• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Eerste EK ‘LVT leggen’ op komst!

  Het Britse opleidingsinstituut FloorSkills kondigt met trots de komst aan van het Europees kampioenschap LVT leggen, oftewel wie de ‘European LVT Fitter Of The Year 2019’ wordt. De eerste editie van de wedstrijd wordt in samenwerking met zijn Nederlandse evenknie Woontotaal Academy georganiseerd. Slechts acht deelnemers zullen de finale bereiken, die op 11 en 12 juli a.s. bij FloorSkills UK wordt gehouden: vier afkomstig van voorrondes bij de Woontotaal Academy en het andere kwartet via voorrondes bij FloorSkills UK.

  Budel 22 februari 2019 

  JAB Design Floor LVT 55 bij Belakos!

  JAB Anstoetz brengt de collectie Design Floor LVT 55. Zijn distributiepartner Belakos Flooring gaat de nieuwe reeks designvloeren exclusief op de Nederlandse interieur- en projectmarkt verkopen.

  De vloerengroothandel te Genemuiden roemt de producten om hun voorkomen, functionele kwaliteiten en om de mogelijkheid die zij bieden om interieurs individueel vorm te geven.

  Budel 20 februari 2019 

  Paar procent omzetgroei ‘wonen’ in 2018!

  De omzetstijging van 3,3 procent voor de Nederlandse detailhandel is de op één na hoogste omzetgroei na 2006. In 2017 bedroeg de omzetgroei 4,2 procent. Na de piek in 2008 bereikte de omzet van de detailhandel een dieptepunt in 2013, zo blikt het CBS terug in zijn statistieken. Daarna is de omzet gestaag gegroeid. In 2018 was de omzet van de non-foodwinkels evenwel nog 13 procent lager dan voor de crisis. De omzet van winkels in voedings- en genotmiddelen lag daarentegen ruim 18 procent hoger dan voor de trammelant.

  Budel 18 februari 2019 

  Tarkett organisch paar procent gegroeid!

  De netto-omzet van Tarkett bedraagt 2836 miljoen euro afgelopen boekjaar, een organische groei van 2,1 procent ten opzichte van 2017, te herleiden tot hogere volumes en evenzo dankzij hogere afzetprijzen in voornamelijk de divisies EMEA en Noord-Amerika. Het segment Sport realiseert opnieuw een sterke organische groei (11,7 procent). In het segment Noord-Amerika resulteren hogere verkoopprijzen in een organische groei van de netto-omzet van 1,3 procent. De rest van de wereld (het segment CIS, APAC en Latijns-Amerika) laat organisch een lichte daling van de netto-omzet zien (-1,5 procent) in 2018.

  Budel 16 februari 2019

  Interfloor brengt behaaglijke Beverly...

  Interfloor introduceert momenteel de ultra-hoogpolige tapijtcollectie Beverly bij zijn dealers in het land. “Extreem weelderig,” zo beoordeelt de leverancier uit Zwartsluis deze comfort brengende nieuwkomer in zijn assortiment. De kwaliteit is vervaardigd van honderd procent hoogwaardig Ultra Soft Opal polyamide garen en heeft een poolgewicht van niet minder dan tweeduizend vijfhonderd gram per vierkante meter.

  Budel 14 februari 2019 

  Mohawk: 5% meer omzet, 11% minder winst!

  Mohawk Industries heeft afgelopen jaar net niet de kaap van tien miljard kunnen ronden. In 2018 bereikt het Amerikaanse concern een netto-omzet van 9,98 miljard dollar, een toename van 5,2 procent vergeleken met een jaar eerder, ofwel bijna 500 miljoen dollars erbij. Onder de streep houdt het concern 862 miljoen dollar over, een forse daling van 11,3 procent ten opzichte van de 972 miljoen dollar van het vorige boekjaar.

  In het vierde kwartaal is Mohawk goed voor een netto-omzet van 2,45 miljard dollar, zo’n 3,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst in het afsluitende kwartaal zakt evenwel van circa 240 miljoen naar 229 miljoen dollar, minus 4,6 procent.

  Budel 12 februari 2019 

  Schoonlooptapijt Forza Grafic bij Storax!

  Storax kondigt met Forza Grafic de lancering aan van een nieuw soort schoonlooptapijt, dat in een handvol aparte designs kan worden bedrukt. Voor wie over de mat loopt, zo belooft de in Zwijndrecht gevestigde leverancier, zijn de ontwerpen een ware blikvanger. Van veraf ogen ze evenwel als een rustig geheel. De grafische dessins dragen de namen Comb, Grid, Rings, Squares en Stones. Behalve als mooi, wordt het nieuwe schoonlooptapijt ook voorgesteld als in hoge mate effectief.

  Budel 10 februari 2019 

  Prestaties Carpetright naar verwachting!

  De prestaties van de groep blijven per saldo in lijn met de verwachtingen, zo merkt Carpetright op in een korte update van de gang van zaken in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Dit betreft de periode van dertien weken tot aan eind januari. De Britse like-for-like-omzet blijft conform de verwachting in het rood staan in deze periode, hoewel aangetekend wordt dat de trend is verbeterd ten opzichte van het eerste halfjaar. Handelspatronen blijven van week tot week volatiel, zo oordeelt de vloerenretailer over zijn thuismarkt, een en ander tegen een achtergrond van onzekerheid en een zwak consumentenvertrouwen.

  Budel 8 februari 2019 

  Barometer woonbranche duikelt in januari...

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten zakt de afgelopen maand met 5 punten, om uit te komen op minus 19,8, de laagste stand sinds juni 2014. Voor de vijfde maand op rij is deze deelindicator gedaald. Ruim twee van de tien woondetaillisten (22 procent) noteert in januari een toename van de weekomzet, tegenover ruim vier van de tien (42 procent) een afname. Nog maar twee van de tien (20 procent) verwachten dat de winkelomzet in de komende maand een stijging zal laten zien. Ruim vier van de tien (44 procent) voorzien een omzetkrimp. De woondetaillist is daarmee wederom minder optimistisch gestemd over de komende periode, aldus de onderzoekers.

  Budel 6 februari 2019 

  Overname Peitsman door Unilin definitief!

  Unilin Flooring en Koninklijke Peitsman zijn blij om aan te kondigen dat laatstgenoemde definitief is overgenomen. Unilin maakte zijn intentie om de groothandel over te nemen op 17 december vorig jaar bekend. Een en ander diende nog goedgekeurd te worden door de Autoriteit Consument & Markt en de mededingingsautoriteiten.

  Koninklijke Peitsman is sinds 1990 een strategische partner voor het Unilin-bedrijf in Nederland. De groothandel, in 1885 opgericht als meubelstoffeerder, is vandaag een krachtige, hoogwaardige vloerverdeler met meer dan 140 werknemers, zo schrijft Ruben Desmet, President Flooring bij Unilin, vandaag aan alle relaties. Het bedrijf wordt geprezen om zijn efficiënte, klantgerichte aanpak dankzij de landelijke dekking op elf locaties en een hoge mate van digitalisering, waardoor het personeel zich kan concentreren op verkoop en service.

  Budel 4 februari 2019 

  COREtec in zijn sas met reacties op BAU!

  USFloors Europe is, na al een geslaagde Domotex, evenzo goed te spreken over zijn deelname met COREtec aan de BAU in München. “De nieuwe collectie van Visgraat (Herringbone) en de twintig nieuwe bijkomende decoren in het ProPlus-gamma kenden een overweldigend succes,” zo stelt Karl-Heinz Hausberg, verkoopleider voor het Duitstalige gebied. Met het achttal designs van de Naturals Collection in visgraatmotief speelt het bedrijf in op de aanhoudende populariteit van geometrische vormen op de markt, de uitbreiding van de ProPlus-collectie geldt als gewenst antwoord op de vraag naar meer designkeuzes.

  Budel 2 februari 2019 

  Tapijtsector België onder druk!

  De omzet van de Belgische tapijtproducenten is in de eerste negen maanden van 2018 gedaald met 7,3 procent, zo meldt magazine Trends op gezag van Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie bij onze zuiderburen. Ook 2017 was overigens al een krimpjaar voor de tapijtproducenten. Het huidige zwakke cijfer voor de sector heeft volgens de federatie veel van doen met de ‘brexit’-perikelen - het Verenigd Koninkrijk is immers de belangrijkste markt voor Belgisch interieurtextiel. “De brexit werpt zijn schaduw vooruit. De Britse consument ziet zijn koopkracht dalen en is zijn vertrouwen in de toekomst kwijt. Dat betalen onze leden cash. Daarnaast is er nog altijd het valutanadeel. Een zwak pond zet onze prijzen onder druk,” zo zegt Fa Quix, directeur-generaal van Fedustria, tegens Trends.

  Budel 31 januari 2019 

  Eerste editie Domotex USA in aantocht!

  In het Georgia World Congress Center in Atlanta (in Georgia) staat van 28 februari t/m 2 maart a.s. de premiere gepland van Domotex USA. De door Hannover Fairs USA georganiseerde beurs richt zich primair op het residentiële segment en biedt een breed aanbod aan vloerproducten, van tapijt en karpetten tot laminaat en parket en van vinyl en LVT tot allerhande vloertechnologieën. Wat de bezoekersdoelgroep betreft, wordt gemikt op het oostelijke deel van de Verenigde Staten. Bijkomend voordeel van de keuze voor Atlanta, door Hannover Fairs USA betitelt als de vloerenhoofdstad van Amerika, is de mogelijkheid voor de bezoekers om de productiefaciliteiten in het gebied rondom aan te doen, bijvoorbeeld in ‘tapijtstad’ Dalton.

  Budel 29 januari 2019 

  Nieuwe Expona Design-collectie!

  Op de voorbije BAU te München heeft objectflor zijn nieuwe Expona Design-collectie gelanceerd. Deze biedt keuze uit tweeënveertig dessins en een dozijn formaten, ontwikkeld in zowel tegel- als plankformaat. De producten komen als expressieve houtinterpretaties met namen als Rustic Spiced, Salvaged Pier en Whiskey Barrel Timber. Dan wel als betontegels met ornamenten en minimalistische steenontwerpen in groot formaat. Of anders in de voor Expona Design kenmerkende aluminium plaatoptiek, die winkels, hotels en kantoren van een industriële stijl voorziet. De vloeren hebben een toplaag van 0,7 millimeter.

  Budel 27 januari 2019

  ‘Elastisch’ groeit 3,9% per jaar tot 2022!

  De wereldwijde vraag naar elastische vloeren zal naar verwachting met 3,9 procent per jaar toenemen tot 3,7 miljard vierkante meter in 2022, een hoger groeipercentage dan dat voor de niet-elastische vloeren (zoals keramisch, parket en laminaat). Vinylproducten - met name LVT - zullen naar verwachting verder marktaandeel winnen, waarmee de trend van de jaren 2012-2017 wordt voortgezet. Dit en meer is te lezen in Global Flooring, een nieuw onderzoek van The Freedonia Group.

  De wereldwijde vraag naar vinylvloeren zal naar verwachting met 3,9 procent per jaar oplopen tot 3,1 miljard vierkante meter in 2022. Deze producten blijven marktaandeel winnen op de wereldmarkt, zo voorspellen de onderzoekers, naarmate de marktpenetratie van LVT groter wordt, hierbij geholpen door verbeteringen in digitaal printen waardoor ze er beter uit gaan zien.

  Budel 25 januari 2019 

  Jubilerend EPLF levert fors volume in!

  De vereniging van Europese producenten van laminaatvloeren (EPLF) viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. De vereniging wijst er in een persbericht op dat de laminaatbranche nog altijd groeiende is, afgezien van West-Europa, met name Duitsland, waar de verkoop al enige tijd afneemt. De EPLF ziet dat in dergelijke landstreken ‘met meer koopkracht’ sprake is van substitutie door andere vloerensoorten. Niettemin is de vereniging van mening dat de bij haar aangesloten fabrikanten goed gepositioneerd zijn in de wereldwijde uitvoerhandel en dat in Europa vervaardigde laminaatvloeren verder terrein winnen in Oost-Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Een punt van aandacht voor de jubilerende organisatie is het gezamenlijk doorontwikkelen van het product laminaat, ofwel waarde toevoegen door innovatie, ook en vooral met het oog op de Europese thuismarkt.

  Budel 23 januari 2019

  Unifloor weer van de partij op BouwBeurs!

  Unifloor is begin februari weer aanwezig op de BouwBeurs in Utrecht. In hal 7 op stand A090 toont de Deventer specialist in ondervloeren onder andere Redu-Panel, zijn snelle oplossing voor de egalisatie van houten draagvloeren. Daarnaast treft de vakbezoeker op de stand van Unifloor ondervloersystemen aan voor gebruik in combinatie met traditionele of elektrische vloerverwarming.

  Budel 21 januari 2019 

  Marmoleum Marbled is Terra, Splash & meer!

  De nieuwe Marmoleum Marbled-collectie die Forbo Flooring deze maand op de markt brengt, biedt een dertigtal nieuwe, eigentijdse kleuren en twee ‘verse’ dessins, genaamd Terra en Splash. Laatstgenoemde nieuwkomer is een dessin met een lichtgrijze basis waar een beetje kleur doorheen schemert, en dat zich goed laat ‘mixen’ en ‘matchen’ met andere elementen in het interieur. Terra biedt door zijn kleurstelling ‘vuilverhullende’ eigenschappen, en wordt gezien zijn fijne marmertekening en rustige uitstraling aanbevolen voor kleine ruimtes.

  Budel 19 januari 2019 

  Alsnog compensatie OPS-slachtoffers!

  De Tweede Kamer heeft afgelopen december met een zeer grote meerderheid een motie aangenomen die alsnog schadevergoeding regelt aan slachtoffers van Organo Psycho Syndroom (OPS), de beroepsziekte die hoofdzakelijk voor rekening komt van oplosmiddelen. Stichting OPS is blij dat het zogenoemde OPS-fonds uiteindelijk - “na ruim 15 jaar knetterhard gewerkt te hebben” - werkelijkheid is geworden. “Hoewel de werkgevers tot op dit moment nog steeds weigeren verantwoordelijkheid te nemen, heeft de Tweede Kamer nu dit besluit genomen,” aldus nog een kritische kanttekening van de belangenbehartiger. Circa 350 OPS-slachtoffers komen in aanmerking voor een eenmalige geldelijke vergoeding van de overheid, die de verantwoordelijkheid tevergeefs bij de werkgevers had willen leggen. Brancheorganisaties gaven overigens evenmin gehoor.

  Budel 17 januari 2019 

  Forbo samenwerking met de BNA...

  Forbo Flooring heeft zopas een samenwerking aangeknoopt met de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De vloerenmaker zegt de dialoog met zijn nieuwe partner, die zich sterk maakt voor duurzaamheid en een gezonde leefomgeving, van groot belang te achten voor zijn toekomst. Wat Forbo betreft moet de samenwerking leiden tot innovaties en een verdere verduurzaming van de gebouwde omgeving, meer specifiek volledig gezonde gebouwen en circulariteit.

  Budel 15 januari 2019 

  INretail: 3 procent minder omzet ‘wonen’

  Door het ‘opdrogen’ van de huizenmarkt en de stijging van de huizenprijzen stagneerde de omzet in de woonbranche vorig jaar. Ook in 2019 verandert deze situatie niet, zo valt te lezen in de jongste ‘brancheverwachting Wonen’ van INretail. Naar verwachting daalt de omzet dit jaar met gemiddeld 3 procent. Belangrijke oorzaak is dat waarschijnlijk 7 procent minder huizen van eigenaar wisselen. Minder nieuwbouwhuizen worden opgeleverd dan waar vraag naar bestaat en de huizenprijzen zullen gemiddeld ook nog eens zo’n 6 procent stijgen.

  Budel 13 januari 2019 

  ‘Magnetische’ technologie via Unilin IP!

  Flooring Industries, de afdeling intellectueel eigendom van Unilin, heeft afgelopen week een exclusieve sublicentieovereenkomst gesloten met IOBAC om de ‘magnetische’ technologie van dit Britse bedrijf wereldwijd op de markt te brengen. Met de gepatenteerde technologie van IOBAC kunnen vloeren (en wanden) met behulp van magnetisme snel en eenvoudig worden voorzien van bekleding. Voor vloeren bestaat het systeem in wezen uit gemagnetiseerde tegels of stroken die op een (op de ondervloer aan te brengen) gemetalliseerde hars worden geïnstalleerd. Vervanging nadien zou door deze wijze van installeren nagenoeg probleemloos zijn voor de eindgebruiker.

  Budel 11 januari 2019 

  Estillon op Domotex & BAU, toont Infinity!

  Estillon neemt deze maand deel aan zowel Domotex in Hannover (vanaf vrijdag aanstaande, in hal 11) als BAU in München (vanaf volgende week maandag, in hal A6). Op beide vakbeurzen toont het bedrijf, naast de ondervloeren, ondertapijten en gereedschappen in zijn assortiment, ook nieuwe ontwikkelingen. Zoals Infinity, een volledig gerecycled ondertapijt. Het betreft een vijf millimeter dik ondertapijt, vervaardigd van honderd procent gerecyclede PET-flessen, geschikt voor huishoudelijk gebruik.

  Budel 9 januari 2019 

  Kährs breidt uit met LVT...

  De Zweedse Kährs Group, fabrikant van parketvloeren en pvc-vrije elastische vloeren, die op de markt komen onder merknamen als Kährs, Karelia en Upofloor, gaat uitbreiden met nieuwe productcategorieën, te beginnen met LVT.

  Over het verruimde aanbod wordt alleen meegedeeld dat deze in de loop van dit jaar wordt uitgerold, met ten dele het retailkanaal als bestemming, maar hoofdzakelijk met een focus op het projectsegment, waarin de groep wereldwijd een grotere rol wil spelen. De eerste concrete toevoeging, die begin dit jaar al wordt gelanceerd, betreft Kährs Luxury Tiles, voorgesteld als een breed scala aan moderne, hoogwaardige vloeren voor alle soorten ruimtes.

  Budel 7 januari 2019 

  mFLOR introduceert de collectie Abstract!

  mFLOR introduceert een nieuwe collectie PVC-tegels, Abstract gedoopt, die inspeelt op de laatste trends en kleurontwikkelingen in interieurs. De nieuwe vloerproducten hebben de gewilde vintage ‘look & feel' met een hybride design, waardoor zij een zachte, textielachtige uitstraling hebben.

  De Abstract-collectie is vormgegeven op het formaat van grote, rechthoekige tegels (91,44 bij 45,72 cm, zoals de goed ontvangen Nuance-collectie van dezelfde aanbieder), maar biedt een warme, vintage look door het cross-over design. De totale dikte van de tegels is 2,5 mm, met een sterke slijtlaag van 0,55 mm, waardoor de reeks geschikt is voor intensieve, projectmatige toepassingen.

  Budel 5 januari 2019 

  Barometer woonbranche net onder nullijn!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt afgelopen maand met 3,5 punten, om uit te komen op minus 14,8, de laagste stand sinds juli 2013. In de voorgaande drie maanden was ook al sprake van een forse daling. Nagenoeg een kwart (24 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet in de laatste maand van het jaar, tegenover bijna vier op de tien (39 procent) een daling. Slechts iets meer dan twee van de tien woondetaillisten (22 procent) verwachten dat de winkelomzet in de komende maand een stijging zal laten zien. Ruim vier van de tien (41 procent) voorzien de komende maand een omzetdaling. De woondetaillist is daarmee wederom minder optimistisch gestemd over de komende periode, aldus de onderzoekers.

  Budel 3 januari 2019 

  Vooruitblik vloerenbranche 2019...

  mFLOR: Een uitdaging voor 2019 in het algemeen wordt het vasthouden van het consumentenvertrouwen en de daarmee samenhangende investeringen; zowel voor nieuwbouw als voor renovaties waardoor interieurinrichting zich positief blijft ontwikkelen. Specifiek voor mFLOR wijs ik op succesvolle introducties van nieuwe producten als mFLOR Reservoir Oak en Abstract alsmede Solcora rigid core Nuance tegels; ondersteund door displays, presentaties en showvloeren in de winkels. Voorts het duidelijk blijven maken van het belang van kwaliteit in vloerbedekking/LVT en de grote onderlinge verschillen tussen producten, mede door de sterke toename van aanbieders aan de onderkant van de markt (lagere prijzen/kwaliteit).

  Budel 1 januari 2019 

  Vooruitblik 2019...

  Moduleo (Arnoud van Ravensberg): Uitdagingen zijn het nieuwe displayconcept, waar zeer groots op ingetekend is, uit te rollen vanaf januari en de nieuwe Impress Layred te introduceren vanaf februari. Een prachtig Moduleo-jaar, met mooie afnemers, dat gaat 2019 worden…

  Budel 30 december 2018 

  Unilin wil groothandel Peitsman inlijven!

  Unilin in Wielsbeke heeft de intentie om in ons land de Koninklijke Peitsman over te nemen. De overname, zo laat de Belgische dochter van Mohawk Industries vandaag weten per persbericht, kadert in zijn strategie om de directe distributie te versterken. Unilin is, zoals bekend, producent van onder meer laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxevinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo en Balterio.

  Budel 28 december 2018 

  Duurzaamheidsevenement Aspecta & ILFI...

  Het LVT-vloerenmerk Aspecta en het Living Future Institute hebben vorige week donderdag de handen ineengeslagen bij de organisatie van een educatief duurzaamheidsevenement in Amsterdam, voluit het ‘Living Building Challenge Collaborative Event’ geheten. De bijeenkomst stond in het teken van het maken van een meetbaar, velerlei ‘groene’ aspecten omvattend ‘Living Building’ en van ‘Biophilic Design’, het toepassen van natuurlijke elementen in een gebouw, wat werkomgevingen gezonder maakt en zeker ook de productiviteit ten goede komt. De beide organisatoren van het evenement roepen belangstellenden op om zich aan te sluiten bij een gemeenschap van mensen die de wereld, zoals zij het noemen, “sociaal rechtvaardig, cultureel rijk en ecologisch herstellend” willen maken.

  Budel 26 december 2018 

  Nieuws van Vorwerk flooring op BAU 2019...

  Vorwerk flooring exposeert komende maand op de bouwbeurs BAU 2019 in München, op stand 506 in hal A6 en in het gezelschap van zijn Nederlandse vertegenwoordiging Mommersteeg. De thema’s die centraal komen te staan in zijn beurspresentatie zijn modulariteit, akoestiek en internationaliteit. Zo kondigt de fabrikant uit het Duitse Hameln aan zich in 2019 nog meer op de internationale markt te gaan richten, met bijvoorbeeld een nieuwe reeks akoestische Sonic-tegels, waarvan de lancering wordt ondersteund door een nieuwe online productconfigurator. Een ruime keuze aan frisse kleuren en nieuwe ontwerpen in ‘vrije vormen’ bieden tal van opties voor deze door de leverancier als ‘fluisterzacht’ aangeprezen tegelproducten.

  Budel 24 december 2018 

  Forbo met Marmoleum Marbled op Facilitair!

  Forbo Flooring stelt eind volgende maand op vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer zijn nieuwe collectie Marmoleum Marbled voor. “De collectie met twee bijzondere nieuwe dessins en 30 ‘verse’ kleuren is niet alleen CO2-neutraal, maar inmiddels ook bijna circulair en daarmee mooi voor binnen en goed voor buiten,” aldus de vloerenmaker. Verder presenteert Forbo straks in de Jaarbeurs zijn Tessera Cloudscape, een collectie tapijttegels die bijdraagt aan een prettige werkomgeving, en voorts de effectieve en bovendien duurzame schoonloopzones van Coral Welcome. Voor wand en meubel heeft de exposant nog producten in petto als Marmoleum Onto the Wall, Bulletin Board en Furniture Linoleum.

  Budel 22 december 2018 

  Slanker Carpetright terug op goede spoor...

  ‘Het herstructureringsprogramma ligt op schema en is in lijn met de verwachtingen van het management’, zo luidt de wat dwingende kop boven het verslag met de cijfers van Carpetright over zijn eerste halfjaar, lopend tot eind oktober. De Britse vloerenretailketen spreekt van een ‘overgangsjaar’ waarin het bedrijf op schema zegt te liggen om op jaarbasis negentien miljoen pond te besparen. Daartoe zijn maatregelen genomen om de overheadkosten te beteugelen en zijn bovenal vijfenzestig slecht presterende Britse winkels gesloten, door Carpetright beschouwd als een in toenemende mate onhoudbare last. “Dit is de eerste stap om de groep weer op weg te helpen naar duurzame winstgevendheid op lange termijn,” aldus ceo Wilf Walsh.

  Budel 19 december 2018 

  Woon omzet oktober vlak tot licht hoger!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en (parket-, laminaat- en kurk-)vloeren hebben in oktober een omzetstijging gerealiseerd. Bij de winkels in meubels en woninginrichting algemeen assortiment is de omzet nagenoeg gelijk gebleven, zo meldt het CBS vandaag. Het eerstgenoemde clustertje plust 3,5 procent (volume: +5,1 procent), het tweede komt tot -0,1 procent (volume: -2,5 procent). De omzet van alle winkels in non-food bij elkaar ligt 2 procent hoger dan een jaar eerder, het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) groeit met 1,3 procent.

  Budel 17-12-2018 

  Bescheiden plus woninginrichting in 2019...

  Een daling van de huizenverkoop zorgt ervoor dat de omzetstijging in woninginrichting en doe-het-zelf, door de bank aangeduid als het segment ‘living’, terugvalt. “Na een recordjaar voor de huizenverkoop in 2017 daalt het aantal woningtransacties in 2018, resulterend in minder volumegroei voor living. De krapte op de woningmarkt en daarmee gepaard gaande hogere prijzen van huizen leiden daarnaast tot een beperkter budget voor woninginrichting. Daarmee is de enorme ‘boom’ voor de sector living voorbij. Wel is de verwachting dat de markt voor renovatie en verbouwing nog kan groeien,” zegt ING. Overall valt de omzetgroei van zowel winkels in woninginrichting als winkels in doe-het-zelf terug tot 2,0 procent in 2019, zo luidt de voorspelling per deze maand.

  Budel 15 december 2018

  COREtec official partner Fortuna Sittard!

  Fortuna Sittard verwelkomt vloerenmerk COREtec als official partner. Samen met Pfennings Wooncentrum in dezelfde gemeente en Bosgoed Groothandel heeft COREtec gezorgd voor nieuwe vloeren in drukbelopen ruimtes als de Business Club, diverse skyboxen en Brasserie 54. Eerder had USFloors al de voetbalstadions van Sporting Lokeren en Beerschot-Wilrijk van nieuwe COREtec-vloeren voorzien. Nu komt daar dus een mooie Nederlandse referentie bij. “Sportsponsoring is de laatste decennia enorm geëvolueerd. Sport is emotie. Het genereert heel wat media-aandacht en bereikt de juiste doelgroep,” zo weet Jan Dossche, president van USFloors International.

  Budel 13 december 2018 

  Ruim vloerenaanbod op BAU 2019...

  De tweejaarlijkse vakbeurs BAU in München is er opnieuw in geslaagd om volgende maand een indrukwekkende hoeveelheid vloerenaanbieders samen te brengen in de ‘vloerenhallen' A5 en A6. Namens Nederland zijn onder meer Arturo en Aspecta present, naast Estillon, mFLOR, Moso, Overmat, TFD Floortile, Timberline International (Chapel Parket) en Van Besouw Tapijt. De Belgen vaardigen onder meer Arc Edition (Balta) af, in het gezelschap van namen als Beaulieu International Group, Decospan, Floorify, IVC Group, Lamett, Modulyss en USFloors (COREtec).

  Budel 11 december 2018 

  Nieuwe kwaliteiten bij Interfloor!

  Interfloor heeft zijn eerder aangekondigde vinylcollectie ‘Construct’ op de markt gebracht, een ‘strakke’ pvc-vloer op vierhonderd centimeter breed die inspeelt op de trend van de industriële betonlook - en daarenboven betaalbaarheid weet te koppelen aan een goede kwaliteit. De vloer heeft weliswaar het uiterlijk van een betonnen gietvloer, maar net zo goed de voordelen van een vinylvloer. “In tegenstelling tot een echte cementgebonden gietvloer is Construct zeer snel te leggen, erg eenvoudig in onderhoud, kras- en vochtbestendig, waardoor de vloer zelfs uitermate geschikt is voor in vochtige ruimtes als een keuken,” zo stelt de leverancier. De nieuwe vinylvloer wordt daarnaast aangeprezen als geluiddempend.

  Budel 9 december 2018 

  Wapenstilstand VS en China over tarieven...

  De Verenigde Staten en China hebben een tijdelijke wapenstilstand gesloten in hun handelsdispuut. President Trump trekt de voor 1 januari a.s. aangekondigde verhoging (naar 25 procent) van het importtarief op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar (waaronder vloerbedekkingen) voorlopig in. De partijen gaan de komende negentig dagen praten over door de Amerikanen geagendeerde zaken als verplichte overdracht van technologie, intellectueel eigendom en een beter evenwicht in de verhoudingen. Mislukken de gesprekken, dan gaat de verhoging naar 25 procent aan Amerikaanse zijde alsnog in. De huidige importheffing van 10 procent op genoemde 200 miljard dollar aan Chinese exportproducten (met inbegrip dus van vloerbedekkingen) blijft gehandhaafd.

  Budel 7 december 2018 

  Barometer woonbranche terug op nullijn!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt de afgelopen maand met ruim vier punten om uit te komen op minus 11,3. Dit is de laagste stand sinds februari 2015. “In de voorgaande twee maanden was er ook al sprake van een forse daling, waardoor het jaar in mineurstemming lijkt te eindigen,” zo stellen de onderzoekers. Ruim een kwart (26 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover bijna vier op de tien (38 procent) een daling. Van de woondetaillisten verwacht nagenoeg een kwart (24 procent) dat de winkelomzet in de komende maand een stijging zal laten zien en wederom bijna vier op de tien (38 procent) voorzien een omzetdaling. Daarmee is het optimisme voor de komende maand in de woondetailhandel verder afgenomen. Deze ontwikkeling is al het hele jaar gaande, zo noteert Van Es, maar versterkt de afgelopen maanden.

  Budel 5 december 2018 

  Subsidie erkend leerbedrijf blijft!

  Brancheorganisatie IN-retail laat weten verheugd te zijn met het feit dat de subsidieregeling praktijk leren ook na 2019 blijft bestaan. Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de BBL-regeling tot in elk geval 2023 veilig is gesteld. De Tweede Kamer eiste bij de behandeling van de begroting van het Ministerie van Onderwijs het behoud van deze regeling voor leren in de praktijk bij bedrijven met het bordje ‘Erkend Leerbedrijf’ op de muur. Er is hiervoor intensief voor gelobbyd samen met onder meer MKB Nederland. “Door het schrappen of beperken van de regeling zouden vele duizenden leer-werkbanen verloren gaan terwijl de sector juist steeds meer behoefte heeft aan goed opgeleide vakkrachten. Voor kleinere bedrijven zijn de kosten voor een BBL-student hoog, gemiddeld zo’n €12.000 per jaar. De subsidie die oploopt tot maximaal €2.700 is een cruciale tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van mbo-studenten op de werkvloer.

  Budel 3 december 2018 

  Estillon’s antislip onder 1 naam: Luxerton

  Estillon levert vanaf nu zijn ‘antislip range’ onder één naam: Luxerton. “Het lichtgewicht antislip ondertapijt Luxerton creëert een comfortabele betrouwbare vaste basis en voorkomt het gevaarlijk opkruipen van karpet,” aldus het bedrijf uit Uden in een persbericht. Luxerton is toepasbaar op tapijt, parket, laminaat, keramiek, marmer, kurk en pvc. Het is geschikt voor zowel huishoudelijk als project gebruik. De Luxerton antislip range bestaat uit een viertal ondertapijten met ieder hun eigen kenmerken: Luxerton Superior 3 millimeter, Luxerton Supreme 2,5 millimeter, Luxerton Standard 2 millimeter en Luxerton Solid 5 millimeter. Estillon noemt als onderscheidende voordelen van het ondertapijt: “Luxerton is licht in gewicht en makkelijk te installeren, egaliseert kleine oneffenheden in de basisvloer, verlengt de levensduur en conserveert de originele uitstraling van het karpet, milieuvriendelijk geproduceerd & 100% recycleerbaar en geschikt in combinatie met vloerverwarming.”

  Budel 1 december 2018 

  UZIN introduceert ‘egalisatie die meedenkt’

  Op 1 december introduceert Uzin Utz Nederland, voorheen Unipro, naar eigen zeggen een wereldprimeur: de eerste egalisatie die meedenkt en door van kleur te veranderen laat weten wanneer de vloer legklaar is. “Dankzij de unieke kleurverandering van UZIN NC 111 BiColor kan de verwerker met het blote oog zien wanneer de vloer legklaar is,” aldus Uzin in een persbericht. De snel drogende gipsegalisatie is geschikt voor laagdiktes tot 10 millimeter en geeft een extreem glad oppervlak voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking. “De Uzin NC 111 BiColor gipsegalisatie geeft door van kleur te veranderen aan dat het oppervlak klaar is voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking. In de loop van het acht tot tien uur durende droogproces verandert de kleur van de egalisatie van lichtgroen naar zalmroze.

  Budel 29 november 2018 

  Omzet bouw en afwerking opnieuw gestegen!

  De omzet van de bouwsector als geheel is in het derde kwartaal met 9,9 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder, zo meldt het CBS. Kleine bouwbedrijven doen het overigens nog iets beter dan grote. Gespecialiseerde bouwbedrijven zien hun omzet in deze periode met 10,2 procent toenemen. De afwerkingsbedrijven binnen deze laatste groep scoren eveneens een plus van 10,2 procent.

  Tot de afwerkingsbedrijven in de bouw rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouw timmeren, schilderen en glas zetten en overige afwerking van gebouwen. Hun positieve omzetontwikkeling ligt in zowel het eerste, tweede als derde kwartaal steeds iets boven de 10 procent.

  Budel 27 november 2018 

  ‘Iedere functionele ruimte eigen vloer’

  Moduleo signaleert een interessante trend, waarmee vloerenverkopers vast en zeker hun voordeel kunnen doen. Onderzoek zou laten zien dat huizen weer gescheiden ruimtes krijgen en iedere functionele ruimte bovendien zijn eigen inrichting en aankleding, dus ook vloerbedekking.

  Zo neemt Moduleo waar dat de tuinkamer en keuken weer worden afgesloten, zij het met fraaie glazen en stalen deuren van ‘industriële’ snit, en ook kamers ensuite worden weer in ere hersteld. “Deze verschillende ruimtes nodigen uit om ook voor verschillende vloerbekledingen te kiezen,” zo stelt de pvc-vloerenmaker, die de suggestie doet om voor deze toepassingen gebruik te maken van de mogelijkheden die zijn concept Moods biedt.

  Budel 25 november 2018 

  COREtec in aansprekend renovatieproject!

  USFloors geeft wat interessante details door van een recentelijk uitgevoerd renovatieproject, met daarin een hoofdrol voor zijn merk COREtec. De nieuwe COREtec-vloeren werden geïnstalleerd in de kantoren van TVH in het West-Vlaamse Waregem, internationaal leverancier van allerhande apparatuur. Een oude kantoorruimte diende te worden verbouwd en heringericht.

  Voor de vloerbekleding viel de keuze op de Aquila uit de collectie STONE+. Vijfhonderd vierkante meter werd hiervan geplaatst. De vloer van COREtec kwam in beeld teneinde bovenop de bestaande vloer en zonder voorbereidende werkzaamheden een slijtvaste vloer te kunnen plaatsen met een dikte van slechts acht millimeter.

  Budel 23 november 2018 

  Iran zoekt nieuwe afzetmarkten tapijt!

  De uitvoer van Iraanse tapijten naar de Verenigde Staten is na 6 november jl. praktisch geheel tot stilstand gekomen, dit nadat de Amerikanen hun nieuwe ronde van sancties hadden opgelegd aan het land. De Amerikaanse markt was goed voor zowat een derde van de exportwaarde van Iraans tapijt, ofwel zo’n 120 miljoen van de totaal 400 miljoen dollar. Ook de ongeoorloofde ‘omweg’ via Canada en Mexico zou bovendien effectief zijn afgesneden. De Iraanse tapijtexporteurs hopen het wegvallen van de VS als bestemming nu te compenseren door meer te leveren aan de markten van landen als Rusland, China en Zuid-Afrika en vragen hun overheid om financiële middelen daarvoor beschikbaar te stellen.

  Budel 21 november 2018 

  Armstrong stoot parket af, mikt op vinyl...

  Armstrong Flooring gaat zich voortaan nog uitsluitend concentreren op zijn vinyltak. De sukkelende parkettak van de Amerikaanse vloerenmaker wordt nog voor het einde van dit jaar verkocht aan American Industrial Partners. Dit private-equitybedrijf betaalt 100 miljoen dollar voor onder meer zes parketfabrieken in de VS (die voornamelijk aan de Noord-Amerikaanse markt leveren), merknamen als Bruce Hardwood Flooring en verkrijgt tevens het recht om nog een paar jaar gebruik te maken van de naam Armstrong.

  De verkopende partij verwacht netto 85 tot 90 miljoen dollar over te houden aan de transactie, kapitaal dat wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van de (wel goed draaiende) activiteiten met elastische vloeren. Dit betreft haast vanzelfsprekend de snelle groeiers LVT en rigid core (een product dat Armstrong zelf in eigen land wil gaan maken), maar ook VCT (vinyl composition tile) en vinyl op rol.

  Budel 19 november 2018 

  Tarkett introduceert: iD Revolution!

  Tarkett stelt de markt een grensverleggende primeur in het vooruitzicht met de introductie van de iD Revolution. Deze pvc-vrije vloerbedekking bestaat voor meer dan tachtig procent uit gerecyclede, minerale en bio-based materialen en is zelf geheel en al recyclebaar. De innovatie is vriendelijk voor het milieu (en voor het binnenklimaat) en als eerste veerkrachtige modulaire vloerbedekking voorzien van een ‘Cradle to Cradle Gold’-certificering.

  "Met iD Revolution komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten die op zoek zijn naar alternatieven voor PVC, in de categorie modulaire vloeren,” aldus een toelichting van Ralph Jorissen, Vice President voor de Benelux bij Tarkett. “Met dit regeneratieve product zetten we samen met onze klanten een stap verder in de richting van ‘closing the loop’.”

  Budel 17 november 2018 

  Procentjes plus en min in CBS-cijfers Q3

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren sluiten het derde kwartaal af met een plus van 1,3 procent (volume: +2,1 procent). Zonder de correctie voor de koopdagen zou de omzetplus van dit cluster, waartoe de verkopers van parket-, laminaat- en kurkvloeren behoren, zijn uitgekomen op 0,3 procent (volume: +1,2 procent), aldus voorlopige cijfers van het CBS.

  De winkels in meubels en woninginrichting algemeen assortiment (met inbegrip van winkels in verlichtingsartikelen) behalen in het derde kwartaal een omzetminnetje van 0,9 procent (volume: -3,0 procent), met name vanwege een dip in juli. Ongecorrigeerd komen ze tot een omzetkrimp van 1,8 procent in het voorbije kwartaal (volume: -4,0 procent).

  Budel 15 november 2018 

  Duits woontextiel presteert erg matig!

  De omzet van de in ‘Heimtex’ verenigde Duitse producenten van woningtextiel (met inbegrip van tapijt) staat na drie kwartalen dik in het rood. De branche heeft in deze periode 10,0 procent omzet prijsgegeven, zo meldt vakblad Eurodecor. Daarbij mag aangetekend worden dat de binnenlandse markt (-11,9 procent) een stuk slechter presteerde dan de buitenlandse (-5,7 procent). Het exportaandeel van de Duitse woontextielindustrie is gestegen van gemiddeld 30,6 procent vorig jaar naar nu 32,1 procent, wat verhoudingsgewijs overigens nog steeds vrij bescheiden is.

  Budel 13 november 2018 

  Vloerlijmen profiteren van conjunctuur!

  De markt voor vloerbedekkingslijmen is vorig jaar in Europa met 4,6 procent gegroeid, zo blijkt uit een recent onderzoek van Interconnection Consulting, getiteld ‘Bodenbelagskleber in Europa 2018’. De gunstige economische situatie en de bloeiende bouwsector tekenen voor de goede uitkomst in de onder de loep genomen landen, te weten Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en de Benelux. De jaarlijkse groei zal tot aan 2021 gemiddeld 3,2 procent bedragen. In volume ligt de groei wat lager, namelijk 1,9 procent gemiddeld op jaarbasis.

  Budel 11 november 2018 

  Woonomzet tot nu vlak, na zwak kwartaal!

  De woonbranche als geheel toont na negen maanden een gemiddelde omzetontwikkeling die, getuige een plusje van 0,1 procent, zo goed als op het niveau van vorig jaar ligt. In het derde kwartaal is de omzet evenwel met 6,2 procent achtergebleven, waar in de eerste helft van het jaar nog sprake was van een omzetgroei van 3,6 procent. Dit blijkt uit gegevens van de INretail Woonwinkelmonitor.

  In het voorbije kwartaal heeft de hete zomer geleid tot minder aankopen, zo stelt de branchevereniging. De toestand op de woningmarkt wordt daarnaast aangewezen als medeveroorzaker van de stabilisering van de gemiddelde omzet. Het keukensegment is sterk verweven met de ontwikkelingen op de woningmarkt en noteert in het derde kwartaal 10,1 procent minder omzet, waar nog een groei van 11,1 procent over het eerste halfjaar werd genoteerd.

  Budel 9 november 2018 

  Geluidslabels NTA 5098 op vloerproducten!

  De eerste geluidslabels NTA 5098 op vloerproducten zijn op de markt verschenen, zo bericht normalisatiecentrum NEN. Het label (met drie sterren) is voor ondervloeren die geschikt zijn om op een betonnen vloer te gebruiken, volgens de modeltekst voor een huishoudelijk reglement of huurcontract, zoals ook in de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 5098 staat.

  De geluidslabels worden gebracht als een belangrijke stap richting minder geluidsoverlast. Het aantal sterren erop bepaalt hoe goed het product isoleert. “Wie laminaat wil leggen in zijn woning kan een hele studie maken over vloer, ondervloer, dikte, decibellen, ΔLw en ΔLlin, maar met de komst van de geluidslabels is dat niet meer nodig,” aldus ‘pitcht’ NEN het gemak van het nieuwe etiket.

  Budel 7 november 2018 

  Barometer woonbranche onder de nullijn!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand aardig gezakt. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit oktober af op een stand van -1,8, wat een daling van 7,6 punten ten opzichte van de voorgaande maand betekent. De draai wordt met name veroorzaakt door negatieve cijfers van de weekomzetmutaties van woonwinkels en de ontwikkelingen op de woningmarkt. Ook het consumentenvertrouwen loopt terug.

  De laatste keer dat de barometer in het rood stond, was februari 2015. “De afgelopen paar maanden is het sentiment onder woondetaillisten ook omgeslagen; het optimisme is verdwenen,” zo somberen de onderzoekers.

  Budel 5 november 2018 

  Nieuwe rubber ondertapijten...

  Estillon breidt zijn gamma rubber ondertapijten uit met de producten Roma en Carpet Cushion, geschikt voor een gespannen installatie. Roma is vervaardigd uit gewafeld sponge rubber, Carpet Cushion uit geblazen sponge rubber. De eerste is geschikt voor huishoudelijk en projectmatig gebruik, de andere voor huishoudelijk gebruik. Voor beide zware rubberen ondertapijten geldt volgens de leverancier dat ze een stabiele, comfortabele en duurzame basis creëren voor elke installatie. Ze laten zich gemakkelijk verwerken, egaliseren oneffenheden in de basisvloer, reduceren het loopgeluid en verlengen de levensduur van het tapijt en behouden zijn uitstraling.

  Budel 3 november 2018 

  West-Vlamingen aan de slag bij Balta!

  Balta neemt een aardig deel van de 230 banen over die bij drie West-Vlaamse weverijen op de tocht staan, zo meldt de tapijtproducent vandaag in zakenkrant De Tijd. Bij tapijtfabrikant Roger Vanden Berghe staan 143 banen op de tocht, bij Escolys in Anzegem 65 en bij Tansens & Casaert nog eens 23. De drie familiebedrijven kampen met wat de krant noemt zo goed als helemaal weggevallen bestellingen.

  Budel 1 november 2018 

  Forbo Flooring partner Inside/Inside...

  Forbo Flooring heeft zich met vijf producten ingeschreven op Inside/Inside, het centrale online platform waarop inzichtelijk wordt gemaakt ‘hoe duurzaam, circulair en gezond’ een interieur is. Het vijftal bestaat uit CO2-neutraal Marmoleum 2.5, Sphera (homogeen vinyl), Allura luxe vinyl 0.55, de nieuwe tapijttegels van Tessera Cloudscape en de schoonloopmatten Coral Welcome.

  Forbo Flooring is een zogeheten ‘launching partner’ van het initiatief, net als Tarkett/Desso. Een andere vloerenmaker, Interface, was er als ‘founding partner’ al eerder bij betrokken. Een verhelderende folder over Inside/Inside is te vinden op www.nibe.org/nl, de site van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie.

  Budel 30 oktober 2018 

  Mohawk verkoopt meer, verdient minder...

  Mohawk Industries heeft in het derde kwartaal een netto-omzet van 2,5 miljard dollar geboekt, een groei van 4 procent. De aangepaste nettowinst bedraagt 246 miljoen dollar, een flinke daling van 12 procent ten opzichte van de 281 miljoen van vorig jaar. "Momenteel pakken zwakker wordende marktomstandigheden, een aanzienlijke inflatie en een verslechterende productmix nadelig uit voor onze resultaten,” zo oordeelt CEO Jeffrey Lorberbaum. Zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal zijn niet bijster positief. En die voor het eerste kwartaal van 2019 eigenlijk ook niet.

  Budel 28 oktober 2018 

  Mohawk doet aankoop in Brazilië!

  Het Amerikaanse vloerenconglomeraat Mohawk Industries breidt zijn wereldwijde activiteiten uit met de aankoop van alle aandelen in het Braziliaanse keramiekbedrijf Eliane. Het sinds 1960 bestaande Eliane presenteert zich als een marktleider in zijn segment in Brazilië. Het overgenomen bedrijf zal onder eigen vlag blijven opereren, met behoud van het huidige management, en kondigt tegelijkertijd een uitbreiding van zijn productiecapaciteit aan, dit in het kader van bestaande groeiplannen en de invoering van nieuwe technologie. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

  Budel 26 oktober 2018 

  Britse markt elastische vloeren kwakkelt!

  De belangrijkse productgroep in het Verenigd Koninkrijk & Ierland zijn de LVT-vloeren met een marktaandeel van 41,8 procent, gevolgd door heterogeen vinyl met een aandeel van 19,8 procent. LVT heeft ook op deze markt de beste vooruitzichten op groei, met 2,3 procent per jaar tot 2021. Het marktaandeel van de top vijf bedrijven in elastische vloeren bedraagt 53,6 procent, de top tien komt tot 76,6 procent. Particuliere huisvesting is het belangrijkste toepassingsgebied voor elastische vloeren op deze markt.

  Budel 24 oktober 2018 

  ‘Geweven’ LVT van ‘inheemse stof’

  Interface brengt de LVT-collectie Native Fabric op de markt. Het ontwerp van Kari Pei is een eigentijdse interpretatie van traditionele stoffen van geweven zeegras en dunne katoenen draden. De modulaire vinyltegels worden geacht al het goede van natuurlijke variatie terug te brengen in het interieur.

  De reeks is verkrijgbaar in een ‘minimaal’ palet van acht zachte tinten, terloops verrijkt met metallic draden. De kleuren dragen de namen Buegrass, Flax, Linen, Mulberry, Seagrass, Straw, Tatami en Twine. Het recyclebare LVT laat zich zonder overgangsstroken combineren met de tapijttegels van de Scherpenzeelse aanbieder en is uitgerust met Sound Choice-backing.

  Budel 22 oktober 2018 

  Lancering nieuwe Expona Design op BAU!

  Objectflor kondigt op korte termijn de lancering aan van de nieuwe Expona Design-collectie. Op de vakbeurs BAU, in München van 14 tot 19 januari 2019, wordt de ‘robuuste’ collectie, voorzien van een 0,7 millimeter slijtlaag, aan de markt gepresenteerd. Het ‘paradepaardje’ onder de Expona LVT-collecties is na een als ‘intensief’ omschreven ontwikkelingstraject geheel vernieuwd, zo licht de aanbieder van elastische vloerbedekkingen niet meer dan een tipje van de sluier op.

  Budel 20 oktober 2018 

  Finally Vinyl, vloerkleden van vinyl!

  Tarkett Nederland brengt de collectie Finally Vinyl op de consumentenmarkt. De vloerkleden, zoals de naam al doet vermoeden, zijn gemaakt van (premium) vinyl. Hippe sfeermakers, zo stelt de leverancier, waarmee de koper zijn interieur een kleurrijke en praktische update verschaft. Water, vuil en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen en intensief gebruik is geen probleem. De vloerkleden zijn voorzien van een antislip-onderzijde en mooi afgewerkt met een festonrand. Met zestien dessins in diverse kleuren en verdeeld in de thema’s Graphics, Botanical, Street Art en Basics komen ze tegemoet aan de smaak van velen. Interieurarchitect Odette Ex tekent mede voor het ontwerp van het concept. Het materiaal bevat geen schadelijke weekmaker, heeft een lage emissiewaarde en laat zich recycleren.

  Budel 18 oktober 2018 

  Woonomzet vrij vlak in augustus!

  Afgelopen augustus is de omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren marginaal hoger uitgevallen (+0,2 procent) dan in dezelfde maand vorig jaar, die van winkels in meubels en woninginrichting marginaal lager (-0,1 procent), zo meldt het CBS vandaag. Hun volume-ontwikkeling ligt respectievelijk 1,6 procent in de plus en 2,4 procent in de min.

  De omzet van alle winkels in non-food bij elkaar genomen, is in augustus met ruim 2 procent toegenomen, met de winkels in kleding als koploper. De detailhandel als geheel heeft 3,4 procent meer omgezet, bij een volumestijging van 3,2 procent. Zonder correctie voor de koopdagen zou de omzet van de detailhandel 4,5 procent hoger hebben gelegen. Online is bijna 20 procent meer omgezet, met een opvallende plus van nagenoeg 32 procent voor de multi-channelers in deze achtste maand van het jaar.

  Budel 17 oktober 2018 

  Chinafloors zoekt zijn heil buiten China!

  Het in China, nabij Shanghai, gevestigde Creative Flooring Solutions (CFL), voorheen beter bekend als Chinafloors, haalt de nodige productie voor de export weg uit China en opent ter vervanging binnenkort drie volledig geïntegreerde productiefaciliteiten in landen elders. De op uitvoer naar de VS en Europa georiënteerde fabrikant (van onder meer parket, laminaat, LVT en rigide vinylproducten als WPC en SPC) hoopt zodoende de forse groei van de voorbije jaren vast te kunnen houden. Interessant met name is dat CFL met deze stap buiten de grenzen van China noodgedwongen rekening houdt met de recente handelsconflicten tussen de VS en China.

  Budel 15-10-2018

  Forbo Flooring Fabscrap…

  Forbo Flooring brengt dit najaar de Fabscrap-collectie op de markt. Het concept, dat zich tooit met het motto ‘The beauty of imperfection’ werd dit voorjaar voor het eerst in Milaan getoond. (Zie het nieuwsitem ‘Forbo op naar Milaan met nieuwigheden’ van 06-04-2018). De vloer is geheel gemaakt van ongebruikt afval (dat wil zeggen overgebleven granulaat) uit de fabriek in Coevorden, waar het heterogeen vinyl van Sphera wordt gemaakt.

  Budel 13 oktober 2018 

  Estillon zet duurzame stap!

  Estillon heeft een contract getekend voor de plaatsing van zonnepanelen, zo meldt de Udense ondervloerenleverancier vandaag, op deze tiende Dag van de Duurzaamheid. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt zijn bedrijfspand voorzien van 496 zonnepanelen die welgeteld 152.251 kWh per jaar opwekken. Hiermee zal Estillon CO2-neutraal gaan produceren en zet het bedrijf weer een (meetbare) stap in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Budel 11 oktober 2018 

  COREtec blij met VT Wonen & Designbeurs!

  USFloors is goed te spreken over de hoeveelheid en de aard van de reacties op de presentatie van zijn nieuwe COREtec-vloeren op de voorbije VT Wonen & Designbeurs in Amsterdam. “De derde deelname op rij van COREtec aan de VT Wonen & Designbeurs was net als de eerste twee deelnames wederom een schot in de roos,” zo oordeelt Jan Dossche, President USFloors International. “We danken dan ook Harry Elshof van Bosgoed-Forinn, Anthony Graham van Headlam en Marc Dubbeldam van Dersimo voor de voortreffelijke ondersteuning door hun zeer bekwame en enthousiaste medewerkers op de COREtec-stand.”

  Budel 9 oktober 2018 

  Quick-Step brengt ReadyFit en Rigid Vinyl!

  ReadyFit wordt gepresenteerd als een ‘slimme’ oplossing voor een plaatsing op maat, van zowel Rigid Vinyl als laminaat. Elke ruimte, zo legt Quick-Step uit, wordt eerst gemeten met behulp van een 3D-scanner. Op basis van de nauwkeurige meetresultaten ontvangt de installateur een verpakte set voorgesneden planken en een gepersonaliseerd lay-outplan. De genummerde planken worden vervolgens eenvoudig in elkaar geklikt door het lay-outplan te volgen. De voordelen zijn een installatie die sneller verloopt, in bovendien een stofvrije omgeving, zonder gebruik te hoeven maken van speciaal gereedschap, lijm of zaagwerk en dus ook zonder afvalmateriaal. Toepassing van het systeem levert volgens de aanbieder telkens een feilloos passende vloer op en het werk kan in de regel worden uitgevoerd zonder eerst de meubels te verwijderen.

  Budel 6 oktober 2018 

  Barometer woonbranche licht gedaald...

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de afgelopen maand ietsje gezakt. Hij sluit september af op een stand van 5,8, een daling van 1,3 punten ten opzichte van een maand eerder. De afname wordt met name veroorzaakt door negatieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels. Voor het eerst sinds mei 2017 noteren meer woonwinkels een daling dan een stijging van de omzet.

  De stemming onder zowel consumenten als producenten blijft ook in september positief, zij het ‘iets minder’ dan een maand eerder, aldus het CBS. Het consumentenvertrouwen daalt 2 punten en komt uit op 19. De koopbereidheid neemt ook een fractie af, van 9 naar 8. Het producentenvertrouwen gaat van 5,9 naar 5,7.

  Budel 4 oktober 2018 

  Hybrid Active-Dry-Technology van Schönox…

  Schönox kondigde onlangs aan dat niets minder dan “een nieuw tijdperk in vloertechniek” is aangebroken. “De toekomst is aan hybride vloermortels,” zo gaf dit merk van Sika Deutschland als nadere uitleg. Zijn nieuwe hybride egaliseermiddelen worden voorgesteld als het samengaan van de goede eigenschappen van gipsgebonden en cementaire dekvloeren. Dat wil zeggen: de kwalitatieve voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel en sneldrogend als een cementair egaliseermiddel.

  De technologie achter de innovatie, in eigen huis ontwikkeld, heet Hybrid Active-Dry-Technology. Kenmerkend zijn een volledige waterbinding en dito verwerkingscomfort. Als gunstige uitkomsten worden genoemd een snelle belastbaarheid en een vlak oppervlak dat zeer rap geschikt is voor bekleding. Nadat de - pompbare, ook met de vezelversterkte versie - vloermortel is uitgehard kan na op z’n hoogst 48 uur (bij de maximum dikte van 50 mm) de betreffende bekleding worden aangebracht.

  Budel 3 oktober 2018 

  De Cloudshape van Forbo....

  Forbo Flooring introduceert deze maand het volledig nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die moet bijdragen aan een ontspannen sfeer op kantoor. “De zachte en organische patronen van Tessera Cloudscape zijn geïnspireerd op de voortdurend veranderende wolkenformaties in de lucht boven ons,” aldus Forbo in een persbericht. Forbo speelt met deze nieuwe collectie naar eigen zeggen in op de zoektocht van veel bedrijven en organisaties naar een hoger niveau van gezondheid, comfort en vitaliteit in de werkomgeving. Saskia Husslage, tapijtspecialist bij Forbo Flooring: “Door ons stadse binnenleven en de drukte van vandaag de dag riskeren we het contact met de natuur te verliezen. Daarom liet Forbo zich voor Tessera Cloudscape inspireren door de natuur zoals de lucht en de wolken boven ons die er altijd zijn, en brengen we dat ruimtelijke gevoel naar de werkplek.”

  Budel 1 oktober 2018 

  Nieuwe prijsverhogingen in VS...

  De afgelopen maanden kwamen diverse toonaangevende leveranciers van vloeren in de Verenigde Staten in het nieuws vanwege prijsverhogingen die ze aankondigden. Hier lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. Zo voerde Armstrong Flooring in mei van dit jaar prijsverhogingen door bij al zijn productsegmenten. Noodzakelijk, aldus Armstrong, vanwege de gestegen grondstofprij


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen