• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Nieuwe kwaliteiten bij Interfloor!

  Interfloor heeft zijn eerder aangekondigde vinylcollectie ‘Construct’ op de markt gebracht, een ‘strakke’ pvc-vloer op vierhonderd centimeter breed die inspeelt op de trend van de industriële betonlook - en daarenboven betaalbaarheid weet te koppelen aan een goede kwaliteit. De vloer heeft weliswaar het uiterlijk van een betonnen gietvloer, maar net zo goed de voordelen van een vinylvloer. “In tegenstelling tot een echte cementgebonden gietvloer is Construct zeer snel te leggen, erg eenvoudig in onderhoud, kras- en vochtbestendig, waardoor de vloer zelfs uitermate geschikt is voor in vochtige ruimtes als een keuken,” zo stelt de leverancier. De nieuwe vinylvloer wordt daarnaast aangeprezen als geluiddempend.

  Budel 9 december 2018 

  Wapenstilstand VS en China over tarieven...

  De Verenigde Staten en China hebben een tijdelijke wapenstilstand gesloten in hun handelsdispuut. President Trump trekt de voor 1 januari a.s. aangekondigde verhoging (naar 25 procent) van het importtarief op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar (waaronder vloerbedekkingen) voorlopig in. De partijen gaan de komende negentig dagen praten over door de Amerikanen geagendeerde zaken als verplichte overdracht van technologie, intellectueel eigendom en een beter evenwicht in de verhoudingen. Mislukken de gesprekken, dan gaat de verhoging naar 25 procent aan Amerikaanse zijde alsnog in. De huidige importheffing van 10 procent op genoemde 200 miljard dollar aan Chinese exportproducten (met inbegrip dus van vloerbedekkingen) blijft gehandhaafd.

  Budel 7 december 2018 

  Barometer woonbranche terug op nullijn!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt de afgelopen maand met ruim vier punten om uit te komen op minus 11,3. Dit is de laagste stand sinds februari 2015. “In de voorgaande twee maanden was er ook al sprake van een forse daling, waardoor het jaar in mineurstemming lijkt te eindigen,” zo stellen de onderzoekers. Ruim een kwart (26 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover bijna vier op de tien (38 procent) een daling. Van de woondetaillisten verwacht nagenoeg een kwart (24 procent) dat de winkelomzet in de komende maand een stijging zal laten zien en wederom bijna vier op de tien (38 procent) voorzien een omzetdaling. Daarmee is het optimisme voor de komende maand in de woondetailhandel verder afgenomen. Deze ontwikkeling is al het hele jaar gaande, zo noteert Van Es, maar versterkt de afgelopen maanden.

  Budel 5 december 2018 

  Subsidie erkend leerbedrijf blijft!

  Brancheorganisatie IN-retail laat weten verheugd te zijn met het feit dat de subsidieregeling praktijk leren ook na 2019 blijft bestaan. Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de BBL-regeling tot in elk geval 2023 veilig is gesteld. De Tweede Kamer eiste bij de behandeling van de begroting van het Ministerie van Onderwijs het behoud van deze regeling voor leren in de praktijk bij bedrijven met het bordje ‘Erkend Leerbedrijf’ op de muur. Er is hiervoor intensief voor gelobbyd samen met onder meer MKB Nederland. “Door het schrappen of beperken van de regeling zouden vele duizenden leer-werkbanen verloren gaan terwijl de sector juist steeds meer behoefte heeft aan goed opgeleide vakkrachten. Voor kleinere bedrijven zijn de kosten voor een BBL-student hoog, gemiddeld zo’n €12.000 per jaar. De subsidie die oploopt tot maximaal €2.700 is een cruciale tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van mbo-studenten op de werkvloer.

  Budel 3 december 2018 

  Estillon’s antislip onder 1 naam: Luxerton

  Estillon levert vanaf nu zijn ‘antislip range’ onder één naam: Luxerton. “Het lichtgewicht antislip ondertapijt Luxerton creëert een comfortabele betrouwbare vaste basis en voorkomt het gevaarlijk opkruipen van karpet,” aldus het bedrijf uit Uden in een persbericht. Luxerton is toepasbaar op tapijt, parket, laminaat, keramiek, marmer, kurk en pvc. Het is geschikt voor zowel huishoudelijk als project gebruik. De Luxerton antislip range bestaat uit een viertal ondertapijten met ieder hun eigen kenmerken: Luxerton Superior 3 millimeter, Luxerton Supreme 2,5 millimeter, Luxerton Standard 2 millimeter en Luxerton Solid 5 millimeter. Estillon noemt als onderscheidende voordelen van het ondertapijt: “Luxerton is licht in gewicht en makkelijk te installeren, egaliseert kleine oneffenheden in de basisvloer, verlengt de levensduur en conserveert de originele uitstraling van het karpet, milieuvriendelijk geproduceerd & 100% recycleerbaar en geschikt in combinatie met vloerverwarming.”

  Budel 1 december 2018 

  UZIN introduceert ‘egalisatie die meedenkt’

  Op 1 december introduceert Uzin Utz Nederland, voorheen Unipro, naar eigen zeggen een wereldprimeur: de eerste egalisatie die meedenkt en door van kleur te veranderen laat weten wanneer de vloer legklaar is. “Dankzij de unieke kleurverandering van UZIN NC 111 BiColor kan de verwerker met het blote oog zien wanneer de vloer legklaar is,” aldus Uzin in een persbericht. De snel drogende gipsegalisatie is geschikt voor laagdiktes tot 10 millimeter en geeft een extreem glad oppervlak voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking. “De Uzin NC 111 BiColor gipsegalisatie geeft door van kleur te veranderen aan dat het oppervlak klaar is voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking. In de loop van het acht tot tien uur durende droogproces verandert de kleur van de egalisatie van lichtgroen naar zalmroze.

  Budel 29 november 2018 

  Omzet bouw en afwerking opnieuw gestegen!

  De omzet van de bouwsector als geheel is in het derde kwartaal met 9,9 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder, zo meldt het CBS. Kleine bouwbedrijven doen het overigens nog iets beter dan grote. Gespecialiseerde bouwbedrijven zien hun omzet in deze periode met 10,2 procent toenemen. De afwerkingsbedrijven binnen deze laatste groep scoren eveneens een plus van 10,2 procent.

  Tot de afwerkingsbedrijven in de bouw rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouw timmeren, schilderen en glas zetten en overige afwerking van gebouwen. Hun positieve omzetontwikkeling ligt in zowel het eerste, tweede als derde kwartaal steeds iets boven de 10 procent.

  Budel 27 november 2018 

  ‘Iedere functionele ruimte eigen vloer’

  Moduleo signaleert een interessante trend, waarmee vloerenverkopers vast en zeker hun voordeel kunnen doen. Onderzoek zou laten zien dat huizen weer gescheiden ruimtes krijgen en iedere functionele ruimte bovendien zijn eigen inrichting en aankleding, dus ook vloerbedekking.

  Zo neemt Moduleo waar dat de tuinkamer en keuken weer worden afgesloten, zij het met fraaie glazen en stalen deuren van ‘industriële’ snit, en ook kamers ensuite worden weer in ere hersteld. “Deze verschillende ruimtes nodigen uit om ook voor verschillende vloerbekledingen te kiezen,” zo stelt de pvc-vloerenmaker, die de suggestie doet om voor deze toepassingen gebruik te maken van de mogelijkheden die zijn concept Moods biedt.

  Budel 25 november 2018 

  COREtec in aansprekend renovatieproject!

  USFloors geeft wat interessante details door van een recentelijk uitgevoerd renovatieproject, met daarin een hoofdrol voor zijn merk COREtec. De nieuwe COREtec-vloeren werden geïnstalleerd in de kantoren van TVH in het West-Vlaamse Waregem, internationaal leverancier van allerhande apparatuur. Een oude kantoorruimte diende te worden verbouwd en heringericht.

  Voor de vloerbekleding viel de keuze op de Aquila uit de collectie STONE+. Vijfhonderd vierkante meter werd hiervan geplaatst. De vloer van COREtec kwam in beeld teneinde bovenop de bestaande vloer en zonder voorbereidende werkzaamheden een slijtvaste vloer te kunnen plaatsen met een dikte van slechts acht millimeter.

  Budel 23 november 2018 

  Iran zoekt nieuwe afzetmarkten tapijt!

  De uitvoer van Iraanse tapijten naar de Verenigde Staten is na 6 november jl. praktisch geheel tot stilstand gekomen, dit nadat de Amerikanen hun nieuwe ronde van sancties hadden opgelegd aan het land. De Amerikaanse markt was goed voor zowat een derde van de exportwaarde van Iraans tapijt, ofwel zo’n 120 miljoen van de totaal 400 miljoen dollar. Ook de ongeoorloofde ‘omweg’ via Canada en Mexico zou bovendien effectief zijn afgesneden. De Iraanse tapijtexporteurs hopen het wegvallen van de VS als bestemming nu te compenseren door meer te leveren aan de markten van landen als Rusland, China en Zuid-Afrika en vragen hun overheid om financiële middelen daarvoor beschikbaar te stellen.

  Budel 21 november 2018 

  Armstrong stoot parket af, mikt op vinyl...

  Armstrong Flooring gaat zich voortaan nog uitsluitend concentreren op zijn vinyltak. De sukkelende parkettak van de Amerikaanse vloerenmaker wordt nog voor het einde van dit jaar verkocht aan American Industrial Partners. Dit private-equitybedrijf betaalt 100 miljoen dollar voor onder meer zes parketfabrieken in de VS (die voornamelijk aan de Noord-Amerikaanse markt leveren), merknamen als Bruce Hardwood Flooring en verkrijgt tevens het recht om nog een paar jaar gebruik te maken van de naam Armstrong.

  De verkopende partij verwacht netto 85 tot 90 miljoen dollar over te houden aan de transactie, kapitaal dat wordt gestoken in de verdere ontwikkeling van de (wel goed draaiende) activiteiten met elastische vloeren. Dit betreft haast vanzelfsprekend de snelle groeiers LVT en rigid core (een product dat Armstrong zelf in eigen land wil gaan maken), maar ook VCT (vinyl composition tile) en vinyl op rol.

  Budel 19 november 2018 

  Tarkett introduceert: iD Revolution!

  Tarkett stelt de markt een grensverleggende primeur in het vooruitzicht met de introductie van de iD Revolution. Deze pvc-vrije vloerbedekking bestaat voor meer dan tachtig procent uit gerecyclede, minerale en bio-based materialen en is zelf geheel en al recyclebaar. De innovatie is vriendelijk voor het milieu (en voor het binnenklimaat) en als eerste veerkrachtige modulaire vloerbedekking voorzien van een ‘Cradle to Cradle Gold’-certificering.

  "Met iD Revolution komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten die op zoek zijn naar alternatieven voor PVC, in de categorie modulaire vloeren,” aldus een toelichting van Ralph Jorissen, Vice President voor de Benelux bij Tarkett. “Met dit regeneratieve product zetten we samen met onze klanten een stap verder in de richting van ‘closing the loop’.”

  Budel 17 november 2018 

  Procentjes plus en min in CBS-cijfers Q3

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren sluiten het derde kwartaal af met een plus van 1,3 procent (volume: +2,1 procent). Zonder de correctie voor de koopdagen zou de omzetplus van dit cluster, waartoe de verkopers van parket-, laminaat- en kurkvloeren behoren, zijn uitgekomen op 0,3 procent (volume: +1,2 procent), aldus voorlopige cijfers van het CBS.

  De winkels in meubels en woninginrichting algemeen assortiment (met inbegrip van winkels in verlichtingsartikelen) behalen in het derde kwartaal een omzetminnetje van 0,9 procent (volume: -3,0 procent), met name vanwege een dip in juli. Ongecorrigeerd komen ze tot een omzetkrimp van 1,8 procent in het voorbije kwartaal (volume: -4,0 procent).

  Budel 15 november 2018 

  Duits woontextiel presteert erg matig!

  De omzet van de in ‘Heimtex’ verenigde Duitse producenten van woningtextiel (met inbegrip van tapijt) staat na drie kwartalen dik in het rood. De branche heeft in deze periode 10,0 procent omzet prijsgegeven, zo meldt vakblad Eurodecor. Daarbij mag aangetekend worden dat de binnenlandse markt (-11,9 procent) een stuk slechter presteerde dan de buitenlandse (-5,7 procent). Het exportaandeel van de Duitse woontextielindustrie is gestegen van gemiddeld 30,6 procent vorig jaar naar nu 32,1 procent, wat verhoudingsgewijs overigens nog steeds vrij bescheiden is.

  Budel 13 november 2018 

  Vloerlijmen profiteren van conjunctuur!

  De markt voor vloerbedekkingslijmen is vorig jaar in Europa met 4,6 procent gegroeid, zo blijkt uit een recent onderzoek van Interconnection Consulting, getiteld ‘Bodenbelagskleber in Europa 2018’. De gunstige economische situatie en de bloeiende bouwsector tekenen voor de goede uitkomst in de onder de loep genomen landen, te weten Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en de Benelux. De jaarlijkse groei zal tot aan 2021 gemiddeld 3,2 procent bedragen. In volume ligt de groei wat lager, namelijk 1,9 procent gemiddeld op jaarbasis.

  Budel 11 november 2018 

  Woonomzet tot nu vlak, na zwak kwartaal!

  De woonbranche als geheel toont na negen maanden een gemiddelde omzetontwikkeling die, getuige een plusje van 0,1 procent, zo goed als op het niveau van vorig jaar ligt. In het derde kwartaal is de omzet evenwel met 6,2 procent achtergebleven, waar in de eerste helft van het jaar nog sprake was van een omzetgroei van 3,6 procent. Dit blijkt uit gegevens van de INretail Woonwinkelmonitor.

  In het voorbije kwartaal heeft de hete zomer geleid tot minder aankopen, zo stelt de branchevereniging. De toestand op de woningmarkt wordt daarnaast aangewezen als medeveroorzaker van de stabilisering van de gemiddelde omzet. Het keukensegment is sterk verweven met de ontwikkelingen op de woningmarkt en noteert in het derde kwartaal 10,1 procent minder omzet, waar nog een groei van 11,1 procent over het eerste halfjaar werd genoteerd.

  Budel 9 november 2018 

  Geluidslabels NTA 5098 op vloerproducten!

  De eerste geluidslabels NTA 5098 op vloerproducten zijn op de markt verschenen, zo bericht normalisatiecentrum NEN. Het label (met drie sterren) is voor ondervloeren die geschikt zijn om op een betonnen vloer te gebruiken, volgens de modeltekst voor een huishoudelijk reglement of huurcontract, zoals ook in de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 5098 staat.

  De geluidslabels worden gebracht als een belangrijke stap richting minder geluidsoverlast. Het aantal sterren erop bepaalt hoe goed het product isoleert. “Wie laminaat wil leggen in zijn woning kan een hele studie maken over vloer, ondervloer, dikte, decibellen, ΔLw en ΔLlin, maar met de komst van de geluidslabels is dat niet meer nodig,” aldus ‘pitcht’ NEN het gemak van het nieuwe etiket.

  Budel 7 november 2018 

  Barometer woonbranche onder de nullijn!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand aardig gezakt. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit oktober af op een stand van -1,8, wat een daling van 7,6 punten ten opzichte van de voorgaande maand betekent. De draai wordt met name veroorzaakt door negatieve cijfers van de weekomzetmutaties van woonwinkels en de ontwikkelingen op de woningmarkt. Ook het consumentenvertrouwen loopt terug.

  De laatste keer dat de barometer in het rood stond, was februari 2015. “De afgelopen paar maanden is het sentiment onder woondetaillisten ook omgeslagen; het optimisme is verdwenen,” zo somberen de onderzoekers.

  Budel 5 november 2018 

  Nieuwe rubber ondertapijten...

  Estillon breidt zijn gamma rubber ondertapijten uit met de producten Roma en Carpet Cushion, geschikt voor een gespannen installatie. Roma is vervaardigd uit gewafeld sponge rubber, Carpet Cushion uit geblazen sponge rubber. De eerste is geschikt voor huishoudelijk en projectmatig gebruik, de andere voor huishoudelijk gebruik. Voor beide zware rubberen ondertapijten geldt volgens de leverancier dat ze een stabiele, comfortabele en duurzame basis creëren voor elke installatie. Ze laten zich gemakkelijk verwerken, egaliseren oneffenheden in de basisvloer, reduceren het loopgeluid en verlengen de levensduur van het tapijt en behouden zijn uitstraling.

  Budel 3 november 2018 

  West-Vlamingen aan de slag bij Balta!

  Balta neemt een aardig deel van de 230 banen over die bij drie West-Vlaamse weverijen op de tocht staan, zo meldt de tapijtproducent vandaag in zakenkrant De Tijd. Bij tapijtfabrikant Roger Vanden Berghe staan 143 banen op de tocht, bij Escolys in Anzegem 65 en bij Tansens & Casaert nog eens 23. De drie familiebedrijven kampen met wat de krant noemt zo goed als helemaal weggevallen bestellingen.

  Budel 1 november 2018 

  Forbo Flooring partner Inside/Inside...

  Forbo Flooring heeft zich met vijf producten ingeschreven op Inside/Inside, het centrale online platform waarop inzichtelijk wordt gemaakt ‘hoe duurzaam, circulair en gezond’ een interieur is. Het vijftal bestaat uit CO2-neutraal Marmoleum 2.5, Sphera (homogeen vinyl), Allura luxe vinyl 0.55, de nieuwe tapijttegels van Tessera Cloudscape en de schoonloopmatten Coral Welcome.

  Forbo Flooring is een zogeheten ‘launching partner’ van het initiatief, net als Tarkett/Desso. Een andere vloerenmaker, Interface, was er als ‘founding partner’ al eerder bij betrokken. Een verhelderende folder over Inside/Inside is te vinden op www.nibe.org/nl, de site van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie.

  Budel 30 oktober 2018 

  Mohawk verkoopt meer, verdient minder...

  Mohawk Industries heeft in het derde kwartaal een netto-omzet van 2,5 miljard dollar geboekt, een groei van 4 procent. De aangepaste nettowinst bedraagt 246 miljoen dollar, een flinke daling van 12 procent ten opzichte van de 281 miljoen van vorig jaar. "Momenteel pakken zwakker wordende marktomstandigheden, een aanzienlijke inflatie en een verslechterende productmix nadelig uit voor onze resultaten,” zo oordeelt CEO Jeffrey Lorberbaum. Zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal zijn niet bijster positief. En die voor het eerste kwartaal van 2019 eigenlijk ook niet.

  Budel 28 oktober 2018 

  Mohawk doet aankoop in Brazilië!

  Het Amerikaanse vloerenconglomeraat Mohawk Industries breidt zijn wereldwijde activiteiten uit met de aankoop van alle aandelen in het Braziliaanse keramiekbedrijf Eliane. Het sinds 1960 bestaande Eliane presenteert zich als een marktleider in zijn segment in Brazilië. Het overgenomen bedrijf zal onder eigen vlag blijven opereren, met behoud van het huidige management, en kondigt tegelijkertijd een uitbreiding van zijn productiecapaciteit aan, dit in het kader van bestaande groeiplannen en de invoering van nieuwe technologie. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

  Budel 26 oktober 2018 

  Britse markt elastische vloeren kwakkelt!

  De belangrijkse productgroep in het Verenigd Koninkrijk & Ierland zijn de LVT-vloeren met een marktaandeel van 41,8 procent, gevolgd door heterogeen vinyl met een aandeel van 19,8 procent. LVT heeft ook op deze markt de beste vooruitzichten op groei, met 2,3 procent per jaar tot 2021. Het marktaandeel van de top vijf bedrijven in elastische vloeren bedraagt 53,6 procent, de top tien komt tot 76,6 procent. Particuliere huisvesting is het belangrijkste toepassingsgebied voor elastische vloeren op deze markt.

  Budel 24 oktober 2018 

  ‘Geweven’ LVT van ‘inheemse stof’

  Interface brengt de LVT-collectie Native Fabric op de markt. Het ontwerp van Kari Pei is een eigentijdse interpretatie van traditionele stoffen van geweven zeegras en dunne katoenen draden. De modulaire vinyltegels worden geacht al het goede van natuurlijke variatie terug te brengen in het interieur.

  De reeks is verkrijgbaar in een ‘minimaal’ palet van acht zachte tinten, terloops verrijkt met metallic draden. De kleuren dragen de namen Buegrass, Flax, Linen, Mulberry, Seagrass, Straw, Tatami en Twine. Het recyclebare LVT laat zich zonder overgangsstroken combineren met de tapijttegels van de Scherpenzeelse aanbieder en is uitgerust met Sound Choice-backing.

  Budel 22 oktober 2018 

  Lancering nieuwe Expona Design op BAU!

  Objectflor kondigt op korte termijn de lancering aan van de nieuwe Expona Design-collectie. Op de vakbeurs BAU, in München van 14 tot 19 januari 2019, wordt de ‘robuuste’ collectie, voorzien van een 0,7 millimeter slijtlaag, aan de markt gepresenteerd. Het ‘paradepaardje’ onder de Expona LVT-collecties is na een als ‘intensief’ omschreven ontwikkelingstraject geheel vernieuwd, zo licht de aanbieder van elastische vloerbedekkingen niet meer dan een tipje van de sluier op.

  Budel 20 oktober 2018 

  Finally Vinyl, vloerkleden van vinyl!

  Tarkett Nederland brengt de collectie Finally Vinyl op de consumentenmarkt. De vloerkleden, zoals de naam al doet vermoeden, zijn gemaakt van (premium) vinyl. Hippe sfeermakers, zo stelt de leverancier, waarmee de koper zijn interieur een kleurrijke en praktische update verschaft. Water, vuil en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen en intensief gebruik is geen probleem. De vloerkleden zijn voorzien van een antislip-onderzijde en mooi afgewerkt met een festonrand. Met zestien dessins in diverse kleuren en verdeeld in de thema’s Graphics, Botanical, Street Art en Basics komen ze tegemoet aan de smaak van velen. Interieurarchitect Odette Ex tekent mede voor het ontwerp van het concept. Het materiaal bevat geen schadelijke weekmaker, heeft een lage emissiewaarde en laat zich recycleren.

  Budel 18 oktober 2018 

  Woonomzet vrij vlak in augustus!

  Afgelopen augustus is de omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren marginaal hoger uitgevallen (+0,2 procent) dan in dezelfde maand vorig jaar, die van winkels in meubels en woninginrichting marginaal lager (-0,1 procent), zo meldt het CBS vandaag. Hun volume-ontwikkeling ligt respectievelijk 1,6 procent in de plus en 2,4 procent in de min.

  De omzet van alle winkels in non-food bij elkaar genomen, is in augustus met ruim 2 procent toegenomen, met de winkels in kleding als koploper. De detailhandel als geheel heeft 3,4 procent meer omgezet, bij een volumestijging van 3,2 procent. Zonder correctie voor de koopdagen zou de omzet van de detailhandel 4,5 procent hoger hebben gelegen. Online is bijna 20 procent meer omgezet, met een opvallende plus van nagenoeg 32 procent voor de multi-channelers in deze achtste maand van het jaar.

  Budel 17 oktober 2018 

  Chinafloors zoekt zijn heil buiten China!

  Het in China, nabij Shanghai, gevestigde Creative Flooring Solutions (CFL), voorheen beter bekend als Chinafloors, haalt de nodige productie voor de export weg uit China en opent ter vervanging binnenkort drie volledig geïntegreerde productiefaciliteiten in landen elders. De op uitvoer naar de VS en Europa georiënteerde fabrikant (van onder meer parket, laminaat, LVT en rigide vinylproducten als WPC en SPC) hoopt zodoende de forse groei van de voorbije jaren vast te kunnen houden. Interessant met name is dat CFL met deze stap buiten de grenzen van China noodgedwongen rekening houdt met de recente handelsconflicten tussen de VS en China.

  Budel 15-10-2018

  Forbo Flooring Fabscrap…

  Forbo Flooring brengt dit najaar de Fabscrap-collectie op de markt. Het concept, dat zich tooit met het motto ‘The beauty of imperfection’ werd dit voorjaar voor het eerst in Milaan getoond. (Zie het nieuwsitem ‘Forbo op naar Milaan met nieuwigheden’ van 06-04-2018). De vloer is geheel gemaakt van ongebruikt afval (dat wil zeggen overgebleven granulaat) uit de fabriek in Coevorden, waar het heterogeen vinyl van Sphera wordt gemaakt.

  Budel 13 oktober 2018 

  Estillon zet duurzame stap!

  Estillon heeft een contract getekend voor de plaatsing van zonnepanelen, zo meldt de Udense ondervloerenleverancier vandaag, op deze tiende Dag van de Duurzaamheid. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt zijn bedrijfspand voorzien van 496 zonnepanelen die welgeteld 152.251 kWh per jaar opwekken. Hiermee zal Estillon CO2-neutraal gaan produceren en zet het bedrijf weer een (meetbare) stap in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Budel 11 oktober 2018 

  COREtec blij met VT Wonen & Designbeurs!

  USFloors is goed te spreken over de hoeveelheid en de aard van de reacties op de presentatie van zijn nieuwe COREtec-vloeren op de voorbije VT Wonen & Designbeurs in Amsterdam. “De derde deelname op rij van COREtec aan de VT Wonen & Designbeurs was net als de eerste twee deelnames wederom een schot in de roos,” zo oordeelt Jan Dossche, President USFloors International. “We danken dan ook Harry Elshof van Bosgoed-Forinn, Anthony Graham van Headlam en Marc Dubbeldam van Dersimo voor de voortreffelijke ondersteuning door hun zeer bekwame en enthousiaste medewerkers op de COREtec-stand.”

  Budel 9 oktober 2018 

  Quick-Step brengt ReadyFit en Rigid Vinyl!

  ReadyFit wordt gepresenteerd als een ‘slimme’ oplossing voor een plaatsing op maat, van zowel Rigid Vinyl als laminaat. Elke ruimte, zo legt Quick-Step uit, wordt eerst gemeten met behulp van een 3D-scanner. Op basis van de nauwkeurige meetresultaten ontvangt de installateur een verpakte set voorgesneden planken en een gepersonaliseerd lay-outplan. De genummerde planken worden vervolgens eenvoudig in elkaar geklikt door het lay-outplan te volgen. De voordelen zijn een installatie die sneller verloopt, in bovendien een stofvrije omgeving, zonder gebruik te hoeven maken van speciaal gereedschap, lijm of zaagwerk en dus ook zonder afvalmateriaal. Toepassing van het systeem levert volgens de aanbieder telkens een feilloos passende vloer op en het werk kan in de regel worden uitgevoerd zonder eerst de meubels te verwijderen.

  Budel 6 oktober 2018 

  Barometer woonbranche licht gedaald...

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de afgelopen maand ietsje gezakt. Hij sluit september af op een stand van 5,8, een daling van 1,3 punten ten opzichte van een maand eerder. De afname wordt met name veroorzaakt door negatieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels. Voor het eerst sinds mei 2017 noteren meer woonwinkels een daling dan een stijging van de omzet.

  De stemming onder zowel consumenten als producenten blijft ook in september positief, zij het ‘iets minder’ dan een maand eerder, aldus het CBS. Het consumentenvertrouwen daalt 2 punten en komt uit op 19. De koopbereidheid neemt ook een fractie af, van 9 naar 8. Het producentenvertrouwen gaat van 5,9 naar 5,7.

  Budel 4 oktober 2018 

  Hybrid Active-Dry-Technology van Schönox…

  Schönox kondigde onlangs aan dat niets minder dan “een nieuw tijdperk in vloertechniek” is aangebroken. “De toekomst is aan hybride vloermortels,” zo gaf dit merk van Sika Deutschland als nadere uitleg. Zijn nieuwe hybride egaliseermiddelen worden voorgesteld als het samengaan van de goede eigenschappen van gipsgebonden en cementaire dekvloeren. Dat wil zeggen: de kwalitatieve voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel en sneldrogend als een cementair egaliseermiddel.

  De technologie achter de innovatie, in eigen huis ontwikkeld, heet Hybrid Active-Dry-Technology. Kenmerkend zijn een volledige waterbinding en dito verwerkingscomfort. Als gunstige uitkomsten worden genoemd een snelle belastbaarheid en een vlak oppervlak dat zeer rap geschikt is voor bekleding. Nadat de - pompbare, ook met de vezelversterkte versie - vloermortel is uitgehard kan na op z’n hoogst 48 uur (bij de maximum dikte van 50 mm) de betreffende bekleding worden aangebracht.

  Budel 3 oktober 2018 

  De Cloudshape van Forbo....

  Forbo Flooring introduceert deze maand het volledig nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die moet bijdragen aan een ontspannen sfeer op kantoor. “De zachte en organische patronen van Tessera Cloudscape zijn geïnspireerd op de voortdurend veranderende wolkenformaties in de lucht boven ons,” aldus Forbo in een persbericht. Forbo speelt met deze nieuwe collectie naar eigen zeggen in op de zoektocht van veel bedrijven en organisaties naar een hoger niveau van gezondheid, comfort en vitaliteit in de werkomgeving. Saskia Husslage, tapijtspecialist bij Forbo Flooring: “Door ons stadse binnenleven en de drukte van vandaag de dag riskeren we het contact met de natuur te verliezen. Daarom liet Forbo zich voor Tessera Cloudscape inspireren door de natuur zoals de lucht en de wolken boven ons die er altijd zijn, en brengen we dat ruimtelijke gevoel naar de werkplek.”

  Budel 1 oktober 2018 

  Nieuwe prijsverhogingen in VS...

  De afgelopen maanden kwamen diverse toonaangevende leveranciers van vloeren in de Verenigde Staten in het nieuws vanwege prijsverhogingen die ze aankondigden. Hier lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. Zo voerde Armstrong Flooring in mei van dit jaar prijsverhogingen door bij al zijn productsegmenten. Noodzakelijk, aldus Armstrong, vanwege de gestegen grondstofprijzen en gestegen kosten bij energie en transport, en de schaarste op de houtmarkt. Brent Flaharty, senior vice president, North American Sales liet toen weten er hard aan te werken de prijsstijgingen binnen de perken te houden. Flaharty kon toen nog niet bevroeden wat de impact zou zijn van importheffingen die president Donald Trump zou opleggen op Chinese producten. Armstrong laat nu, als gevolg van deze maatregelen, weten per 1 oktober de prijzen te verhogen om het opgelegde 10 procent tarief te compenseren voor de getroffen producten dat het uit China importeert, waaronder LVT en parketvloeren.

  Budel 29 september 2018

  Visual Code en Drawn Lines by Interface!

  Interface introduceert twee nieuwe collecties: Visual Code en Drawn Lines. Tapijttegel collectie Visual Code is geïnspireerd door grafische glitches en traditionele geweven stoffen. Drawn Lines, de nieuwste collectie luxe vinyltegels (LVT) valt op door het gebruik van geometrische patronen uit de natuur. Beide collecties zijn volgens Interface geschikt voor het creëren van kleurrijke ruimtes in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, het onderwijs, de gezondheidszorg en de horeca. Dankzij het modulaire vloersysteem van Interface zijn Visual Code en Drawn Lines naadloos te combineren met andere collecties, zowel harde als zachte vloeren. Hiervoor zijn geen overgangsstroken nodig.

  Budel 27 september 2018 

  Vloeren op VT Wonen & Design Beurs 2018!

  Over een week start in de RAI Amsterdam voor de 26e maal de populaire consumentenbeurs VT Wonen & Design Beurs, voorheen De Woonbeurs geheten. Het woonevent loopt van dinsdag 2 oktober tot en met zondag 7 oktober. De VT Wonen & Design Beurs heeft met de nog altijd plussende woonbranche de wind goed in de zeilen en kan zich dan ook opmaken voor een zowel kwantitatief als kwalitatief gunstig beursbezoek. In de regel trekt de beurs over de zes beursdagen in totaal circa 90.000 oriënterende woonconsumenten.

  Budel 26 september 2018

  Nieuwe fase handelsoorlog VS en China!

  President Trump voert, min of meer conform verwachting, nieuwe tarieven in op de invoer van goederen uit China ter waarde van tweehonderd miljard dollar. Op de lijst staan onder meer vloerproducten van vinyl (met inbegrip van LVT), houten vloeren, kurk, bamboe, keramische tegels en tapijt. In eerste instantie wordt vanaf aanstaande maandag 24 september een strafheffing opgelegd van 10 procent. De dreiging van een tarief van 25 procent blijft ‘boven de markt hangen’, want deze verhoging komt per 1 januari van het komende jaar weer ter sprake.

  Budel 22 september 2018 

  Moduleo figureert in tv-programma’s...

  Moduleo is komend tv-seizoen te zien als leverancier en partner in drie uitzendingen van het programma ‘RTL Woonmagazine’. Interieurarchitect Jan des Bouvries is met de designers Michiel de Zeeuw en Mariska Jagt verantwoordelijk voor de ontwerpen en make-overs van de geselecteerde interieurs. In de eerste aflevering kiest Des Bouvries voor de Impress Laurel Oak. In het programma ‘Help, mijn man is klusser!’ worden eveneens diverse pvc-vloeren van Moduleo geleverd en gelegd.

  Budel 21 september 2018 

  Fietsen voor het Leontienhuis!

  Zo’n honderd relaties van Uzin Utz Nederland verschenen afgelopen zaterdag goedgemutst op het Arnhemse Papendal, om een sportief programma mee te maken en een bijdrage te leveren aan een goed doel: het Leontienhuis voor jongeren met een eetstoornis. Nadat de gasten hun wielerkleding in ontvangst hadden genomen, vertelde Leontien van Moorsel, naamgeefster van het inloophuis, over haar eigen problemen op dit vlak en haar weg naar de top. De relaties kregen vervolgens een indoor Spinning Clinic en een leuke wielrentocht over de Arnhemse Posbank voorgeschoteld, aangevoerd door ‘Tinus’ zelf, Erik Breukink en Michael Zijlaard van het Roompot-team.

  Budel 19 september 2018 

  Plussen en minnen woongerelateerde omzet...

  De detailhandel heeft in juli 3,8 procent meer omgezet dan in juli vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. De omzet van de winkels in non-food is met 1,1 procent toegenomen, bij een volumestijging van 0,4 procent. Naast drogisterijen en kledingwinkels, realiseren winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren een hogere omzet dan een jaar eerder, en wel 0,7 procent meer (volume: +1,2 procent).

  De omzet van de winkels in recreatie-artikelen, schoenen en lederwaren en in consumentenelektronica is daarentegen gekrompen in vergelijking met een jaar eerder. Zo ook die van winkels in meubels en woninginrichting, en wel met 3,6 procent (volume: -5,7 procent).

  Budel 17 september 2018 

  Solcora de nieuwe mFLOR vloer...

  Onder het motto ‘solid core, easy life’ introduceert mFLOR de designvloeren van Solcora, voorgesteld als ‘solide’ vloeren voor alle interieurs. “De rigid core PVC-vloeren van Solcora combineren de voordelen van diverse vloertypes tot een complete, ideale vloeroplossing voor iedere woon- en/of werkomgeving,” zo schrijft mFLOR in zijn persbericht. En vat samen: “De vloer is sterk, comfortabel, waterbestendig en stabiel.”

  Tot de vele voordelen die de leverancier opsomt behoren, afgezien van twintig jaar garantie, een zeer natuurlijke, realistische uitstraling, een hoge slijtvastheid, een volledige waterafstotendheid, een gemakkelijke reiniging en een geschiktheid voor vloerverwarming en -koeling. De vloer voelt bovendien warm aan en kent een aangenaam loopgeluid. Acclimatisering hoeft niet en voorbereiding van de ondergrond is nauwelijks nodig. Hij is ftalaatvrij en bereikt een zeer lage uitstoot van vluchtige organische stoffen.

  Budel 15 september 2018 

  Peitsman brengt noviteiten naar InCoDa!

  Met een stand van zo’n vierhonderdvijftig vierkante meter, is Koninklijke Peitsman weer prominent aanwezig op de Interieur Collectie Dagen, de drie dagen durende vakbeurs die aanstaande zondag van start gaat in Gorinchem. De groothandel belooft in de Evenementenhal een flink aantal noviteiten te tonen.

  Zoals van Quick-Step de collectie Livyn Rigid Board, en de laminaatcollectie Classic die nu ook in Hydroseal is uitgevoerd. Nieuw is ‘Solcora Rigid Board by mFLOR’ en van dit pvc-vloerenmerk de uitbreiding van de collectie Parva Plus met een tweetal kleuren.

  Budel 12 september 2018 

  Forbo Eurocol nieuws...

  Forbo Eurocol is binnenkort present op eerst Architect @ Work in Rotterdam (12 en 13 september) en daarna de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem (16, 17 en 18 september).

  In de Ahoy op eerstgenoemde beurs stelt de exposant zijn DecoDesign voor, een decoratief afwerkingssysteem voor vloer en wand, op basis van de watergedragen kunststofcoating ColourCoat. Met behulp van DecoSpray, verkrijgbaar in de combinaties Warm, Cool en Primair, brengt de verwerker op deze coating zijn eigen design aan, waardoor geen vloer of wand hetzelfde is. Hierna wordt de coating geprimed en mat afgelakt. De leverancier belooft een snelle droging van alle lagen, zodat het project binnen een dag kan worden uitgevoerd en opgeleverd.

  Budel 10 september 2018 

  Barometer woonbranche licht verbeterd!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de voorbije maand weer aardig opgekrabbeld, na twee maanden van dalen. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit augustus af op een stand van 7,1, een stijging van 3,5 punten ten opzichte van de voorgaande maand. De verbetering wordt met name veroorzaakt door minder negatieve cijfers van de woningverkopen en iets betere cijfers van de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  Budel 8 september 2018 

  Nieuwe kwartaalcijfers CBS

  De non-foodsector in de retail heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 2,5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode van 2017, zo meldt het CBS vandaag op basis van nieuwe kwartaalcijfers. Vooral bij de verkopers van doe-het-zelfartikelen (met inbegrip van keukens en van parket-, laminaat- en kurkvloeren) ligt de omzet hoger, te weten 3,7 procent (volume: +5,3 procent). Het clustertje meubels en woninginrichting weet eveneens te plussen, en wel met 2,4 procent (volume: -0,2 procent). Vooral speelgoedwinkels maar ook winkels in consumentenelektronica verliezen in het tweede kwartaal juist omzet.

  Budel 6 september 2018 

  Geluidreducerende Arturo PU gietvloeren!

  Samen met Unifloor heeft Arturo geluidreducerende PU gietvloersystemen ontwikkeld op de ondervloersystemen van eerstgenoemde. In ruimtes als woonhuizen, appartementen, winkels, kantoren, kantines en musea, waar een minimaal geluidsniveau gewenst is, kunnen de producten geluidshinder doen laten verdwijnen, zo stelt Arturo.

  De geluidreducerende gietvloersystemen voldoen aan de Nederlandse 10dB-norm voor contactgeluidreductie en beschikken daardoor over het NSG-keurmerk van de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Volgens de internationale norm reduceert het systeem van Arturo zelfs tot wel 21dB aan geluid. Het geheel bestaat uit zes lagen, met een totale dikte van bij benadering negentien millimeter, en kan in een tijdsbestek van drie tot vier dagen worden opgeleverd.

  Budel 4 september 2018 

  Fun, Food en Future Living = LOL...

  Nederland is binnenkort een interieurfestival rijker. Love of Living, toepasselijk afgekort tot LOL, vindt plaats op 4 en 5 november a.s. in de voormalige productiehal van B&C, een van de initatiefnemers. De andere partijen zijn AkzoNobel, Arte, Eijffinger, Moduleo, Somfy, Tarkett/Desso en Vadain. Het branchefeestje zal worden opgebouwd uit de elementen Fun, Food en Future Living.

  Het stylen van interieurs, van vloeren, raamdecoratie, behang en wandbekleding tot verf, speelt in op een meetellende trend. Bevlogen sprekers doen de bezoekers via workshops en presentaties ideeën aan de hand die zich laten toepassen in de winkel of bij een eerstvolgende opdracht. De eerste festivaldag wordt afgesloten met een feest in de avonduren, de tweede met een middagborrel. Genodigden (woninginrichters en verf- en behangspeciaalzaken) hebben inmiddels een ‘save the date’-bericht ontvangen van de initiatiefnemers van LOL. Meer informatie volgt op www.lol-festival.nl.

  Budel 2 september 2018 

  Tarkett neemt tapijtmaker Lexmark over!

  Tarkett heeft overeenstemming bereikt over de volledige overname van Lexmark Carpet Mills. Lexmark produceert tapijt van hoge kwaliteit, voornamelijk voor het hospitality-segment in Noord-Amerika, waarin het bedrijf een goede naam heeft opgebouwd. In de afgelopen jaren heeft Lexmark zijn assortiment voorts naar de residentiële markt uitgebreid. De in ‘tapijtstad’ Dalton in Georgia gevestigde fabrikant was vorig jaar goed voor een omzet van 120 miljoen dollar, en is sinds drie jaar eigenaar van Northwest Carpets.

  Budel 31 augustus 2018 

  Interfloor Dynamic Woodstone en Luxury!

  Interfloor lanceert de PVC-designvloer Dynamic Woodstone, ook deze voorzien van de exclusieve Black Tex Back. De nieuwe collectie telt een drietal smaakvolle designs. De ‘200’-kleurserie bestaat uit een bijzondere zeskantige tegel van ongeveer 20 centimeter en een patroon/rapport van 200 bij 150 centimeter. “Met deze klassieke geometrische hexagoonvorm – in zowel een hout- als een steenmotief – wordt een prachtig natuurlijk honingraatpatroon gecreëerd,” aldus de leverancier uit Zwartsluis. Bij de ‘600’-kleurserie is een houtmotief in de lengte op eigenzinnige wijze gecombineerd met een diagonaal motief. Een afwisseling op de kenmerkende Hongaarse Punt. Deze vloer sluit aan bij de trend om vormen te combineren tot inspirerende patronen en voorwerpen in het interieur. “Speels maar stijlvol en toepasbaar in zowel een meer klassiek als hedendaags interieur,” zo weet Interfloor. De ‘800’-kleurserie kent verschillende plankbreedtes en -lengten die zorgen voor een onderscheidend karakter en laat zich volgens de aanbieder bovendien niet van echt hout onderscheiden. De planklengte varieert van 60 tot 150 centimeter en de plankbreedte van 9 tot 12 centimeter. De drie dessins zijn verkrijgbaar in twee bijeenpassende tinten, een koele greige en warmere beige.

  Budel 29 augustus 2018 

  Afwerkingsbedrijven bouw prima 2e kwartaal!

  De omzet van de bouw is in het tweede kwartaal van 2018 met 12 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder, zo meldt het CBS. Het omzetniveau van de sector ligt nu nagenoeg 6 procent boven dat van het topjaar 2008. Bij kleine bouwbedrijven tot 10 werkzame personen ligt het omzetniveau overigens al weer ruim drie jaar boven dat van 2008. Verder blijkt dat het aantal vacatures in de bouw verder is opgelopen, net als het aantal ondernemers dat volgens het CBS aangeeft last te hebben van personeelstekort.

  Bij gespecialiseerde bouwbedrijven bedraagt de omzetstijging in het tweede kwartaal 10,5 procent. De afwerkingsbedrijven binnen dit segment scoren een vergelijkbare plus van 10,4 procent. Tot de afwerking in de bouw rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouwtimmeren, schilderen en glaszetten en overige afwerking van gebouwen. In het eerste kwartaal boekten de afwerkingsbedrijven 10,1 procent meer omzet. Het gehele jaar 2017 hadden ze afgesloten met een plus van 7,3 procent, dus lijkt er wat dat betreft weinig reden tot klagen in het lopende jaar.

  Budel 27 augustus 2018

  Moduleo brengt LayRed op InCoDa!

  Moduleo toont op de komende Interieur Collectie Dagen in Gorinchem de noviteit LayRed, aangeduid als een rigide en renovatievriendelijke PVC-vloer. Het bedrijf uit Avelgem presenteert zijn innovatie als een product dat zijn mannetje staat in zelfs extreme omstandigheden en niettemin het nodige comfort biedt dankzij zijn geluiddempende eigenschappen. Zijn naam (een woordgrapje eigenlijk) dankt de gepatenteerde meerlagige designvloer aan een opvallend rood accent aan de onderzijde.

  Het nieuwe rigide product van de Vlaamse fabrikant wordt met name geacht de uitdagingen te tackelen die gepaard gaan met het bouwen en renoveren van een huis. Zoals oneffen ondervloeren. “LayRed is sterk genoeg om de verschillen in de ondervloer te overbruggen en elastisch genoeg om eventuele oneffenheden op te vangen zodat het vloeroppervlak mooi vlak blijft,” zo stelt de leverancier. De klikvloer vervormt ook niet onder invloed van schommelingen in temperatuur en voelt zich volgens Moduleo dus thuis in zonneportalen en ruimtes met grote ramen. De planken en tegels zijn bovendien volledig waterdicht en zo mede geschikt voor keukens en badkamers.

  Budel 25 augustus 2018 

  Moduleo en IVC op Architect@Work!

  De IVC Group uit het Vlaamse Avelgem is ook dit jaar goed vertegenwoordigd op de komende Architect@Work in de Rotterdamse Ahoy. Op stand 19 presenteert de groep ‘Express with Impress’, de bijzondere pvc-designvloerencollectie van Moduleo die op deze website al eerder is opgemerkt. Kenmerkend is de toepassing van een innovatieve technologie die voor een natuurgetrouw reliëf zorgt, waarbij de structuur naadloos de print op plank of tegel volgt en bovendien nog een dimensie toevoegt, aangezien de diepte van de groeven, lijnen en knoesten waarlijk zijn te voelen. De collectie is ingedeeld in de categorieën ‘Naturally Impressive Floors’ en ‘Expressive Floors’.

  Budel 23 augustus 2018 

  Architect@Work op komst in de Ahoy!

  De Ahoy in Rotterdam biedt op 12 en 13 september a.s. onderdak aan de zevende editie in Nederland van het succesvolle beursconcept Architect@Work. Komende uitgave staat in het teken van ‘Architectuur en Licht’, daarmee inspelend op een voor de doelgroep van (interieur)architecten en ontwerpers actueel onderwerp, zowel op het vlak van de binnen- als de buitenruimte. Een en ander wordt aangevuld met diverse randmanifestaties, waaronder het seminar ‘Landscape of the Future’ door Daan Roosegaarde en de materialententoonstelling ‘Lovely Light’ van MaterialDistrict.

  Budel 21 augustus 2018 

  Centraal Planbureau: ‘Economie bloeit’

  De Nederlandse economie ontwikkelt zich gunstig. Hij groeit in 2019 door in een bovengemiddeld tempo, net als dit jaar en afgelopen jaar het geval was, zo blijkt uit de nieuwste raming van het Centraal Planbureau (CPB). Dit jaar groeit de economie met 2,8 procent en volgend jaar met 2,5 procent. De consumptie van huishoudens (+2,3 procent), de overheidsbestedingen (+2,7 procent), uitvoer en bedrijfs- en woninginvesteringen dragen hieraan bij.

  Bovendien daalt de werkloosheid komend jaar naar een historisch laag niveau van 3,5 procent. Goed voor de bestedingen is stellig dat de koopkracht flink in de lift zit vanwege met name een lagere inkomstenbelasting. De doorsnee koopkracht stijgt volgend jaar met 1,3 procent (na een groei van 0,3 procent in 2017 en van 0,4 procent in 2018). Een minpuntje (voor onder meer vloerenverkopers) is wel dat de investeringen van bedrijven in woningen flink afvlakken.

  Budel 19 augustus 2018 

  Nieuws van Intercombi op InCoDa!

  Intercombi is volgende maand present op de Interieur Collectie Dagen (InCoDa), en wel in een nauwe samenwerking met Lamett, leverancier van zijn hardevloerenprogramma. Op de beurs in Gorinchem toont de groothandel uit Kaatsheuvel onder meer nieuwe decors in de houtenvloerencollectie Farm en voorts de uitbreiding Garonne in het gamma van ParquetVinyl. Volledig nieuw zijn de vloeren in tegeluitvoeringen van 60 bij 60 en 60 bij 30 centimeter, die de ParquetVinyl-collectie volgens de groothandel voor nu voltooien.

  Budel 17 augustus 2018 

  Woon gerelateerde omzet minder meer!

  De omzet van de winkels in meubels en woninginrichting is in juni toegenomen met 1,6 procent. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) hebben 0,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. Samen met de drogisterijen, blijven beide woongerelateerde segmenten positieve uitschieters in de non-food. De detailhandel in non-foodartikelen als geheel realiseert een omzetstijging van 1,7 procent in juni, bij een 1,4 procent hoger volume.

  Budel 15 augustus 2018 

  Coalitie tegen tarieven Trump verbreedt!

  De vorige maand in de Verenigde Staten gevormde coalitie tegen het opleggen van tarieven op vinylvloeren uit China heeft inmiddels een bepaald niet onbescheiden naam meegekregen: de ‘American Consumers & Workers Justice Coalition’ (ACWJC). De coalitie is in het leven geroepen door partijen met handelsbelangen in de vinylsector, die zich in eerste instantie keerden tegen het voornemen van president Trump om een tarief van tien procent op te leggen aan een verscheidenheid van producten uit China, ter waarde van totaal 200 miljard dollar, waaronder LVT en andere meerlaagse modulaire vloeren (zoals WPC, ofwel waterproof core).

  Budel 13 augustus 2018 

  Weer overname Victoria in keramieksector!

  De Britse vloerengroep Victoria heeft in krap een jaar tijd al drie fabrikanten overgenomen in de sector van de keramische tegels. De jongste aanwinst, deze week voor akkoord verklaard, betreft de Spaanse producent Cerámica Saloni voor een bedrag van 96,7 miljoen euro. Saloni, voorheen in handen van Obinesa Grupo Industrial, maakt keramische en porseleinen tegels in het midden tot hoge segment, hoofdzakelijk voor nieuwbouw en bedrijfspanden in Spanje en Frankrijk. Saloni was vorig jaar goed voor een omzet van 106,3 miljoen euro, met een aangepaste EBITDA van 15,6 miljoen euro.

  Budel 11 augustus 2018 

  Woonwinkelomzet: keukens en vloeren trekken de kar...

  In het voorbije tweede kwartaal is de omzet van de woonbranche met gemiddeld 1,4 procent gegroeid, zo blijkt uit de INretail Woonwinkelmonitor. INretail handhaaft vooralsnog zijn voorspelling van gemiddeld 4 procent omzetgroei voor de woonbranche over geheel 2018, zo valt op te maken uit het persbericht bij de jongste cijfers, waarbij opgemerkt wordt dat er per woonsegment verschillende eindstanden zijn te verwachten.

  Wel voorziet de brancheorganisatie dat de hoge percentages waarmee de omzetten afgelopen seizoenen stegen, voorbij zijn. “De effecten van de teruglopende woningmarkt zullen in de tweede helft van dit jaar merkbaar zijn in de investeringen in woonproducten,” aldus INretail. “Vooral de omzet van woonwinkels die vloeren en keukens verkopen, wordt beïnvloed door het aantal verhuizingen.” (Zie ook nieuws ‘Woningmarkt en woonbranche op keerpunt?’ van 01-08-2018).

  Keukenverkopers en gemengde woonzaken noteren in de maanden april, mei en juni respectievelijk 4,9 procent en 1,3 procent meer omzet, als gemiddelde wel te verstaan van plussen en minnen. Verkopers van meubelen en van woningtextiel en het slaapsegment boeken respectievelijk 4,4 procent, 3,0 procent en 4,1 procent minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar.

  Budel 9 augustus 2018 

  Forbo met Marmoleum en meer op InCoDa!

  Forbo Flooring is komende maand een van de prominente namen op het lijstje exposanten van de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem, inmiddels al zo’n honderdtwintig aanbieders sterk. De vloerenmaker toont op 16, 17 en 18 september eerst en vooral zijn CO2-neutrale Marmoleum. De beurspresentatie van de fabrikant bestaat uit een uitgelichte kubus, die aan alle kanten open is en voorzien van een ‘warm’ interieur. Op de achtergrond een typerend Nederlands boslandschap waarmee het ‘Dutch Design’ van Marmoleum wordt onderstreept.

  Daarnaast laat de vloerenproducent zijn Allura Click zien en de klantenwebsite ForbOnline 2.0. De exposant is op de Interieur Collectie Dagen tevens mede-organisator (in samenwerking met het Hout- en Meubileringscollege) van het Nederlands Kampioenschap Woningstofferen. De deelnemers aan de wedstrijd moeten onder andere op een decoratieve manier een Allura- en Marmoleumvloer leggen, en naden snijden en lassen.

  Budel 8 augustus 2018 

  Branchebarometer daalt, blijft positief...

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand verder gezakt en wel naar het laagste niveau sinds augustus 2016. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit juli af op een stand van 3,6, een daling van 3,2 punten ten opzichte van een maand eerder. De daling wordt met name veroorzaakt door tegenvallende woningverkopen en minder positieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels. Ondanks de afname is de barometerstand nog altijd positief, een indicatie voor een groeiende markt.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt in juli met bijna vijf volle punten, om uit te komen op 0. Een derde bijna (32 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet tegenover evenzoveel een daling. Ruim een derde (37 procent) verwacht dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien, vier procentpunten minder dan in juni. Bijna een kwart (23 procent) voorziet een omzetdaling, een toename van twee procentpunten. Daarmee zijn de verwachtingen voor de komende maand in de woondetailhandel iets minder optimistisch dan in de voorgaande maanden, zo stellen de onderzoekers, die verder opmerken dat deze ontwikkeling al in juni zichtbaar werd.

  Budel 6 augustus 2018 

  Gereedschap Pajarito in handen Uzin Utz!

  Het Duitse Uzin Utz heeft deze week zijn landgenoot Pajarito overgenomen. Het bedrijf maakt gereedschappen voor vloerenleggers, schilders en tegelzetters in eigen land en daarbuiten. Uzin Utz beschouwt de overname als een aanvulling op het assortiment gereedschappen en machines van zijn dochteronderneming Wolff. Dit betreft specifiek het segment van de kleine gereedschappen. "Met de kerncompetenties van Pajarito dichten we een gat in het assortiment,” zo verklaart Julian Utz, bestuurslid van Uzin Utz.

  Budel 4 augustus 2018 

  Woningmarkt en woonbranche op keerpunt?

  Brancheorganisatie INretail houdt er rekening mee dat de woningmarkt, en in het voetspoor hiervan de woonbranche, een omslagpunt heeft bereikt. “De afgelopen vier jaar was de woonbranche goed op dreef: de omzet ontwikkelde zich uitsluitend positief. Nu het tweede halfjaar van 2018 is aangebroken, lijkt de omzet minder hard te stijgen als voorheen,” zo schrijft Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen op de website van INretail. “Eén van de redenen is de woningmarkt die net als de woonbranche een kantelpunt heeft bereikt.”

  Uit de INretail GfK Woon- en Keukenmonitor blijkt dat inmiddels 38 procent van de totale consumentenbestedingen aan grote woonartikelen voortkomen uit verhuizingen (in 2013 was dit nog 29 procent). Bij keukens en vloeren bestaat de grootste afhankelijkheid van verhuisbewegingen. Maar liefst 48 procent van alle keukens en 51 procent van alle vloeren (in m2) worden gekocht naar aanleiding van een verhuizing. Beddenspeciaalzaken zullen relatief minder geraakt worden door een dalende woningmarkt, want ‘slechts’ 18 procent van alle aankopen in de categorie bedden wordt gedaan naar aanleiding van een verhuizing.

  Ook tussen de typen vloeren bestaan opvallende verschillen in reden tot de aankoop, blijkt uit de monitor. Zo is ruim 61 procent van al het vinyl/pvc door de consument gekocht vanwege een verhuizing naar een andere woning. Ongeveer de helft hiervan komt terecht in een nieuwbouwwoning. Voor tapijt geldt juist dat het grootste deel (56 procent) wordt gekocht ter vervanging of uitbreiding in de huidige woning van de koper.

  Budel 2 augustus 2018 

  Cementgebonden gietvloer Arturo Concreta!

  Arturo Unique Flooring brengt Arturo Concreta op de markt, een cementgebonden gietvloer met een industriële, robuuste uitstraling. Iedere vloer is in zijn uiterlijk apart door de natuurlijke werking van cement, kleurpigment en water. Deze componenten worden namelijk met elkaar gemengd en ter plaatse op de grond gegoten.

  Arturo Concreta is een vloersysteem dat in meerdere


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen