De PVC Vloeren Specialist

PVC vloeren en vloerverwarming:

De meeste vloeren werken vaak sterk isolerend waardoor ze minder geschikt zijn voor vloerverwarming. Bij een PVC vloer is vloerverwarming juist de perfecte keuze. Een vloer van PVC neemt namelijk snel de temperatuur van de vloerverwarming aan en geleidt de warmte daarnaast ook optimaal. De vloer voelt snel warm aan en u verspilt stukken minder energie.


PVC vloer: vloerverwarming als hoofdverwarming

Het rendement bij een PVC vloer met vloerverwarming is zeer hoog, waardoor het prima als hoofdverwarming te gebruiken is. PVC vloeren bestaan uit een dunne kunststof laag waardoor ze relatief weinig warmte tegenhouden. Hierdoor is het niet nodig om gebruik te maken van andere warmtebronnen zoals radiatoren. Er komt minder stof in huis en het onderhoud van uw PVC vloer wordt zo nóg eenvoudiger.


Vloerverwarming PVC vloer: verschillende systemen

Er bestaan verschillende systemen om onder uw PVC vloer vloerverwarming aan te leggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor infrezen in de al bestaande (betonnen) dekvloer. Dit is makkelijk te realiseren, de dekvloer hoeft er niet uit en er is geen extra opbouwhoogte nodig. Als er geen dekvloer aanwezig is worden de vloerverwarmingsbuizen aan gegalvaniseerde draadstaalmatten gebonden. Als er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer geheel glad is, is een noppenplaatsysteem een geschikte methode. Hierbij worden de vloerverwarmingsbuizen in de noppenplaat gedrukt. Heeft u een houten balkenlaag met houten vloerdelen, dan is vloerverwarming voor uw PVC vloer mogelijk met een droog systeem. Op de houten vloerdelen worden dan de noppenplaten gemonteerd en de slangen worden op de platen ingedrukt. Daarbovenop komen droogsysteemplaten die onderling met een speciale lijm en schroeven worden vastgemaakt. Een geperforeerde schuimlaag wordt op de systeemplaat geplaatst waarna de vloer kan worden gelegd.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een PVC vloer en vloerverwarming? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor uw situatie.