• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Woon gerelateerde omzet minder meer!

  De omzet van de winkels in meubels en woninginrichting is in juni toegenomen met 1,6 procent. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) hebben 0,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. Samen met de drogisterijen, blijven beide woongerelateerde segmenten positieve uitschieters in de non-food. De detailhandel in non-foodartikelen als geheel realiseert een omzetstijging van 1,7 procent in juni, bij een 1,4 procent hoger volume.

  Budel 15 augustus 2018 

  Coalitie tegen tarieven Trump verbreedt!

  De vorige maand in de Verenigde Staten gevormde coalitie tegen het opleggen van tarieven op vinylvloeren uit China heeft inmiddels een bepaald niet onbescheiden naam meegekregen: de ‘American Consumers & Workers Justice Coalition’ (ACWJC). De coalitie is in het leven geroepen door partijen met handelsbelangen in de vinylsector, die zich in eerste instantie keerden tegen het voornemen van president Trump om een tarief van tien procent op te leggen aan een verscheidenheid van producten uit China, ter waarde van totaal 200 miljard dollar, waaronder LVT en andere meerlaagse modulaire vloeren (zoals WPC, ofwel waterproof core).

  Budel 13 augustus 2018 

  Weer overname Victoria in keramieksector!

  De Britse vloerengroep Victoria heeft in krap een jaar tijd al drie fabrikanten overgenomen in de sector van de keramische tegels. De jongste aanwinst, deze week voor akkoord verklaard, betreft de Spaanse producent Cerámica Saloni voor een bedrag van 96,7 miljoen euro. Saloni, voorheen in handen van Obinesa Grupo Industrial, maakt keramische en porseleinen tegels in het midden tot hoge segment, hoofdzakelijk voor nieuwbouw en bedrijfspanden in Spanje en Frankrijk. Saloni was vorig jaar goed voor een omzet van 106,3 miljoen euro, met een aangepaste EBITDA van 15,6 miljoen euro.

  Budel 11 augustus 2018 

  Woonwinkelomzet: keukens en vloeren trekken de kar...

  In het voorbije tweede kwartaal is de omzet van de woonbranche met gemiddeld 1,4 procent gegroeid, zo blijkt uit de INretail Woonwinkelmonitor. INretail handhaaft vooralsnog zijn voorspelling van gemiddeld 4 procent omzetgroei voor de woonbranche over geheel 2018, zo valt op te maken uit het persbericht bij de jongste cijfers, waarbij opgemerkt wordt dat er per woonsegment verschillende eindstanden zijn te verwachten.

  Wel voorziet de brancheorganisatie dat de hoge percentages waarmee de omzetten afgelopen seizoenen stegen, voorbij zijn. “De effecten van de teruglopende woningmarkt zullen in de tweede helft van dit jaar merkbaar zijn in de investeringen in woonproducten,” aldus INretail. “Vooral de omzet van woonwinkels die vloeren en keukens verkopen, wordt beïnvloed door het aantal verhuizingen.” (Zie ook nieuws ‘Woningmarkt en woonbranche op keerpunt?’ van 01-08-2018).

  Keukenverkopers en gemengde woonzaken noteren in de maanden april, mei en juni respectievelijk 4,9 procent en 1,3 procent meer omzet, als gemiddelde wel te verstaan van plussen en minnen. Verkopers van meubelen en van woningtextiel en het slaapsegment boeken respectievelijk 4,4 procent, 3,0 procent en 4,1 procent minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar.

  Budel 9 augustus 2018 

  Forbo met Marmoleum en meer op InCoDa!

  Forbo Flooring is komende maand een van de prominente namen op het lijstje exposanten van de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem, inmiddels al zo’n honderdtwintig aanbieders sterk. De vloerenmaker toont op 16, 17 en 18 september eerst en vooral zijn CO2-neutrale Marmoleum. De beurspresentatie van de fabrikant bestaat uit een uitgelichte kubus, die aan alle kanten open is en voorzien van een ‘warm’ interieur. Op de achtergrond een typerend Nederlands boslandschap waarmee het ‘Dutch Design’ van Marmoleum wordt onderstreept.

  Daarnaast laat de vloerenproducent zijn Allura Click zien en de klantenwebsite ForbOnline 2.0. De exposant is op de Interieur Collectie Dagen tevens mede-organisator (in samenwerking met het Hout- en Meubileringscollege) van het Nederlands Kampioenschap Woningstofferen. De deelnemers aan de wedstrijd moeten onder andere op een decoratieve manier een Allura- en Marmoleumvloer leggen, en naden snijden en lassen.

  Budel 8 augustus 2018 

  Branchebarometer daalt, blijft positief...

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand verder gezakt en wel naar het laagste niveau sinds augustus 2016. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit juli af op een stand van 3,6, een daling van 3,2 punten ten opzichte van een maand eerder. De daling wordt met name veroorzaakt door tegenvallende woningverkopen en minder positieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels. Ondanks de afname is de barometerstand nog altijd positief, een indicatie voor een groeiende markt.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt in juli met bijna vijf volle punten, om uit te komen op 0. Een derde bijna (32 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet tegenover evenzoveel een daling. Ruim een derde (37 procent) verwacht dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien, vier procentpunten minder dan in juni. Bijna een kwart (23 procent) voorziet een omzetdaling, een toename van twee procentpunten. Daarmee zijn de verwachtingen voor de komende maand in de woondetailhandel iets minder optimistisch dan in de voorgaande maanden, zo stellen de onderzoekers, die verder opmerken dat deze ontwikkeling al in juni zichtbaar werd.

  Budel 6 augustus 2018 

  Gereedschap Pajarito in handen Uzin Utz!

  Het Duitse Uzin Utz heeft deze week zijn landgenoot Pajarito overgenomen. Het bedrijf maakt gereedschappen voor vloerenleggers, schilders en tegelzetters in eigen land en daarbuiten. Uzin Utz beschouwt de overname als een aanvulling op het assortiment gereedschappen en machines van zijn dochteronderneming Wolff. Dit betreft specifiek het segment van de kleine gereedschappen. "Met de kerncompetenties van Pajarito dichten we een gat in het assortiment,” zo verklaart Julian Utz, bestuurslid van Uzin Utz.

  Budel 4 augustus 2018 

  Woningmarkt en woonbranche op keerpunt?

  Brancheorganisatie INretail houdt er rekening mee dat de woningmarkt, en in het voetspoor hiervan de woonbranche, een omslagpunt heeft bereikt. “De afgelopen vier jaar was de woonbranche goed op dreef: de omzet ontwikkelde zich uitsluitend positief. Nu het tweede halfjaar van 2018 is aangebroken, lijkt de omzet minder hard te stijgen als voorheen,” zo schrijft Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen op de website van INretail. “Eén van de redenen is de woningmarkt die net als de woonbranche een kantelpunt heeft bereikt.”

  Uit de INretail GfK Woon- en Keukenmonitor blijkt dat inmiddels 38 procent van de totale consumentenbestedingen aan grote woonartikelen voortkomen uit verhuizingen (in 2013 was dit nog 29 procent). Bij keukens en vloeren bestaat de grootste afhankelijkheid van verhuisbewegingen. Maar liefst 48 procent van alle keukens en 51 procent van alle vloeren (in m2) worden gekocht naar aanleiding van een verhuizing. Beddenspeciaalzaken zullen relatief minder geraakt worden door een dalende woningmarkt, want ‘slechts’ 18 procent van alle aankopen in de categorie bedden wordt gedaan naar aanleiding van een verhuizing.

  Ook tussen de typen vloeren bestaan opvallende verschillen in reden tot de aankoop, blijkt uit de monitor. Zo is ruim 61 procent van al het vinyl/pvc door de consument gekocht vanwege een verhuizing naar een andere woning. Ongeveer de helft hiervan komt terecht in een nieuwbouwwoning. Voor tapijt geldt juist dat het grootste deel (56 procent) wordt gekocht ter vervanging of uitbreiding in de huidige woning van de koper.

  Budel 2 augustus 2018 

  Cementgebonden gietvloer Arturo Concreta!

  Arturo Unique Flooring brengt Arturo Concreta op de markt, een cementgebonden gietvloer met een industriële, robuuste uitstraling. Iedere vloer is in zijn uiterlijk apart door de natuurlijke werking van cement, kleurpigment en water. Deze componenten worden namelijk met elkaar gemengd en ter plaatse op de grond gegoten.

  Arturo Concreta is een vloersysteem dat in meerdere lagen wordt aangebracht. Ter voorbereiding van de ondergrond dient een primer en/of schraplaag te worden toegepast, zodat oneffenheden verdwijnen en de gietvloer kan worden aangebracht. De vloer wordt daarna afgewerkt met een impregneerlaag, gevolgd door twee lagen toplak. Ook antislip-afwerking is mogelijk.

  Budel 31 juli 2018 

  Prima halfjaarcijfers multinationals!

  De grote, internationaal opererende vloerenbedrijven rapporteren tot dusverre over het algemeen gezonde halfjaarcijfers. Zo boekt Tarkett wereldwijd een organische groei van 3,0 procent over de eerste zes maanden, volgend op een versnelling van de organische groei met 5,3 procent in het tweede kwartaal dankzij goed ontvangen productintroducties en hogere verkoopprijzen. De netto-omzet van het Franse concern komt uit op 1317 miljoen euro in de verslagperiode. Interface boekt met tapijttegels en LVT een organische omzetgroei van 8,8 procent en komt tot totaal 525 miljoen dollar netto-omzet in het eerste halfjaar.

  Forbo bereikt met zijn divisie Flooring Systems (inclusief de goed draaiende Eurocol-tak) een netto-omzet van 463 miljoen Zwitserse frank in het eerste halfjaar (omgerekend 398 miljoen euro), een stijging van 5,9 procent gerekend in de munten van de betreffende afzetmarkten (en van 11,3 procent in de eigen munt). De grootste van allemaal, Mohawk Industries, rapporteert over de eerste zes maanden een netto-omzet van 5,0 miljard dollar, een groei van 3,0 procent op vergelijkbare basis (en van 7,0 procent totaal). Het segment Flooring Rest of the World is goed voor afgerond 1,2 miljard dollar, een toename van 8 procent op basis van constante valuta (en van 16 procent zoals het in de boeken komt).

  Budel 29 juli 2018 

  Victoria ziet ruimte voor nog meer groei!

  Het Britse vloerenconglomeraat Victoria PLC rapporteert voor het vijfde jaar op rij te zijn gegroeid in financiële kracht en in het verwezenlijken van zijn strategische doelstellingen. De omzet van de groep klom met 29 procent in het op 31 maart jl. aflopende boekjaar, van ruim 330 miljoen naar bijna 425 miljoen Britse ponden, omgerekend zowat 477 miljoen euro. De onderliggende EBITDA steeg met 42 procent van bijna 46 miljoen naar bijna 65 miljoen pond, ofwel iets meer dan 15 procent van de omzet. Wel zakte de winst voor belastingen van bijna 19 miljoen naar ruim 13 miljoen pond, met name vanwege acquisities en efficiency verhogende reorganisaties. Belangrijke aankopen in het voorbije boekjaar betrof Ceramiche Serra in Italië en Keraben Grupo in Spanje.

  Budel 27 juli 2018 

  Forbo klopt aan bij Diederik Samson!

  Forbo Flooring klopt een dezer dagen aan bij klimaatonderhandelaar Diederik Samson om meer aandacht te vragen voor het gebruik van duurzame en hernieuwbare materialen in de gebouwde omgeving. Ook de vloerenmaker beschouwt het Klimaatakkoord, met zijn nadruk op minder CO2-uitstoot, als een flinke stap in de goede richting, maar is van mening dat er op dit gebied nog ruimte onbenut wordt gelaten.

  Udo Weijkamp, directeur van Forbo in Nederland, is goed te spreken over de zaken die in het Klimaatakkoord onder het kopje ‘gebouwde omgeving’ staan, zoals de isolatie van huizen en het halen van warmte uit de grond. Maar het gebruik van duurzame en hernieuwbare materialen - de directeur wijst op onder meer ‘zijn’ CO2-neutraal Marmoleum, dat gemaakt is van hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen - blijft volgens hem te vrijblijvend en te veel op de achtergrond. Weijkamp betreurt dit, want met strengere regels zouden architecten en andere huizenbouwers de mogelijkheid krijgen om eenvoudiger klimaatneutraal te bouwen.

  Budel 25 juli 2018 

  Nieuwe Productdesigner Rinos...

  Bij Rinos, de gespecialiseerde fabrikant van schoonlooptapijt te Genemuiden, is Joska Jalving afgelopen maand aan de slag gegaan als productdesigner. De onderneming verwacht dat Jalving met haar kennis en kunde zal gaan bijdragen aan het ontwikkelen van innovaties op het gebied van kwalitatieve entree-oplossingen en zal zorgdragen voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten met focus op design. Daarbij vertaalt zij externe ontwikkelingen en trends naar interne innovatie. Jalving heeft gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

  Budel 23 juli 2018 

  Tarkett introduceert iD Supernature!

  Tarkett Nederland lanceert iD Supernature, een pvc-strokencollectie die aan de consument wordt voorgesteld als een duurzaam en betaalbaar alternatief voor een houten of betonnen vloer. Dankzij de nieuwe digitale printtechniek zijn de vloeren volgens de Waalwijkse leverancier niet van echt hout of beton te onderscheiden. Daarenboven geldt dat de robuuste iD Supernature-vloeren geschikt zijn voor intensief gebruik.

  Door hun natuurgetrouwe uitstraling komen de vloeren goed tot hun recht in de landelijke woonstijl. Brede planken geven het interieur een fraaie en natuurlijke basis. Voor de stoer-moderne industriële woonstijl zijn de pvc-tegels met betonlook evenwel de aangewezen keuze. De donkere houtkleuren vormen dan weer de basis voor een tropisch-etnische sfeer. En met een visgraatmotief krijgt de stijl al snel een meer klassieke draai. Als styling-idee suggereert Tarkett nog om in bijvoorbeeld hal of slaapkamer het visgraat door te laten lopen op de wand als lambrisering.

  Budel 21 juli 2018 

  Ook prijsverhogingen Shaw in de VS!

  Shaw Industries voert in de Verenigde Staten prijsverhogingen van vijf tot zeven procent door aan klanten voor residentieel tapijt. De aanpassing betreft orders die vanaf medio augustus binnenkomen en geldt als reactie op het naar eigen zeggen ‘uit de hand lopen’ van de kosten voor grondstoffen.

  Eerder deze maand kondigden de fabrikanten Engineered Floors en Mohawk al aan hun prijzen op orders in de VS te zullen verhogen, eveneens tot aan zeven procent. Beide bedrijven gaven het duurder worden van grondstoffen op als de reden voor deze noodzakelijk geachte prijsstijging. In april liet Armstrong Flooring weten in de VS een prijsverhoging bij al zijn productsegmenten door te voeren. Ook toen werden gestegen grondstofprijzen, maar ook hogere kosten van transport en energie als achterliggende reden genoemd.

  Budel 19 juli 2018

  Forbo brengt Marmoleum Onto the Wall!

  Forbo Flooring lanceert deze maand Marmoleum Onto the Wall, een speciale lijn van de duurzame vloerbedekking die geschikt is om gangen en trapportalen in het onderwijs te beschermen tegen beschadiging en vervuiling door schoenen, boekentassen en zo meer. Hiermee hoopt de vloerenfabrikant niet alleen ergernis op school te voorkomen en de boel daar netjes te houden, maar ook de onderhoudskosten omlaag te brengen doordat bij toepassing strepen op of gaten in de muur worden voorkomen.

  Wandbekleding van Marmoleum wordt evenzo voorgesteld als decoratief en kleurrijk. Gangen, klaslokalen en aula’s krijgen een uitstraling naar wens met lambrisering die in kleur en design kan worden afgestemd op de vloer. Het product is kras- en slijtvast, gemakkelijk schoon te houden en kan zowel als lambrisering als tot aan het plafond worden aangebracht. Onto the Wall is uitgebreid getest en voldoet volgens de leverancier aan alle (brandveiligheid)eisen.

  Budel 17 juli 2018

  CBS: Groei woonbranche neemt iets af!

  In mei hebben de winkels in doe-het-zelfartikelen, waaronder de keukenwinkels, bouwmarkten en vloerenwinkels, de grootste omzetstijging binnen de non-food gerealiseerd, zo laat het CBS vandaag weten. Dit cluster rapporteert in de vijfde maand van het jaar een plus van 4,7 procent (april: +5,4 procent). De omzetgroei van de winkels in meubels en woninginrichting stak daar met een groei van ‘slechts’ 1,9 procent bescheiden bij af (april: 3,9 procent).

  De omzet van de non-food als geheel is in de vijfde maand van het jaar met bijna 1 procent toegenomen. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was ruim 1 procent hoger dan een jaar eerder.

  Budel 15 juli 2018 

  Trump stelt heffingen op vloerbedekking voor!

  De Verenigde Staten hebben vloerbedekking opgenomen in een lijst met geïmporteerde producten uit China die te maken kunnen krijgen met heffingstarieven van 10%. Op de lijst staan vloerproducten van vinyl, plastic, hout (zowel samengesteld als massief), bamboe, kurk, getuft en geweven tapijt, tegels, en keramisch geglazuurd en ongeglazuurd. Een definitieve beslissing zal worden genomen op 18 augustus en de daaropvolgende actie zal op 31 augustus worden genomen. De maatregel werd aangekondigd door U.S. Trade Representative Robert Lighthizer namens president Trump.

  Budel 13 juli 2018

  Prijsverhogingen EF Floors en Mohawk!

  In de Verenigde Staten hebben Engineered Floors en Mohawk aangekondigd hun prijzen te zullen verhogen. Engineered Floors spreekt over een prijsverhoging van 5 tot 7 procent, Mohawk noemt een prijsverhoging van 6 tot 7 procent op al het residentiële tapijt. De prijsverhogingen staan gepland voor alle nieuwe orders op 6 augustus aanstaande. In een mailing die is uitgegaan naar de klanten noemen beide bedrijven de verdere stijging van de grondstofprijzen als de achterliggende reden voor deze ‘onontkoombare’ prijsstijging, zo meldt de Amerikaanse vakpers.

  Budel 11 juli 2018

  Tarkett introduceert Parade Colour King!

  Bij het kiezen van een tapijt of vloerkleed denk je als eerste aan kleur. De nieuwe tapijtcollectie Colour King van Parade heeft maar liefst 38 kleuren om uit te kiezen. Deze collectie is gemaakt van Econyl® garen dat uit 100% gerecyclede materialen bestaat, o.a. afkomstig van oude visnetten uit de oceaan. “Heel duurzaam en chic,“ aldus Tarkett in een persbericht. “Dankzij de gesneden pool krijgt het unikleurige tapijt een levendige uitstraling en voelt het extra zacht aan. Inhakend op de nieuwste woontrends kun je met Colour King alle kanten op in het interieur.

  Budel 9 juli 2018 

  B.I.G. neemt Beaulieu Canada & Australia over!

  Beaulieu International Group (B.I.G.) kondigt de overname aan van Beaulieu Canada en Beaulieu Australia. De ondernemingen zullen worden geïntegreerd in de ‘Flooring Solutions business unit’ van B.I.G. Beaulieu Canada en Beaulieu Australia zijn ‘privately owned’ vloerenfabrikanten met een gevestigde positie op hun respectievelijke thuismarkt. De bedrijven hebben een gecombineerde omzet van meer dan 150 miljoen euro. De overname past in de voortdurende internationale groeistrategie van B.I.G. Beaulieu International Group vertegenwoordigt op dit moment een waarde van meer dan 2 miljard euro, waarvan 1 miljard euro in de vloerensector.

  Budel 7 juli 2018

  Gelasta presenteert collectie Diamond!

  Gelasta brengt de nieuwe Diamond-collectie die per direct verkrijgbaar is. “De nieuwe Diamond tapijt-collectie zorgt voor heerlijk comfort. En de matte look voorziet iedere woonruimte en trap ook nog eens van een chique uitstraling,” aldus het persbericht. Voor de Nederlandse markt heeft Gelasta een collectie van achttien kleuren beschikbaar, van chique antraciet tot een zachte dauwkleur. Zo moet de Diamond-collectie een passende oplossing bieden voor ieder interieur en kan de consument een eigen stempel drukken op het karakter van zijn of haar woning. Het tapijt is gemaakt van 100% polyamide imprel finesse-garen.

  Budel 5 juli 2018

  Barometer woonbranche daalt: -3,3!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is afgelopen maand naar het laagste niveau van het afgelopen jaar gedaald. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer noteert voor juni een stand van 6,7. De daling van 3,3 punten ten opzichte van de voorgaande maand wordt volgens de onderzoekers met name veroorzaakt door tegenvallende woningverkopen en minder positieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt afgelopen maand met bijna vijf punten en komt uit op 5,0. Ruim een derde van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, minder dan een derde registreert daarentegen een daling. Ruim vier op de tien woondetaillisten verwacht dat in de komende maand de winkelomzet zal stijgen, iets meer dan twee op de tien denkt aan een omzetdaling. Daarmee zijn de verwachtingen volgens Van Es voor de komende maand in de woondetailhandel iets minder optimistisch dan in de voorgaande maanden.

  Budel 3 juli 2018 

  Aspecta bekroond met ‘Grand Award’ 

  Aspecta heeft voor zijn nieuwe Aspecta Ten Tilt & Tones LVT-vloeren de Grand (eerste prijs) Product Innovations Award ontvangen uit handen van BUILDINGS Media. Het product werd onlangs geïntroduceerd op NeoCon 2018, het toonaangevend evenement op gebied van project- en kantoorinrichting. De nieuwste LVT-collectie combineert vier geometrisch geïnspireerde Tilt-tegels met het neutrale Tones-palet om een bijzondere look te creëren. "De BUILDINGS Product Innovations Awards zijn een belangrijke graadmeter voor technische superioriteit voor managers en beleidsbepalers binnen de projectinrichting,” zo laat Marcel Kies, CEO van Aspecta Global, de Amerikaanse vakpers weten.

  Budel 1 juli 2018 

  Verlies en herstelprogramma Carpetright!

  De Britse vloerenketen Carpetright heeft de omzet in het afgelopen boekjaar 2017/18 met 3 procent zien teruglopen. De totale omzet kwam uit op 443,8 miljoen Britse pond (2017/16: 457,6). De terugloop werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de weinig rooskleurige omstandigheden op de Britse markt. Het verlies in het Verenigd Koninkrijk bedroeg 5,4 procent en resulteerde in een omzet van 360,4 miljoen pond. Dit verlies werd enigszins gecompenseerd door een omzettoename bij de vestigingen in Nederland, België en Ierland. Deze behaalden een plus van 8,9 procent waarmee de omzet aldaar steeg naar 83,4 miljoen Britse pond (2016/17: 76,6). Carpetright zit op dit moment midden in een proces van herstructuring en reorganisatie. Zo moeten tegen het einde van 2018 in totaal 92 onrendabele filialen in het Verenigd Koninkrijk gesloten worden. 

  Budel 29 juni 2018 

  Tapijtintroducties Interfloor!

  Interfloor uit Zwartsluis introduceert deze maand een aantal nieuwe kwaliteiten tapijt: Caresse Project, Veneto, Scarlatti-SDN en Neptunus project ECONYL®. De tapijtcollectie Caresse Project wordt gekenmerkt door zijn stijlvolle geweven uitstraling. Het strakke rechtlijnige effect creëert een levendige, moderne en zeer eigentijdse vloer. Caresse Project is oersterk, uiterst slijtvast en makkelijk in onderhoud. “Het vier draads garen is geproduceerd van 100% polyamide 6.0 en 6.6. Karakteristiek zijn de uitgesproken en eigentijdse kleuren van deze kamerbrede collectie,” aldus Interfloor in het persbericht.

  Budel 27 juni 2018 

  Cotap lanceert Ambiant Vloerkleden!

  Met de introductie van twaalf nieuwe kwaliteiten Ambiant Tapijt lanceert Cotap ook Ambiant Vloerkleden: 26 kwaliteiten Ambiant Tapijt zijn per direct verkrijgbaar als vloerkleed op maat. In de verkooppunten van Ambiant wordt dit zichtbaar door een duidelijke markering van de kwaliteiten en een speciale informatiehanger of –bord, in het geval van de nieuwste winkelpresentaties.

  Het concept, zo legt de Genemuidense vloerendistributeur uit, geeft de consument de mogelijkheid om individuele wensen te combineren in een eigentijds vloerkleed. Wat betreft afwerking kunnen klanten kiezen uit blindzoom of bandering. Bij bandering wordt een ‘best matching’ kleur gekozen. Voor meer comfort kan de consument optioneel besluiten om een vilten backing aan te laten brengen.

  Budel 25 juni 2018 

  TFD is terug, met steun investeerder!

  TFD Floortile laat weten dat een internationale investeringsmaatschappij de designvloeren  fabrikant komt ondersteunen bij het uitvoeren van zijn toekomstplannen. “We hebben een mindere periode na een slecht avontuur goed kunnen afsluiten en zijn nu weer klaar voor de toekomst en ‘back in business’,” vertelt CEO Monique Toonen. “In deze nieuwe situatie met de voor ons perfecte investeerder kunnen wij onze beschikbare voorraad verhogen. Ons magazijn met een voorraadmogelijkheid van 450.000 vierkante meter in Dalfsen zal nu gestaag en verantwoord gevuld worden.”

  Toonen vervolgt: “Door deze belangrijke stap te nemen, zijn er deuren opengegaan die ervoor zorgen dat mijn man Rob en ik onze plannen voor de toekomst versneld kunnen uitrollen. We kijken nu naar mogelijkheden om onze collectie uit te breiden met nieuwe, innovatieve producten.” Als het aan de CEO ligt, wordt haar bedrijf zodoende weer toonaangevend in de lvt/pvc-markt.

  Budel 23 juni 2018 

  Vernieuwing collectie Ambiant Tapijt!

  De brede collectie Ambiant Tapijt, waar vloerendistributeur Cotap in Genemuiden - onder andere - om bekend staat, ondergaat een noemenswaardige vernieuwing. Met de introductie van twaalf nieuwe kwaliteiten onder de noemer Ambiant Tapijt krijgt de collectie een belangrijke kwaliteitsimpuls. In de omvangrijke vernieuwing worden meer SDN- en Polyamide-kwaliteiten toegevoegd. Ook wordt de collectie veelzijdiger door de toevoeging van wol- en natuurtapijtkwaliteiten. Het nieuwe kleurenpalet is rijker te noemen dankzij de toevoeging van diverse trendkleuren. “Uitgangspunt van de vernieuwing is om de beste collectie tegen het beste rendement te blijven bieden,” zo benadrukt Cotap.

  Budel 20 juni 2018 

  Interface neemt nora systems over!

  Interface, bekend van zijn tapijttegels, maakt gisteren bekend definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de overname van nora systems, bekend om zijn rubberen vloeren, voor een bedrag van circa 420 miljoen dollar, omgerekend 358 miljoen euro. Nora is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat grotendeels eigendom is van beleggingsmaatschappij Intermediate Capital Group (ICG), en voor de rest in handen van het management. De jaaromzet van nora bedraagt ongeveer 280 miljoen dollar. De Amerikanen verwachten de transactie in het derde kwartaal af te ronden.

  Budel 17 juni 2018 

  BOLON neemt Benelux over van Brandt!

  Het Zweedse designbedrijf BOLON is voornemens om zijn positie in de Benelux zelf te gaan beheren. Aan de samenwerking met Brandt Design Flooring - al 23 jaar BOLON-distributeur voor dit marktgebied – komt daarmee een einde, zo bericht het in Oosterhout gevestigde bedrijf. Naar verwachting zal BOLON medio 2019 de Benelux van Brandt overnemen. Tot die tijd zal Brandt als distributeur aanblijven en zijn klanten zo goed mogelijk blijven bedienen. De architectenshowroom van BOLON, geweven vinylvloerbedekking voor hotels, winkels en kantoren, bevindt zich in Amsterdam.

  Budel 15 juni 2018 

  Landhuisdelen en LVT in trek bij Zwitsers!

  Met een zijwaartse beweging is vorig jaar een einde gekomen aan een vier jaar durende krimp van de Zwitserse markt voor vloerbedekkingen en parket. De markt kreeg vooral de wind in de zeilen van designvloeren/LVT en van houten landhuisdelen, zo blijkt uit recente marktonderzoeken naar elastische vloeren & laminaat, parket en textiele vloerbedekkingen in Zwitserland van bureau BRANCHENRADAR.com.

  Met een fabrikantenomzet van ongeveer 265 miljoen euro, consolideerde de Zwitserse markt voor vloerbedekkingen en parket in 2017 op het niveau van het voorgaande jaar. De productgroepen ontwikkelden zich echter opnieuw in tegengestelde richtingen. De omzet van textiele vloeren bleef bijvoorbeeld afnemen. In vergelijking met 2016 daalde de omzet met 2,2 procent tot 39,7 miljoen euro. Ook de fabrikantenomzetten in de productgroep laminaat waren weer negatief, minus 3,3 procent vergeleken met het voorgaande jaar.

  Budel 13 juni 2018

  Nieuwe heterogene vloercollectie Tarkett!

  Tarkett brengt een nieuwe collectie heterogene vinylvloeren, specifiek met het oog op een verbeterd welzijn van gebruikers. De producten, zo stelt de Waalwijkse aanbieder, voldoen aan de strengste technische en gezondheidseisen voor de gezondheidszorg, ouderenzorg en onderwijsinstellingen en weten design te koppelen aan resistentie en duurzaamheid.

  De collectie bestaat uit vier - met elkaar te ‘mixen & matchen’ - productlijnen, geschikt voor vloeren, muren, trappen en accessoires. “De onderhoudsvriendelijke producten bieden middels een volledig spectrum van kleuren, patronen en texturen de mogelijkheid om unieke sferen te creëren,” zo belooft de leverancier. Architecten en ontwerpers kunnen aldus een totaalconcept voor een gebouw maken. Met de mogelijkheid om kleuren en patronen voor de vloer te kiezen en te combineren met wand- en trapoplossingen. Zo is een op maat gemaakte en oorspronkelijke vormgeving mogelijk.

  Budel 11 juni 2018 

  Beautifloor PVC Design-reeks uitgebreid!

  Koninklijke Peitsman brengt noemenswaardige vernieuwingen in zijn Beautifloor PVC Design-collectie. Een eerste uitbreiding betreft de serie ‘Artiste’, die een zestal fraaie dessins kent. De reeks is uitgevoerd in extra brede planken. Dankzij de 'registered embossing' zijn de producten bijna niet van echte houten vloeren te onderscheiden, zo stelt de groothandel. Een ander pluspunt is de rijke variatie aan dessins, waardoor er een grote diversiteit is in de decors, met weinig herhalingen.

  De PVC-planken hebben een dikte van 2,5 millimeter, zodat ‘Artiste’ zich goed laat toepassen in winkels, kantoren en andere druk belopen ruimtes. De collectie is evenzo geschikt voor particulier gebruik, met dan zelfs vijftien jaar garantie. De planken hebben een afmeting van 150 bij 23 centimeter. De dikte van de slijtlaag bedraagt 0,55 millimeter.

  Budel 9 juni 2018 

  Floorify brengt trendy terrazzoprints!

  Floorify lanceert deze maand XL-tegels in twee trendy terrazzoprints. Het ontwerpteam van de vloerenfabrikant zocht en vond voor de dessins inspiratie in Italiaanse marmergroeven en komt nu voor de dag met de meer uitgesproken variant Terrazzo en de wat subtielere Verona. De tegels meten zestig bij negentig centimeter en zijn voorzien van een kliksysteem. De legwijze laat volgens de leverancier bijna geen naden zien en geeft het effect van een gietvloer. Het Vlaamse bedrijf prijst zijn rigide vinylvloeren aan als water-, schok- en vlekbestendig.

  Budel 7 junui 2018 

  Barometer woonbranche hoger in mei!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is na vier achtereenvolgende maanden van dalen eindelijk weer gestegen, en wel met twee volle punten. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit de maand mei af op een stand van precies 10. De verbetering wordt met name veroorzaakt door positieve cijfers over het producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt afgelopen maand met ruim drie punten, om uit te komen op 9,8. Bijna vier op de tien woondetaillisten noteren een toename van de weekomzet, tegenover nagenoeg drie op de tien een daling. Voor de komende maand verwacht 45 procent van hen een stijging van de winkelomzet, slechts een op de zes een daling.

  Budel 5 juni 2018

  Nieuwe marktbenadering Vorwerk flooring!

  “Met een verrassend nieuw productassortiment zet Vorwerk flooring zich opnieuw op de kaart,” zo opent een persbericht van de Duitse tapijtmaker, die al een hele poos opvallend weinig van zich had laten horen. Dit lopende jaar worden niet minder dan 49 producten gelanceerd, met meer dan duizend kleurenposities, in banen, tegels en freeform-tegels. De producten zijn overzichtelijk gerangschikt in drie productlijnen en drie stijlwerelden.

  Budel 3 juni 2018 

  Prognoses in de retail...

  De woninginrichting wint er dit jaar 5 procent omzet bij, zo voorspelt het ING Economisch Bureau in zijn vandaag gepubliceerde nieuwe outlook voor de retail. Brancheorganisatie INretail bericht, ook vandaag, echter over een ‘stevige min’ waarmee bijna alle segmenten in de woonbranche zojuist het tweede kwartaal hebben afgetrapt, en vraagt zich af waar de stagnatie vandaan komt.

  De detailhandel in ons land profiteert van economische groei en toenemende consumentenbestedingen, zo schrijft het ING Economisch Bureau in zijn prognoses. In 2018 groeit de omzet naar verwachting met 3,5 procent en in 2019 met 4 procent. In de winkelstraat zijn de resultaten echter wisselend, zo weet de bank. Speelgoed, schoenen en consumentenelektronica krimpen. Woninginrichting, doe-het-zelf en persoonlijke verzorging groeien.

  Budel 1 juni 2018 

  Dersimo distributiepartner F. Ball!

  F. Ball breidt zijn activiteiten in ons land uit in de vorm van een samenwerking met Dersimo. De verkoop- en marketingteams van de distributeur in Maassluis zijn inmiddels op bezoek geweest bij de fabrikant in het Engelse Staffordshire. Op het programma stonden onder meer een introductie, rondleiding en intensieve producttraining. In het trainingscentrum konden de gasten een groot aantal van de vloervoorbereidingsproducten en vloerlijmen zelf uitproberen.

  Budel 30 mei 2018 

  Belangrijke primeur voor Unifloor!

  Unifloor Underlay Systems deelt mee, als eerste ondervloerproducent, een NSG-certificering te hebben ontvangen voor houten draagvloerconstructies. De producten die het label mogen hanteren zijn Renoboard en EcoPearls in combinatie met Jumpax Strong, Jumpax Nature en Redupax. Het bedrijf in Deventer laat weten “ontzettend trots” te zijn op dit resultaat. “Dit onderstreept het vooruitstrevende karakter van Unifloor om ondervloeroplossingen te bieden die aan de behoeften van de markt voldoen.”

  Budel 27 mei 2018 

  Omzetgroei woonwinkels...

  De INretail Woonwinkelmonitor rapporteert een gemiddelde omzetstijging van 3,4 procent voor de woonbranche als geheel in het eerste kwartaal. Woninginrichtingszaken, meubelverkopers en woningtextielwinkels zien hun omzetten in de eerste drie maanden groeien met respectievelijk 1,2, 1,4 en 1,6 procent. Gemengde winkels noteren 3 procent omzetgroei.

  Slaapspeciaalzaken realiseren als enige uitzondering minder omzet, minus 2,6 procent gemiddeld, dan vorig jaar in het eerste kwartaal. Opvallend is de omzetgroei van 11,6 procent die keukenverkopers noteren in de INretail Woonwinkelmonitor. Zonder deze categorie zou de gemiddelde groei van de woonbranche 1,2 procent hebben bedragen. (Ter vergelijking: bij het CBS bereiken winkels in doe-het-zelfartikelen, waaronder dus de keukenwinkels, een slechts bescheiden omzetplus van 0,7 procent in het eerste kwartaal.)

  Budel 25 mei 2018 

  Weer importverbod VS op tapijt uit Iran!

  De Amerikaanse president Trump heeft zijn land, zoals bekend, vorige week resoluut teruggetrokken uit het drie jaar oude nucleair akkoord met Iran. Evenzo wordt een terugkeer afgekondigd van de zware economische sancties tegen het land in kwestie. Na een overgangsperiode van negentig dagen zullen onder andere niet langer tapijten ‘van Iraanse oorsprong’ in de VS mogen worden ingevoerd. Deze strafmaatregel wordt van kracht op 6 augustus a.s. Onduidelijk is vooralsnog wat de sancties zullen betekenen voor Europese bedrijven die zaken doen in Iran, ook gezien mogelijke straffen van de Amerikanen op financiële transacties (in dollars) met het land.

  Budel 23 mei 2018 

  IVC Group 'Tempo luxevinyl op rol'

  De IVC Group beveelt zijn vernieuwde collectie Tempo, voorgesteld als luxevinyl op rol met de stijlvolle look van LVT-planken, specifiek aan voor gebruik in ruimtes als woonzorgcentra, studentenverblijven, sociale huisvesting of retail. In zakelijke omgevingen als deze is een snelle installatie immers belangrijk, net als een eigentijdse uitstraling. Tempo wordt volgens de Vlaamse leverancier tot dertig procent rapper gelegd dan het klassieke LVT.

  Budel 21 mei 2018

  Tajima en Tarkett bij Your Floor!

  Nieuw in het programma van Your Floor zijn producten van Tajima en Tarkett. Van het Japanse merk in pvc trapt de groothandel deze maand af met een tweetal series. Ambiente XL betreft drie millimeter dikke pvc-dryback-stroken, verkrijgbaar in zowel plank als tegel. Contract-SL is een loose lay-product van totaal vijf millimeter dik, met een slijtlaag van 0,7 millimeter. Het product vereist geen permanente lijm en kan over bestaande harde vloeren worden geïnstalleerd dankzij de versteviging met een glasvezellaag.

  Budel 19 mei 2018 

  Meer en minder bescheiden omzetplussen!

  In de non-foodsector hebben alleen de drogisterijen het in maart beter gedaan dan de winkels in meubels en woninginrichting, zo rapporteert het CBS vandaag. Laatstgenoemde zaken boeken een omzetstijging van 6,7 procent, volgend op een plus van 4,5 procent in februari. De winkels in doe-het-zelfartikelen daarentegen, waaronder de keukenwinkels, bouwmarkten en verkopers van parket-, laminaat- en kurkvloeren, kampen voor de tweede opeenvolgende maand met een omzetverlies. Dit cluster rapporteert in de derde maand van het jaar een krimpje van 1,3 procent, na in februari 0,6 procent omzet te hebben verloren.

  Budel 17 mei 2018 

  Carpetright regelt noodfinanciering!

  Carpetright heeft een tussentijdse financiering van netto 15 miljoen pond verkregen van zijn grootste aandeelhouder Meditor European Master Fund Limited. Het brutobedrag van de lening is 17,25 miljoen pond, met inbegrip van een fee van 2,25 miljoen. De rente bedraagt 18 procent op jaarbasis. Dit werkkapitaal voor de korte termijn gaat vooraf aan de voor later deze maand geplande kapitaalverhoging van circa 60 miljoen pond. Carpetright gaat er nog altijd vanuit dit voor zijn plannen benodigde kapitaal op of rond 18 mei aan te kunnen trekken.

  Budel 15 mei 2018 

  mFLOR valt in de smaak van vlogster!

  Vlogster Kelly Caresse, van de ‘mama lifestyle blog’ Kellycaresse.nl, kiest voor een PVC-designvloer van mFLOR in haar nieuwe woning. In haar vlog over de verhuizing blijkt dat de keuze is gevallen op de Authentic Plank-collectie in de nieuwe kleur ‘Ferne'. Voor mFLOR is het wel en wee van deze populaire vlogster (lees: beïnvloeder) mede aanleiding om nogmaals te onderstrepen welk belang het bedrijf hecht aan veiligheid en gezondheid.

  “Onze designvloeren voldoen aan de strengste normen en daarnaast hanteren we dezelfde strikte richtlijnen die gesteld worden aan kunststof materialen van speelgoed en aan verzorgingsartikelen voor kinderen die in de mond gestopt mogen worden,” aldus de leverancier in Twello. De boodschap aan de consument luidt dus dat kinderen veilig en onbezorgd op een vloer van mFLOR kunnen spelen.

  Budel 11 mei 2018 

  Barometer woonbranche zakt ruim een punt!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is afgelopen maand met een dik punt gezakt. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit april af op de laagste stand van het afgelopen jaar. De daling, naar 8,1 punten, wordt veroorzaakt door minder goede cijfers van het producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt in april met meer dan vijf punten, om uit te komen op een stand van 6,7. Ruim een derde (37 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover bijna een derde (31 procent) een daling. Van de woondetaillisten verwacht 44 procent dat de winkelomzet in de komende maand een stijging zal laten zien. Dit is een iets lager percentage dan in de voorgaande maand. Slechts een op de zes (17 procent) voorziet een omzetdaling.

  Budel 9 mei 2018 

  Drukbezette Design District 2018 nadert!

  De Rotterdamse Van Nelle Fabriek biedt van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 juni a.s. onderdak aan de zestiende editie van Design District. Het immer inspirerende vakevenement voor interieurdesign mag zich inmiddels toonaangevend noemen en stelt dit jaar een beursvloer van ruim tienduizend vierkante meter in het vooruitzicht, gevuld met de presentaties van zeker tweehonderd meetellende interieurmerken. De beurs wordt zoals gebruikelijk aangevuld met exposities van design-academies en jonge ontwerpers en met een lezingenprogramma.

  Budel 7 mei 2018

  Groen licht voor omvorming Carpetright!

  De Britse vloerenketen Carpetright heeft gisteren van de vereiste meerderheid van zijn aandeelhouders groen licht gekregen voor zijn eerder deze maand gepresenteerde CVA-voorstel. Afgelopen donderdag schaarde al de vereiste meerderheid van de schuldeisers zich achter het reddingsplan, dat voorziet in onder meer het afstoten van een kleine honderd Britse winkels en het verlagen van de huurcontracten voor nog eens ruim honderd verkooppunten.

  Budel 5 mei 2018 

  Noviteiten Livyn Balance bij Peitsman!

  Koninklijke Peitsman kondigt de komst in zijn assortiment aan van een vijftal meer dan bijzondere dessins in de collectie Livyn Balance Click van Quick-Step. De nieuwe ‘embossed in register designs met plankeffect’ doen van zich spreken dankzij een levendige kleurvariatie. Elke plank is apart, er zijn geen herhalingen in het decor of de structuur van de plank. Bovendien passen de structuren naadloos bij het ontwerp.

  De Balance Click-collectie maakt voor de plaatsing gebruik van het gepatenteerde legsysteem Uniclic Multifit. De stabiele vinylplanken zijn 1251 millimeter lang bij 187 millimeter breed. De producten laten zich combineren met vloerverwarming.

  Budel 3 mei 2018

  Vinylvloer zonder vinyl!

  Met het nieuwe designvloer-platformconcept MeisterDesign breidt MEISTER zijn assortiment van gemakkelijk te onderhouden en moderne designvloeren uit met vier aanvullingen. “Achttien decors, vier typen productopbouw. Zo verkrijgt u een vloer voor ieder gebruiksdoel,” aldus Meister in een persbericht. Meister benoemt de designvloer MeisterDesign als de nieuwe 'vinylvloer zonder vinyl' als antwoord op traditionele vinylvloeren. “MeisterDesign biedt alle voordelen van een vinylvloer (robuustheid, onderhoudsgemak en elasticiteit), maar zonder de, vooral ecologische en technische nadelen, met zich mee te brengen. Zo is MeisterDesign – in tegenstelling tot veel vinylvloeren – geurloos, vrij van weekmakers en hittebestendig. Hij beschikt over het Blaue Engel-keurmerk en is 100% Made in Germany,” aldus Meister in een persbericht.

  Budel 1 mei 2018 

  Floorify breidt collectie uit!

  Floorify heeft zijn collectie rigide vinyl vloeren uitgebreid met 5 nieuwe kleuren, bovenop het reeds bestaande gamma van 13 houttinten. “Voor de nieuwste uitbreiding aan het gamma heeft Floorify zich laten inspireren door twee opkomende trends: het brutalisme en de opkomst van onbehandelde, ruwe eik,” aldus het bedrijf in een persbericht. Floorify probeert met de designs zo goed mogelijk de natuur te benaderen, en dit zowel op het vlak van structuur als kleur. “De planken zijn dan ook enkel door hun gebruiksgemak van echt hout te onderscheiden.

  Budel 29 april 2018 

  Tarkett presenteert ‘Earth & Tones’

  Tarkett heeft de DESSO AirMaster-tapijtcollectie uitgebreid. De nieuwste aanwinsten, DESSO AirMaster Earth & Tones, worden uitsluitend vervaardigd uit 100% gerecycled ECONYL®-garen en worden standaard gecombineerd met de recyclebare DESSO EcoBase®-tapijtrug. Daarnaast is de nieuwe AirMaster-collectie verder verduurzaamd door een nieuwe primaire rug met laag antimoongehalte, de Colback® Gold-tapijtrug. Voor dit nieuw op de markt gebrachte product is nauw gewerkt met Low & Bonar, experts op het gebied van hoogwaardige materialen en zijn de Cradle to Cradle®-principes als uitgangspunt genomen. De prestatie is volgens het persbericht hetzelfde gebleven maar het antimoongehalte is met wel 95% verminderd.

  Budel 27 april 2018

  Forbo introduceert losleg banenvinyl!

  Forbo Flooring lanceert deze maand Sarlon Modul’Up, een nieuwe collectie losleg vinyl in banen, voor vliegensvlugge transformaties of renovaties van bijvoorbeeld winkels, scholen, zorgcentra, hotels of kantoren. Sarlon wordt zo op de vlakke vloer gelegd en behoeft geen lijm, dubbelzijdig plakband of tackifier. Dat resulteert niet alleen in installatiesnelheid, maar betekent ook dat je de vloer volgens Forbo zo weer mee kunt nemen bij een verhuizing of laten recyclen. Daarnaast is het niet nodig om de hele ruimte te ontruimen bij het leggen en heeft niemand last van vervelende of schadelijke lijmluchtjes. Sarlon Modul’Up is verkrijgbaar in twee varianten: Compact en 19dB.

  Budel 26 april 2018

  Armstrong Flooring US verhoogt prijzen!

  Armstrong Flooring kondigt in de Verenigde Staten aan dat het bij al zijn productsegmenten vanaf 1 mei een prijsverhoging zal doorvoeren. Het bedrijf wijst erop dat het zich hiertoe genoodzaakt voelt vanwege de significante prijstijgingen bij de grondstoffen en gestegen kosten bij energie en transport. Het bedrijf noemt specifiek de schaarste op de houtmarkt met betrekking tot specifieke houtsoorten en -kwaliteiten. Deze prijsdruk leidt tot een inflatoire werking. Het bedrijf verwacht dat dit de prijzen gedurende het gehele jaar 2018 onder druk zal zetten. 

  Budel 25 april 2018 

  In Oostenrijk plussen alle vloeren weer!

  De Oostenrijkse markt voor vloerbedekkingen en parket is in 2017 met 3,5 procent gegroeid in vergelijking met het vorige jaar. Voor het eerst in lange tijd leveren alle soorten vloeren weer een bijdrage aan de groei in het land, zo blijkt uit drie recente marktstudies over parket, elastische vloeren plus laminaat en textiele vloerbedekkingen van Branchenradar.com.

  Het voorbije jaar in Oostenrijk was volgens de marktonderzoekers een goed jaar voor fabrikanten van vloerbedekkingen en parket. Voor het eerst in acht jaar kon de vraag voor het totaal aan vloerbedekkingen weer worden vergroot. In het afgelopen jaar steeg het afzetvolume met 2 procent tot een totaal van bij benadering 19,4 miljoen vierkante meter. De marktgroei werd voornamelijk aangejaagd door nieuwbouw, van zowel woningen als kantoor- en overheidsgebouwen. Dankzij de stijgende prijzen in de productgroepen parket, heterogene PVC & vinyl en linoleum, namen de omzetten van de fabrikanten, getuige een plus van 3,5 procent, nog iets scherper toe, tot 300 miljoen euro.

  Budel 23 april 2018 

  Nieuwe LVT-collecties van Interface!

  Interface heeft zijn LVT-assortiment uitgebreid met Boundary Metallics en Studio Set. De nieuwe collecties laten zich samen met de tapijttegels in zijn assortiment toepassen. Een dergelijke combinatie van vloertypen kan bovendien van pas komen bij het afbakenen van zones en functies in een ruimte, zo veronderstelt de fabrikant uit Scherpenzeel.

  Boundary Metallics wordt gepresenteerd als een bijdetijdse interpretatie van beton en doet op een ander niveau ook denken aan door de elementen aangetast metaal. Door de glans en lichtreflectie veranderen de tegels mee met de verlichting in een ruimte. De zes kleurstellingen dragen de veelzeggende namen Fawn, Daylight, Eclipse, Morning Mist, Evening Dusk en Desert Shadow. Studio Set biedt een breed palet van dertien kleurstellingen, waarvan volgens de leverancier is aangetoond dat ze een gunstige uitwerking hebben op de werkende mens. Beide LVT-collecties zijn beschikbaar in het formaat Skinny Planks van een kwart bij een hele meter. De producten zijn recyclebaar via het ReEntry-programma van Interface.

  Budel 19 april 2018 

  Carpetright sluit ruim 90 Britse winkels!

  Carpetright heeft zijn vastgoedportefeuille in het Verenigd Koninkrijk onder de loep genomen en wijst 205 vestigingen aan die naar eigen zeggen of ondermaats presteren, en/of onder ongunstige huurvoorwaarden, of, in bepaalde gevallen, naar verwachting geen wezenlijk strategisch belang voor de onderneming zullen hebben. Van dit aantal zijn er 92 aangekruist voor sluiting, waarvan 11 inmiddels daadwerkelijk dicht en 81 komende september. Voor de resterende 113 wordt ingezet op een verlaging van de huurkosten met 30 tot 50 procent en op herziene huurvoorwaarden. De plannen omvatten nagenoeg de helft van het winkelbestand van Carpetright op zijn thuismarkt.

  Budel 16 april 2018 

  Forse uitbreiding Castell Luxury LVT & PVC!

  Castell Luxury LVT&PVC Flooring - ‘made by tété-total-flooring' - is uitermate trots dat zijn Magic-serie voor projectmatig gebruik is uitgebreid met maar liefst negen nieuwe decors. De hoogwaardige PVC-vloeren doen volgens de aanbieder uit Hengelo mede van zich spreken door de toepassing van innovatieve technologieën. Magic-stroken zijn door de speciale productietechniek standaard voorzien van dubbel glasvlies (voor maatvastheid), samengaand met een bijzondere Natur Embossed Press+ (voor een realistisch reliëf) en een PU-toplaag van 0,55 millimeter (voor gebruik in projectomgevingen).

  Budel 11 april 2018 

  Twee nieuwe collecties Desso bij Tarkett!

  Tarkett heeft onlangs twee collecties tapijttegels van zijn merk Desso gelanceerd, toepasselijk Street View en Street Tracks geheten, die de stedelijke buitenomgeving als inspiratiebron aanwijzen. Beide zijn verkrijgbaar in acht kleuren en bieden de mogelijkheid om met materiaaleffecten te spelen bij het bepalen van een stedelijke, industriële sfeer in een open kantooromgeving.

  Budel 9 april 2018

  Forbo op naar Milaan met nieuwigheden!

  Forbo presenteert allerlei noemenswaardige nieuwigheden op de 'Fuori Salone' tijdens de Milan Design Week van 17 tot en met 22 april a.s. In Cavalleri Spazio Danza (Via Palermo 1, Brera design district) worden de nieuwe collecties Marmoleum Splash, Fabscrap en Flotex by Phillipe Starck tentoongesteld.

  In Milaan biedt de vloerenmaker een voorproefje van een collectie ‘high-definition’ bedrukte vloerdekking van Flotex, voortspruitend uit een samenwerking met ontwerper Philippe Starck. De presentatie gaat vergezeld van de ondertitel ‘Nothing replaces the painter’s hand’, de officiële lancering van de collectie volgt in juni.

  Budel 7 april 2018 

  Barometer houdt vast aan indicatie groei!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt in maart met 2,7 punten om uit te komen op een stand van 12,3. Ruim vier van de tien woondetaillisten noteren een toename van de weekomzet, tegenover bijna drie van de tien een daling. Van de woondetaillisten verwacht 48 procent dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien. Dit is vijf procentpunt minder dan een maand eerder. Slechts zowat een op de zeven voorziet een omzetdaling. Daarmee blijft het optimisme onder de woondetaillist sterk positief, aldus de onderzoekers.

  Budel 5 april 2018 

  Nieuwe ontwikkelingen bij Unifloor!

  Unifloor meldt momenteel druk bezig te zijn met de laatste voorbereidingen voor een eigen centrum voor onderzoek en ontwikkeling, ofwel R&D. Eén van de belangrijkste testen die Unifloor R&D gaat uitvoeren zijn de contactgeluidtesten. “We bouwen vanaf volgende maand een eigen meetruimte waarbij we het contactgeluid van ondervloeren op zowel een vaste zandcement vloer en een houten draagvloer conform NTA-eisen kunnen meten,” aldus productmanager Frank Vousten in de nieuwsbrief van het bedrijf. “Dit gaat ons verder helpen in de ontwikkeling van nieuwe producten en verstevigt onze positie ten opzichte van de concurrenten.” 

  Budel 3 april 2018 

  Interfloor brengt Dynamic Lino nieuwe vinylcollectie! 

  Dynamic Lino wordt gepresenteerd als stijlvol, uiterst actueel, zeer sterk, veerkrachtig, geluiddempend en eenvoudig in onderhoud. De vloer is geschikt voor een hoge gebruiksintensiteit, waaronder zeer intensief woongebruik, en zodoende toepasbaar voor iedere leefruimte. De classificatie voor normaal projectgebruik en licht industrieel gebruik maakt Dynamic Lino tevens geschikt voor een breed scala aan projectmatige toepassingen, waaronder gebruik in kantoren, klaslokalen en winkels.


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen