De PVC Vloeren Specialist

Red Dot Award voor LayRed 55…

De ‘engineered rigid click’ LVT-vloer LayRed 55 van IVC Group is bekroond met een internationaal meetellende ‘Red Dot Award’ voor ‘Product Design’. De vorig jaar gelanceerde innovatie wordt gebracht als een premium LVT-vloer met meerlagige samenstelling die design koppelt aan comfort en duurzaamheid. De collectie omvat 23 natuurgetrouwe dessins, die over sterke akoestische prestaties beschikken en kras-, vlek- en waterbestendig zijn.

De geïntegreerde ondervloer en geavanceerde akoestische laag beperken het transmissiegeluid en zorgen ervoor dat het reflectiegeluid maximaal wordt gereduceerd. De geïntegreerde ondervloer maakt evenzo een snelle plaatsing mogelijk, zelfs op oneffen oppervlakken, waardoor LayRed 55 wordt aanbevolen voor renovaties. Doordat de ‘engineered vinylvloer’ nauwelijks tot geen voorbereiding van de ondergrond vereist, versneden kan worden met een Stanleymes en de planken zonder lijm worden geplaatst, is een snelle installatie mogelijk. De rigide kern verhindert bovendien het doortekenen van de ondergrond.

De collectie bevat geen orthoftalaat en voldoet meer dan ruim aan de wettelijke vereisten voor de binnenluchtkwaliteit. Hij bestaat voorts voor dertig procent uit gerecycleerd materiaal en door de lijmloze plaatsing kunnen de planken na gebruik gemakkelijk worden weggehaald. De LayRed 55 is zelf ook volledig recycleerbaar. LayRed 55 werd ontworpen en ontwikkeld in IVC’s Belgische hoofdkantoor in Avelgem en wordt daar ook geproduceerd.

Budel 3 april 2020