• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Nieuwe SDN-kwaliteiten bij Interfloor!

  Interfloor rolt momenteel Pacific Project-SDN en Cordiale Project-SDN uit bij woning- en projectinrichters, twee nieuwe kwaliteiten die in het teken staan van de uitbreiding van het duurzaam Solution Dyed polyamide tapijtprogramma.

  Pacific Project-SDN wordt aanbevolen voor de meest intensieve en tegelijkertijd stijlvolle interieurtoepassingen. “Voor dit fraaie frisé-tapijt zijn de allerbeste tapijtgarens gebruikt, gecombineerd met de duurzame Solution Dyed verfmethode,” zo stelt de aanbieder uit Zwartsluis. “Dit levert tal van extra voordelen. SDN-garens zijn door en door gekleurd, er zijn vrijwel geen kleurverschillen en het tapijt is volledig Uv-bestendig.” 

  Budel 21 juli 2017 

  Uitbreiding Axminster traplopers Avenue!

  Lano Carpets brengt onder het Axminster-concept verscheidene collecties. Zoals Avenue, de (trap)lopercollectie die recentelijk is aangevuld met een aantal trendy designs. Axminster, zo legt de tapijtmaker uit het West-Vlaamse Harelbeke nog eens uit, staat voor luxe en kent zijn gelijke niet wat betreft designopties, veerkracht en kwaliteit. Axminster is een traditioneel geweven tapijt met een bijzonder weefproces en gemaakt van een driedraadsgaren, een combinatie van tachtig procent Britse en Nieuw-Zeelandse wol met twintig procent polyamide. Het driedraadsgaren zorgt voor toegevoegde definitie en een fraaie aflijning van het dessin, zijn samenstelling voor een zeer slijtvast en sterk tapijt.

  Budel 20 juli 2017 

  Nieuwe CEO voor Tarkett!

  Glen Morrison, een Engelsman met ook de Amerikaanse nationaliteit, wordt per 1 september a.s. de nieuwe CEO van Tarkett. Momenteel is Morrison de aanvoerder van de Noord-Amerikaanse divisie van het Franse vloerenconcern. Sinds zijn aantreden in het voorjaar van 2015 hield hij daar toezicht op een snelle en efficiënte integratie van merken en organisaties binnen Tarkett Noord-Amerika, waardoor de autonome groei van de groep als geheel versnelde en de winstgevendheid aanzienlijk verbeterde, aldus een pluim van zijn werkgever. Hij vervangt Michel Giannuzzi, die elders CEO wordt. 

  Budel 19 juli 2017 

  ‘Chapter 11’ voor Beaulieu America!

  De Amerikaanse vloerengroep Beaulieu Group LLC heeft gisteren een beroep gedaan op de Chapter 11-regeling, een vrijwillige procedure binnen de Amerikaanse faillissementswetgeving die enigszins overeenkomt met onze ‘surseance van betaling’ en hoofdzakelijk gericht is op het kunnen doorvoeren van een noodzakelijk geachte reorganisatie. Beaulieu America wil naar eigen zeggen zo zijn balans op orde brengen teneinde beter gepositioneerd te zijn voor de toekomst. Met de bestaande geldschieters is overeengekomen dat die het bedrijf blijven ondersteunen met een zogeheten ‘debtor-in-possession’-financiering, die zal worden gecombineerd met de kasstroom uit operationele activiteiten om een voortzetting van de bedrijfsvoering mogelijk te maken.

  Budel 18 juli 2017 

  CBS-cijfers voor mei ook weer in orde!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren hebben in mei voor de elfde maand op rij meer omgezet, deze keer 3,9 procent. Winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden voor de achtste achtereenvolgende maand een omzetgroei, en wel met 3,4 procent. De omzet van de winkels in non-food bij elkaar geteld groeide in mei met bijna 3 procent. Hun verkopen (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) waren bijna 4 procent hoger dan een jaar eerder, zo meldt het CBS vandaag.

  Budel 17 juli 2017 

  Victoria koopt Millennium Weavers Europe!

  De Britse vloerengroep Victoria Plc heeft de in België gevestigde tapijtfabrikant Millennium Weavers Europe per 1 juli jl. overgenomen. Op de website van Millennium Weavers licht Philippe Hamers, CEO Victoria Group, summier toe dat de in Ronse zetelende tapijtmaker onder eigen naam en voor eigen rekening blijft opereren. Voor klanten en leveranciers verandert niets, evenmin voor de werknemers en voor het door Jan Van Damme aangevoerde management. De groep Victoria zegt ernaar uit te kijken om het merk en de productlijn verder tot ontwikkeling te brengen.

  Budel 16 juli 2017 

  ‘Minder krimp met entreematten Rinos'

  Rinos geeft nuttig advies hoe zijn afnemers ‘gedoe achteraf’ kunnen voorkomen na de verkoop en installatie van entreevloerbedekking. Eén van de meest vervelende problemen van entreevloerbedekking is immers na verloop van tijd het optreden van krimp of rek, zo stelt de specialist uit Genemuiden. De entree is daar gevoeliger voor dan vloeren elders in het gebouw, doordat sprake is van sterkere wisselingen in temperatuur en vochtigheid. Het corrigeren van deze problemen, zo vervolgt Rinos, is duur in verhouding tot de waarde van het gelegde oppervlak.

  Budel 15 juli 2017 

  Brintons in handen van Argand Partners!

  De Britse tapijtmaker Brintons is van eigenaar veranderd. De Amerikaanse Carlyle Group verkoopt de in 1783 begonnen fabrikant aan landgenoot Argand Partners, een private-equitybedrijf. De waarde van de transactie, waarbij ook het senior management van Brintons is betrokken, is niet bekendgemaakt. De nieuwe eigenaar voelt zich naar eigen zeggen aangetrokken door de leidende marktpositie van Brintons op de wereldwijde markt voor luxe tapijt. De Carlyle Group kocht het bedrijf zes jaar geleden en zette zijn aanwinst - stevig reorganiserend - weer op de rails.

  Budel 14 juli 2017 

  Waterproof badkamervloeren van PVC...

  Moduleo weet om welke vloeren hedendaagse badkamers vragen. Ze dienen praktisch te zijn, comfortabel aan te voelen en esthetisch te passen (zie de foto) bij de overige inrichting. Het vloerenmerk van de IVC Group adviseert voor deze toepassing zijn hoogwaardige PVC-vloeren in hout- of natuursteenlook uit de collecties Impress en Transform. De slijtvaste toplaag van 0,55 millimeter dik en de gepatenteerde coating Protectonite beschermen de vloeren tegen vocht en vlekken en maken ze geschikt voor in de badkamer. Onlangs lanceerde Moduleo nog, zoals eerder bericht, in zijn Transform-collectie de nieuwe tegeldessins ‘Desert stone', ‘Brushed metal’, ‘Azuriet’ en ‘Jura stone', deze als antwoord op de grote vraag naar luxevinyl bij projectgebruik. Moduleo beveelt zijn PVC-vloeren gezien hun opbouw eveneens aan voor renovaties.

  Budel 13 juli 2017 

  Nieuw platform elastische vloeren!

  Het in Brussel gevestigde European Resilient Manufacturer’s Institute (ERFMI) heeft een nieuwe website gelanceerd met tal van zaken die de wereld van de elastische vloerbedekkingen betreffen. Het nieuwe platform biedt onder meer informatie over de zeventien bij de organisatie aangesloten leden, alle fabrikanten van naam. Zeven productgroepen (pvc, linoleum, rubber, kurk, enzovoorts) in negen verschillende marktsegmenten (residentieel, onderwijs, gezondheidszorg, en zo meer) zijn vertegenwoordigd. De website toont ook de nodige foto’s, ter inspiratie en ter illustratie van de vele toepassingsmogelijkheden van elastische vloeren.

  Budel 12 juli 2017

  Estillon partner Quietroom-label!

  Estillon laat weten diverse ondervloeren te kunnen leveren die zijn voorzien van het Quietroom-label voor hotels. Dit betreft een initiatief van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI) en mag volgens de ondervloerenspecialist uit Uden gezien worden als het eerste en enige objectieve keurmerk voor hotels op het gebied van geluidsisolatie. Geluidsoverlast is wereldwijd al geruime tijd een dikwijls geuite klacht onder reizigers.

  Budel 11 juli 2017 

  Forbo gaat verder ‘vergroenen’ 

  wil haar productie, denk- en werkwijze verder verduurzamen in 2017. Dat valt te lezen in het VGWM-jaarverslag 2016 dat onlangs werd gepresenteerd. Het online boekwerk kijkt terug op de prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu in 2016 en bevat tevens de doelstellingen voor 2017. Zo staan er in het kader van Forbo’s energie efficiencyplan de volgende projecten op stapel: het vervangen van de oude direct gestookte ‘gasheaters’ in de MGP (Magazijn Gereed Product), het verbeteren van de isolatie in de mengerij, het implementeren van een online monitoring systeem voor elektriciteit als pilot voor een kalanderlijn en een optimalisatiestudie naar het droogproces.

  Budel 9 juli 2017 

  Interface presenteert Global Change!

  Interface introduceert naar eigen zeggen zijn ‘meest veelzijdige collectie ooit’: Global Change, een collectie duurzame tapijttegels geïnspireerd op natuurlijke omgevingen. Deze collectie combineert ‘biophilic design’, een ontwerpfilosofie die inspiratie haalt uit de natuur, met het modulaire vloersysteem van de fabrikant. Global Change biedt een breed scala aan designopties voor zakelijke omgevingen. Het is de eerste collectie van Lead Product Designer Kari Pei die wereldwijd wordt gelanceerd, zo meldt Interface in een persbericht. “Global Change benut de voordelen van de natuur in zakelijke interieurs, zoals kantoorgebouwen en horecaomgevingen.

  Budel 8 juli 2017 

  Wicanders op de Biënnale in Venetië!

  Op de Biënnale in Venetië heeft de Portugese kunstenares Leonor Antunes verkozen om bij haar kunst gebruik te maken van een kurkvloer van Wicanders. Boven een Wicanders’ Corkcomfort van circa 100 vierkante meter hangen aan het plafond van het historische Arsenaal te Venetië nu verschillende sculpturen en lampen van Antunes, die volgens Amorim de unieke aspecten van het Portugese kurk in combinatie met andere materialen versterken. Pedro Maria Pinho, Marketing Director Amorim: “Het gebruik van onze vloer door Leonor Antunes weerspiegelt de groeiende trend bij kunstenaars, designers en architecten om dit natuurlijke product toe te vertrouwen aan de materialisatie van hun creatieve en professionele visies.” 

  Budel 7 juli 2017 

  Tour-bezoek bij Balterio/Unilin!

  Begin deze week trok de Tour de France vlak langs de fabriek van de Unilin-vestiging in Vielsalm. Voor Unilin een bij uitstek geschikt moment om belangstellenden uit te nodigen voor een bezoek aan de fabriek en de ‘state-of-the-art’ digitale productielijn van Balterio te demonstreren. De nieuwe digitale productielijn van Balterio dicht op een efficiënte manier de kloof tussen dynamische trends en laminaatvloeren. 

  Budel 6 juli 2017 

  Forse stijging barometer woonbranche!

  In juni is de door Van Es Marketing verzorgde ‘woonbranche economische barometer’ met ruim acht punten gestegen. Daarmee is de opvallende neergang in de voorgaande maand weer grotendeels teruggewonnen. De barometer sloot de maand juni af op een stand van 15,3. De stijging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door positieve cijfers over de woningmarkt. Maar ook de laatste cijfers over het producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van de woondetailhandel vielen in juni hoger uit dan in de voorgaande maand.

  Budel 5 juli 2017 

  Unilin behaalt dubbele ‘patentzege’ 

  Eind juni heeft Unilin tweemaal succes behaald bij de patenten die de onderneming op de verbindingssystemen van zijn vloerproducten hanteert. Zo bevestigde de afdeling bezwaren van het EPO (European Patent Office) het Pergo’s folddown patent EP 2 009 195 B1 dat betrekking heeft op ‘folddown systems’ bij vloerpanelen. Het patent dat volgens Unilin is gebaseerd op een technologie die door Pergo in 2000 en 2001 werd ontwikkeld is in 2015 al bevestigd door EPO, maar werd bestreden door een derde partij. Deze kan nog tegen de beslissing in beroep gaan. Verder heeft een Amerikaanse rechtbank in Florida een schadevergoeding toegekend aan Unilin na vaststelling van schending van de octrooien met betrekking tot Unilin’s ‘v-groove technology’ en Unilin’s ‘embossed-in-register technology’. Het betreffende bedrijf Wood Floor LLC (en alle aan Wood Floor LLC gerelateerde bedrijven) moet naast de schadevergoeding ook alle juridische kosten betalen.

  Budel 4 juli 2017 

  Grondstoffen zetten prijzen op scherp!

  Na een aantal magere jaren kan de vloerenbranche door gunstigere economische omstandigheden gecombineerd met een sterk consumentenvertrouwen weer op een positieve omzetontwikkeling rekenen. De sterk gegroeide vraag naar vloerenproducten heeft echter ook een bijeffect. Zo zijn namelijk de grondstofprijzen onder druk komen te staan. Bij parket komt dit onder meer door een eenzijdige vraag naar eiken producten (wie praat er nog over kempas, afzelia, merbau, enzovoorts), terwijl de voorraad eiken niet onbeperkt blijkt. Er wordt hierdoor zelfs al voorzichtig gekeken naar een eventuele exploitatie in Scandinavië, iets wat voorheen onbespreekbaar leek. Zover zal het wellicht niet komen.

  Budel 1 juli 2017

  Inschrijving NK Woningstofferen!

  Na de zomer wordt het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen wederom georganiseerd in Gorinchem (zie ook nieuws 16 juni jongstleden). De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Interieur Collectie Dagen. De inschrijving voor het NK Woningstofferen (17, 18 en 19 september) is onlangs geopend. De organisatie is in handen van HMC, de MBO-vakschool voor opleidingen, hout, meubel en interieur met locaties in Amsterdam en Rotterdam. Professionals op het gebied van woningstofferen worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit NK. 

  Budel 30 juni 2017 

  Meer omzet, minder winst Carpetright!

  Uit de voorlopige cijfers van Carpetright over het boekjaar 2016/17 blijkt dat hoewel de omzet licht is gestegen de winst daarentegen is gedaald. Dit maakte de grootste Britse detailhandelsketen op het gebied van vloerbedekking gisteren aan de bijeen getrommelde vakpers bekend. Carpetright verklaart de tegenvallende winst uit de kosten van winkelsluitingen en verliesdraaiende filialen, maar ook uit een verzwakte Britse pond die grotendeels te wijten is aan de ontwikkelingen met betrekking tot de aanstaande Brexit. Verder had Carpetright te maken met een nieuwe nationale speler op de Britse markt die de nodige omzet van het resultaat wist af te snoepen.

  Budel 29 juni 2017 

  Interfloor breidt Dynamic Collectie uit!

  Interfloor heeft zijn populaire Dynamic Collectie met de naar eigen zeggen uiterst duurzame PVC vinyl kwaliteit Dynamic Chips uitgebreid. “Een superieure collectie voor zowel residentieel als project gebruik. Met alle eigenschappen van Interfloors unieke Black Tex Back, alom geprezen en dan ook de eerste en enige echte naadloze PVC vloer op 400 cm breed,” aldus Interfloor in een persbericht. Stoere terrazzo-achtige print komt men in 2017 vaker tegen, speels maar toch stijlvol. Terrazzo ontstaat wanneer kleine stukken en resten marmer in klei of cement worden gedrukt. Vervolgens worden deze na het drogen gepolijst waarbij een glad oppervlak met dit bijzondere motief ontstaat. Bij deze vinyl kwaliteit wordt dit effect geaccentueerd door ingestrooide harde PVC Chips die de kwaliteit extra sterk en slijtvast moeten maken.

  Budel 28 juni 2017

  mFLOR introduceert ‘Landelijke Lifestyle’ 

  “Een landelijk interieur is geïnspireerd op het leven op de boerderij. Vertaald naar deze tijd en in stijl natuurlijk. Rust en ruimte lijkt de insteek van deze woonstijl te zijn. De keuken staat veelal centraal en de gebruikte kleuren zijn complementair aan de kleuren die je buiten aantreft. Er wordt gebruik gemaakt van aardetinten als beige, taupe, olijf, lichtgrijs en wit. Gebruikte materialen zijn zo natuurlijk mogelijk of vervangen het natuurproduct in de best mogelijke uitvoering. Vloeren en tafels met een houten look die daardoor warmte uitstralen. Maar ook natuursteen, wol, riet, leer en puur linnen zie je veel terug in de landelijke woonstijl. Vloeren, wanden en raambekleding zijn goed op elkaar afgestemd. De belangrijkste voorwaarde van een landelijk interieur is uiteindelijk de behaaglijke, knusse sfeer én dat er in geleefd mag worden.” 

  Budel 27 juni 2017 

  Unilin weet veel van waterproof laminaat!

  Unilin heeft zijn eigen proeven ontwikkeld voor het bepalen van de waterdichtheid van laminaat. Die heten nauwkeuriger, strenger en vooral beter afgestemd te zijn op omstandigheden uit het dagelijks leven.

  Budel 26 juni 2017 

  Belg Wins topman Forbo Flooring Systems!

  De directie van de Forbo Holding heeft de Belg Jean-Michel Wins benoemd tot de nieuwe Executive Vice President van de divisie Flooring Systems, met ingang van komende januari. Wins (50) heeft ruim vier jaar aan het hoofd gestaan van de divisie Movement Systems. De huidige Executive Vice President van Flooring Systems, Matthias P. Huenerwadel, verlaat het Zwitserse concern aan het einde van 2017 voor werkzaamheden elders, na twaalf jaar in de raad van bestuur te hebben gezeten. De Duitser Deimling volgt Wins op.

  Budel 25 juni 2017 

  PVC vloeren vermorselen Parket in Oostenrijk!

  De door LVT uitgeoefende substitutiedruk op de Oostenrijkse vloerenmarkt is aanhoudend hoog, zo stellen de onderzoekers. Aanvankelijk verdrongen LVT-vloeren in beperkte mate de klassieke elastische vloeren, daarna in aanzienlijke mate laminaat. Afgelopen jaar kon voor het eerst vastgesteld worden dat ook parket in belangrijke mate gekannibaliseerd wordt door de nieuwe productgroep. Met name drielaags parket is het slachtoffer, gezien de krimp van de fabrikantenomzetten met nagenoeg 12 procent vorig jaar. De productgroep LVT was dan ook de enige die een robuuste groei optekende, met een stijging van de fabrikantenomzet van 8 procent tot 42 miljoen euro.

  Budel 24 juni 2016 

  Tachtig mille voor Britse tapijtmaker!

  De prijs die Brockway Carpets uit Kidderminster in april heeft betaald voor zijn in problemen geraakte rivaal Grosvenor Wilton is bekend geworden in de Britse vakpers: 70 duizend Britse ponden, op een haar na 80 duizend euro’s. Grosvenor Wilton, een voorheen onafhankelijke Britse woltapijtwever waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1790, werd op 10 april jl. insolvent verklaard. De curator waardeerde de fabriek en de machines op 25 duizend pond, de goodwill op zo’n zelfde bedrag, onderhandenwerk en voorraad samen op een kleine 20 duizend. De fabrikant was al enige jaren verliesgevend en kwam in acute kasproblemen door een terugval van de omzet op de Amerikaanse markt van 150 duizend naar 100 duizend pond in het jaar voorafgaand aan de insolventie. 

  Budel 23 juni 2017 

  Koopbereidheid in juni licht omhoog!

  De stemming onder consumenten is in juni gelijk gebleven, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in mei uit op 23. Het oordeel over het economische klimaat verandert nauwelijks. De koopbereidheid neemt iets toe.

  Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in juni ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

  Budel 22 juni 2017 

  Opnieuw reorganisatie Brintons Carpets!

  Brintons Carpets kondigt het ontslag van zestig man aan en tevens het einde van de axminster-weefproductie in zijn fabriek te Kidderminster, ooit het centrum van de Britse tapijtnijverheid en al bijna twee eeuwen thuisbasis van de vermaarde fabrikant. De reorganisatie vloeit naar eigen zeggen voort uit een beoordeling van de huidige gang van zaken. De onderneming spreekt van een uitermate concurrerende markt wereldwijd. De herstructurering zou in dat licht bezien noodzakelijk zijn voor het veilig stellen van het bedrijfsbelang op de langere termijn. Van de circa 120 werknemers in de fabriek in Kidderminster zou dus meer dan de helft zijn baan verliezen.

  Budel 21 juni 2017 

  Meister van Parket Point naar Heditex!

  Heditex heeft per 1 juni jl. de verkoop van het Meister-assortiment van Parket Point overgenomen. De groothandel in Vlaardingen gaat er prat op nu één van de belangrijkste verdelers van de vloeren van Meister in ons land te zijn. Zijn Meister-dealers worden verder bediend met een assortiment ondervloeren, afwerkprofielen en onderhoudsmiddelen.

  Budel 20 juni 2017 

  Beduidend veel bezoek Design District...

  Voor de vijftiende editie van Design District passeerden afgelopen week bijna zevenduizend bezoekers de poort van de Rotterdamse Van Nelle Fabriek, met de donderdag als veruit drukste dag. Bijna tweehonderd merken waren vertegenwoordigd in veelal fraaie stands. Niet eerder waren er volgens de organisator zoveel nieuwe dingen te zien op de beursvloer. “Maar boven alles was er een buitengewoon energieke en positieve sfeer gedurende de drie dagen van Design District!” De volgende editie van het evenement is op 6, 7 en 8 juni 2018. De locatie wordt dit najaar bekendgemaakt.

  Budel 19 juni 2017 

  Ook april goede maand voor woonwinkels....

  Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) hebben in april voor de tiende maand op rij (+5,4 procent) meer omgezet, zo rapporteert het CBS. Winkels in meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen assortiment) realiseren voor de zevende achtereenvolgende maand (+4,7 procent) een omzetgroei. De omzet van alle winkels in non-food groeit met 4 procent, waarbij de verkopen bijna 5 procent hoger liggen dan een jaar eerder. Net als in februari en maart zetten de winkels in consumentenelektronica minder om dan in dezelfde maand een jaar eerder.

  Budel 18 juni 2017 

  COREtec weer naar VT Wonen & Designbeurs!

  USFloors laat bijtijds weten met zijn merk COREtec deel te zullen nemen aan de VT Wonen & Designbeurs van begin oktober in de Amsterdam RAI. Voor de grootste woonbeurs van ons land is het de vijfentwintigste editie, voor de vloerenaanbieder de tweede opeenvolgende deelname. COREtec wordt daar geassisteerd door de medewerkers van zijn distributeurs Bosgoed en Headlam. Een aantal belangrijke verkooppunten van COREtec wordt bovendien de kans geboden om een ‘VT Wonen & Designbeurs Business partnership’ aan te gaan.

  Budel 17 juni 2017 

  Duitsland: ‘LVT kannibaliseert laminaat’ 

  De markt voor vloerbedekkingen en parket in Duitsland groeide in 2016 met 3,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. LVT zet laminaat echter onder enorme druk, zo blijkt uit recente gegevens in marktonderzoeken van Branchenradar naar diverse soorten vloeren in ons buurland.

  Budel 16 juni 2017 

  Leen Bakker plust, groen licht overname!

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft afgelopen maandag groen licht gegeven voor de overname van Leen Bakker door Gilde Equity Management (GEM Benelux III), eigenaar van Kwantum. De ACM is van mening dat na de overname voldoende concurrentie resteert. Uit haar onderzoek blijkt dat er voldoende andere aanbieders overblijven waar consumenten terecht kunnen voor producten als meubels, raam- en vloerbekleding en verlichting.

  Budel 15 juni 2017 

  Interface maakt koolstofnegatief tapijt!

  Op vakbeurs NeoCon, die deze week in Chicago op de rol staat, presenteert Interface het prototype van een tapijttegel die een positieve invloed heeft op het tegengaan van de opwarming van de aarde. Meer dan slechts ‘klimaatneutraal’ dus. Het product is ‘Proof Positive’ gedoopt en geldt als koolstofnegatief. Dat wil zeggen dat meer koolstof in de tegel wordt gebonden dan bij het verbruik terecht komt in de atmosfeer als CO2. Na het vervaardigen van de tegel is er kortom minder koolstofdioxide in de atmosfeer - te weten twee kilogram per vierkante meter tapijt - dan wanneer deze nimmer zou zijn gemaakt. Een interessante optie voor architecten, vormgevers en hun opdrachtgevende bedrijven om zich in de nabije toekomst positief te profileren, zo oppert de fabrikant.

  Budel 14 juni 2017 

  'Make It Your Own’-collectie van Desso!

  Tarkett lanceert ‘Make It Your Own’, een nieuwe tapijtcollectie van zijn merk Desso. De reeks komt tegemoet aan de toenemende vraag van architecten en ontwerpers (en hun klanten) om interieurs te voorzien van een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid. De vloer een eigen verhaal laten vertellen, zo omschrijft de tapijtmaker de opties, aan de hand van een speels gebruik van textuur, kleur en materiaaleffecten.

  Budel 13 juni 2017 

  'Lifestyles by mFLOR PVC vloeren'

  Om u als consument in haar beslissingstraject te ondersteunen heeft mFLOR in samenwerking met interieurarchitecten vijf Lifestyles onderscheiden:

  Klassiek: warm, theatraal, grote hoogten en detaillistisch; bijvoorbeeld door ornamenten.

  Industrieel: karakteristiek, ruw- stoer en zichtbare oneffenheden; zoals leidingen en metselwerk.

  Modern: strak, rechte lijnen en gladde materialen zoals RVS en leer. Less is more!

  Landelijk: behaaglijk, rust en ruimte en berust op het buitenleven. Warm en knus gevoel staan centraal.

  Scandinavisch: Licht, open, functioneel en weinig details. De eenvoud zorgt voor een strakke en toch warme uitstraling.

  Al onze collecties zijn terug te vinden in deze Lifestyles, om het zo gemakkelijker te maken voor u als klant om tot een keuze te komen.

  Budel 12 juni 2017

  Goed eerste kwartaal woonbranche!

  In het eerste kwartaal groeide de omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren en winkels in keukens) wederom flink ten opzichte van een jaar eerder. De omzet was 10,8 procent hoger. Ook de verkopen namen sterk toe (9,1 procent). In elf jaar is hun omzet- en volumegroei niet zo hoog geweest, zo meldt het CBS in zijn vandaag verschenen Kwartaalmonitor detailhandel. Met de omzetgroei in het eerste kwartaal kent 2017 dan ook een goede start. De branche profiteert onder andere van het feit dat de huizenmarkt op dit moment op volle toeren draait. Over heel 2016 was de omzetgroei 3,5 procent.

  Budel 11 juni 2017 

  Markt meerlaagse producten in de lift!

  De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) heeft de actuele afzetstatistieken weer op een rijtje gezet en onlangs, eind april, aan de leden gepresenteerd op de jaarvergadering van de vereniging bij Amorim Cork Composites in Portugal. Naar schatting bereikten de leden in 2016 in de klassen 1 en 2 op de voor hun belangrijke markt van West-Europa een aandeel op de markt als geheel van circa 55 procent. De MMFA verwacht dat de gehele markt voor meerlaagse modulaire vloeren in de komende drie jaar een jaarlijkse groei zal kennen van 10 tot 15 procent.

  Budel 9 juni 2017 

  INretail Woonwinkelmonitor in de plus!

  Ook de INretail Woonwinkelmonitor laat een positieve omzetontwikkeling voor het voorbije eerste kwartaal zien. Met een plus van 4,5 procent valt de score evenwel iets bescheidener uit dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, met toen 8,6 procent vooruitgang. Een mogelijke verklaring hiervoor, zo oppert de brancheorganisatie, is dat de paasdagen dit jaar in april vielen en niet in maart zoals vorig jaar. Alle segmenten sluiten het eerste kwartaal positief af, met de gemengde zaken (waaronder de woonwarenhuizen) als uitschieter, getuige hun plus van 8,6 procent.

  Budel 8 juni 2017 

  Barometer woonbranche maakt een smak!

  In mei is de door Van Es Marketing Services verzorgde ‘woonbranche economische barometer’ flink gedaald, met ruim elf punten. De barometer sluit de maand af op een stand van 6,6. De daling wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door minder positieve cijfers over de woningmarkt. Maar ook de nieuwste cijfers over het consumenten- en producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van de woondetailhandel vallen lager uit dan in de voorgaande maand. Een score boven de nullijn wijst niettemin nog altijd op groei van de markt.

  Budel 7 juni 2017 

  Design District ’17 in aantocht!

  “Het is een verademing om zich weer eens in een positieve stemming op een kwalitatief hoogwaardig interieuraanbod te kunnen oriënteren. Waar andere vakbeurzen zich kenmerken, of beter gezegd willen kenmerken, door de geëigende combinatie van handels- en relatiebeurs, beschikt Design District over de ‘x-factor’ waarmee designbeurzen zich weten te onderscheiden: interieur als bijna tot kunst verheven inspiratiebron,” zo besloten we vorig jaar ons verslag van de veertiende editie van de beurs, toen nog op de locatie Taets, aan het Hembrugterrein in Zaandam. Een bezoek aan het sfeervolle evenement blijft altijd de moeite waard, ook al is het bepaald geen podium waar alle trends op vloerengebied zijn te bewonderen. Dit jaar is Design District terug op het oude nest te Rotterdam, in de Van Nelle Fabriek, komende week woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 juni.

  Budel 5 juni 2017 

  Verdeeld beeld eerste kwartaal EPLF!

  De wereldwijde afzet van laminaatvloeren uit Europese productie van bij de EPLF aangesloten ondernemingen, toont in het eerste kwartaal van 2017 een licht neerwaartse tendens in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De regionale ontwikkeling liep zoals gebruikelijk uiteen. In het voorbije kwartaal blijkt West-Europa als enige regionale markt per saldo zwakker uit de bus te komen dan een jaar terug, Oost-Europa is relatief stabiel gebleven, Noord-Amerika noteert een aanzienlijke groei en in Zuid-Amerika en Azië wordt de groei met dubbele cijfers geschreven. De EPLF beklemtoont dat nog veel kan veranderen in het jaar als geheel.

  Budel 4 juni 2017 

  Love Life Allura van Forbo Flooring!

  Forbo Flooring introduceert deze maand zijn nieuwe vinylcollectie voor consumenten Love Life Allura, bestaande uit een dertigtal fijne, natuurgetrouwe dessins in hout en steen. Tevens lanceert de vloerenmaker, naast de te verlijmen stroken en tegels, Allura Click, voor een gemakkelijke installatie (of desgewenst verhuizing later) van alle dessins.

  Budel 3 juni 2017 

  Wijziging in directie United Works!

  De directie van de Edel Group in Genemuiden deelt mee dat Allard Peursum op 1 juni het directieteam van United Works komt versterken als commercieel directeur. Hij wordt verantwoordelijk voor de commerciële contacten en het commerciële beleid van de divisie.

  Peursum is meer dan zeven jaar werkzaam als manager operations in de vloerenbranche en zal, naar verwachting van directeuren Robbert Wapstra en Wout Bobeldijk, zijn ervaring bij het ontwikkelen, vermarkten en verkopen van innovatieve producten voor de tapijt- en kunstgrasindustrie goed kunnen gebruiken om de samenwerkingen tussen United Works en haar klanten in de toekomst verder te ontwikkelen.

  Budel 2 juni 2017 

  Beursgang Balta in Brussel begonnen!

  De Balta Group in Sint-Baafs-Vijve kondigt vandaag de reeds verwachte lancering van zijn beursgang op Euronext Brussel aan. De zogeheten IPO vertegenwoordigt een waarde van 264 miljoen euro. De notering van de Europese marktleider in zachte vloerbekleding aan de beurs te Brussel zal medio juni een feit zijn. Op pro forma-basis realiseerde de groep vorig jaar een omzet van 668 miljoen euro.

  Budel 1 juni 2017 

  Tapijt heeft wind in de rug in Europa!

  De markt voor textiele vloerbedekking blijft in een gematigd tempo groeien in West-Europa. In 2016 bedroeg de afzettoename 0,8 procent. In de komende jaren zal de groei naar verwachting nog wat sterker toenemen. In zijn nieuwe marktonderzoek ‘Textile Bodenbeläge in Europa’ verwacht Interconnection Consulting een gemiddelde jaarlijkse stijging in het cluster Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Italië van 2,0 procent (zie grafiek) tot aan het jaar 2020. In geld gemeten bedraagt de gemiddelde jaarlijkse stijging 3,6 procent in deze periode.

  Budel 30 mei 2017 

  Machines laten keuren via de PPC!

  De Plinten & Profielen Centrale verzorgt nu ook de keuring van zaag- en schuurmachines. Voor zijn nieuwe service werkt de groothandel uit Wijk bij Duurstede samen met Op’t Hof in Nederhemert, die al het elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140-norm keurt en certificeert. Met machines die volgens deze norm zijn gecertificeerd voldoet men aan de wettelijke verplichtingen van het ARBO-besluit. Na goedkeuring verstrekt Op 't Hof een erkend certificaat met een geldigheidsduur van een jaar en wordt de machine voorzien van een sticker.

  Budel 29 mei 2017 

  Cotap brengt collectie Berry Alloc Vinyl!

  Cotap vangt de komende weken aan met de invoering van een nieuw merk in zijn vinylcollectie: Berry Alloc Vinyl. De eerste drie kwaliteiten van de nieuwe collectie dragen de namen Disa, Disa Stone en Lime. De vloeren zijn voorzien van een witte textiele rug. Deze witte textiele backing voorkomt het ontstaan van pluisjes bij de naden en strepen op de muur. “Een verrijking van de vinylcollectie,” zo stelt de groothandel.

  De reeks bestaat uit bij elkaar veertien verschillende dessins/kleuren. De Disa is een all-over print in zeven kleuren, de Disa Stone een tegelprint op het formaat 50 bij 50 centimeter, in dezelfde zeven trendy betonlook kleuren. De Lime bestaat uit zeven uiteenlopende houtdessins.

  Budel 28 mei 2017 

  Eerste luxevinyl op rol: ‘Tempo’ 

  De IVC Group uit Avelgem komt met de primeur van luxevinyl op rol, gelanceerd onder de merknaam ‘Tempo’. De nieuwe productcategorie zal naar verwachting van de fabrikant voornamelijk toepassing vinden in (semi-)commerciële toepassingen - zoals woonzorgcentra, studentenverblijven en retail - waar de van LVT bekende realistische looks op prijs worden gesteld, maar evenzo de snelheid van installatie zwaar meetelt. Een rol vinyl kan immers tot 30 procent sneller worden geplaatst dan LVT.

  Budel 27 mei 2017 

  Elastische vloerbedekking groeit gestaag!

  De markt voor elastische vloerbedekking heeft zich vorig jaar zeer positief ontwikkeld in West-Europa. Het afzetvolume liep in totaal met 4,2 procent op. Duitsland tekende met een plus van 8,1 procent voor de hoogste groei. Slechts Italië en Frankrijk noteerden in West-Europa voor een teruggang in volume. Aldus meldt onderzoeksbureau Interconnection Consulting in zijn nieuwe marktonderzoek ‘Elastische Bodenbeläge in Europa 2016’. Tot en met 2019 rekenen de onderzoekers op een per saldo bijna even zo goede ontwikkeling als in 2016, namelijk een samengestelde jaarlijkse groei van 3,7 procent in het volume. De omzet steeg in West-Europa vorig jaar overigens met 5,5 procent.

  Budel 26 mei 2017 

  Afwerkingsbedrijven groeien minder meer!

  De deelbranche van de afwerkingsbedrijven binnen de gespecialiseerde bouw zag de omzetgroei (+6,8 procent) in het eerste kwartaal van dit jaar bijna halveren ten opzichte van het voorgaande vierde kwartaal (+12,9 procent). Dit toont het CBS vandaag in de Kwartaalmonitor Bouw. De grotere afwerkingsbedrijven, met tien of meer werknemers, kwamen in het eerste kwartaal tot een nog forsere plus (+9,1 procent), maar ook zowat half zo veel als in het vierde kwartaal (+18,4 procent). Tot de afwerking rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouwtimmeren, schilderen en glaszetten en overige afwerking van gebouwen.

  Budel 25 mei 2017 

  Boete voor tapijtfabrikanten Californië!

  De Amerikaanse staat Californië overweegt een handhavingsmaatregel door te voeren om de tapijtindustrie op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Het California Department of Resources Recycling and Recovery (CalRecycle) is al jaren niet te spreken over de plannen die het Carpet America Recovery Effort (CARE) namens de tapijtmakers presenteert om afgedankt tapijt in te zamelen en te recycleren, zo meldt website Plastics Recycling Update. Nu is de maat blijkbaar vol en in maart kon CARE een boete van omgerekend 2,9 miljoen euro tegemoet zien voor de tekortschietende plannen in het verleden. Bovendien werden een maand later de voornemens van CARE voor het jaar 2017 afgewezen door de staat. Verder is een datum in oktober geprikt die als deadline geldt voor het indienen van nieuwe plannen. CARE heeft beloofd op tijd met nieuwe voorstellen te komen en heeft eveneens gevraagd om in een hoorzitting te mogen komen praten over de miljoenenboete.

  Budel 24 mei 2017 

  Unifloor op tv...

  Op de stand van Unifloor op de Bouwbeurs in Utrecht zijn opnames gemaakt voor het tv-programma GreenProject van RTL7. GreenProject wil kijkers informeren, adviseren en inspireren op het gebied van duurzaamheid, MVO, renovatie, kostenbesparingen, etc. In de Jaarbeurs werd een Bouwbeursspecial gemaakt, met Unifloor als één van de bedrijven die hiervoor is gefilmd. Unifloor levert zoals bekend diverse ondervloeroplossingen die ingezet kunnen worden bij renovatieprojecten. Zo zijn Redu-Panel, EcoPearls en Jumpax uitstekende oplossingen hiervoor.

  Budel 23 mei 2017 

  Blokker verkoopt Leen Bakker aan Gilde’ 

  Blokker Holding staat op het punt om Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management, zo zeggen ingewijden vandaag tegen Het Financieele Dagblad. Gilde is met het merk Kwantum (voorheen Macintosh Retail Group) sinds 2015 actief in het lage segment van de woninginrichters. Het ligt volgens de zakenkrant voor de hand dat Gilde de twee ketens nauw zal laten samenwerken door bijvoorbeeld de inkoop te bundelen. De verkoopprijs is niet bekend.

  Budel 22 mei 2017 

  Balta kondigt beursgang aan!

  Tapijtmaker Balta kondigt vandaag aan dat hij voornemens is om een Initial Public Offering (IPO, ofwel ’beursgang’) op Euronext Brussels te lanceren. De stap is naar eigen zeggen het gevolg van een proces dat begin dit jaar is gestart om een nieuwe kapitaalstructuur te onderzoeken die de groeiambities dient te ondersteunen.

  Naar verwachting volgt een primair aanbod bestaande uit nieuw uitgegeven gewone aandelen en een secundair aanbod bestaande uit gewone aandelen die door de huidige aandeelhouder (Lone Star Fund IX) worden gehouden. Het aanbod wordt ter beschikking gesteld aan institutionele en retailbeleggers in België en aan bepaalde institutionele beleggers elders. De notering wordt komende zomer verwacht.

  Budel 21 mei 2017 

  Desso Tarkett brengt Parade Touch eXtra!

  Desso Tarkett brengt de collectie Parade Touch eXtra, extra zacht en luxueus tapijt dat met zijn vergrijsde naturel en pastelkleuren in alle hedendaagse woonstijlen past, van modern en architectonisch tot landelijk en natuurlijk. Naar keuze kamerbreed of als kleed op maat, wellicht voor de werkplek thuis. Hoogwaardige garens bezorgen dit tapijt met gesneden pool een hoge aaibaarheid, zo stelt de Waalwijkse fabrikant, maar tegelijkertijd is hij zeer sterk en gemakkelijk schoon te houden. Het kleurenpalet bestaat uit twaalf kleuren, waaronder acht naturellen en een kwartet trendkleuren: pastel roze, lila, pastel blauw en donkerblauw.

  Budel 20 mei 2017 

  Object Carpet met grootse bouwplannen!

  De Duitse tapijtmaker Object Carpet hoopt in de tweede helft van 2018 zijn nieuwe hoofdkwartier bij Denkendorf in gebruik te nemen, nu reeds gedoopt als ‘Object Campus – City of Visions’. Het ambitieuze project bestaat uit een duurzaam ontworpen complex met kantoren en commerciële ruimtes, verdeeld over drie gebouwen met in totaal 20.000 vierkante meter vloeroppervlak. Binnen een paar maanden wordt eerst begonnen met de bouw van het imposante, vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw.

  Budel 19 mei 2017 

  Omzet non-food 5 procent hoger in maart!

  De (voor de koopdagen gecorrigeerde) omzet van de winkels in non-food is in maart met bijna 5 procent gegroeid, zo meldt het CBS. De verkopen (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) waren ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in schoenen en lederwaren (+11,6 procent) en de kledingwinkels (+7,2 procent) hebben, mede door het mooie weer, fors meer omgezet dan een jaar eerder. Ook de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+9,1 procent), de winkels in recreatieartikelen (+4,7 procent) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (+3,3 procent) realiseerden een omzetstijging. Drogisterijen en parfumerieën (-1,2 procent) en winkels in consumenten-elektronica (-4,6 procent) hebben net als in februari minder omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.

  Budel 18 mei 2017 

  Vloerentak Amorim trekt een sprintje!

  De business unit Floor & Wall Coverings binnen het Portugese kurkconcern Amorim schrijft in het eerste kwartaal een opvallende omzetgroei van 9,2 procent in de boeken. De omzet bereikt een niveau van 32,4 miljoen euro. Hogere verkopen van vervaardigde producten zijn bepalend voor deze gunstige uitkomst, met name wat betreft de nieuwe Hydrocork- en Authentica-collecties. De omzet met Hydrocork-producten (4,7 miljoen euro) blijft toenemen. In de eerste drie maanden van dit jaar met 31,6 procent, ofwel 1,1 miljoen euro meer. De omzet met Authentica-producten stijgt eveneens aanzienlijk, te weten met 1,2 miljoen euro in het voorbije kwartaal.

  Budel 17 mei 2017 

  Tapijttegel Stitch op Design District!

  Tarkett/Desso brengt - onder het motto ‘Building blocks for beautiful flooring’ - twee vernieuwende producten naar de komende beurs Design District in Rotterdam. Ze hebben gemeen dat ze de gebruiker de mogelijkheid bieden om zijn hoogstpersoonlijke vloerontwerp te maken. Met iD Mixonomi kunnen architecten en ontwerpers creatief aan de gang gaan met LVT. Over deze met een Red Dot Award onderscheiden collectie, die Tarkett na de zomer op de Nederlandse markt brengt, hebben we uitgebreid bericht op 29 maart jl. op deze site. De tweede introductie, de tapijttegel Stitch van Desso, biedt architecten en interieurontwerpers de kans om tapijt te personaliseren aan de hand van kleine nuances.

  Budel 16 mei 2017 

  Armstrong koopt VCT-divisie Mannington!

  Armstrong Flooring neemt de VCT-divisie van collega-vloerenmaker Mannington Mills over voor 36 miljoen dollar. Mannington kan meer vergoedingen tegemoet zien afhankelijk van hoe de divisie de komende jaren presteert. Armstrong Flooring produceert zelf al ‘vinyl composition tiles’, ofwel semi-flexibele vinylcompositie (op basis van PVC, met vulmiddelen) vloertegels, die veelal zakelijk worden toegepast in ruimtes waar veel loopverkeer is. De vloeren gelden als decoratief, duurzaam en gunstig geprijsd, maar behoeven ook frequent onderhoud. De kopende partij wil de toegevoegde producten in zijn bestaande bedrijfsstructuur gaan produceren en verdelen en hoopt daar profijt van te trekken.

  Budel 15 mei 2017

  mFLOR op Design District 2017!

  mFLOR International neemt komende maand deel aan de drie dagen durende design- en interieurbeurs Design District. Het inspiratie brengende evenement is, zoals bekend, terug op het oude nest, de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. De exposant uit Twello toont daar al zijn noviteiten, plus de jongste trends en lifestyles op het gebied van de immer aan belang winnende LVT-producten. Zoals GRAND Milano, een betonlook-tegel op het indrukwekkende formaat van maar liefst 130 bij 130 centimeter. Zijn dessin en zestal kleuren zijn ontwikkeld in samenwerking met Italiaanse architecten. 

  Budel 14 mei 2017 

  Kunstgras Domo naar Frans fonds!

  Het Franse investeringsfonds Chequers Capital koopt voor een onbekend bedrag de kunstgraspoot van Domo, officieel Sports & Leisure Group geheten. De verkoop van de kunstgrasactiviteiten van de textielfamilie De Clerck is daarmee rond, zo bericht zakenkrant De Tijd. De kunstgrasdivisie is de laatste activiteit die rechtstreeks gerelateerd is aan de historische tapijtdivisie van de Domo-groep. De divisie, die in Sint-Niklaas de grootste fabriek voor kunstgras in Europa heeft, is goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4 miljoen. 

  Budel 13 mei 2017 

  Floorify komt naar Nederland...

  Het Belgische vloerenmerk Floorify maakt met zijn rigide vinylplanken en -tegels de overstap naar Nederland. De eerste drie verkooppunten zijn een feit en meer worden in het vooruitzicht gesteld. “Eerlijk, de Nederlandse manier ligt ons wel. Recht voor de raap en to-the-point. Zo zijn onze vloeren ook,” aldus Marie Callens en Pieter Buyck. Floorify neemt tevens deel aan de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem van 17 t/m 19 september.

  Het rigide click-PVC van Floorify koppelt naar eigen zeggen de gunstige eigenschappen van PVC aan een degelijke clickverbinding. De Rigid Core, een zelf ontwikkelde technologie, blijft volgens de aanbieder ook in extreme omstandigheden vlekbestendig, stabiel en stootvast. De vloeren worden aanbevolen voor woonkamer, badkamer, keuken of commercieel project.

  Budel 12 mei 2017 

  Russen willen laminaat...

  Russen noemen laminaat als de vloerbedekking van hun keuze, maar hebben nauwelijks enig besef van merknamen, zo blijkt uit een grootschalig consumentenonderzoek van het Russische bureau voor opinieonderzoek VCIOM (www.wciom.com). Gevraagd naar welk type vloer hun voorkeur zou uitgaan, wijst 49 procent van de Russen op laminaat. Als tweede op de ranglijst komt parket (34 procent), gevolgd door linoleum (29 procent), keramische tegels (17 procent), kurk (6 procent), polymeer gietvloer (5 procent) en beton (1 procent).

  Budel 11 mei 2017 

  Desso Tarkett brengt Parade Soft Sense!

  Desso Tarkett vraagt aandacht voor de nieuwe tapijtcollectie Soft Sense van Parade. Het kleurenpalet van deze reeks van de consumentenmarkt bestaat uit negen op de natuur geïnspireerde aardse tinten, van zand tot klei en van kiezel tot leisteen. Het tapijt kenmerkt zich voorts door zijn zachte textuur. De kort gesneden pool geeft de vloerbedekking volgens de Waalwijkse fabrikant de look & feel van zijde. Desso Tarkett suggereert dan ook de slaapkamer als een ruimte waar het product kamerbreed gelegd goed tot zijn recht komt.

  Budel 10 mei 2017 

  Succesvolle vloertraining F. Ball!

  F. Ball, de Britse fabrikant van hoogwaardige vloerproducten, heeft afgelopen vrijdag zijn eerste vloertraining gehouden in het Service Center van distributeur Headlam in Rotterdam. Technische adviseurs Bob van Wort en Marc Kemperman brachten stoffeerders uit de regio op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloerproducten en vloersystemen, van het voorbereiden en egaliseren van ondervloeren tot het gebruik van vloerlijmen. Ook aan bod kwamen een aantal veel voorkomende problemen die vloerenleggers kunnen ondervinden. Zoals: wat is de juiste oplossing bij vocht in de vloer, welke vloerlijm gebruik je in ruimtes met temperatuurschommelingen door bijvoorbeeld hoge raampartijen, is het noodzakelijk egalisaties machinaal te schuren, enzovoorts.

  Budel 9 mei 2017 

  Nieuwe Forbo Glossy in teken van werkplek!

  De nieuwe Archidea, een uitgave van Forbo Flooring, staat in het teken van de werkplek. De glossy bevat een trio lange interviews met bekende namen in de wereld van het kantoorontwerp, zoals de architecten Verda Alexander en Primo Orpilla van Studio O+A, Miguel Pallares van Piuarch en Clive Wilkinson van Clive Wilkinson Architects. Ook biedt de publicatie opnieuw de nodige projecten van over de hele wereld. Archidea is een internationaal magazine ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden.

  Budel 8 mei 2017 

  Headlam en F. Ball op Maritime Industry!

  Interieurgroothandel Headlam is samen met F. Ball, de Britse fabrikant van (ook) maritieme vloerproducten, als exposant aanwezig op de beurs Maritime Industry, die van 9 t/m 11 mei a.s. op de rol staat in de Evenementenhal Gorinchem.

  F. Ball presenteert onder meer zijn nieuwe vinyllijm Styccobond F49 Hybride PS. Deze temperatuur-tolerante lijm is bestand tegen water en extreme schommelingen in temperatuur. Hij biedt volgens de fabrikant direct een hoge aanvangskleefkracht in combinatie met een bijzonder sterke hechting. De watergedragen innovatie is specifiek voor gebruik in ruimtes die onderhevig zijn aan flinke schommelingen in temperatuur, van minus 20 tot plus 60 graden Celsius.

  Budel 7 mei 2017 

  Omzet Interface min of meer vlak...

  De omzet van Interface is in het eerste kwartaal uitgekomen op 223,4 miljoen dollar, een stijging van 0,4 procent tegen constant veronderstelde wisselkoersen. Feitelijk gerapporteerd daalde de omzet met 0,7 procent tot 221,7 miljoen dollar. In Europa steeg de omzet met 2,9 procent in lokale valuta, met een krachtige groei in Duitsland en een herstel in het Verenigd Koninkrijk. Omzetdalingen werden daarentegen genoteerd in Zuid-Europa en in Nederland. In Amerikaanse dollars gerekend, lag de omzet in Europa 3 procent lager ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

  Budel 6 mei 2017 

  Volop beweging bij Mohawk...

  De divisie ‘Flooring Rest of the World’ van het Mohawk-concern heeft 1 procent meer omzet geboekt in het eerste kwartaal, een bescheiden groei na een aantal kwartalen met veel betere uitkomsten. Op basis van een gelijk aantal dagen en onveranderde wisselkoersen zou de vooruitgang 3 procent hebben bedragen. De operationele marge komt met 15 procent in de boeken.

  Het Amerikaanse concern licht toe dat de operationele marge van de divisie iets lager ligt ten opzichte van vorig jaar als gevolg van hogere materiaalkosten en veranderingen in valuta. Mohawk verhoogt dan ook de prijzen in de meeste productcategorieën om de hogere materiaalkosten te compenseren, zodat in het derde kwartaal de kosten zouden moeten zijn gedekt.

  Budel 5 mei 2017

  Tarkett begint nieuwe jaar goed!

  Tarkett is het jaar 2017 goed begonnen. In het eerste kwartaal heeft het concern wereldwijd 612 miljoen euro omgezet, ruim 6 procent meer dan vorig jaar. Geschoond voor (positieve) wisselkoersbewegingen, resteert een organische groei van 2,8 procent. De verkoopregio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) heeft zelfs bijzonder goed gepresteerd met een organische groei van 7,0 procent. De Scandinavische landen groeiden stevig door en ook Duitsland bleef opwaarts gericht. Frankrijk bevestigde het in het vierde kwartaal van 2016 begonnen herstel. Het Verenigd Koninkrijk herpakte zich na de groeivertraging in de tweede helft van vorig jaar. Zuid-Europa (Italië, Spanje en Portugal) liet eveneens mooie groeicijfers zien in het voorbije kwartaal. Alleen in het Midden-Oosten is de omzet van de vloerenmaker gedaald door de aanhoudende macro-economische problemen aldaar. LVT rapporteerde in onze contreien opnieuw forse vooruitgang in zowel het residentiële als het zakelijk segment.

  Budel 4 mei 2017 

  Interfloor presenteert Silkwoods-V!

  De vinyldealers van Interfloor kunnen dezer dagen de nieuwe Silkwoods-V tegemoet zien. De Silkwoods-collectie mag al lange tijd op veel waardering rekenen, de innovatie Silkwoods-V wordt nu voorgesteld als een vernieuwende standaard voor hout-vinyl. “De sublieme combinatie van design en technologie,” zo vat Interfloor de upgrade samen.

  De collectie PVC-vinyl op 400 centimeter breed lijkt immers niet alleen op echt hout, maar voelt ook zo. “Met behulp van de nieuwste high definition technologie laten de patronen een nieuwe kleurintensiteit zien waarbij het reliëf en de voelbare v-groeven tussen de planken de sublieme tactiele ervaring van een rijke houten vloer nog eens extra versterken,” zo verkondigt de leverancier uit Zwartsluis.

  Budel 3 mei 2017 

  Barometer woonbranche naar nieuwe hoogte!

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de afgelopen maand met zes punten gestegen. En wel naar een nieuw record. De barometer sluit april af op een stand van 17,9. De stijging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door positieve cijfers over de woningmarkt en het consumentenvertrouwen.

  De cijfers van de weekomzetmutaties van de woondetailhandel zijn minder positief dan in maart, maar laten nog altijd een gunstige ontwikkeling zien. De index van de weekomzetmutaties zakt afgelopen maand met 1,7 punten, om uit te komen op een stand van 2,8, waarmee de maandomzetontwikkeling in de woondetailhandel nog altijd positief is.

  Budel 2 mei 2017 

  Jaarverslag Geschillencommissies 2016!

  Bij de Geschillencommissie Wonen,


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen