• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Chinafloors zoekt zijn heil buiten China!

  Het in China, nabij Shanghai, gevestigde Creative Flooring Solutions (CFL), voorheen beter bekend als Chinafloors, haalt de nodige productie voor de export weg uit China en opent ter vervanging binnenkort drie volledig geïntegreerde productiefaciliteiten in landen elders. De op uitvoer naar de VS en Europa georiënteerde fabrikant (van onder meer parket, laminaat, LVT en rigide vinylproducten als WPC en SPC) hoopt zodoende de forse groei van de voorbije jaren vast te kunnen houden. Interessant met name is dat CFL met deze stap buiten de grenzen van China noodgedwongen rekening houdt met de recente handelsconflicten tussen de VS en China.

  Budel 15-10-2018

  Forbo Flooring Fabscrap…

  Forbo Flooring brengt dit najaar de Fabscrap-collectie op de markt. Het concept, dat zich tooit met het motto ‘The beauty of imperfection’ werd dit voorjaar voor het eerst in Milaan getoond. (Zie het nieuwsitem ‘Forbo op naar Milaan met nieuwigheden’ van 06-04-2018). De vloer is geheel gemaakt van ongebruikt afval (dat wil zeggen overgebleven granulaat) uit de fabriek in Coevorden, waar het heterogeen vinyl van Sphera wordt gemaakt.

  Budel 13 oktober 2018 

  Estillon zet duurzame stap!

  Estillon heeft een contract getekend voor de plaatsing van zonnepanelen, zo meldt de Udense ondervloerenleverancier vandaag, op deze tiende Dag van de Duurzaamheid. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt zijn bedrijfspand voorzien van 496 zonnepanelen die welgeteld 152.251 kWh per jaar opwekken. Hiermee zal Estillon CO2-neutraal gaan produceren en zet het bedrijf weer een (meetbare) stap in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Budel 11 oktober 2018 

  COREtec blij met VT Wonen & Designbeurs!

  USFloors is goed te spreken over de hoeveelheid en de aard van de reacties op de presentatie van zijn nieuwe COREtec-vloeren op de voorbije VT Wonen & Designbeurs in Amsterdam. “De derde deelname op rij van COREtec aan de VT Wonen & Designbeurs was net als de eerste twee deelnames wederom een schot in de roos,” zo oordeelt Jan Dossche, President USFloors International. “We danken dan ook Harry Elshof van Bosgoed-Forinn, Anthony Graham van Headlam en Marc Dubbeldam van Dersimo voor de voortreffelijke ondersteuning door hun zeer bekwame en enthousiaste medewerkers op de COREtec-stand.”

  Budel 9 oktober 2018 

  Quick-Step brengt ReadyFit en Rigid Vinyl!

  ReadyFit wordt gepresenteerd als een ‘slimme’ oplossing voor een plaatsing op maat, van zowel Rigid Vinyl als laminaat. Elke ruimte, zo legt Quick-Step uit, wordt eerst gemeten met behulp van een 3D-scanner. Op basis van de nauwkeurige meetresultaten ontvangt de installateur een verpakte set voorgesneden planken en een gepersonaliseerd lay-outplan. De genummerde planken worden vervolgens eenvoudig in elkaar geklikt door het lay-outplan te volgen. De voordelen zijn een installatie die sneller verloopt, in bovendien een stofvrije omgeving, zonder gebruik te hoeven maken van speciaal gereedschap, lijm of zaagwerk en dus ook zonder afvalmateriaal. Toepassing van het systeem levert volgens de aanbieder telkens een feilloos passende vloer op en het werk kan in de regel worden uitgevoerd zonder eerst de meubels te verwijderen.

  Budel 6 oktober 2018 

  Barometer woonbranche licht gedaald...

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de afgelopen maand ietsje gezakt. Hij sluit september af op een stand van 5,8, een daling van 1,3 punten ten opzichte van een maand eerder. De afname wordt met name veroorzaakt door negatieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels. Voor het eerst sinds mei 2017 noteren meer woonwinkels een daling dan een stijging van de omzet.

  De stemming onder zowel consumenten als producenten blijft ook in september positief, zij het ‘iets minder’ dan een maand eerder, aldus het CBS. Het consumentenvertrouwen daalt 2 punten en komt uit op 19. De koopbereidheid neemt ook een fractie af, van 9 naar 8. Het producentenvertrouwen gaat van 5,9 naar 5,7.

  Budel 4 oktober 2018 

  Hybrid Active-Dry-Technology van Schönox…

  Schönox kondigde onlangs aan dat niets minder dan “een nieuw tijdperk in vloertechniek” is aangebroken. “De toekomst is aan hybride vloermortels,” zo gaf dit merk van Sika Deutschland als nadere uitleg. Zijn nieuwe hybride egaliseermiddelen worden voorgesteld als het samengaan van de goede eigenschappen van gipsgebonden en cementaire dekvloeren. Dat wil zeggen: de kwalitatieve voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel en sneldrogend als een cementair egaliseermiddel.

  De technologie achter de innovatie, in eigen huis ontwikkeld, heet Hybrid Active-Dry-Technology. Kenmerkend zijn een volledige waterbinding en dito verwerkingscomfort. Als gunstige uitkomsten worden genoemd een snelle belastbaarheid en een vlak oppervlak dat zeer rap geschikt is voor bekleding. Nadat de - pompbare, ook met de vezelversterkte versie - vloermortel is uitgehard kan na op z’n hoogst 48 uur (bij de maximum dikte van 50 mm) de betreffende bekleding worden aangebracht.

  Budel 3 oktober 2018 

  De Cloudshape van Forbo....

  Forbo Flooring introduceert deze maand het volledig nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die moet bijdragen aan een ontspannen sfeer op kantoor. “De zachte en organische patronen van Tessera Cloudscape zijn geïnspireerd op de voortdurend veranderende wolkenformaties in de lucht boven ons,” aldus Forbo in een persbericht. Forbo speelt met deze nieuwe collectie naar eigen zeggen in op de zoektocht van veel bedrijven en organisaties naar een hoger niveau van gezondheid, comfort en vitaliteit in de werkomgeving. Saskia Husslage, tapijtspecialist bij Forbo Flooring: “Door ons stadse binnenleven en de drukte van vandaag de dag riskeren we het contact met de natuur te verliezen. Daarom liet Forbo zich voor Tessera Cloudscape inspireren door de natuur zoals de lucht en de wolken boven ons die er altijd zijn, en brengen we dat ruimtelijke gevoel naar de werkplek.”

  Budel 1 oktober 2018 

  Nieuwe prijsverhogingen in VS...

  De afgelopen maanden kwamen diverse toonaangevende leveranciers van vloeren in de Verenigde Staten in het nieuws vanwege prijsverhogingen die ze aankondigden. Hier lijkt voorlopig nog geen eind aan te komen. Zo voerde Armstrong Flooring in mei van dit jaar prijsverhogingen door bij al zijn productsegmenten. Noodzakelijk, aldus Armstrong, vanwege de gestegen grondstofprijzen en gestegen kosten bij energie en transport, en de schaarste op de houtmarkt. Brent Flaharty, senior vice president, North American Sales liet toen weten er hard aan te werken de prijsstijgingen binnen de perken te houden. Flaharty kon toen nog niet bevroeden wat de impact zou zijn van importheffingen die president Donald Trump zou opleggen op Chinese producten. Armstrong laat nu, als gevolg van deze maatregelen, weten per 1 oktober de prijzen te verhogen om het opgelegde 10 procent tarief te compenseren voor de getroffen producten dat het uit China importeert, waaronder LVT en parketvloeren.

  Budel 29 september 2018

  Visual Code en Drawn Lines by Interface!

  Interface introduceert twee nieuwe collecties: Visual Code en Drawn Lines. Tapijttegel collectie Visual Code is geïnspireerd door grafische glitches en traditionele geweven stoffen. Drawn Lines, de nieuwste collectie luxe vinyltegels (LVT) valt op door het gebruik van geometrische patronen uit de natuur. Beide collecties zijn volgens Interface geschikt voor het creëren van kleurrijke ruimtes in bijvoorbeeld kantoorgebouwen, het onderwijs, de gezondheidszorg en de horeca. Dankzij het modulaire vloersysteem van Interface zijn Visual Code en Drawn Lines naadloos te combineren met andere collecties, zowel harde als zachte vloeren. Hiervoor zijn geen overgangsstroken nodig.

  Budel 27 september 2018 

  Vloeren op VT Wonen & Design Beurs 2018!

  Over een week start in de RAI Amsterdam voor de 26e maal de populaire consumentenbeurs VT Wonen & Design Beurs, voorheen De Woonbeurs geheten. Het woonevent loopt van dinsdag 2 oktober tot en met zondag 7 oktober. De VT Wonen & Design Beurs heeft met de nog altijd plussende woonbranche de wind goed in de zeilen en kan zich dan ook opmaken voor een zowel kwantitatief als kwalitatief gunstig beursbezoek. In de regel trekt de beurs over de zes beursdagen in totaal circa 90.000 oriënterende woonconsumenten.

  Budel 26 september 2018

  Nieuwe fase handelsoorlog VS en China!

  President Trump voert, min of meer conform verwachting, nieuwe tarieven in op de invoer van goederen uit China ter waarde van tweehonderd miljard dollar. Op de lijst staan onder meer vloerproducten van vinyl (met inbegrip van LVT), houten vloeren, kurk, bamboe, keramische tegels en tapijt. In eerste instantie wordt vanaf aanstaande maandag 24 september een strafheffing opgelegd van 10 procent. De dreiging van een tarief van 25 procent blijft ‘boven de markt hangen’, want deze verhoging komt per 1 januari van het komende jaar weer ter sprake.

  Budel 22 september 2018 

  Moduleo figureert in tv-programma’s...

  Moduleo is komend tv-seizoen te zien als leverancier en partner in drie uitzendingen van het programma ‘RTL Woonmagazine’. Interieurarchitect Jan des Bouvries is met de designers Michiel de Zeeuw en Mariska Jagt verantwoordelijk voor de ontwerpen en make-overs van de geselecteerde interieurs. In de eerste aflevering kiest Des Bouvries voor de Impress Laurel Oak. In het programma ‘Help, mijn man is klusser!’ worden eveneens diverse pvc-vloeren van Moduleo geleverd en gelegd.

  Budel 21 september 2018 

  Fietsen voor het Leontienhuis!

  Zo’n honderd relaties van Uzin Utz Nederland verschenen afgelopen zaterdag goedgemutst op het Arnhemse Papendal, om een sportief programma mee te maken en een bijdrage te leveren aan een goed doel: het Leontienhuis voor jongeren met een eetstoornis. Nadat de gasten hun wielerkleding in ontvangst hadden genomen, vertelde Leontien van Moorsel, naamgeefster van het inloophuis, over haar eigen problemen op dit vlak en haar weg naar de top. De relaties kregen vervolgens een indoor Spinning Clinic en een leuke wielrentocht over de Arnhemse Posbank voorgeschoteld, aangevoerd door ‘Tinus’ zelf, Erik Breukink en Michael Zijlaard van het Roompot-team.

  Budel 19 september 2018 

  Plussen en minnen woongerelateerde omzet...

  De detailhandel heeft in juli 3,8 procent meer omgezet dan in juli vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. De omzet van de winkels in non-food is met 1,1 procent toegenomen, bij een volumestijging van 0,4 procent. Naast drogisterijen en kledingwinkels, realiseren winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren een hogere omzet dan een jaar eerder, en wel 0,7 procent meer (volume: +1,2 procent).

  De omzet van de winkels in recreatie-artikelen, schoenen en lederwaren en in consumentenelektronica is daarentegen gekrompen in vergelijking met een jaar eerder. Zo ook die van winkels in meubels en woninginrichting, en wel met 3,6 procent (volume: -5,7 procent).

  Budel 17 september 2018 

  Solcora de nieuwe mFLOR vloer...

  Onder het motto ‘solid core, easy life’ introduceert mFLOR de designvloeren van Solcora, voorgesteld als ‘solide’ vloeren voor alle interieurs. “De rigid core PVC-vloeren van Solcora combineren de voordelen van diverse vloertypes tot een complete, ideale vloeroplossing voor iedere woon- en/of werkomgeving,” zo schrijft mFLOR in zijn persbericht. En vat samen: “De vloer is sterk, comfortabel, waterbestendig en stabiel.”

  Tot de vele voordelen die de leverancier opsomt behoren, afgezien van twintig jaar garantie, een zeer natuurlijke, realistische uitstraling, een hoge slijtvastheid, een volledige waterafstotendheid, een gemakkelijke reiniging en een geschiktheid voor vloerverwarming en -koeling. De vloer voelt bovendien warm aan en kent een aangenaam loopgeluid. Acclimatisering hoeft niet en voorbereiding van de ondergrond is nauwelijks nodig. Hij is ftalaatvrij en bereikt een zeer lage uitstoot van vluchtige organische stoffen.

  Budel 15 september 2018 

  Peitsman brengt noviteiten naar InCoDa!

  Met een stand van zo’n vierhonderdvijftig vierkante meter, is Koninklijke Peitsman weer prominent aanwezig op de Interieur Collectie Dagen, de drie dagen durende vakbeurs die aanstaande zondag van start gaat in Gorinchem. De groothandel belooft in de Evenementenhal een flink aantal noviteiten te tonen.

  Zoals van Quick-Step de collectie Livyn Rigid Board, en de laminaatcollectie Classic die nu ook in Hydroseal is uitgevoerd. Nieuw is ‘Solcora Rigid Board by mFLOR’ en van dit pvc-vloerenmerk de uitbreiding van de collectie Parva Plus met een tweetal kleuren.

  Budel 12 september 2018 

  Forbo Eurocol nieuws...

  Forbo Eurocol is binnenkort present op eerst Architect @ Work in Rotterdam (12 en 13 september) en daarna de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem (16, 17 en 18 september).

  In de Ahoy op eerstgenoemde beurs stelt de exposant zijn DecoDesign voor, een decoratief afwerkingssysteem voor vloer en wand, op basis van de watergedragen kunststofcoating ColourCoat. Met behulp van DecoSpray, verkrijgbaar in de combinaties Warm, Cool en Primair, brengt de verwerker op deze coating zijn eigen design aan, waardoor geen vloer of wand hetzelfde is. Hierna wordt de coating geprimed en mat afgelakt. De leverancier belooft een snelle droging van alle lagen, zodat het project binnen een dag kan worden uitgevoerd en opgeleverd.

  Budel 10 september 2018 

  Barometer woonbranche licht verbeterd!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de voorbije maand weer aardig opgekrabbeld, na twee maanden van dalen. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit augustus af op een stand van 7,1, een stijging van 3,5 punten ten opzichte van de voorgaande maand. De verbetering wordt met name veroorzaakt door minder negatieve cijfers van de woningverkopen en iets betere cijfers van de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  Budel 8 september 2018 

  Nieuwe kwartaalcijfers CBS

  De non-foodsector in de retail heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 2,5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode van 2017, zo meldt het CBS vandaag op basis van nieuwe kwartaalcijfers. Vooral bij de verkopers van doe-het-zelfartikelen (met inbegrip van keukens en van parket-, laminaat- en kurkvloeren) ligt de omzet hoger, te weten 3,7 procent (volume: +5,3 procent). Het clustertje meubels en woninginrichting weet eveneens te plussen, en wel met 2,4 procent (volume: -0,2 procent). Vooral speelgoedwinkels maar ook winkels in consumentenelektronica verliezen in het tweede kwartaal juist omzet.

  Budel 6 september 2018 

  Geluidreducerende Arturo PU gietvloeren!

  Samen met Unifloor heeft Arturo geluidreducerende PU gietvloersystemen ontwikkeld op de ondervloersystemen van eerstgenoemde. In ruimtes als woonhuizen, appartementen, winkels, kantoren, kantines en musea, waar een minimaal geluidsniveau gewenst is, kunnen de producten geluidshinder doen laten verdwijnen, zo stelt Arturo.

  De geluidreducerende gietvloersystemen voldoen aan de Nederlandse 10dB-norm voor contactgeluidreductie en beschikken daardoor over het NSG-keurmerk van de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Volgens de internationale norm reduceert het systeem van Arturo zelfs tot wel 21dB aan geluid. Het geheel bestaat uit zes lagen, met een totale dikte van bij benadering negentien millimeter, en kan in een tijdsbestek van drie tot vier dagen worden opgeleverd.

  Budel 4 september 2018 

  Fun, Food en Future Living = LOL...

  Nederland is binnenkort een interieurfestival rijker. Love of Living, toepasselijk afgekort tot LOL, vindt plaats op 4 en 5 november a.s. in de voormalige productiehal van B&C, een van de initatiefnemers. De andere partijen zijn AkzoNobel, Arte, Eijffinger, Moduleo, Somfy, Tarkett/Desso en Vadain. Het branchefeestje zal worden opgebouwd uit de elementen Fun, Food en Future Living.

  Het stylen van interieurs, van vloeren, raamdecoratie, behang en wandbekleding tot verf, speelt in op een meetellende trend. Bevlogen sprekers doen de bezoekers via workshops en presentaties ideeën aan de hand die zich laten toepassen in de winkel of bij een eerstvolgende opdracht. De eerste festivaldag wordt afgesloten met een feest in de avonduren, de tweede met een middagborrel. Genodigden (woninginrichters en verf- en behangspeciaalzaken) hebben inmiddels een ‘save the date’-bericht ontvangen van de initiatiefnemers van LOL. Meer informatie volgt op www.lol-festival.nl.

  Budel 2 september 2018 

  Tarkett neemt tapijtmaker Lexmark over!

  Tarkett heeft overeenstemming bereikt over de volledige overname van Lexmark Carpet Mills. Lexmark produceert tapijt van hoge kwaliteit, voornamelijk voor het hospitality-segment in Noord-Amerika, waarin het bedrijf een goede naam heeft opgebouwd. In de afgelopen jaren heeft Lexmark zijn assortiment voorts naar de residentiële markt uitgebreid. De in ‘tapijtstad’ Dalton in Georgia gevestigde fabrikant was vorig jaar goed voor een omzet van 120 miljoen dollar, en is sinds drie jaar eigenaar van Northwest Carpets.

  Budel 31 augustus 2018 

  Interfloor Dynamic Woodstone en Luxury!

  Interfloor lanceert de PVC-designvloer Dynamic Woodstone, ook deze voorzien van de exclusieve Black Tex Back. De nieuwe collectie telt een drietal smaakvolle designs. De ‘200’-kleurserie bestaat uit een bijzondere zeskantige tegel van ongeveer 20 centimeter en een patroon/rapport van 200 bij 150 centimeter. “Met deze klassieke geometrische hexagoonvorm – in zowel een hout- als een steenmotief – wordt een prachtig natuurlijk honingraatpatroon gecreëerd,” aldus de leverancier uit Zwartsluis. Bij de ‘600’-kleurserie is een houtmotief in de lengte op eigenzinnige wijze gecombineerd met een diagonaal motief. Een afwisseling op de kenmerkende Hongaarse Punt. Deze vloer sluit aan bij de trend om vormen te combineren tot inspirerende patronen en voorwerpen in het interieur. “Speels maar stijlvol en toepasbaar in zowel een meer klassiek als hedendaags interieur,” zo weet Interfloor. De ‘800’-kleurserie kent verschillende plankbreedtes en -lengten die zorgen voor een onderscheidend karakter en laat zich volgens de aanbieder bovendien niet van echt hout onderscheiden. De planklengte varieert van 60 tot 150 centimeter en de plankbreedte van 9 tot 12 centimeter. De drie dessins zijn verkrijgbaar in twee bijeenpassende tinten, een koele greige en warmere beige.

  Budel 29 augustus 2018 

  Afwerkingsbedrijven bouw prima 2e kwartaal!

  De omzet van de bouw is in het tweede kwartaal van 2018 met 12 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder, zo meldt het CBS. Het omzetniveau van de sector ligt nu nagenoeg 6 procent boven dat van het topjaar 2008. Bij kleine bouwbedrijven tot 10 werkzame personen ligt het omzetniveau overigens al weer ruim drie jaar boven dat van 2008. Verder blijkt dat het aantal vacatures in de bouw verder is opgelopen, net als het aantal ondernemers dat volgens het CBS aangeeft last te hebben van personeelstekort.

  Bij gespecialiseerde bouwbedrijven bedraagt de omzetstijging in het tweede kwartaal 10,5 procent. De afwerkingsbedrijven binnen dit segment scoren een vergelijkbare plus van 10,4 procent. Tot de afwerking in de bouw rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouwtimmeren, schilderen en glaszetten en overige afwerking van gebouwen. In het eerste kwartaal boekten de afwerkingsbedrijven 10,1 procent meer omzet. Het gehele jaar 2017 hadden ze afgesloten met een plus van 7,3 procent, dus lijkt er wat dat betreft weinig reden tot klagen in het lopende jaar.

  Budel 27 augustus 2018

  Moduleo brengt LayRed op InCoDa!

  Moduleo toont op de komende Interieur Collectie Dagen in Gorinchem de noviteit LayRed, aangeduid als een rigide en renovatievriendelijke PVC-vloer. Het bedrijf uit Avelgem presenteert zijn innovatie als een product dat zijn mannetje staat in zelfs extreme omstandigheden en niettemin het nodige comfort biedt dankzij zijn geluiddempende eigenschappen. Zijn naam (een woordgrapje eigenlijk) dankt de gepatenteerde meerlagige designvloer aan een opvallend rood accent aan de onderzijde.

  Het nieuwe rigide product van de Vlaamse fabrikant wordt met name geacht de uitdagingen te tackelen die gepaard gaan met het bouwen en renoveren van een huis. Zoals oneffen ondervloeren. “LayRed is sterk genoeg om de verschillen in de ondervloer te overbruggen en elastisch genoeg om eventuele oneffenheden op te vangen zodat het vloeroppervlak mooi vlak blijft,” zo stelt de leverancier. De klikvloer vervormt ook niet onder invloed van schommelingen in temperatuur en voelt zich volgens Moduleo dus thuis in zonneportalen en ruimtes met grote ramen. De planken en tegels zijn bovendien volledig waterdicht en zo mede geschikt voor keukens en badkamers.

  Budel 25 augustus 2018 

  Moduleo en IVC op Architect@Work!

  De IVC Group uit het Vlaamse Avelgem is ook dit jaar goed vertegenwoordigd op de komende Architect@Work in de Rotterdamse Ahoy. Op stand 19 presenteert de groep ‘Express with Impress’, de bijzondere pvc-designvloerencollectie van Moduleo die op deze website al eerder is opgemerkt. Kenmerkend is de toepassing van een innovatieve technologie die voor een natuurgetrouw reliëf zorgt, waarbij de structuur naadloos de print op plank of tegel volgt en bovendien nog een dimensie toevoegt, aangezien de diepte van de groeven, lijnen en knoesten waarlijk zijn te voelen. De collectie is ingedeeld in de categorieën ‘Naturally Impressive Floors’ en ‘Expressive Floors’.

  Budel 23 augustus 2018 

  Architect@Work op komst in de Ahoy!

  De Ahoy in Rotterdam biedt op 12 en 13 september a.s. onderdak aan de zevende editie in Nederland van het succesvolle beursconcept Architect@Work. Komende uitgave staat in het teken van ‘Architectuur en Licht’, daarmee inspelend op een voor de doelgroep van (interieur)architecten en ontwerpers actueel onderwerp, zowel op het vlak van de binnen- als de buitenruimte. Een en ander wordt aangevuld met diverse randmanifestaties, waaronder het seminar ‘Landscape of the Future’ door Daan Roosegaarde en de materialententoonstelling ‘Lovely Light’ van MaterialDistrict.

  Budel 21 augustus 2018 

  Centraal Planbureau: ‘Economie bloeit’

  De Nederlandse economie ontwikkelt zich gunstig. Hij groeit in 2019 door in een bovengemiddeld tempo, net als dit jaar en afgelopen jaar het geval was, zo blijkt uit de nieuwste raming van het Centraal Planbureau (CPB). Dit jaar groeit de economie met 2,8 procent en volgend jaar met 2,5 procent. De consumptie van huishoudens (+2,3 procent), de overheidsbestedingen (+2,7 procent), uitvoer en bedrijfs- en woninginvesteringen dragen hieraan bij.

  Bovendien daalt de werkloosheid komend jaar naar een historisch laag niveau van 3,5 procent. Goed voor de bestedingen is stellig dat de koopkracht flink in de lift zit vanwege met name een lagere inkomstenbelasting. De doorsnee koopkracht stijgt volgend jaar met 1,3 procent (na een groei van 0,3 procent in 2017 en van 0,4 procent in 2018). Een minpuntje (voor onder meer vloerenverkopers) is wel dat de investeringen van bedrijven in woningen flink afvlakken.

  Budel 19 augustus 2018 

  Nieuws van Intercombi op InCoDa!

  Intercombi is volgende maand present op de Interieur Collectie Dagen (InCoDa), en wel in een nauwe samenwerking met Lamett, leverancier van zijn hardevloerenprogramma. Op de beurs in Gorinchem toont de groothandel uit Kaatsheuvel onder meer nieuwe decors in de houtenvloerencollectie Farm en voorts de uitbreiding Garonne in het gamma van ParquetVinyl. Volledig nieuw zijn de vloeren in tegeluitvoeringen van 60 bij 60 en 60 bij 30 centimeter, die de ParquetVinyl-collectie volgens de groothandel voor nu voltooien.

  Budel 17 augustus 2018 

  Woon gerelateerde omzet minder meer!

  De omzet van de winkels in meubels en woninginrichting is in juni toegenomen met 1,6 procent. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) hebben 0,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. Samen met de drogisterijen, blijven beide woongerelateerde segmenten positieve uitschieters in de non-food. De detailhandel in non-foodartikelen als geheel realiseert een omzetstijging van 1,7 procent in juni, bij een 1,4 procent hoger volume.

  Budel 15 augustus 2018 

  Coalitie tegen tarieven Trump verbreedt!

  De vorige maand in de Verenigde Staten gevormde coalitie tegen het opleggen van tarieven op vinylvloeren uit China heeft inmiddels een bepaald niet onbescheiden naam meegekregen: de ‘American Consumers & Workers Justice Coalition’ (ACWJC). De coalitie is in het leven geroepen door partijen met handelsbelangen in de vinylsector, die zich in eerste instantie keerden tegen het voornemen van president Trump om een tarief van tien procent op te leggen aan een verscheidenheid van producten uit China, ter waarde van totaal 200 miljard dollar, waaronder LVT en andere meerlaagse modulaire vloeren (zoals WPC, ofwel waterproof core).

  Budel 13 augustus 2018 

  Weer overname Victoria in keramieksector!

  De Britse vloerengroep Victoria heeft in krap een jaar tijd al drie fabrikanten overgenomen in de sector van de keramische tegels. De jongste aanwinst, deze week voor akkoord verklaard, betreft de Spaanse producent Cerámica Saloni voor een bedrag van 96,7 miljoen euro. Saloni, voorheen in handen van Obinesa Grupo Industrial, maakt keramische en porseleinen tegels in het midden tot hoge segment, hoofdzakelijk voor nieuwbouw en bedrijfspanden in Spanje en Frankrijk. Saloni was vorig jaar goed voor een omzet van 106,3 miljoen euro, met een aangepaste EBITDA van 15,6 miljoen euro.

  Budel 11 augustus 2018 

  Woonwinkelomzet: keukens en vloeren trekken de kar...

  In het voorbije tweede kwartaal is de omzet van de woonbranche met gemiddeld 1,4 procent gegroeid, zo blijkt uit de INretail Woonwinkelmonitor. INretail handhaaft vooralsnog zijn voorspelling van gemiddeld 4 procent omzetgroei voor de woonbranche over geheel 2018, zo valt op te maken uit het persbericht bij de jongste cijfers, waarbij opgemerkt wordt dat er per woonsegment verschillende eindstanden zijn te verwachten.

  Wel voorziet de brancheorganisatie dat de hoge percentages waarmee de omzetten afgelopen seizoenen stegen, voorbij zijn. “De effecten van de teruglopende woningmarkt zullen in de tweede helft van dit jaar merkbaar zijn in de investeringen in woonproducten,” aldus INretail. “Vooral de omzet van woonwinkels die vloeren en keukens verkopen, wordt beïnvloed door het aantal verhuizingen.” (Zie ook nieuws ‘Woningmarkt en woonbranche op keerpunt?’ van 01-08-2018).

  Keukenverkopers en gemengde woonzaken noteren in de maanden april, mei en juni respectievelijk 4,9 procent en 1,3 procent meer omzet, als gemiddelde wel te verstaan van plussen en minnen. Verkopers van meubelen en van woningtextiel en het slaapsegment boeken respectievelijk 4,4 procent, 3,0 procent en 4,1 procent minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar.

  Budel 9 augustus 2018 

  Forbo met Marmoleum en meer op InCoDa!

  Forbo Flooring is komende maand een van de prominente namen op het lijstje exposanten van de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem, inmiddels al zo’n honderdtwintig aanbieders sterk. De vloerenmaker toont op 16, 17 en 18 september eerst en vooral zijn CO2-neutrale Marmoleum. De beurspresentatie van de fabrikant bestaat uit een uitgelichte kubus, die aan alle kanten open is en voorzien van een ‘warm’ interieur. Op de achtergrond een typerend Nederlands boslandschap waarmee het ‘Dutch Design’ van Marmoleum wordt onderstreept.

  Daarnaast laat de vloerenproducent zijn Allura Click zien en de klantenwebsite ForbOnline 2.0. De exposant is op de Interieur Collectie Dagen tevens mede-organisator (in samenwerking met het Hout- en Meubileringscollege) van het Nederlands Kampioenschap Woningstofferen. De deelnemers aan de wedstrijd moeten onder andere op een decoratieve manier een Allura- en Marmoleumvloer leggen, en naden snijden en lassen.

  Budel 8 augustus 2018 

  Branchebarometer daalt, blijft positief...

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand verder gezakt en wel naar het laagste niveau sinds augustus 2016. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit juli af op een stand van 3,6, een daling van 3,2 punten ten opzichte van een maand eerder. De daling wordt met name veroorzaakt door tegenvallende woningverkopen en minder positieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels. Ondanks de afname is de barometerstand nog altijd positief, een indicatie voor een groeiende markt.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt in juli met bijna vijf volle punten, om uit te komen op 0. Een derde bijna (32 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet tegenover evenzoveel een daling. Ruim een derde (37 procent) verwacht dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien, vier procentpunten minder dan in juni. Bijna een kwart (23 procent) voorziet een omzetdaling, een toename van twee procentpunten. Daarmee zijn de verwachtingen voor de komende maand in de woondetailhandel iets minder optimistisch dan in de voorgaande maanden, zo stellen de onderzoekers, die verder opmerken dat deze ontwikkeling al in juni zichtbaar werd.

  Budel 6 augustus 2018 

  Gereedschap Pajarito in handen Uzin Utz!

  Het Duitse Uzin Utz heeft deze week zijn landgenoot Pajarito overgenomen. Het bedrijf maakt gereedschappen voor vloerenleggers, schilders en tegelzetters in eigen land en daarbuiten. Uzin Utz beschouwt de overname als een aanvulling op het assortiment gereedschappen en machines van zijn dochteronderneming Wolff. Dit betreft specifiek het segment van de kleine gereedschappen. "Met de kerncompetenties van Pajarito dichten we een gat in het assortiment,” zo verklaart Julian Utz, bestuurslid van Uzin Utz.

  Budel 4 augustus 2018 

  Woningmarkt en woonbranche op keerpunt?

  Brancheorganisatie INretail houdt er rekening mee dat de woningmarkt, en in het voetspoor hiervan de woonbranche, een omslagpunt heeft bereikt. “De afgelopen vier jaar was de woonbranche goed op dreef: de omzet ontwikkelde zich uitsluitend positief. Nu het tweede halfjaar van 2018 is aangebroken, lijkt de omzet minder hard te stijgen als voorheen,” zo schrijft Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen op de website van INretail. “Eén van de redenen is de woningmarkt die net als de woonbranche een kantelpunt heeft bereikt.”

  Uit de INretail GfK Woon- en Keukenmonitor blijkt dat inmiddels 38 procent van de totale consumentenbestedingen aan grote woonartikelen voortkomen uit verhuizingen (in 2013 was dit nog 29 procent). Bij keukens en vloeren bestaat de grootste afhankelijkheid van verhuisbewegingen. Maar liefst 48 procent van alle keukens en 51 procent van alle vloeren (in m2) worden gekocht naar aanleiding van een verhuizing. Beddenspeciaalzaken zullen relatief minder geraakt worden door een dalende woningmarkt, want ‘slechts’ 18 procent van alle aankopen in de categorie bedden wordt gedaan naar aanleiding van een verhuizing.

  Ook tussen de typen vloeren bestaan opvallende verschillen in reden tot de aankoop, blijkt uit de monitor. Zo is ruim 61 procent van al het vinyl/pvc door de consument gekocht vanwege een verhuizing naar een andere woning. Ongeveer de helft hiervan komt terecht in een nieuwbouwwoning. Voor tapijt geldt juist dat het grootste deel (56 procent) wordt gekocht ter vervanging of uitbreiding in de huidige woning van de koper.

  Budel 2 augustus 2018 

  Cementgebonden gietvloer Arturo Concreta!

  Arturo Unique Flooring brengt Arturo Concreta op de markt, een cementgebonden gietvloer met een industriële, robuuste uitstraling. Iedere vloer is in zijn uiterlijk apart door de natuurlijke werking van cement, kleurpigment en water. Deze componenten worden namelijk met elkaar gemengd en ter plaatse op de grond gegoten.

  Arturo Concreta is een vloersysteem dat in meerdere lagen wordt aangebracht. Ter voorbereiding van de ondergrond dient een primer en/of schraplaag te worden toegepast, zodat oneffenheden verdwijnen en de gietvloer kan worden aangebracht. De vloer wordt daarna afgewerkt met een impregneerlaag, gevolgd door twee lagen toplak. Ook antislip-afwerking is mogelijk.

  Budel 31 juli 2018 

  Prima halfjaarcijfers multinationals!

  De grote, internationaal opererende vloerenbedrijven rapporteren tot dusverre over het algemeen gezonde halfjaarcijfers. Zo boekt Tarkett wereldwijd een organische groei van 3,0 procent over de eerste zes maanden, volgend op een versnelling van de organische groei met 5,3 procent in het tweede kwartaal dankzij goed ontvangen productintroducties en hogere verkoopprijzen. De netto-omzet van het Franse concern komt uit op 1317 miljoen euro in de verslagperiode. Interface boekt met tapijttegels en LVT een organische omzetgroei van 8,8 procent en komt tot totaal 525 miljoen dollar netto-omzet in het eerste halfjaar.

  Forbo bereikt met zijn divisie Flooring Systems (inclusief de goed draaiende Eurocol-tak) een netto-omzet van 463 miljoen Zwitserse frank in het eerste halfjaar (omgerekend 398 miljoen euro), een stijging van 5,9 procent gerekend in de munten van de betreffende afzetmarkten (en van 11,3 procent in de eigen munt). De grootste van allemaal, Mohawk Industries, rapporteert over de eerste zes maanden een netto-omzet van 5,0 miljard dollar, een groei van 3,0 procent op vergelijkbare basis (en van 7,0 procent totaal). Het segment Flooring Rest of the World is goed voor afgerond 1,2 miljard dollar, een toename van 8 procent op basis van constante valuta (en van 16 procent zoals het in de boeken komt).

  Budel 29 juli 2018 

  Victoria ziet ruimte voor nog meer groei!

  Het Britse vloerenconglomeraat Victoria PLC rapporteert voor het vijfde jaar op rij te zijn gegroeid in financiële kracht en in het verwezenlijken van zijn strategische doelstellingen. De omzet van de groep klom met 29 procent in het op 31 maart jl. aflopende boekjaar, van ruim 330 miljoen naar bijna 425 miljoen Britse ponden, omgerekend zowat 477 miljoen euro. De onderliggende EBITDA steeg met 42 procent van bijna 46 miljoen naar bijna 65 miljoen pond, ofwel iets meer dan 15 procent van de omzet. Wel zakte de winst voor belastingen van bijna 19 miljoen naar ruim 13 miljoen pond, met name vanwege acquisities en efficiency verhogende reorganisaties. Belangrijke aankopen in het voorbije boekjaar betrof Ceramiche Serra in Italië en Keraben Grupo in Spanje.

  Budel 27 juli 2018 

  Forbo klopt aan bij Diederik Samson!

  Forbo Flooring klopt een dezer dagen aan bij klimaatonderhandelaar Diederik Samson om meer aandacht te vragen voor het gebruik van duurzame en hernieuwbare materialen in de gebouwde omgeving. Ook de vloerenmaker beschouwt het Klimaatakkoord, met zijn nadruk op minder CO2-uitstoot, als een flinke stap in de goede richting, maar is van mening dat er op dit gebied nog ruimte onbenut wordt gelaten.

  Udo Weijkamp, directeur van Forbo in Nederland, is goed te spreken over de zaken die in het Klimaatakkoord onder het kopje ‘gebouwde omgeving’ staan, zoals de isolatie van huizen en het halen van warmte uit de grond. Maar het gebruik van duurzame en hernieuwbare materialen - de directeur wijst op onder meer ‘zijn’ CO2-neutraal Marmoleum, dat gemaakt is van hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen - blijft volgens hem te vrijblijvend en te veel op de achtergrond. Weijkamp betreurt dit, want met strengere regels zouden architecten en andere huizenbouwers de mogelijkheid krijgen om eenvoudiger klimaatneutraal te bouwen.

  Budel 25 juli 2018 

  Nieuwe Productdesigner Rinos...

  Bij Rinos, de gespecialiseerde fabrikant van schoonlooptapijt te Genemuiden, is Joska Jalving afgelopen maand aan de slag gegaan als productdesigner. De onderneming verwacht dat Jalving met haar kennis en kunde zal gaan bijdragen aan het ontwikkelen van innovaties op het gebied van kwalitatieve entree-oplossingen en zal zorgdragen voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten met focus op design. Daarbij vertaalt zij externe ontwikkelingen en trends naar interne innovatie. Jalving heeft gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

  Budel 23 juli 2018 

  Tarkett introduceert iD Supernature!

  Tarkett Nederland lanceert iD Supernature, een pvc-strokencollectie die aan de consument wordt voorgesteld als een duurzaam en betaalbaar alternatief voor een houten of betonnen vloer. Dankzij de nieuwe digitale printtechniek zijn de vloeren volgens de Waalwijkse leverancier niet van echt hout of beton te onderscheiden. Daarenboven geldt dat de robuuste iD Supernature-vloeren geschikt zijn voor intensief gebruik.

  Door hun natuurgetrouwe uitstraling komen de vloeren goed tot hun recht in de landelijke woonstijl. Brede planken geven het interieur een fraaie en natuurlijke basis. Voor de stoer-moderne industriële woonstijl zijn de pvc-tegels met betonlook evenwel de aangewezen keuze. De donkere houtkleuren vormen dan weer de basis voor een tropisch-etnische sfeer. En met een visgraatmotief krijgt de stijl al snel een meer klassieke draai. Als styling-idee suggereert Tarkett nog om in bijvoorbeeld hal of slaapkamer het visgraat door te laten lopen op de wand als lambrisering.

  Budel 21 juli 2018 

  Ook prijsverhogingen Shaw in de VS!

  Shaw Industries voert in de Verenigde Staten prijsverhogingen van vijf tot zeven procent door aan klanten voor residentieel tapijt. De aanpassing betreft orders die vanaf medio augustus binnenkomen en geldt als reactie op het naar eigen zeggen ‘uit de hand lopen’ van de kosten voor grondstoffen.

  Eerder deze maand kondigden de fabrikanten Engineered Floors en Mohawk al aan hun prijzen op orders in de VS te zullen verhogen, eveneens tot aan zeven procent. Beide bedrijven gaven het duurder worden van grondstoffen op als de reden voor deze noodzakelijk geachte prijsstijging. In april liet Armstrong Flooring weten in de VS een prijsverhoging bij al zijn productsegmenten door te voeren. Ook toen werden gestegen grondstofprijzen, maar ook hogere kosten van transport en energie als achterliggende reden genoemd.

  Budel 19 juli 2018

  Forbo brengt Marmoleum Onto the Wall!

  Forbo Flooring lanceert deze maand Marmoleum Onto the Wall, een speciale lijn van de duurzame vloerbedekking die geschikt is om gangen en trapportalen in het onderwijs te beschermen tegen beschadiging en vervuiling door schoenen, boekentassen en zo meer. Hiermee hoopt de vloerenfabrikant niet alleen ergernis op school te voorkomen en de boel daar netjes te houden, maar ook de onderhoudskosten omlaag te brengen doordat bij toepassing strepen op of gaten in de muur worden voorkomen.

  Wandbekleding van Marmoleum wordt evenzo voorgesteld als decoratief en kleurrijk. Gangen, klaslokalen en aula’s krijgen een uitstraling naar wens met lambrisering die in kleur en design kan worden afgestemd op de vloer. Het product is kras- en slijtvast, gemakkelijk schoon te houden en kan zowel als lambrisering als tot aan het plafond worden aangebracht. Onto the Wall is uitgebreid getest en voldoet volgens de leverancier aan alle (brandveiligheid)eisen.

  Budel 17 juli 2018

  CBS: Groei woonbranche neemt iets af!

  In mei hebben de winkels in doe-het-zelfartikelen, waaronder de keukenwinkels, bouwmarkten en vloerenwinkels, de grootste omzetstijging binnen de non-food gerealiseerd, zo laat het CBS vandaag weten. Dit cluster rapporteert in de vijfde maand van het jaar een plus van 4,7 procent (april: +5,4 procent). De omzetgroei van de winkels in meubels en woninginrichting stak daar met een groei van ‘slechts’ 1,9 procent bescheiden bij af (april: 3,9 procent).

  De omzet van de non-food als geheel is in de vijfde maand van het jaar met bijna 1 procent toegenomen. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was ruim 1 procent hoger dan een jaar eerder.

  Budel 15 juli 2018 

  Trump stelt heffingen op vloerbedekking voor!

  De Verenigde Staten hebben vloerbedekking opgenomen in een lijst met geïmporteerde producten uit China die te maken kunnen krijgen met heffingstarieven van 10%. Op de lijst staan vloerproducten van vinyl, plastic, hout (zowel samengesteld als massief), bamboe, kurk, getuft en geweven tapijt, tegels, en keramisch geglazuurd en ongeglazuurd. Een definitieve beslissing zal worden genomen op 18 augustus en de daaropvolgende actie zal op 31 augustus worden genomen. De maatregel werd aangekondigd door U.S. Trade Representative Robert Lighthizer namens president Trump.

  Budel 13 juli 2018

  Prijsverhogingen EF Floors en Mohawk!

  In de Verenigde Staten hebben Engineered Floors en Mohawk aangekondigd hun prijzen te zullen verhogen. Engineered Floors spreekt over een prijsverhoging van 5 tot 7 procent, Mohawk noemt een prijsverhoging van 6 tot 7 procent op al het residentiële tapijt. De prijsverhogingen staan gepland voor alle nieuwe orders op 6 augustus aanstaande. In een mailing die is uitgegaan naar de klanten noemen beide bedrijven de verdere stijging van de grondstofprijzen als de achterliggende reden voor deze ‘onontkoombare’ prijsstijging, zo meldt de Amerikaanse vakpers.

  Budel 11 juli 2018

  Tarkett introduceert Parade Colour King!

  Bij het kiezen van een tapijt of vloerkleed denk je als eerste aan kleur. De nieuwe tapijtcollectie Colour King van Parade heeft maar liefst 38 kleuren om uit te kiezen. Deze collectie is gemaakt van Econyl® garen dat uit 100% gerecyclede materialen bestaat, o.a. afkomstig van oude visnetten uit de oceaan. “Heel duurzaam en chic,“ aldus Tarkett in een persbericht. “Dankzij de gesneden pool krijgt het unikleurige tapijt een levendige uitstraling en voelt het extra zacht aan. Inhakend op de nieuwste woontrends kun je met Colour King alle kanten op in het interieur.

  Budel 9 juli 2018 

  B.I.G. neemt Beaulieu Canada & Australia over!

  Beaulieu International Group (B.I.G.) kondigt de overname aan van Beaulieu Canada en Beaulieu Australia. De ondernemingen zullen worden geïntegreerd in de ‘Flooring Solutions business unit’ van B.I.G. Beaulieu Canada en Beaulieu Australia zijn ‘privately owned’ vloerenfabrikanten met een gevestigde positie op hun respectievelijke thuismarkt. De bedrijven hebben een gecombineerde omzet van meer dan 150 miljoen euro. De overname past in de voortdurende internationale groeistrategie van B.I.G. Beaulieu International Group vertegenwoordigt op dit moment een waarde van meer dan 2 miljard euro, waarvan 1 miljard euro in de vloerensector.

  Budel 7 juli 2018

  Gelasta presenteert collectie Diamond!

  Gelasta brengt de nieuwe Diamond-collectie die per direct verkrijgbaar is. “De nieuwe Diamond tapijt-collectie zorgt voor heerlijk comfort. En de matte look voorziet iedere woonruimte en trap ook nog eens van een chique uitstraling,” aldus het persbericht. Voor de Nederlandse markt heeft Gelasta een collectie van achttien kleuren beschikbaar, van chique antraciet tot een zachte dauwkleur. Zo moet de Diamond-collectie een passende oplossing bieden voor ieder interieur en kan de consument een eigen stempel drukken op het karakter van zijn of haar woning. Het tapijt is gemaakt van 100% polyamide imprel finesse-garen.

  Budel 5 juli 2018

  Barometer woonbranche daalt: -3,3!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is afgelopen maand naar het laagste niveau van het afgelopen jaar gedaald. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer noteert voor juni een stand van 6,7. De daling van 3,3 punten ten opzichte van de voorgaande maand wordt volgens de onderzoekers met name veroorzaakt door tegenvallende woningverkopen en minder positieve cijfers over de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt afgelopen maand met bijna vijf punten en komt uit op 5,0. Ruim een derde van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, minder dan een derde registreert daarentegen een daling. Ruim vier op de tien woondetaillisten verwacht dat in de komende maand de winkelomzet zal stijgen, iets meer dan twee op de tien denkt aan een omzetdaling. Daarmee zijn de verwachtingen volgens Van Es voor de komende maand in de woondetailhandel iets minder optimistisch dan in de voorgaande maanden.

  Budel 3 juli 2018 

  Aspecta bekroond met ‘Grand Award’ 

  Aspecta heeft voor zijn nieuwe Aspecta Ten Tilt & Tones LVT-vloeren de Grand (eerste prijs) Product Innovations Award ontvangen uit handen van BUILDINGS Media. Het product werd onlangs geïntroduceerd op NeoCon 2018, het toonaangevend evenement op gebied van project- en kantoorinrichting. De nieuwste LVT-collectie combineert vier geometrisch geïnspireerde Tilt-tegels met het neutrale Tones-palet om een bijzondere look te creëren. "De BUILDINGS Product Innovations Awards zijn een belangrijke graadmeter voor technische superioriteit voor managers en beleidsbepalers binnen de projectinrichting,” zo laat Marcel Kies, CEO van Aspecta Global, de Amerikaanse vakpers weten.

  Budel 1 juli 2018 

  Verlies en herstelprogramma Carpetright!

  De Britse vloerenketen Carpetright heeft de omzet in het afgelopen boekjaar 2017/18 met 3 procent zien teruglopen. De totale omzet kwam uit op 443,8 miljoen Britse pond (2017/16: 457,6). De terugloop werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de weinig rooskleurige omstandigheden op de Britse markt. Het verlies in het Verenigd Koninkrijk bedroeg 5,4 procent en resulteerde in een omzet van 360,4 miljoen pond. Dit verlies werd enigszins gecompenseerd door een omzettoename bij de vestigingen in Nederland, België en Ierland. Deze behaalden een plus van 8,9 procent waarmee de omzet aldaar steeg naar 83,4 miljoen Britse pond (2016/17: 76,6). Carpetright zit op dit moment midden in een proces van herstructuring en reorganisatie. Zo moeten tegen het einde van 2018 in totaal 92 onrendabele filialen in het Verenigd Koninkrijk gesloten worden. 

  Budel 29 juni 2018 

  Tapijtintroducties Interfloor!

  Interfloor uit Zwartsluis introduceert deze maand een aantal nieuwe kwaliteiten tapijt: Caresse Project, Veneto, Scarlatti-SDN en Neptunus project ECONYL®. De tapijtcollectie Caresse Project wordt gekenmerkt door zijn stijlvolle geweven uitstraling. Het strakke rechtlijnige effect creëert een levendige, moderne en zeer eigentijdse vloer. Caresse Project is oersterk, uiterst slijtvast en makkelijk in onderhoud. “Het vier draads garen is geproduceerd van 100% polyamide 6.0 en 6.6. Karakteristiek zijn de uitgesproken en eigentijdse kleuren van deze kamerbrede collectie,” aldus Interfloor in het persbericht.

  Budel 27 juni 2018 

  Cotap lanceert Ambiant Vloerkleden!

  Met de introductie van twaalf nieuwe kwaliteiten Ambiant Tapijt lanceert Cotap ook Ambiant Vloerkleden: 26 kwaliteiten Ambiant Tapijt zijn per direct verkrijgbaar als vloerkleed op maat. In de verkooppunten van Ambiant wordt dit zichtbaar door een duidelijke markering van de kwaliteiten en een speciale informatiehanger of –bord, in het geval van de nieuwste winkelpresentaties.

  Het concept, zo legt de Genemuidense vloerendistributeur uit, geeft de consument de mogelijkheid om individuele wensen te combineren in een eigentijds vloerkleed. Wat betreft afwerking kunnen klanten kiezen uit blindzoom of bandering. Bij bandering wordt een ‘best matching’ kleur gekozen. Voor meer comfort kan de consument optioneel besluiten om een vilten backing aan te laten brengen.

  Budel 25 juni 2018 

  TFD is terug, met steun investeerder!

  TFD Floortile laat weten dat een internationale investeringsmaatschappij de designvloeren  fabrikant komt ondersteunen bij het uitvoeren van zijn toekomstplannen. “We hebben een mindere periode na een slecht avontuur goed kunnen afsluiten en zijn nu weer klaar voor de toekomst en ‘back in business’,” vertelt CEO Monique Toonen. “In deze nieuwe situatie met de voor ons perfecte investeerder kunnen wij onze beschikbare voorraad verhogen. Ons magazijn met een voorraadmogelijkheid van 450.000 vierkante meter in Dalfsen zal nu gestaag en verantwoord gevuld worden.”

  Toonen vervolgt: “Door deze belangrijke stap te nemen, zijn er deuren opengegaan die ervoor zorgen dat mijn man Rob en ik onze plannen voor de toekomst versneld kunnen uitrollen. We kijken nu naar mogelijkheden om onze collectie uit te breiden met nieuwe, innovatieve producten.” Als het aan de CEO ligt, wordt haar bedrijf zodoende weer toonaangevend in de lvt/pvc-markt.

  Budel 23 juni 2018 

  Vernieuwing collectie Ambiant Tapijt!

  De brede collectie Ambiant Tapijt, waar vloerendistributeur Cotap in Genemuiden - onder andere - om bekend staat, ondergaat een noemenswaardige vernieuwing. Met de introductie van twaalf nieuwe kwaliteiten onder de noemer Ambiant Tapijt krijgt de collectie een belangrijke kwaliteitsimpuls. In de omvangrijke vernieuwing worden meer SDN- en Polyamide-kwaliteiten toegevoegd. Ook wordt de collectie veelzijdiger door de toevoeging van wol- en natuurtapijtkwaliteiten. Het nieuwe kleurenpalet is rijker te noemen dankzij de toevoeging van diverse trendkleuren. “Uitgangspunt van de vernieuwing is om de beste collectie tegen het beste rendement te blijven bieden,” zo benadrukt Cotap.

  Budel 20 juni 2018 

  Interface neemt nora systems over!

  Interface, bekend van zijn tapijttegels, maakt gisteren bekend definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de overname van nora systems, bekend om zijn rubberen vloeren, voor een bedrag van circa 420 miljoen dollar, omgerekend 358 miljoen euro. Nora is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat grotendeels eigendom is van beleggingsmaatschappij Intermediate Capital Group (ICG), en voor de rest in handen van het management. De jaaromzet van nora bedraagt ongeveer 280 miljoen dollar. De Amerikanen verwachten de transactie in het derde kwartaal af te ronden.

  Budel 17 juni 2018 

  BOLON neemt Benelux over van Brandt!

  Het Zweedse designbedrijf BOLON is voornemens om zijn positie in de Benelux zelf te gaan beheren. Aan de samenwerking met Brandt Design Flooring - al 23 jaar BOLON-distributeur voor dit marktgebied – komt daarmee een einde, zo bericht het in Oosterhout gevestigde bedrijf. Naar verwachting zal BOLON medio 2019 de Benelux van Brandt overnemen. Tot die tijd zal Brandt als distributeur aanblijven en zijn klanten zo goed mogelijk blijven bedienen. De architectenshowroom van BOLON, geweven vinylvloerbedekking voor hotels, winkels en kantoren, bevindt zich in Amsterdam.

  Budel 15 juni 2018 

  Landhuisdelen en LVT in trek bij Zwitsers!

  Met een zijwaartse beweging is vorig jaar een einde gekomen aan een vier jaar durende krimp van de Zwitserse markt voor vloerbedekkingen en parket. De markt kreeg vooral de wind in de zeilen van designvloeren/LVT en van houten landhuisdelen, zo blijkt uit recente marktonderzoeken naar elastische vloeren & laminaat, parket en textiele vloerbedekkingen in Zwitserland van bureau BRANCHENRADAR.com.

  Met een fabrikantenomzet van ongeveer 265 miljoen euro, consolideerde de Zwitserse markt voor vloerbedekkingen en parket in 2017 op het niveau van het voorgaande jaar. De productgroepen ontwikkelden zich echter opnieuw in tegengestelde richtingen. De omzet van textiele vloeren bleef bijvoorbeeld afnemen. In vergelijking met 2016 daalde de omzet met 2,2 procent tot 39,7 miljoen euro. Ook de fabrikantenomzetten in de productgroep laminaat waren weer negatief, minus 3,3 procent vergeleken met het voorgaande jaar.

  Budel 13 juni 2018

  Nieuwe heterogene vloercollectie Tarkett!

  Tarkett brengt een nieuwe collectie heterogene vinylvloeren, specifiek met het oog op een verbeterd welzijn van gebruikers. De producten, zo stelt de Waalwijkse aanbieder, voldoen aan de strengste technische en gezondheidseisen voor de gezondheidszorg, ouderenzorg en onderwijsinstellingen en weten design te koppelen aan resistentie en duurzaamheid.

  De collectie bestaat uit vier - met elkaar te ‘mixen & matchen’ - productlijnen, geschikt voor vloeren, muren, trappen en accessoires. “De onderhoudsvriendelijke producten bieden middels een volledig spectrum van kleuren, patronen en texturen de mogelijkheid om unieke sferen te creëren,” zo belooft de leverancier. Architecten en ontwerpers kunnen aldus een totaalconcept voor een gebouw maken. Met de mogelijkheid om kleuren en patronen voor de vloer te kiezen en te combineren met wand- en trapoplossingen. Zo is een op maat gemaakte en oorspronkelijke vormgeving mogelijk.

  Budel 11 juni 2018 

  Beautifloor PVC Design-reeks uitgebreid!

  Koninklijke Peitsman brengt noemenswaardige vernieuwingen in zijn Beautifloor PVC Design-collectie. Een eerste uitbreiding betreft de serie ‘Artiste’, die een zestal fraaie dessins kent. De reeks is uitgevoerd in extra brede planken. Dankzij de 'registered embossing' zijn de producten bijna niet van echte houten vloeren te onderscheiden, zo stelt de groothandel


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen