• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Eerste paal uitbreiding Gelasta geslagen!

  Afgelopen maandaag is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van het bedrijfspand van Gelasta in Genemuiden. Het bestaande onderkomen van de groothandel in vloeren wordt met meer dan duizend vierkante meter vergroot. Dit biedt ruimte aan een groter magazijn, twee laaddocks en een nieuwe showroom van tweehonderdvijftig vierkante meter. De huidige showroom wordt omgebouwd tot kantoorruimte. De groothandel verklaart in vijf jaar tijd zijn omzet en personeelsbestand meer dan te hebben verdubbeld. 

  Budel 20 september 2017 

  Afbouw Xpo naar april 2018!

  De Afbouw Xpo, een nieuw evenement voor de brede afbouwsector, is verplaatst van eind dit jaar naar 12, 13 en 14 april 2018. De in aanbouw zijnde evenementenhal Breepark in Breda is volgens de organisatie nog niet gereed. Ook vanuit de zijde van de exposanten blijkt veelvuldig te zijn gevraagd om de beurs te verplaatsen in het licht van soortgelijke evenementen rond het oorspronkelijk in november geplande tijdstip. De Afbouw Xpo richt zich op innovatieve afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie, restauratie, revitalisatie en transformatie van gebouwen. Met inbegrip van kunststofgebonden vloerafwerking, vloersystemen, dek- en betonvloeren en vloerbedekkingen.

  Budel 19 september 2017 

  Floorify introduceert plakplint!

  Floorify brengt een uitgelezen collectie plakplinten voor alle planken- en tegeldecors van dit innovatieve vloerenmerk. Het nog jonge bedrijf uit het Vlaamse Roeselare verklaart als enige speler in pvc-vloeren een compleet assortiment toebehoren voor de randafwerking van zijn vloeren te bieden. Er waren al bijpassende plinten, overgangsprofielen en eindprofielen. De nieuwe plakplint - speciaal voor Nederland - completeert het aanbod. Hij is gemaakt uit hetzelfde materiaal als de vloer en derhalve niet alleen feilloos passend maar ook geheel en al watervast.

  Budel 18 september 2017 

  Carpet Making accentueert meesterschap!

  Carpet Making, producent van exclusieve karpetten op maat, slaat een nieuwe weg in. Nadat het bedrijf onlangs nog flink uitbreidde in capaciteit en mogelijkheden, krijgt nu de externe communicatie een make-over. Met het concept ‘Hollandse meesters’ wordt een verband gelegd tussen het vakmanschap van de grote schilders en dat van de vervaardiger van luxueuze karpetten.

  Budel 17 september 2017 

  Stevige omzetstijging woonzaken in juli!

  De omzet van de winkels in non-food is in juli met ruim 4 procent gegroeid, zo meldt het CBS vandaag. Het volume ligt bijna 5 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is de zevende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector is toegenomen. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+6,2 procent) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (+9,4 procent) realiseren deze maand een bepaald stevige omzetstijging. De winkels in consumentenelektronica tekenen hun eerste omzetgroei sinds februari van dit jaar op.

  Budel 16 september 2017 

  Veel nieuws van Interfloor op InCoDa!

  Interfloor, het spreekt bijna vanzelf, neemt ook dit jaar deel aan de komende Interieur Collectie Dagen in Gorinchem. Op zijn ruime stand presenteert de leverancier van tapijt-, vinyl- en projectvloeren minstens een tiental meetellende noviteiten, op bovendien een verrassende en inspirerende wijze. Zo zullen er diverse noviteiten SDN-tapijt te bewonderen zijn, zoals Pacific Project-SDN, Robusta Project-SDN en de vernieuwde collectie Planet Project-SDN.

  Budel 15 september 2017 

  Peitsman prominent op vakbeurs InCoDa...

  Koninklijke Peitsman is opnieuw prominent van de partij op de beurs in Gorinchem, die zoals bekend komende zondag aftrapt onder de nieuwe naam Interieur Collectie Dagen. Op zijn als vanouds ruime stand presenteert de groothandel een flink aantal noviteiten. Bovendien staan er diverse demonstraties gepland. Ook heeft de exposant nog een paar aantrekkelijke beurscadeaus in petto.

  Budel 14 september 2017 

  Flinke groei Interieur Collectie Dagen!

  De komende editie van de Interieur Collectie Dagen is flink gegroeid ten opzichte van vorig jaar, toen nog onder de ‘oude’ naam Vakdagen Parket & Woninginrichter. Het vakevenement voor vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie telt 19 procent meer exposanten (per vandaag al over de honderd namen) en het aantal vierkante meters beursoppervlakte neemt met 38 procent toe.

  Budel 13 september 2017 

  Product demonstraties F. Ball op InCoDa!

  F. Ball verzorgt ook dit jaar ‘live’ demonstraties van zijn vloerlijmen en voorbereidingsproducten op de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem. In de demonstraties komen producten aan bod voor de professionele vloerenstoffeerder van LVT en andere typen vloerbedekking. Bovendien laten de technische adviseurs zien hoe een volledige vloer in recordtijd wordt gelegd, met de zekerheid van een gegarandeerd systeem, aldus het Britse bedrijf.

  Budel 12 september 2017 

  Floorify behaalt Δ Llin10 DB!

  Het Belgische vloerenmerk Floorify heeft, op vraag van verscheidene Nederlandse klanten, zijn product laten testen bij TFI in Aken. Het resultaat: Floorify behaalt in combinatie met de Floorify Comfort Ondervloer een geluidsreductie van ΔLw21 Db en ΔLlin10 DB. De innovatie op vloerengebied kan zodoende ook in appartementen worden geplaatst of op verdiepingen waar geluid naar onder toe tot een minimum dient te worden beperkt.

  Budel 9 september 2017 

  Bijblijven met Modint Academy!

  Eergisteren is de nieuwe website van Modint Academy ‘live’ gegaan. Modint en Kern Opleidingen BV hebben de handen ineengeslagen om, in hun woorden, nieuw leven te blazen in de opleidingstrajecten van deze instelling. De nieuwe opleidingen zijn bedoeld voor de leden van het branchenetwerk. Voorzien wordt in een breed scala van algemene cursussen, zoals het omgaan met klachten tot de vakinhoudelijke opleidingstrajecten. Modint wijst er nog eens op dat opleiding en scholing cruciaal zijn om de kennis en expertise in de branche te waarborgen, mede in het licht van een vergrijzende beroepsgroep en een grote vraag naar jonge, goed opgeleide krachten.

  Budel 8 september 2017 

  Arte Espina overgenomen door Lalee!

  Arte Espina is op 31 augustus jl. in handen gekomen van de Duits/Turkse Lalee Group, aldus meldt het Duitse vakblad Carpet XL in zijn online nieuwsvoorziening. De Venlose aanbieder van designvloerkleden, die structureel verlies bleek te lijden, werd medio juni door de rechtbank in Limburg failliet verklaard.

  Budel 7 september 2017 

  Tété in Hengelo: ‘Doen wat markt vraagt’ 

  Groothandel tété total-flooring te Hengelo kondigt - onder het motto ‘Doen wat de markt vraagt’ - een flink aantal markante nieuwigheden aan in zijn assortiment kwaliteitsproducten. Om te beginnen de introductie van een als zeer exclusief bestempelde PVC&LVT op 400 breed. De Twentse leverancier spreekt van een ware innovatie op de vloerenmarkt, één die de voordelen van een rollenproduct combineert met die van LVT. Dat wil zeggen: de snelle installatie van de rol met de hoogwaardige en realistische uitstraling van een LVT-vloer. Met deze Rustic Wood Living laat zich een nieuwe productcategorie lanceren die wordt geadviseerd in zowel drukke commerciële ruimtes, als voor de ‘Home’-markt, daar waar snelheid van installatie van belang is, maar waar men wel de uitstraling en de kwaliteit van een mooie, brede en lange LVT-plank vraagt. De nieuwkomer is overigens mede doorontwikkeld door tété total-flooring zelf.

  Budel 4 september 2017 

  Woondetailhandel houdt optimisme vast!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand met 3,7 puntjes gezakt. De door Van Es Marketing Services verzorgde barometer sluit augustus evenwel af op een nog immer positieve stand van 12,3. De daling wordt veroorzaakt door minder gunstige cijfers over de woningmarkt. De woondetaillist blijft echter onverminderd optimistisch gestemd, zo weten de onderzoekers. Ook het producentenvertrouwen is ietsje lager in augustus. Wel zijn de cijfers over de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en het consumentenvertrouwen positiever dan in de voorgaande maand.

  Budel 3 september 2017 

  mFLOR presenteert ‘Moderne Lifestyle’

  “Glanzend RVS en leer in combinatie met strakke, rechte lijnen en veel zwart, wit en grijs. Herkenbaar? Dit zijn de meest genoemde kenmerken van een modern interieur.” Aldus trapt de tekst af in een persbericht waarmee mFLOR zijn dealers inspirerende tools in handen wil geven om de vertaalslag naar de consument te laten maken via het thema ‘Moderne Lifestyle’.

  Budel 2 september 2017

  Behoorlijke omzetstijging voor Balta!

  Het sinds juni beursgenoteerde Balta heeft in het voorbije eerste halfjaar een omzet van 333,9 miljoen euro geboekt, een toename van 15,1 procent. De organische groei bedraagt 6,1 procent. De afdeling karpetten (Rugs) heeft wereldwijd een omzet van 126,4 miljoen euro gerealiseerd, goed voor een organische groei van 12,9 procent. De groei in Europa van het segment is naar eigen zeggen het gevolg van de lancering van nieuwe collecties. De projectafdeling (Commercial) tekent, met een omzet van 72,5 miljoen euro, voor 7,8 procent groei op organische basis, gedreven door een tweecijferige groei in tegels.

  Budel 1 september 2017

  Karwei opent pop-upstore Utrecht CS!

  Bouwmarkt Karwei heeft afgelopen donderdag een pop-upstore geopend op het altoos roezemoezige Utrechtse station. Daar kunnen de passanten drie weken lang wooninspiratie opdoen. De store fungeert als een sneakpreview van de wooncampagne en de nieuwste woonstijlen die de keten vanaf najaar 2017 voert.

  Budel 31 augustus 2017 

  Kennisdag ‘Onderwijshuisvesting’ Forbo!

  Forbo organiseert op donderdag 16 november a.s. voor de zesde maal een Kennisdag, speciaal voor betrokkenen in onderwijshuisvesting. De vloerenmaker ziet dat de kwaliteit van huisvesting van onderwijsgebouwen sterk in de belangstelling staat en wil graag meewerken aan (betaalbare) oplossingen voor een gezonde en productieve onderwijsomgeving. De dag staat in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie en het bijpraten met vakgenoten en collega’s.

  Budel 30 augustus 2017

  Uurtarief zelfstandige rond 40 euro...

  Het gemiddelde tarief van de zelfstandige in de bouw is nu tussen de 38 en 43 euro bruto per uur, zo meldt FNV Bouwen & Wonen. Als oorzaak wordt opgegeven dat het werk bij zowel particulieren als op de bouwlocaties weer toeneemt. Tegelijkertijd bericht de vakschildersorganisatie ‘Erkend Betere Schilder’ dat de aangesloten bedrijven, waaronder veel zzp’ers, goed vol zitten en een uurtarief rekenen van gemiddeld 41,10 euro. Daarmee ontstaat wat meer helderheid over het momenteel gevraagde uurtarief van zelfstandigen in bouwgerelateerde beroepen. 

  Budel 29 augustus 2017 

  Afwerkingsbedrijven handhaven groei!

  De deelbranche van de afwerkingsbedrijven binnen de gespecialiseerde bouw zag de omzetgroei zich in het tweede kwartaal op hetzelfde niveau handhaven als in het eerste kwartaal het geval was (+7,7 procent). Zo blijkt uit de voorlopige cijfers die het CBS gisteren in de meest recente Kwartaalmonitor Bouw bekendmaakte. Tot de afwerking rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouwtimmeren, schilderen en glaszetten en overige afwerking van gebouwen.

  Budel 27 augustus 2017 

  Mart Visser op vakbeurs...

  Op zondag 17 september, de eerste dag van de vakbeurs Interieur Collectie Dagen, zal designer Mart Visser officieel de vloerkleden collectie van Karpi lanceren. Mart Visser zal op die zondag op stand 156 van Headlam ook geïnteresseerden persoonlijk te woord staan om zijn verhaal achter de ontwerpen te vertellen.

  Budel 26 augustus 2017 

  Goede cijfers Headlam!

  De Headlam-groep presenteert positieve cijfers over het eerste halfjaar van 2017. In totaal behaalde de toonaangevende distributeur van vloerbedekkingen een omzet van 341,9 miljoen Britse pond. Dat is een plus van 4 procent in vergelijking met dezelfde periode over 2016. Het bedrijf behaalde zijn omzetgroei zowel in de thuisbasis Verenigd Koninkrijk als in Europa. De ‘like-for-like’ omzet in het Verenigd Koninkrijk noteerde een plus van 2,1 procent en in Europa werd een groei van 3 procent behaald. De winst voor belastingen is met 11 procent toegenomen en komt uit op 16,8 miljoen Britse pond.

  Budel 25 augustus 2017 

  Shaw investeert in WPC!

  Shaw heeft een 30 miljoen dollar investering afgerond bij de productie van ‘composite core’ LVT in zijn fabriek te Ringgold in de Amerikaanse staat Georgia. Shaw startte in Ringgold in 2016 met de productie van LVT. De nieuwe productielijnen worden ingezet voor de fabricage van WPC and rigid core producten van Shaw en USFloors en zullen naar verwachting tegen het eind van het derde kwartaal in gebruik worden genomen. Met deze investering willen Shaw en USFloors hun toonaangevende positie in het snel groeiende WPC en rigid core vloerensegment kracht bijzetten.

  Budel 24 augustus 2017 

  Carpetright investeert in online verkoop!

  Carpetright signaleert een toenemende groei in zijn online verkoop. Het afgelopen jaar nam deze met 74 procent toe. Het bezoek (traffic) aan de website(s) van Carpetright groeide in deze periode met 40 procent. Carpetright ziet zijn website als een belangrijke tool voor verdere groei en expansie. Het Britse bedrijf erkent dat het aankooptraject door de consument al gestart is ver voordat deze de Carpetright-winkel bezoekt. Het bedrijf is daarom een partnership aangegaan met Qubit, een toonaangevend bedrijf in ‘marketing personalisation technology’, om de in-store verkoop via op maat gesneden online presentaties verder te stimuleren. 

  Budel 23 augustus 2017 

  Nieuws Peitsman op InCoDa!

  Koninklijke Peitsman zal ook dit jaar weer deelnemen aan de beurs in Gorinchem die op 17, 18 en 19 september onder de naam Interieur Collectie Dagen (InCoDa) plaatsvindt. Op de ruime stand presenteert Peitsman een groot aantal noviteiten. Zo zullen er vernieuwingen te zien zijn in de collecties van Quick-Step laminaat, Livyn en Parquet, mFLOR en Beautifloor PVC. 

  Budel 22 augustus 2017 

  Flets eerste halfjaar vloerentak Amorim!

  De divisie ‘Floor & Wall Coverings’ binnen het Portugese kurkconcern Corticeira Amorim heeft in het voorbije eerste halfjaar de gunstige ontwikkeling van de omzetten een slechts bescheiden vervolg kunnen geven. De vloerentak boekt 1,2 miljoen euro meer omzet (+1,9 procent), om uit te komen op 62,3 miljoen euro. Het eerste kwartaal bracht nog een omzetplus van 9,2 procent in de boeken, het tweede evenwel een minus van 4,8 procent.

  Budel 20 augustus 2017 

  Shaw sluit twee laminaatfabrieken!

  Shaw Industries staakt komende oktober de productie van laminaatvloeren in zijn fabrieken in Ringgold (Georgia) en Lexington (North Carolina). In de Amerikaanse vakpers verklaart de onderneming dat door verschuivingen in de vraag naar laminaatvloeren het inkopen van deze producten bij andere leveranciers beter geschikt is. In het segment van de harde vloeren steekt Shaw bovendien veel kapitaal, naar eigen zeggen honderden miljoenen dollars, in de productie van LVT en WPC. Beide zijn vloerensoorten die, in tegenstelling tot het min of meer stabiel blijvende laminaat, hoge groeicijfers kennen.

  Budel 19 augustus 2017 

  Ulster Carpets heeft wind in de zeilen!

  De Noord-Ierse tapijtmaker Ulster Carpets heeft mede dankzij de Brexit en wat het bedrijf zelf noemt “vasthouden aan kwaliteit” zijn omzet met zeven procent kunnen ophogen in het tot en met maart lopende voorbije boekjaar. De in Portadown gevestigde fabrikant verkocht voor 68,4 miljoen pond aan (geweven) vloerbedekking en spreekt van een “excellent” boekjaar, ook qua resultaat en personeelsuitbreidingen.

  Budel 18 augustus 2017 

  Duitsland: lacunes in CE-normen dichten!

  De Duitse overheid blijft druk in de weer met wat zij noemt het tegemoet treden van “de bekende lacunes en tekortkomingen” in de CE-markering van bouwproducten. Een recente stimulans is klaarblijkelijk een akkoord tussen het Duitse ministerie voor bouwzaken (BMUB) en de Europese Commissie. Hierin is bepaald dat Duitsland tijdelijk eisen aan het brandgedrag (smeuling bij blootstelling aan vuur) van bouwproducten kan opleggen, totdat deze zijn opgenomen in de Europese productnorm. Met de overeenkomst stopt ook de inbreukprocedure die de Europese Commissie had ingesteld tegen Duitsland.

  Budel 17 augustus 2017 

  INretail: tweede kwartaal +8,2 procent!

  De woonbranche sluit het tweede kwartaal af met een flinke plus van 8,2 procent, zo rapporteert INretail. Volgend op een plus van 4,5 procent in het eerste kwartaal, komt het voorbije halfjaar zo tot een positieve score van 6,8 procent. De branche, zo ziet ook INretail, profiteert van het grote aantal verhuisbewegingen en het hoge consumentenvertrouwen. Begin dit jaar voorspelde de brancheorganisatie overigens een omzetplus van 5 procent voor het lopende jaar als geheel.

  Budel 16 augustus 2017 

  Prima cijfers dhz, keukens en vloeren!

  In juni ligt de koopdaggecorrigeerde omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (te weten parket, laminaat en kurk) 9,1 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Het clustertje meubels en huishoudartikelen (inclusief woninginrichting algemeen assortiment en verlichting) weet de omzet 1,2 procent op te hogen in maand zes, zo meldt het CBS.

  Budel 15 augustus 2017 

  Cotap verbreed de PVC collectie!

  De PVC-collectie wordt uitgebreid met de Avanto-collectie: zes moderne kleuren conform de jongste trends in PVC-stroken. De kleuren zijn voorzien van een rustig decor, een toplaag van 0,55 millimeter en een natuurgetrouwe structuur (EIR).

  Budel 13 augustus 2017 

  Zzp’er profiteert van personeelstekort!

  De uurtarieven van de zzp'ers in de bouw schieten omhoog, zo meldt de NOS vandaag op gezag van Aannemersfederatie AFNL. Er is weer zo veel werk, dat de bouwsector handen tekortschiet en zelfstandigen dus kansen zien om hun tarieven op te hogen. Het uurtarief is gemiddeld van 25 euro naar 45 euro gestegen sinds de financiële crisis. “Tijdens de crisis waren er zelfs tarieven van 15 euro per uur. Daar kan niemand van bestaan. Een uurtarief van 45 euro is echt op zijn plaats,” aldus Sharon Gesthuizen, voorheen Kamerlid namens de SP en nu voorzitter van AFNL-NOA, de aannemersfederatie Bouw & Infra en ondernemingsvereniging voor afbouwbedrijven in Nederland.

  Budel 12 augustus 2017 

  Vorwerk scoort (ook) bij Duitse vakman!

  Het Duitse Vorwerk flooring heeft in eigen land een gouden ‘Stein im Brett Award’ gewonnen als beste fabrikant van het jaar in de productcategorie vloerbedekking. De jury van de onderscheiding, op poten gezet door bouwinformatieleverancier ibau, bestaat uit 2500 vaklieden uit geheel Duitsland in diverse disciplines. Zij werden in ruim twee dozijn productcategorieën gevraagd naar hun oordeel over aspecten als naamsbekendheid, kwaliteit, prijs, verwerkingsgemak en het aanbevelenswaardig zijn. Vorwerk flooring zegt op alle criteria te hebben gescoord, behalve op prijs.

  Budel 11 augustus 2017 

  Zwakke prestaties Armstrong Flooring!

  De zaken lopen bepaald niet naar wens bij Armstrong Flooring en de gewenste ‘ommekeer’ laat nog altijd op zich wachten. Ook het tweede kwartaal is, in de eigen bewoordingen, “teleurstellend” verlopen, met vooral een achterblijvende vraag naar parketvloeren en vinyl op rol voor de residentiële markt. Tevreden is het Amerikaanse concern met de prestaties van het LVT. De gerapporteerde omzetdaling zet ook de winstgevendheid onder druk. In het kader van een stroomlijning wordt de sluiting van twee van de acht parketfabrieken in de VS aangekondigd.

  Budel 10 augustus 2017 

  LVT-omzet met een derde gestegen in VS!

  Elastische vloeren nemen een steeds groter deel van de Amerikaanse vloerbedekkingmarkt voor hun rekening. In geld gemeten ligt hun aandeel in 2016 al op 15 procent, tegenover 13,3 procent in 2015. De groeiende acceptatie van het LVT van de nieuwe generatie voor zowel thuisgebruik als in projecten is daarvoor verantwoordelijk, zo bericht het vakblad Floor Covering Weekly op basis van statistische gegevens van onderzoeksbureau Catalina. Binnen de categorie LVT boeken de nieuwe waterdichte WPC-producten (‘wood plastic composite’) de meeste vooruitgang, evenals de ‘rigid core’-producten en de overige hybride producten met vinyl als hoofdbestanddeel.

  Budel 8 augustus 2017

  Britse bouwbedrijven betreuren Brexit!

  De Federation of Master Builders (FMB), de grootste Britse brancheorganisatie voor bouwbedrijven in het MKB, luidt de noodklok over de uit de pan rijzende kosten voor grondstoffen, volgend op het Brexit-referendum van juni vorig jaar. Eerst en vooral timmerhout is fors in prijs gestegen.

  Onderzoek van de FMB wijst uit dat een derde van de kleine bouwbedrijven ondervindt dat de sterk stijgende prijzen voor grondstoffen hun marges vernauwen en bijna een kwart voelt zich al gedwongen om deze prijsverhogingen door te geven aan de consument. Eén op de tien bouwbedrijven geeft zelfs aan feitelijk verlies te boeken op projecten vanwege de prijsstijgingen, dit met name als na het aannemen van de klus de inkoopkosten tussentijds worden verhoogd. Daar komt dan nog eens bij dat de loonkosten voor de bouwbedrijven oplopen vanwege het langdurige tekort aan vakmensen in de bouw, ook in Engeland.

  Budel 5 augustus 2017 

  Barometer woonbranche stabiel positief!

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de voorbije maand een fractie gestegen. Hij sluit de maand juli driekwart punt hoger af op een stand van 16,0. De stijging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door positieve cijfers van de weekomzetmutaties van de woondetailhandel. Ook is het consumentenvertrouwen toegenomen. Het producentenvertrouwen en de cijfers voor de woningmarkt kwamen iets lager uit dan in de voorgaande maand.

  Budel 4 augustus 2017 

  Uitbreiding tapijtcollectie Cotap!

  De nieuwe collectie Ambiant Tapijt van Cotap wordt uitgebreid met nogmaals drie kwaliteiten, naast het trio dat onlangs werd geïntroduceerd.

  De bestaande kwaliteit Minnesota is vernieuwd met moderne, tijdloze kleuren. Deze projectgeschikte kwaliteit, die zich al bewezen heeft in de markt, is gemaakt van Econyl-garen en polyamide SDN-garen (Solution Dyed Nylon). De Minnesota beschikt tevens over een Indoor Air Comfort-certificaat, waardoor hij voldoet aan de richtlijnen voor een lage VOC-uitstoot.

  Budel 3 augustus 2017 

  Nieuws Fetim Group op beurs Gorinchem!

  Van Solidfloor worden de nieuwste vloeren in de collectie voorgesteld, het maatwerkprogramma Create your Floor en de designers-collectie in samenwerking met Studio Piet Boon. Producten, zo belooft de exposant, die uitstekend aansluiten bij de vraag van de eindgebruiker en de parketspeciaalzaak. Verder komt de exclusieve stroken- en tegelcollectie RCB-kunststofvloeren van Finesse aan bod. Fetim spreekt van een extreem stabiele en waterbestendige vloer waarvan geen zestig planken gelijk zijn. Ten slotte wordt in Gorinchem de vernieuwde laminaatcollectie van Cleanfloor aan het vakpubliek getoond.

  Budel 1 augustus 2017 

  Mohawk stapelt record op record!

  Het Amerikaanse vloerenconglomeraat Mohawk Industries heeft ook voor het voorbije tweede kwartaal alleen maar recordcijfers in de aanbieding. “In deze periode heeft Mohawk recordresultaten geboekt, de hoogste omzet gegenereerd, het hoogste aangepaste bedrijfsresultaat en de hoogste aangepaste winst per aandeel in de geschiedenis van het bedrijf,” aldus CEO Lorberbaum. In het kwartaal bereikte de groep een nettowinst van 261 miljoen dollar op een netto-omzet van 2,5 miljard dollar. De omzet lag 6 procent boven het niveau van vorig jaar, toen 2,3 miljard dollar, en organisch zelfs 8 procent erboven. Het segment ‘Global Ceramic’ deed het het beste en bracht 9 procent meer verkopen in de boeken.

  Budel 31 juli 2017 

  Goed eerste halfjaar Forbo Flooring!

  De divisie Flooring Systems van Forbo heeft in het voorbije eerste halfjaar een netto-omzet van 415,9 miljoen Zwitserse franken geboekt, omgerekend 373 miljoen euro. In de munten van de afzetlanden betekent dat een degelijke groei van 3,6 procent, in Zwitserse franken een toename van 1,7 procent. Vrijwel alle markten in Europa rapporteren een bescheiden tot bovengemiddelde groei, met name de voor de groep belangrijke markten van Frankrijk en Nederland. Noord-Amerika brengt een klein beetje meer groei in de boeken, Azië/Pacific juist iets minder.

  Budel 30 juli 2017 

  Vloerendivisie Egger houdt omzet vlak!

  Egger meldt dat de omzet van zijn vloerendivisie Retail Products (laminaat, kurk, designvloeren, randafwerking) in het tot en met april lopende boekjaar 2016/2017 stabiel is gebleven op 330,5 miljoen euro (-0,2 procent). Tegenover dalende verkopen in Turkije en het strategisch verder terugschroeven van de activiteit op onrendabele Midden-Europese vloerenmarkten, stond het gegeven dat zijn nieuwe vloerenfabriek in het Russische Gagarin bezig is zich een plaats te verwerven op de markt, met gestaag oplopende verkopen in het oosten van Europa.

  Budel 29 juli 2017 

  Vloerengroep Victoria blijft groeien!

  De Britse vloerengroep Victoria Plc heeft in zijn tot 1 april lopende boekjaar weer nieuwe hoogtes bereikt. Mede dankzij een viertal overnames dikte de omzet met 29,5 procent aan tot 330,4 miljoen pond, omgerekend 370 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen bedroeg de vooruitgang 24,8 procent. De onderliggende EBITDA groeide met 41 procent naar 45,7 miljoen pond, resulterend in een door de groep niet eerder gerealiseerde EBITDA-marge van 13,8 procent.

  Budel 28 juli 2017 

  Goede eerste jaarhelft Tarkett!

  Tarkett heeft in het eerste halfjaar in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zijn netto-omzet met 4,2 procent kunnen verhogen op organische basis. De groei in het eerste kwartaal bedroeg 7,0 procent, in het tweede 1,5 procent vanwege een negatief kalendereffect van ongeveer 4,0 procent, aldus een persbericht van vandaag. Nederland leverde opnieuw een bijdrage aan de plus.

  Budel 27 juli 2017 

  Nieuwe naaldviltcollectie DLW Flooring!

  DLW Flooring brengt met het vernieuwde Strong Concept een kleurrijke naaldviltcollectie in tweeëndertig looks, van helder en vrolijk tot gedempte tinten grijs of blauw. Een compactere naalddichtheid en de PET-rug zorgen voor toegevoegde stabiliteit, slijtvastheid en duurzaamheid. DLW past vezels van het merk Dorix toe en beschermt deze met het gepatenteerde Floor Protect, waardoor de vloer beter bestand is tegen vuil. Het kleurenbereik van Strong Concept harmonieert overigens met de linoleum-, vinyl- en designvloeren van de fabrikant.

  Budel 25 juli 2017 

  Nieuwe tapijtcollectie Ambiant van Cotap!

  De collectie Ambiant Tapijt van Cotap wordt deze zomer uitgebreid met vier kwaliteiten. De Jade, een bestaande bouclékwaliteit die voor de groothandel al een succes is gebleken, heeft een nieuw kleurenpalet: rustige, moderne beige- en grijstinten die deze kwaliteit een ongekende, natuurlijke uitstraling geven. Bovendien is Jade gewaardeerd met klasse 32, waardoor hij ook geschikt is voor projectmatig gebruik.

  Budel 23 juli 2017 

  Vertrouwen consument omhoog in juli! 

  De stemming onder consumenten is in juli iets verbeterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 25, tegen 23 in juni. Het oordeel over het economisch klimaat verbetert, de koopbereidheid verandert nauwelijks.

  Met 25 ligt het consumentenvertrouwen in juli ruim boven het gemiddelde van minus 3 over de afgelopen twintig jaar. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 met 36 de hoogste stand ooit. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013, met toen minus 41.

  Budel 22 juli 2017 

  Nieuwe SDN-kwaliteiten bij Interfloor!

  Interfloor rolt momenteel Pacific Project-SDN en Cordiale Project-SDN uit bij woning- en projectinrichters, twee nieuwe kwaliteiten die in het teken staan van de uitbreiding van het duurzaam Solution Dyed polyamide tapijtprogramma.

  Pacific Project-SDN wordt aanbevolen voor de meest intensieve en tegelijkertijd stijlvolle interieurtoepassingen. “Voor dit fraaie frisé-tapijt zijn de allerbeste tapijtgarens gebruikt, gecombineerd met de duurzame Solution Dyed verfmethode,” zo stelt de aanbieder uit Zwartsluis. “Dit levert tal van extra voordelen. SDN-garens zijn door en door gekleurd, er zijn vrijwel geen kleurverschillen en het tapijt is volledig Uv-bestendig.” 

  Budel 21 juli 2017 

  Uitbreiding Axminster traplopers Avenue!

  Lano Carpets brengt onder het Axminster-concept verscheidene collecties. Zoals Avenue, de (trap)lopercollectie die recentelijk is aangevuld met een aantal trendy designs. Axminster, zo legt de tapijtmaker uit het West-Vlaamse Harelbeke nog eens uit, staat voor luxe en kent zijn gelijke niet wat betreft designopties, veerkracht en kwaliteit. Axminster is een traditioneel geweven tapijt met een bijzonder weefproces en gemaakt van een driedraadsgaren, een combinatie van tachtig procent Britse en Nieuw-Zeelandse wol met twintig procent polyamide. Het driedraadsgaren zorgt voor toegevoegde definitie en een fraaie aflijning van het dessin, zijn samenstelling voor een zeer slijtvast en sterk tapijt.

  Budel 20 juli 2017 

  Nieuwe CEO voor Tarkett!

  Glen Morrison, een Engelsman met ook de Amerikaanse nationaliteit, wordt per 1 september a.s. de nieuwe CEO van Tarkett. Momenteel is Morrison de aanvoerder van de Noord-Amerikaanse divisie van het Franse vloerenconcern. Sinds zijn aantreden in het voorjaar van 2015 hield hij daar toezicht op een snelle en efficiënte integratie van merken en organisaties binnen Tarkett Noord-Amerika, waardoor de autonome groei van de groep als geheel versnelde en de winstgevendheid aanzienlijk verbeterde, aldus een pluim van zijn werkgever. Hij vervangt Michel Giannuzzi, die elders CEO wordt. 

  Budel 19 juli 2017 

  ‘Chapter 11’ voor Beaulieu America!

  De Amerikaanse vloerengroep Beaulieu Group LLC heeft gisteren een beroep gedaan op de Chapter 11-regeling, een vrijwillige procedure binnen de Amerikaanse faillissementswetgeving die enigszins overeenkomt met onze ‘surseance van betaling’ en hoofdzakelijk gericht is op het kunnen doorvoeren van een noodzakelijk geachte reorganisatie. Beaulieu America wil naar eigen zeggen zo zijn balans op orde brengen teneinde beter gepositioneerd te zijn voor de toekomst. Met de bestaande geldschieters is overeengekomen dat die het bedrijf blijven ondersteunen met een zogeheten ‘debtor-in-possession’-financiering, die zal worden gecombineerd met de kasstroom uit operationele activiteiten om een voortzetting van de bedrijfsvoering mogelijk te maken.

  Budel 18 juli 2017 

  CBS-cijfers voor mei ook weer in orde!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren hebben in mei voor de elfde maand op rij meer omgezet, deze keer 3,9 procent. Winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden voor de achtste achtereenvolgende maand een omzetgroei, en wel met 3,4 procent. De omzet van de winkels in non-food bij elkaar geteld groeide in mei met bijna 3 procent. Hun verkopen (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) waren bijna 4 procent hoger dan een jaar eerder, zo meldt het CBS vandaag.

  Budel 17 juli 2017 

  Victoria koopt Millennium Weavers Europe!

  De Britse vloerengroep Victoria Plc heeft de in België gevestigde tapijtfabrikant Millennium Weavers Europe per 1 juli jl. overgenomen. Op de website van Millennium Weavers licht Philippe Hamers, CEO Victoria Group, summier toe dat de in Ronse zetelende tapijtmaker onder eigen naam en voor eigen rekening blijft opereren. Voor klanten en leveranciers verandert niets, evenmin voor de werknemers en voor het door Jan Van Damme aangevoerde management. De groep Victoria zegt ernaar uit te kijken om het merk en de productlijn verder tot ontwikkeling te brengen.

  Budel 16 juli 2017 

  ‘Minder krimp met entreematten Rinos'

  Rinos geeft nuttig advies hoe zijn afnemers ‘gedoe achteraf’ kunnen voorkomen na de verkoop en installatie van entreevloerbedekking. Eén van de meest vervelende problemen van entreevloerbedekking is immers na verloop van tijd het optreden van krimp of rek, zo stelt de specialist uit Genemuiden. De entree is daar gevoeliger voor dan vloeren elders in het gebouw, doordat sprake is van sterkere wisselingen in temperatuur en vochtigheid. Het corrigeren van deze problemen, zo vervolgt Rinos, is duur in verhouding tot de waarde van het gelegde oppervlak.

  Budel 15 juli 2017 

  Brintons in handen van Argand Partners!

  De Britse tapijtmaker Brintons is van eigenaar veranderd. De Amerikaanse Carlyle Group verkoopt de in 1783 begonnen fabrikant aan landgenoot Argand Partners, een private-equitybedrijf. De waarde van de transactie, waarbij ook het senior management van Brintons is betrokken, is niet bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar voelt zich naar eigen zeggen aangetrokken door de leidende marktpositie van Brintons op de wereldwijde markt voor luxe tapijt. De Carlyle Group kocht het bedrijf zes jaar geleden en zette zijn aanwinst - stevig reorganiserend - weer op de rails.

  Budel 14 juli 2017 

  Waterproof badkamervloeren van PVC...

  Moduleo weet om welke vloeren hedendaagse badkamers vragen. Ze dienen praktisch te zijn, comfortabel aan te voelen en esthetisch te passen (zie de foto) bij de overige inrichting. Het vloerenmerk van de IVC Group adviseert voor deze toepassing zijn hoogwaardige PVC-vloeren in hout- of natuursteenlook uit de collecties Impress en Transform. De slijtvaste toplaag van 0,55 millimeter dik en de gepatenteerde coating Protectonite beschermen de vloeren tegen vocht en vlekken en maken ze geschikt voor in de badkamer. Onlangs lanceerde Moduleo nog, zoals eerder bericht, in zijn Transform-collectie de nieuwe tegeldessins ‘Desert stone', ‘Brushed metal’, ‘Azuriet’ en ‘Jura stone', deze als antwoord op de grote vraag naar luxevinyl bij projectgebruik. Moduleo beveelt zijn PVC-vloeren gezien hun opbouw eveneens aan voor renovaties.

  Budel 13 juli 2017 

  Nieuw platform elastische vloeren!

  Het in Brussel gevestigde European Resilient Manufacturer’s Institute (ERFMI) heeft een nieuwe website gelanceerd met tal van zaken die de wereld van de elastische vloerbedekkingen betreffen. Het nieuwe platform biedt onder meer informatie over de zeventien bij de organisatie aangesloten leden, alle fabrikanten van naam. Zeven productgroepen (pvc, linoleum, rubber, kurk, enzovoorts) in negen verschillende marktsegmenten (residentieel, onderwijs, gezondheidszorg, en zo meer) zijn vertegenwoordigd. De website toont ook de nodige foto’s, ter inspiratie en ter illustratie van de vele toepassingsmogelijkheden van elastische vloeren.

  Budel 12 juli 2017

  Estillon partner Quietroom-label!

  Estillon laat weten diverse ondervloeren te kunnen leveren die zijn voorzien van het Quietroom-label voor hotels. Dit betreft een initiatief van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) en mag volgens de ondervloerenspecialist uit Uden gezien worden als het eerste en enige objectieve keurmerk voor hotels op het gebied van geluidsisolatie. Geluidsoverlast is wereldwijd al geruime tijd een dikwijls geuite klacht onder reizigers.

  Budel 11 juli 2017 

  Forbo gaat verder ‘vergroenen’ 

  wil haar productie, denk- en werkwijze verder verduurzamen in 2017. Dat valt te lezen in het VGWM-jaarverslag 2016 dat onlangs werd gepresenteerd. Het online boekwerk kijkt terug op de prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu in 2016 en bevat tevens de doelstellingen voor 2017. Zo staan er in het kader van Forbo’s energie efficiencyplan de volgende projecten op stapel: het vervangen van de oude direct gestookte ‘gasheaters’ in de MGP (Magazijn Gereed Product), het verbeteren van de isolatie in de mengerij, het implementeren van een online monitoring systeem voor elektriciteit als pilot voor een kalanderlijn en een optimalisatiestudie naar het droogproces.

  Budel 9 juli 2017 

  Interface presenteert Global Change!

  Interface introduceert naar eigen zeggen zijn ‘meest veelzijdige collectie ooit’: Global Change, een collectie duurzame tapijttegels geïnspireerd op natuurlijke omgevingen. Deze collectie combineert ‘biophilic design’, een ontwerpfilosofie die inspiratie haalt uit de natuur, met het modulaire vloersysteem van de fabrikant. Global Change biedt een breed scala aan designopties voor zakelijke omgevingen. Het is de eerste collectie van Lead Product Designer Kari Pei die wereldwijd wordt gelanceerd, zo meldt Interface in een persbericht. “Global Change benut de voordelen van de natuur in zakelijke interieurs, zoals kantoorgebouwen en horecaomgevingen.

  Budel 8 juli 2017 

  Wicanders op de Biënnale in Venetië!

  Op de Biënnale in Venetië heeft de Portugese kunstenares Leonor Antunes verkozen om bij haar kunst gebruik te maken van een kurkvloer van Wicanders. Boven een Wicanders’ Corkcomfort van circa 100 vierkante meter hangen aan het plafond van het historische Arsenaal te Venetië nu verschillende sculpturen en lampen van Antunes, die volgens Amorim de unieke aspecten van het Portugese kurk in combinatie met andere materialen versterken. Pedro Maria Pinho, Marketing Director Amorim: “Het gebruik van onze vloer door Leonor Antunes weerspiegelt de groeiende trend bij kunstenaars, designers en architecten om dit natuurlijke product toe te vertrouwen aan de materialisatie van hun creatieve en professionele visies.” 

  Budel 7 juli 2017 

  Tour-bezoek bij Balterio/Unilin!

  Begin deze week trok de Tour de France vlak langs de fabriek van de Unilin-vestiging in Vielsalm. Voor Unilin een bij uitstek geschikt moment om belangstellenden uit te nodigen voor een bezoek aan de fabriek en de ‘state-of-the-art’ digitale productielijn van Balterio te demonstreren. De nieuwe digitale productielijn van Balterio dicht op een efficiënte manier de kloof tussen dynamische trends en laminaatvloeren. 

  Budel 6 juli 2017 

  Forse stijging barometer woonbranche!

  In juni is de door Van Es Marketing verzorgde ‘woonbranche economische barometer’ met ruim acht punten gestegen. Daarmee is de opvallende neergang in de voorgaande maand weer grotendeels teruggewonnen. De barometer sloot de maand juni af op een stand van 15,3. De stijging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door positieve cijfers over de woningmarkt. Maar ook de laatste cijfers over het producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van de woondetailhandel vielen in juni hoger uit dan in de voorgaande maand.

  Budel 5 juli 2017 

  Unilin behaalt dubbele ‘patentzege’ 

  Eind juni heeft Unilin tweemaal succes behaald bij de patenten die de onderneming op de verbindingssystemen van zijn vloerproducten hanteert. Zo bevestigde de afdeling bezwaren van het EPO (European Patent Office) het Pergo’s folddown patent EP 2 009 195 B1 dat betrekking heeft op ‘folddown systems’ bij vloerpanelen. Het patent dat volgens Unilin is gebaseerd op een technologie die door Pergo in 2000 en 2001 werd ontwikkeld is in 2015 al bevestigd door EPO, maar werd bestreden door een derde partij. Deze kan nog tegen de beslissing in beroep gaan. Verder heeft een Amerikaanse rechtbank in Florida een schadevergoeding toegekend aan Unilin na vaststelling van schending van de octrooien met betrekking tot Unilin’s ‘v-groove technology’ en Unilin’s ‘embossed-in-register technology’. Het betreffende bedrijf Wood Floor LLC (en alle aan Wood Floor LLC gerelateerde bedrijven) moet naast de schadevergoeding ook alle juridische kosten betalen.

  Budel 4 juli 2017 

  Grondstoffen zetten prijzen op scherp!

  Na een aantal magere jaren kan de vloerenbranche door gunstigere economische omstandigheden gecombineerd met een sterk consumentenvertrouwen weer op een positieve omzetontwikkeling rekenen. De sterk gegroeide vraag naar vloerenproducten heeft echter ook een bijeffect. Zo zijn namelijk de grondstofprijzen onder druk komen te staan. Bij parket komt dit onder meer door een eenzijdige vraag naar eiken producten (wie praat er nog over kempas, afzelia, merbau, enzovoorts), terwijl de voorraad eiken niet onbeperkt blijkt. Er wordt hierdoor zelfs al voorzichtig gekeken naar een eventuele exploitatie in Scandinavië, iets wat voorheen onbespreekbaar leek. Zover zal het wellicht niet komen.

  Budel 1 juli 2017

  Inschrijving NK Woningstofferen!

  Na de zomer wordt het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen wederom georganiseerd in Gorinchem (zie ook nieuws 16 juni jongstleden). De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Interieur Collectie Dagen. De inschrijving voor het NK Woningstofferen (17, 18 en 19 september) is onlangs geopend. De organisatie is in handen van HMC, de MBO-vakschool voor opleidingen, hout, meubel en interieur met locaties in Amsterdam en Rotterdam. Professionals op het gebied van woningstofferen worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit NK. 

  Budel 30 juni 2017 

  Meer omzet, minder winst Carpetright!

  Uit de voorlopige cijfers van Carpetright over het boekjaar 2016/17 blijkt dat hoewel de omzet licht is gestegen de winst daarentegen is gedaald. Dit maakte de grootste Britse detailhandelsketen op het gebied van vloerbedekking gisteren aan de bijeen getrommelde vakpers bekend. Carpetright verklaart de tegenvallende winst uit de kosten van winkelsluitingen en verliesdraaiende filialen, maar ook uit een verzwakte Britse pond die grotendeels te wijten is aan de ontwikkelingen met betrekking tot de aanstaande Brexit. Verder had Carpetright te maken met een nieuwe nationale speler op de Britse markt die de nodige omzet van het resultaat wist af te snoepen.

  Budel 29 juni 2017 

  Interfloor breidt Dynamic Collectie uit!

  Interfloor heeft zijn populaire Dynamic Collectie met de naar eigen zeggen uiterst duurzame PVC vinyl kwaliteit Dynamic Chips uitgebreid. “Een superieure collectie voor zowel residentieel als project gebruik. Met alle eigenschappen van Interfloors unieke Black Tex Back, alom geprezen en dan ook de eerste en enige echte naadloze PVC vloer op 400 cm breed,” aldus Interfloor in een persbericht. Stoere terrazzo-achtige print komt men in 2017 vaker tegen, speels maar toch stijlvol. Terrazzo ontstaat wanneer kleine stukken en resten marmer in klei of cement worden gedrukt. Vervolgens worden deze na het drogen gepolijst waarbij een glad oppervlak met dit bijzondere motief ontstaat. Bij deze vinyl kwaliteit wordt dit effect geaccentueerd door ingestrooide harde PVC Chips die de kwaliteit extra sterk en slijtvast moeten maken.

  Budel 28 juni 2017

  mFLOR introduceert ‘Landelijke Lifestyle’ 

  “Een landelijk interieur is geïnspireerd op het leven op de boerderij. Vertaald naar deze tijd en in stijl natuurlijk. Rust en ruimte lijkt de insteek van deze woonstijl te zijn. De keuken staat veelal centraal en de gebruikte kleuren zijn complementair aan de kleuren die je buiten aantreft. Er wordt gebruik gemaakt van aardetinten als beige, taupe, olijf, lichtgrijs en wit. Gebruikte materialen zijn zo natuurlijk mogelijk of vervangen het natuurproduct in de best mogelijke uitvoering. Vloeren en tafels met een houten look die daardoor warmte uitstralen. Maar ook natuursteen, wol, riet, leer en puur linnen zie je veel terug in de landelijke woonstijl. Vloeren, wanden en raambekleding zijn goed op elkaar afgestemd. De belangrijkste voorwaarde van een landelijk interieur is uiteindelijk de behaaglijke, knusse sfeer én dat er in geleefd mag worden.” 

  Budel 27 juni 2017 

  Unilin weet veel van waterproof laminaat!

  Unilin heeft zijn eigen proeven ontwikkeld voor het bepalen van de waterdichtheid van laminaat. Die heten nauwkeuriger, strenger en vooral beter afgestemd te zijn op omstandigheden uit het dagelijks leven.

  Budel 26 juni 2017 

  Belg Wins topman Forbo Flooring Systems!

  De directie van de Forbo Holding heeft de Belg Jean-Michel Wins benoemd tot de nieuwe Executive Vice President van de divisie Flooring Systems, met ingang van komende januari. Wins (50) heeft ruim vier jaar aan het hoofd gestaan van de divisie Movement Systems. De huidige Executive Vice President van Flooring Systems, Matthias P. Huenerwadel, verlaat het Zwitserse concern aan het einde van 2017 voor werkzaamheden elders, na twaalf jaar in de raad van bestuur te hebben gezeten. De Duitser Deimling volgt Wins op.

  Budel 25 juni 2017 

  PVC vloeren vermorselen Parket in Oostenrijk!

  De door LVT uitgeoefende substitutiedruk op de Oostenrijkse vloerenmarkt is aanhoudend hoog, zo stellen de onderzoekers. Aanvankelijk verdrongen LVT-vloeren in beperkte mate de klassieke elastische vloeren, daarna in aanzienlijke mate laminaat. Afgelopen jaar kon voor het eerst vastgesteld worden dat ook parket in belangrijke mate gekannibaliseerd wordt door de nieuwe productgroep. Met name drielaags parket is het slachtoffer, gezien de krimp van de fabrikantenomzetten met nagenoeg 12 procent vorig jaar. De productgroep LVT was dan ook de enige die een robuuste groei optekende, met een stijging van de fabrikantenomzet van 8 procent tot 42 miljoen euro.

  Budel 24 juni 2016 

  Tachtig mille voor Britse tapijtmaker!

  De prijs die Brockway Carpets uit Kidderminster in april heeft betaald voor zijn in problemen geraakte rivaal Grosvenor Wilton is bekend geworden in de Britse vakpers: 70 duizend Britse ponden, op een haar na 80 duizend euro’s. Grosvenor Wilton, een voorheen onafhankelijke Britse woltapijtwever waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1790, werd op 10 april jl. insolvent verklaard. De curator waardeerde de fabriek en de machines op 25 duizend pond, de goodwill op zo’n zelfde bedrag, onderhandenwerk en voorraad samen op een kleine 20 duizend. De fabrikant was al enige jaren verliesgevend en kwam in acute kasproblemen door een terugval van de omzet op de Amerikaanse markt van 150 duizend naar 100 duizend pond in het jaar voorafgaand aan de insolventie. 

  Budel 23 juni 2017 

  Koopbereidheid in juni licht omhoog!

  De stemming onder consumenten is in juni gelijk gebleven, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in mei uit op 23. Het oordeel over het economische klimaat verandert nauwelijks. De koopbereidheid neemt iets toe.

  Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in juni ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

  Budel 22 juni 2017 

  Opnieuw reorganisatie Brintons Carpets!

  Brintons Carpets kondigt het ontslag van zestig man aan en tevens het einde van de axminster-weefproductie in zijn fabriek te Kidderminster, ooit het centrum van de Britse tapijtnijverheid en al bijna twee eeuwen thuisbasis van de vermaarde fabrikant. De reorganisatie vloeit naar eigen zeggen voort uit een beoordeling van de huidige gang van zaken. De onderneming spreekt van een uitermate concurrerende markt wereldwijd. De herstructurering zou in dat licht bezien noodzakelijk zijn voor het veilig stellen van het bedrijfsbelang op de langere termijn. Van de circa 120 werknemers in de fabriek in Kidderminster zou dus meer dan de helft zijn baan verliezen.

  Budel 21 juni 2017 

  Meister van Parket Point naar Heditex!

  Heditex heeft per 1 juni jl. de verkoop van het Meister-assortiment van Parket Point overgenomen. De groothandel in Vlaardingen gaat er prat op nu één van de belangrijkste verdelers van de vloeren van Meister in ons land te zijn. Zijn Meister-dealers worden verder bediend met een assortiment ondervloeren, afwerkprofielen en onderhoudsmiddelen.

  Budel 20 juni 2017 

  Beduidend veel bezoek Design District...

  Voor de vijftiende editie van Design District passeerden afgelopen week bijna zevenduizend bezoekers de poort van de Rotterdamse Van Nelle Fabriek, met de donderdag als veruit drukste dag. Bijna tweehonderd merken waren vertegenwoordigd in veelal fraaie stands. Niet eerder waren er volgens de organisator zoveel nieuwe dingen te zien op de beursvloer. “Maar boven alles was er een buitengewoon energieke en positieve sfeer gedurende de drie dagen van Design District!” De volgende editie van het evenement is op 6, 7 en 8 juni 2018. De locatie wordt dit najaar bekendgemaakt.

  Budel 19 juni 2017 

  Ook april goede maand voor woonwinkels....

  Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) hebben in april voor de tiende maand op rij (+5,4 procent) meer omgezet, zo rapporteert het CBS. Winkels in meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen assortiment) realiseren voor de zevende achtereenvolgende maand (+4,7 procent) een omzetgroei. De omzet van alle winkels in non-food groeit met 4 procent, waarbij de verkopen bijna 5 procent hoger liggen dan een jaar eerder. Net als in februari en maart zetten de winkels in consumentenelektronica minder om dan in dezelfde maand een jaar eerder.

  Budel 18 juni 2017 

  COREtec weer naar VT Wonen & Designbeurs!

  USFloors laat bijtijds weten met zijn merk COREtec deel te zullen nemen aan de VT Wonen & Designbeurs van begin oktober in de Amsterdam RAI. Voor de grootste woonbeurs van ons land is het de vijfentwintigste editie, voor de vloerenaanbieder de tweede opeenvolgende deelname. COREtec wordt daar geassisteerd door de medewerkers van zijn distributeurs Bosgoed en Headlam. Een aantal belangrijke verkooppunten van COREtec wordt bovendien de kans geboden om een ‘VT Wonen & Designbeurs Business partnership’ aan te gaan.

  Budel 17 juni 2017 

  Duitsland: ‘LVT kannibaliseert laminaat’ 

  De markt voor vloerbedekkingen en parket in Duitsland groeide in 2016 met 3,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. LVT zet laminaat echter onder enorme druk, zo blijkt uit recente gegevens in marktonderzoeken van Branchenradar naar diverse soorten vloeren in ons buurland.

  Budel 16 juni 2017 

  Leen Bakker plust, groen licht overname!

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft afgelopen maandag groen licht gegeven voor de overname van Leen Bakker door Gilde Equity Management (GEM Benelux III), eigenaar van Kwantum. De ACM is van mening dat na de overname voldoende concurrentie resteert. Uit haar onderzoek blijkt dat er voldoende andere aanbieders overblijven waar consumenten terecht kunnen voor producten als meubels, raam- en vloerbekleding en verlichting.

  Budel 15 juni 2017 

  Interface maakt koolstofnegatief tapijt!

  Op vakbeurs NeoCon, die deze week in Chicago op de rol staat, presenteert Interface het prototype van een tapijttegel die een positieve invloed heeft op het tegengaan van de opwarming van de aarde. Meer dan slechts ‘klimaatneutraal’ dus. Het product is ‘Proof Positive’ gedoopt en geldt als koolstofnegatief. Dat wil zeggen dat meer koolstof in de tegel wordt gebonden dan bij het verbruik terecht komt in de atmosfeer als CO2. Na het vervaardigen van de tegel is er kortom minder koolstofdioxide in de atmosfeer - te weten twee kilogram per vierkante meter ta


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen