De PVC Vloeren Specialist

IVC Group verdubbelt productiecapaciteit!

De IVC Group voorziet dat 2018 een spannend jaar gaat worden. De groep verklaart immers een verdubbeling na te streven van zijn wereldwijde productiecapaciteit van luxe vinylvloeren. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag – van zowel consumenten als architecten en voorschrijvers – investeerde het bedrijf in twee hoogtechnologische fabrieken, waaronder een in het West-Vlaamse Avelgem. Deze als ‘ultramodern’ voorgestelde productievestiging draait sinds eind 2017 op volle toeren en fabriceert ook een nieuwe generatie vinylvloeren voor oneffen ondergrond.

IVC Group verklaart ronduit de ambitie te hebben om wereldmarktleider te worden in de snelgroeiende markt van luxe vinyltegels- en planken (LVT). “Het hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan omwille van de innovatieve designs, realistische look en creatieve ontwerpmogelijkheden,” zo klinkt het stellig vanuit België. Met de nieuwe modelfabriek in Avelgem, gekoppeld aan een verdubbeling van de capaciteit in het magazijn en een conveyorbrug tussen productie en logistiek, zegt IVC Group niet alleen meer maar ook efficiënter te kunnen produceren. Het bedrijf mikt op een jaarlijkse productiecapaciteit van 15 miljoen vierkante meter luxe vinylvloeren in zijn nieuwe fabriek.

De productievestiging is 21.000 vierkante meters groot (ofwel drie voetbalvelden) en als zodanig de grootste fabriek van luxe vinylvloeren ter wereld. Hij stelt 200 extra mensen te werk en zal op termijn volcontinu draaien. De installatie is bovendien milieuvriendelijk door het gebruik van groene energie via windturbines en Scheldewater voor de koelprocessen. Alle afval van de fabriek wordt gerecycleerd en volgens het principe van de kringloopeconomie opnieuw ingezet voor productie.

In Avelgem wordt naast het gekende LVT ook een nieuwe generatie vloeren geproduceerd, naar eigen zeggen het resultaat van een doorgedreven R&D-investering van de groep. Deze ‘engineered’ vloeren kunnen op oneffen ondergronden worden geplaatst. “Het product is uniek in de sector, dankzij een volledig nieuwe gepatenteerde technologie,” zo besluit het bedrijf zijn persbericht. Vanaf het voorjaar zijn de eerste producten beschikbaar.