktober weer sterke omzetdalingen registreren. Kledingwinkels hebben in 2020 in nog geen enkele maand meer omgezet dan in de vergelijkbare maand van 2019. Winkels in voedingsmiddelen behalen in oktober een plus van ruim 6 procent.

De detailhandel als geheel heeft in oktober 7,1 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Het verzamelde verkoopvolume ligt 4,7 procent hoger. Daarnaast moet verder worden opgemerkt dat online 48,1 procent meer is omgezet, onderverdeeld in webwinkels (42,5 procent) en multi-channelers (55,9 procent).

Budel 2 december 2020