• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Victoria koopt Keraben!

  Het Britse vloerenconglomeraat Victoria (naar eigen zeggen tevens de grootste tapijtfabrikant van het Verenigd Koninkrijk) heeft in zijn geheel de Keraben Grupo overgenomen, Spaans fabrikant van keramische vloer- en wandtegels. Vorige week bevestigden de Britten al geruchten omtrent de onderhandelingen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 274,1 miljoen euro, grotendeels te financieren door een uitgifte van aandelen. Keraben was vorig jaar goed voor een omzet van 118,3 miljoen euro en een aangepaste ebitda van 36,4 miljoen. Voor dit lopende jaar wordt een toename van de omzet met rond tien procent verwacht.

  Budel 19 november 2017 

  Intertap en Amorim beëindigen samenwerking!

  Na een enerverende samenwerking hebben Intertap Flooring B.V. en Amorim Benelux B.V. in goed gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking met betrekking tot de distributie van Hoomline VinylCork-producten te beëindigen. Met ingang van december 2017 zal Intertap Flooring B.V. de distributie van voornoemde collectie stopzetten en zullen de aanwezige displays in de markt een andere invulling gaan krijgen. De samenwerking stopt per 1 december 2017. Tot 30 november 2017 blijft Intertap Flooring onder de huidige leveringsvoorwaarden de betreffende verkooppunten bedienen. De VinylCork-collectie zal voortaan leverbaar zijn onder de naam Wicanders Design Comfort in 18 kleuren bij Amorim Benelux B.V. in Tholen.

  Budel 17 november 2017 

  CBS turft flinke plussen woonzaken!

  September blijkt de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de winkels in non-food is toegenomen, zo meldt het CBS vandaag. Hun omzet is in de verslagmaand met ruim 7 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, het volume ligt bijna 8 procent hoger. De winkels in meubels en huishoudartikelen (inclusief woninginrichting algemeen assortiment) hebben in de negende maand van het jaar 8,7 procent meer omgezet, de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) 5,4 procent meer.

  Budel 16 november 2017 

  INretail ziet explosie omzet woonwinkels!

  De INretail woonwinkelmonitor rapporteert een omzetstijging van gemiddeld 12,7 procent in kwartaal nummer drie. De branchevereniging neemt dan ook het woord ‘geëxplodeerd’ in de mond om de omzetontwikkeling te duiden. Keukenverkopers noteren als uitschieter een omzetstijging van niet minder dan 16,6 procent, terwijl die in het eerste kwartaal slechts 1,5 procent bedroeg. De woonbranche als geheel loopt na negen maanden evenzoveel procenten voor op het omzetcijfer van vorig jaar in de INretail woonwinkelmonitor en realiseert al dertien kwartalen op rij omzetplussen. “We profiteren van het vertrouwen dat consumenten hebben in de economie en van de vele verhuizingen die tot bestedingen bij woonwinkels leiden,” zo verklaart Bert Jan van der Stelt van INretail.

  Budel 15 november 2017 

  F. Ball met innovaties naar Domotex!

  F. Ball laat alvast weten komende januari opnieuw present te zijn op de internationale vloerenbeurs Domotex. Aansluitend bij het beursthema 'Unique Youniverse', dat de nadruk legt op de trend van productindividualisering, toont de Britse fabrikant onder andere zijn Styccobond F49 Hybride PS-lijm, een productinnovatie die speciaal is ontworpen om aan de specifieke wensen en behoeften van de professionele vloerenlegger te voldoen. 

  Budel 14 november 2017 

  DLW Flooring zoekt nieuwe geldschieters!

  Bij DLW Flooring wordt er rekening mee gehouden dat zich nog voor het einde van het jaar een nieuwe eigenaar aandient. Aan de Duitse pers liet het bedrijf eergisteren weten op zoek te zijn naar nieuwe geldschieters. Afgelopen maand [zie Nieuws van 13-10-2017] vroeg de welbekende fabrikant van elastische vloeren opnieuw insolventie aan, zij het in eigen beheer uit te voeren. Als directe oorzaak wees DLW toen op een tijdelijk liquiditeitsprobleem. De Nederlandse investeerder Fields Group, pas sinds de zomer van 2015 eigenaar, wenste dit tekort klaarblijkelijk niet op te vangen. Hoe dan ook, de komende weken krijgen diverse partijen die belangstelling hebben getoond inzicht in de boeken, waarna wellicht spoedig biedingen zullen volgen. De fabrikant verklaarde vorige maand ook een jaar lang al bezig te zijn met saneren.

  Budel 13 november 2017

  Balta heeft meer tegenwind dan gedacht!

  De sinds deze zomer beursgenoteerde tapijtmaker Balta heeft in het voorbije derde kwartaal een geconsolideerde omzet geboekt van 158,0 miljoen euro, een toename van 23,2 procent ten opzichte van de 128,3 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. Met de recente aankoop Bentley meegeteld zou de omzet vorig jaar pro forma evenwel 158,1 miljoen hebben bedragen. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) van 18,9 miljoen wordt echter met rode cijfers geschreven, want deze is met 2,4 procent afgenomen. Het cijfer is volgens Balta beïnvloed door de impact van de wisselkoersen (waaronder het in waarde gedaalde pond), de prijsstijgingen van grondstoffen en een beperking van de verkoop door (niet langer bestaande) opstartproblemen in de commerciële tegelfabriek in België.

  Budel 12 november 2017 

  ‘Start mixing’ met iD Mixonomi online!

  Tarkett viert de lancering van zijn iD Mixonomi met een uitnodiging aan ontwerpers, architecten en wie zich verder aangesproken voelt, om online hun eigen vloerdessin te ontwerpen met de nieuwe LVT-collectie van de fabrikant. Met de nieuwe online configurator kan een ieder die de creatieve uitdaging aangaat aan de slag om zijn hoogsteigen vloerpatroon samen te stellen aan de hand van drieëndertig kleuren, vijf kleurgroepen, zeven grote en drie kleine vormen. Na inlevering van het ontwerp ontvangt men een paar onvergelijkelijke iD Mixonomi-designsokken.

  Budel 11 november 2017 

  Victoria in gesprek met Keraben Grupo!

  Na de aankoop van de Italiaanse fabrikant van keramische tegels Ceramiche Serra, is de Britse vloerengroep Victoria PLC nu voor een overname in gesprek met de eigenaren van Keraben Grupo S.A., een Spaanse producent van eveneens keramische tegels voor vloer en wand. De Britten reageren met hun summiere mededeling op geruchten in de pers en benadrukken frequent gesprekken te voeren met diverse partijen, waaronder Keraben Grupo, over eventuele overnames. Dit met het oog op verdere groei. Mocht het zo ver komen met de Spanjaarden, een garantie geven de Britten niet, dan volgt nader bericht.

  Budel 10 november 2017 

  Bescheiden groei vloerentak Amorim!

  Het segment ‘Floor & Wall Coverings' binnen het Portugese kurkconcern Corticeira Amorim noteert na negen maanden in het lopende jaar een bescheiden omzettoename van 1,5 procent, tot 91,1 miljoen euro. De groei weerspiegelt nog niet de investeringen die zijn gedaan in het distributieplatform, zo geven de Portugezen als korte uitleg. Noord-Amerika blijft zwak (ten dele vanwege het afstoten van zijn deelname in US Floors), maar Scandinavië (vooral Denemarken), Zwitserland, Portugal (in het bijzonder de hospitality) en Frankrijk presteren naar eigen zeggen goed.

  Budel 9 november 2017 

  Moduleo lanceert ‘Express with Impress’ 

  Moduleo brengt met ‘Express with Impress’ een vervolg op zijn goed ontvangen collectie Impress. Een ambachtelijk product op industriële schaal, zo betitelt de vloerenmaker zijn nieuwe reeks die eind dit jaar beschikbaar komt. De nieuwkomer verwacht vooral indruk te maken (vandaar ook zijn naam) met een bijzonder natuurgetrouw reliëf, waarbij de structuur naadloos de print op plank of tegel volgt en bovendien nog een dimensie toevoegt, aangezien de diepte van de groeven, lijnen en knoesten echt zijn te voelen. Moduleo spreekt dan ook trots van een premium designcollectie die dankzij de toepassing van een innovatief procedé een nieuwe dimensie geeft aan pvc-vloeren.

  Budel 7 november 2017 

  Domotex jubileert in stijl!

  Januari 2018 vindt voor de dertigste maal de toonaangevende wereldvakbeurs voor vloerbedekkingen Domotex plaats. Voorafgaand aan de beurs was gisteren de persconferentie waar de beursorganisatie de laatste ontwikkelingen en het thema voor 2018 ‘Unique Youniverse’ uiteenzette. Plaats van handeling was ditmaal de 32e verdieping van de Rembrandt Tower te Amsterdam, in de zogeheten ‘Rembrandt Tower Boardroom’, waar het bijeengetrommelde journaille zich kon verbazen over de prachtige skyline van Amsterdam.

  Budel 4 november 2017 

  Unifloor belicht veelzijdige BlueFloor!

  Unifloor informeert de markt over de voordelen van zijn ondervloer BlueFloor. Het veelzijdige product doet dienst als loopgeluid- en contactgeluid reducerende ondervloer voor vele soorten click-vloeren.

  BlueFloor zorgt volgens de Deventer aanbieder voor een bijzonder laag loopgeluid, wat het wooncomfort ten goede komt. Daarnaast reduceert hij uitstekend het contactgeluid. BlueFloor behaalt de minimale contactgeluidreductie van 10 dB ΔLlin met click-laminaat, Meister DD 300 Silent Touch, click-fineer, LVT-click op HDF-drager (bijvoorbeeld Beautifloor) en LVT-click op WPC-drager (bijvoorbeeld Coretec).

  BlueFloor is voorzien van een damp remmende PE-folie met zelfklevende overlap. Het gepatenteerde product wordt door Unifloor aangeduid als zeer stabiel en daardoor geschikt voor vrijwel alle click-systemen op MDF-basis. De ondervloer mag het label dragen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG).

  Budel 3 november 2017 

  Branchebarometer daalt door woningmarkt!

  De door Van Es Marketing Services opgestelde ‘woonbranche economische barometer’ is in oktober met een puntje gedaald en sluit de maand af op een stand van 11,6. Hoewel de barometer positief blijft staan, zijn de cijfers over de woningmarkt wel enigszins zorgelijk te noemen, zo stellen de onderzoekers. Voor het eerst sinds januari 2016 is de deelindicator van de woningmarkt immers in het rood beland.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt in oktober evenwel met tweeënhalf punt en komt uit op 16,9. Ruim vier van de tien (41 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover bijna een kwart (24 procent) een daling. Van de woondetaillisten verwacht iets meer dan de helft (51 procent) dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien. Slechts één op de zes (17 procent) voorziet een omzetdaling. Daarmee is het optimisme onder woondetaillisten stabiel positief, aldus Van Es.

  Budel 2 november 2017 

  Omzet vloerentak Mohawk buiten VS piekt!

  Nu drie kwartalen achter de rug zijn, kan Mohawk Industries een omzet van 7,1 miljard dollar in de boeken schrijven, 5 procent meer dan de 6,8 miljard van een jaar geleden. Geschoond voor wisselkoersen en het aantal verkoopdagen, bedraagt de omzetgroei 5,5 procent. De nettowinst van het concern komt uit op 731 miljoen dollar, tegen 697 miljoen vorig jaar.

  Budel 1 november 2017 

  Nieuw designplatform Prints van Oranje!

  Prints van Oranje heeft samen met de designers Opera Concept & Design, Walther van Ekkendonk en Nina Smit een ‘designplatform’ ontwikkeld. Het deze week gelanceerde platform is naar eigen zeggen uniek in Europa vanwege genoemde samenwerking. Interieurarchitecten, vormgevers van interieurs en stylisten krijgen hierop de mogelijkheid geboden om ontwerpen, toegesneden op hun eigen wensen, te laten printen op tapijt, behang, gordijn, vinyl of meubelstof.

  Budel 31 oktober 2017 

  Tarkett lanceert iD Mixonomi!

  Tarkett brengt iD Mixonomi op de markt, zijn langverwachte nieuwe collectie modulaire vinyltegels. De vloerenproducent spreekt van een prijswinnend product dat binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers de mogelijkheid biedt om onbegrensd vloeren te ontwerpen voor hun klanten, vrijelijk spelend met een aanbod van drieëndertig kleuren en tien vormen.

  De prijs in kwestie is de Red Dot Award voor productontwerp, afgelopen voorjaar binnen gehengeld, die de belangstelling voor het product een flinke zet gaf. De bezoekers van Euroshop in Düsseldorf in maart en Design District in Rotterdam in juni kregen ook reeds een voorproefje van de collectie, wat volgens Tarkett nog meer enthousiaste reacties losmaakte. “Nu is iD Mixonomi eindelijk beschikbaar voor de markt, wat betekent dat architecten en ontwerpers de lead kunnen nemen en zelf aan de slag kunnen gaan met de modulaire vinyltegels,” zo verklaart art director Florian Bourgault namens de vloerenmaker.

  Budel 30 oktober 2017 

  Stevige organische groei Tarkett in Q3!

  Het internationale vloerenconcern Tarkett schrijft over het voorbije derde kwartaal een sterke organische groei van 6,1 procent in de boeken. Het segment ‘CIS, APAC & Latijns Amerika’ boekt zelfs 15,5 procent vooruitgang. De divisie ‘Sports’ dikt organisch 13,6 procent aan. De divisie ‘EMEA’, met Europa, handhaaft de lijn naar boven met een organische groei van 2,9 procent. Alleen de tak ‘Noord-Amerika’ valt buiten de boot met een terugval van 4,2 procent vanwege zwakte op de markt voor zakelijk tapijt. De netto-omzet van de groep loopt met 3,7 procent op (de invloed van de wisselkoersen is minus 2,5 procent) en bereikt een niveau van 824 miljoen euro.

  Budel 29 oktober 2017 

  Interface brengt CircuitBac Green!

  Tapijttegelmaker Interface lanceert de backing CircuitBac Green. De innovatie maakt gebruik van een mengsel van biologisch plastic en minerale vulstof. Meer specifiek: lagen biologische plastics van polymeren, die van natuurlijke oliën en harsen zijn gemaakt, en een gerecyclede vuller van kalksteen. Het biomateriaal biedt een koolstofnegatief alternatief voor bestaande materialen voor backings, wat betekent dat tijdens de productie meer koolstof (CO2) wordt geabsorbeerd dan uitgestoten. De rug is versterkt met glasvezel.

  Budel 28 oktober 2017 

  Victoria koopt Ceramiche Serra!

  De Britse vloerengroep Victoria PLC breidt opnieuw uit in de sector harde vloeren, nu voor de eerste maal in het segment van de keramische tegels met de aankoop van de Italiaanse fabrikant Ceramiche Serra. Victoria legt in eerste instantie 36,5 miljoen euro op tafel voor Serra en maximaal nog eens 20 miljoen de komende vier jaren afhankelijk van de geboekte resultaten. Serra verkoopt zijn producten in binnen- en buitenland. Afnemers zijn groothandels, retailgroepen en zelfstandige winkeliers op het vasteland van Europe, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

  Budel 27 oktober 2017 

  Carpetright klaagt over volatiele markt!

  Carpetright heeft in het voorbije, tot eind oktober lopende halfjaar een goede omzet gedraaid in de rest van Europa, een licht negatieve in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland, België en Ierland lag de totale omzet 7,5 procent hoger in euro’s gerekend, op de thuismarkt 0,6 procent lager.

  Uitgaande van een vergelijkbaar aantal winkels (‘like-for-like’) was de omzet 6,3 procent hoger in de rest van Europa, in euro’s gerekend, in het Verenigd Koninkrijk was sprake van een bescheiden plusje van 0,8 procent. Het vloerensegment boekte op vergelijkbare basis 2,1 procent progressie op de thuismarkt, het beddensegment kende een terugval in de verkopen.

  Budel 26 oktober 2017 

  Californië wil veel meer tapijt recyclen!

  In Californië is midden deze maand nieuwe wetgeving aangenomen die het recyclen van afgedankt tapijt naar een veel hoger niveau moet brengen en op dit terrein ook meer inspanningen van de tapijtfabrikanten vraagt. De Amerikaanse staat legde in 2010 aan tapijtmakers de bijzondere verplichting op om een ‘stewardship’-programma (te vergelijken met het begrip rentmeesterschap) in te voeren teneinde de hoeveelheid retour genomen en gerecycled tapijt te verhogen, de zogenoemde California Carpet Stewardship Act. Critici binnen en buiten de tapijtnijverheid stellen sindsdien vast dat er sinds 2010 veel te weinig progressie is geboekt op het vlak van recycling en bovendien te veel afgedankt tapijt naar verbrandingsovens is gegaan onder het mom van ‘onttrekken aan de vuilstort’.

  Budel 24 oktober 2017 

  Forbo voldoet aan hoop duurzame doelen!

  Forbo Flooring laat weten op dit moment in meer of mindere mate invulling te geven aan elf van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen die de VN onlangs formuleerde. Vooral op het gebied van ‘Climate action’ en ‘Good health and well-being’ verklaart de vloerenproducent het goed te doen.

  Wat betreft het klimaat haalt het bedrijf punten met zijn EPD’s, de sterke vermindering van zijn CO2-uitstoot in de afgelopen zeven jaar, de inspanningen voor re- en upcycling en afvalinzameling en sinds kort de volledig CO2-neutrale productie van Marmoleum. Op het vlak van gezondheid en welzijn doen onder andere Flotex en Marmoleum het goed, die allergie-gerelateerde ziekten als astma tegengaan.

  Budel 22 oktober 2017 

  Scandinavische lifestyle van mFLOR!

  In zijn reeks van ‘lifestyles’ brengt mFLOR nu de ‘Scandinavische’ onder de aandacht. Bijpassende producten van de designvloerenspecialist uit Twello fungeren in deze lifestyle als fraai alternatief voor houten vloeren, met voordelen als warmte en onderhoudsgemak en keuze uit talrijke legpatronen en kleuren.

  Kenmerkend voor de Scandinavische stijl is het strakke design, de eenvoud, rust, geometrische vormen en het gebruik van natuurlijk ogende materialen. Bestanddelen alle van een strakke doch warm overkomende inrichting. Het kleurgebruik beperkt zich tot lichte tinten als wit, lichtgrijs en pastel. Het materiaalgebruik is eenvoudig. 

  Budel 21 oktober 2017 

  Nieuwe Resistanz-kwaliteiten bij Belakos!

  De Resistanz-collectie van Belakos Flooring is uitgebreid met Aura, Montana, Nevada en Vibes, liefst vier nieuwe kwaliteiten. Resistanz is het nieuwe label van de vloerengroothandel in Genemuiden voor al zijn Solution Dyed Nylon-tapijten. De kwaliteiten zijn geschikt voor woon- en projectgebruik.

  Budel 20 oktober 2017 

  Nieuwe hoofdcollectie Object Carpet!

  Object Carpet lanceert op 26 oktober a.s. te Stuttgart officieel zijn nieuwe hoofdcollectie, bestaande uit niet minder dan 88 kwaliteiten en 1200 kleuren. ‘Facts & Inspirations' toont een nieuwe generatie zelfleggende tapijttegels en kamerbrede tapijten, die evenzo geschikt zijn voor karpetten. De nadruk van de nieuwe collectie ligt naar eigen zeggen op gezondheidsaspecten. Een zeer flexibele nieuwe tapijttegelrug biedt volgens de Duitse fabrikant talrijke voordelen tijdens het installatieproces en op het vlak van een gezond leven. Alle producten in de nieuwe collectie komen met het keurmerk Der Blaue Engel, zijn vrij van bitumen, PVC en latex en hebben geuren en emissies teruggeschroefd.

  Budel 19 oktober 2017 

  Karpi en Mart Visser brengen collectie!

  De onlangs al aangekondigde collectie 'Mart Visser Carpets’, die Karpi samen met de couturier heeft ontwikkeld, biedt een keuze uit acht soorten karpetten. De in Aalten gevestigde fabrikant en de modeontwerper spreken van betaalbare en handgemaakte vloerkleden die verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, uni of met print. Wat Visser betreft zijn hoogte- en laagte-contrasten in ton-sur-ton of juist contrastrijke kleurcombinaties kenmerkend voor zijn ontwerpen.

  De vier karpetten met een print dragen de namen Berger, Brique, Cendre en Prosper. Ze zijn verkrijgbaar in de afmetingen 155 bij 230 centimeter en 200 bij 290 centimeter. Het kleurenpalet varieert van lichtgrijs tot indigoblauw.

  Budel 18 oktober 2017 

  DLW voert in eigen beheer sanering door!

  DLW Flooring, de Duitse fabrikant van elastische vloeren, heeft midden deze week ‘Sanierung in Eigenverwaltung’ bij de rechtbank aangevraagd en toegekend gekregen, ofwel een reorganisatie in eigen beheer. Deze maatregel biedt het management van insolvente ondernemingen de mogelijkheid om zelf (evenwel onder toezicht en door deskundigen bijgestaan) gedurende drie maanden te werken aan het opstellen van saneringsmaatregelen. Als oorzaak wijst het bedrijf in de Duitse pers op een tijdelijk liquiditeitsprobleem dat klaarblijkelijk niet opgevangen kon worden. Van belang om te weten is dat de procedure niet van invloed is op de bedrijfsactiviteiten, die dan ook onverminderd en zonder beperkingen worden voortgezet.

  Budel 17 oktober 2017 

  Rinos presenteert entreemat Victoria!

  Rinos introduceert de Victoria, voorgesteld als een hoogwaardige velours entreemat die een aantrekkelijk en eigentijds design koppelt aan de hoogste prestatieniveaus. De fabrikant beveelt zijn jongste collectie-uitbreiding aan voor toepassing in drukbezochte omgevingen als grote kantoren, openbare gebouwen, ziekenhuizen en scholen. “De Victoria is een mat die gezien mag worden,” zo oordeelt de specialist uit Genemuiden.

  Budel 16 oktober 2017 

  Woonwinkels, detailhandel opnieuw goed!

  De detailhandel heeft in augustus 4,4 procent meer omgezet dan vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. Zonder correctie voor de samenstelling van de koopdagen ligt de omzet bijna 6 procent hoger. De online omzet is in de verslagmaand bijna 18 procent toegenomen. De woongerelateerde zaken zijn opnieuw spekkoper.

  Budel 15 oktober 2017 

  Forbo Flooring brengt Coral Click!

  Forbo Flooring komt deze maand met Coral Click, een modulaire entreetegel met een pvc-basis die zich eenvoudig laat plaatsen dankzij het kliksysteem. De fabrikant spreekt van een fraai en ijzersterk product, met een extra vuil- en vochtopslag waarmee het grootste deel daarvan buiten wordt gehouden. De collectie valt bovendien gemakkelijk te combineren met achterliggende vloeren zoals linoleum, pvc, steen, tapijt of hout, dan wel met een gangbare textielmat van hetzelfde merk.

  Budel 14 oktober 2017 

  ‘Ondervloerendagen’ bij Estillon!

  Estillon organiseert in november, samen met Desso/Tarkett, een tweetal ‘ondervloerendagen’. Dit betreft een cursus voor zowel stoffeerders als verkopers die meer van het vak willen weten. Deelnemers leren de fijne kneepjes van de stiel en zowel Estillon als Desso en Tarkett vertellen het nodige over hun producten. Een ervaren stoffeerder zal bovendien de demonstraties verzorgen.

  Budel 13 oktober 2017 

  Tessera van Forbo nu ‘Cradle to Cradle’

  De tapijtcollecties van Tessera, met inbegrip van de nieuwe Tessera Layout/Outline, beschikken vanaf nu over het ‘Cradle to Cradle’-certificaat. Eerder kreeg deze vloerbedekking van Forbo Flooring internationale erkenning met BREEAM, KSA, GUT en LEED. “Het duurzaamste alternatief op het gebied van textielvloeren,” zo prijst de fabrikant genoemd merk dan ook aan.

  De garens van de Tessera-tapijttegels bestaan voor niet minder dan 58 procent uit gerecyclede visnetten en petflessen. Ook voor de achterkant van de tegel wordt grotendeels gerecycled materiaal gebruikt en uitermate weinig van het gebruikelijke bitumen. Productie gebeurt met honderd procent groene elektriciteit en de fabriek is geaccrediteerd met de ‘groene’ SA8000-certificering.

  Budel 12 oktober 2017 

  Geslaagde woonbeurs voor COREtec!

  USFloors, de leverancier van het vloerenmerk COREtec, is goed te spreken over zijn deelname, de tweede op rij, aan de vijfentwintigste editie van de VT Wonen & Designbeurs te Amsterdam. Jan Dossche, President USFloors International/COREtec, stelt dan ook vast dat de naamsbekendheid van zijn product onder consumenten flink is gestegen sinds de eerste deelname vorig jaar. “Mede doordat er de laatste twaalf maanden enorm hard is gewerkt door de twee Nederlandse distributeurs Bosgoed en Headlam, is COREtec al een begrip geworden in de Nederlandse markt,” aldus Dossche.

  Budel 10 oktober 2017 

  Woon- branchebarometer onverminderd positief!

  In september is de ‘woonbranche economische barometer’ met een fractie gestegen en handhaaft zich zodoende netjes op positief terrein. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit de maand af op een stand van 12,5 punten. De cijfers over de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en het consumentenvertrouwen zijn iets lager dan in de voorgaande maand. De cijfers over de woningmarkt en het producentenvertrouwen daarentegen juist hoger. De positieve en negatieve bewegingen houden elkaar volgens de onderzoekers vrijwel in evenwicht.

  Budel 8 oktober 2017 

  Nieuwe kwaliteiten Velluto!

  Ideal, de tuftdivisie van de Beaulieu International Group, heeft op de afgelopen Flooring Show te Harrogate een drietal nieuwe kwaliteiten van Velluto voorgesteld aan een geïnteresseerd publiek. Faye bezit een palet met zachte pastelkleuren, wat deze twist jeugdig en trendy maakt. Divine heeft een dichtere structuur en een meer verfijnd kleurenpalet, hetgeen deze twist een weelderige uitstraling geeft. Magical is de zwaarste kwaliteit in het gamma, een saxony die één- en tweekleurigen combineert in een ‘gefumeerd’ kleurenpalet. De Velluto-kwaliteiten worden door Ideal aanbevolen als vlekbestendig en eenvoudig te reinigen, zonder op zachtheid en loopcomfort in te boeten, vanwege het gebruik van een uitermate zacht polypropyleen garen.

  Budel 7 oktober 2017 

  Quietroom-label voor vloeren Forbo!

  De vloeren van Forbo Flooring hebben het Quietroom-label gekregen, dat bedoeld is om gasten van hotels een stille nacht te garanderen. Het initiatief van het Kenniscentrum geluidsisolatie (KGI) beoogt richtlijnen te geven voor geluidscomfort aangezien die niet landelijk worden geregeld en ook niet worden meegenomen in de sterrenbeoordeling van hotels, zo stelt de vloerenmaker. Om het beoogde niveau van geluidsisolatie te halen, beveelt het KGI tijdens nieuwbouw of renovatie bepaalde producten aan, zoals verder nog isolatie van Fermacell en ondervloeren van Estillon.

  Budel 6 oktober 2017 

  Moduleo viert vijf jarig bestaan! 

  Moduleo, de in het West-Vlaamse Avelgem gevestigde producent van pvc-vloeren, viert zijn vijfjarig jubileum en vangt een snel groeiende markt voor ons in een handvol cijfers. Zo wordt de jaarlijkse productie van dit onderdeel van de internationale IVC Group tegen 2019 al op 60 miljoen meter vloeren wereldwijd geschat. Logisch gevolg van een grote vraag naar zijn producten, afkomstig van zowel de particuliere als zakelijke markt. Moduleo tooit zich dan ook graag met het etiket van een heus ‘wereldmerk’ in pvc-vloeren. 

  Budel 5 oktober 2017 

  Desso brengt Pixelate en Metallic Shades!

  Desso, het Waalwijkse dochterbedrijf van Tarkett, heeft zijn ‘Make it Your Own’-tapijtcollectie vervolledigd met een tweetal producten, ‘Pixelate’ en ‘Metallic Shades' geheten. Eerder dit jaar werden al ‘Carved' en ‘Stitch' gelanceerd. Pixelate vindt zijn inspiratie bij de talrijke mogelijkheden van ‘colour layering’. De tapijttegels kennen een overgang tussen twee verschillende garens, de een vlak en de ander meerkleurig. Het gamma Metallic Shades laat ontwerpers en architecten aan de gang gaan met het spel tussen helle en matte effecten. Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met verschillende intensiteit van het metallic garen.

  Budel 4 oktober 2017 

  F. Ball ingenomen met InCoDa!

  F. Ball kijkt met tevredenheid terug op zijn deelname aan de Interieur Collectie Dagen, de achtste opeenvolgende inmiddels. Op de beurs in Gorinchem toonde de Britse fabrikant zijn vloerlijmen en vloervoorbereidingsproducten en hield er ‘live’ demonstraties. “De beursdagen waren druk, er hing een geweldige sfeer en de reactie van vloerenstoffeerders was zeer positief,” zo stelt export business manager Jonathan Goold.

  Budel 2 oktober 2017 

  IKEA koopt marktplaats voor klusdiensten!

  Toch wel frappant nieuws uit Zweden. Woonwarenhuis IKEA neemt het Californische klusdienstenplatform TaskRabbit over, een start-up die tot nu toe alleen actief is in de Verenigde Staten en in Londen. “In een snel veranderende retailomgeving streven we voortdurend naar nieuwe en verbeterde producten en diensten om het leven van onze klanten een beetje gemakkelijker te maken. Het toetreden tot de on-demand deel-economie stelt ons hiertoe in staat,” aldus Jesper Brodin, hoogste baas van de IKEA Group. “We kunnen leren van de digitale expertise van TaskRabbit, maar tegelijkertijd IKEA-klanten andere manieren bieden om toegang te krijgen tot flexibele en betaalbare serviceoplossingen, om zo tegemoet te komen aan de behoeften van de huidige klant.”

  Budel 30 september 2017 

  Flotex Zero Emission!

  Forbo Flooring garandeert met de introductie van Flotex Zero Emission dat alle non-print Flotex-textielvloeren een zogenaamde nul-emissie hebben en dus na installatie geen vluchtige stoffen meer uitstoten, deze met mogelijk negatieve gevolgen voor de mensen die erop werken, leven of recreëren. De vloerenproducent stelt hiermee zijn gelijke niet te kennen op de markt. Ook vangt Flotex met zijn tachtig miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden.

  Budel 29 september 2017 

  Volumestijging woonwinkels 4% in 2017’

  De detailhandel weet in 2017 naar verwachting de sterkste jaargroei te realiseren sinds 2007, met een plus van 2,7 procent, zo laat ABN AMRO weten in een naar boven bijgestelde prognose voor de retail. Voor 2018 wordt een groei van 2 procent verwacht. “De koopbereidheid bij de consument is ongekend hoog, en de sector weet te verrassen,” aldus het economisch bureau van de bank.

  Budel 28 september 2017 

  Moduleo op VT wonen & design beurs!

  Moduleo schenkt op de komende vt wonen&design beurs aandacht aan zijn nieuwe premium designcollectie ‘Express by Impress’, die de drie jaar terug gelanceerde Impress-collectie naar een hoger niveau dient te tillen. Een geavanceerd procedé zorgt voor een op maat afgewerkte creatie, die volgens de vloerenmaker met uiterste precisie is afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van de klant. Verder komt, behalve de creatieve studio van Moods, de nieuwe Transform-collectie aan bod, die de nadruk legt op ‘shades of grey’ in nieuwe kleuren en op het nieuwe XL-formaat.

  Budel 27 september 2017 

  Lager tempo groei bouwproductie!

  Dit lopende jaar is het vierde op rij waarin de bouwproductie stevig groeit. Daardoor ontstaan wel tekorten aan personeel en materialen, resulterend in prijsverhogingen. Bij bouwbedrijven met eerder aangenomen langlopende projecten kan dit leiden tot slechtere rendementen, doordat zij duurder moeten inkopen dan begroot. Aldus schetst ING Economisch Bureau in zijn pas verschenen Vooruitzicht Bouw.

  Budel 26 september 2017 

  BVP Award op Dag v.d. Projectinrichting!

  Op donderdagmiddag 12 oktober a.s. vindt, op Circuit Park Berghem, de Dag van de Projectinrichting plaats. Organisator Branchevereniging Projectinrichting (BVP) reikt op het event de BVP Award uit, een tweejaarlijkse prijs voor het meest prestigieuze project dat door leden is uitgevoerd.

  BVP-leden kregen in de afgelopen maanden de gelegenheid hun project in te dienen. Een deskundige jury selecteerde uit de inzendingen drie genomineerden. Dit betreft Prolance Projecten en Interieurs Schiedam voor het project NIBC bank te Den Haag, Mirato Interieurontwerp voor castingbureau Massive Music en Boerhof Projectinrichters voor een nieuw gedeelte bij het Openluchtmuseum te Arnhem (de Canon van Nederland).

  Budel 24 september 2017

  ‘Uitstraling beton met voordelen pvc’

  Beton is ‘hot’, zo weet ook vinylvloerenmerk Moduleo. De atmosfeer die het momenteel zo trendy beton oproept is immers niet anders dan ‘cool’ te noemen. Toepassing in keuken, kamer of kantoor is gewild vanwege het stoere, levendige en natuurlijke karakter van het materiaal. Echter, de gevraagde uitstraling is evengoed te bereiken aan de hand van een pvc-vloer in betonlook, zo poneert het merk van de Vlaamse IVC Group, met bovendien alle comfort en onderhoudsvriendelijke kenmerken die bij een vloer van pvc horen. Bij Moduleo kan men kiezen uit diverse kleuren en uitvoeringen. Bijvoorbeeld azuriet, concrete, desert stone, steel rock en zeera slate. De collecties Transform en Impress kennen ampele mogelijkheden, in strook- dan wel tegelvorm. En om in temperatuurtermen te blijven: toepasbaar met vloerverwarming.

  Budel 23 september 2017 

  Forbo Flooring brengt Sphera Evolution!

  Forbo Flooring brengt deze maand de deelcollectie homogeen vinyl Sphera Evolution op de markt. Eerder dit jaar werden al Sphera Element en Sphera Energetic gelanceerd. “De vloer is zeer fraai en bijna niet als traditioneel homogeen vinyl te herkennen,” aldus de fabrikant over zijn tevens robuuste nieuwkomer. Zijn designteam kon dan ook profiteren van de mogelijkheden die de nieuwe fabriek in Coevorden te bieden heeft. Zoals vloeren waarin deeltjes glitter, goud of parelmoer zijn verwerkt. Forbo: “Het resultaat is een vloer met ongekende diepte-effecten die door zijn subtiele details een rijk en luxueus beeld geeft dat refereert aan granito, steen of marmer.”

  Budel 21 september 2017 

  Eerste paal uitbreiding Gelasta geslagen!

  Afgelopen maandaag is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van het bedrijfspand van Gelasta in Genemuiden. Het bestaande onderkomen van de groothandel in vloeren wordt met meer dan duizend vierkante meter vergroot. Dit biedt ruimte aan een groter magazijn, twee laaddocks en een nieuwe showroom van tweehonderdvijftig vierkante meter. De huidige showroom wordt omgebouwd tot kantoorruimte. De groothandel verklaart in vijf jaar tijd zijn omzet en personeelsbestand meer dan te hebben verdubbeld. 

  Budel 20 september 2017 

  Afbouw Xpo naar april 2018!

  De Afbouw Xpo, een nieuw evenement voor de brede afbouwsector, is verplaatst van eind dit jaar naar 12, 13 en 14 april 2018. De in aanbouw zijnde evenementenhal Breepark in Breda is volgens de organisatie nog niet gereed. Ook vanuit de zijde van de exposanten blijkt veelvuldig te zijn gevraagd om de beurs te verplaatsen in het licht van soortgelijke evenementen rond het oorspronkelijk in november geplande tijdstip. De Afbouw Xpo richt zich op innovatieve afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie, restauratie, revitalisatie en transformatie van gebouwen. Met inbegrip van kunststofgebonden vloerafwerking, vloersystemen, dek- en betonvloeren en vloerbedekkingen.

  Budel 19 september 2017 

  Floorify introduceert plakplint!

  Floorify brengt een uitgelezen collectie plakplinten voor alle planken- en tegeldecors van dit innovatieve vloerenmerk. Het nog jonge bedrijf uit het Vlaamse Roeselare verklaart als enige speler in pvc-vloeren een compleet assortiment toebehoren voor de randafwerking van zijn vloeren te bieden. Er waren al bijpassende plinten, overgangsprofielen en eindprofielen. De nieuwe plakplint - speciaal voor Nederland - completeert het aanbod. Hij is gemaakt uit hetzelfde materiaal als de vloer en derhalve niet alleen feilloos passend maar ook geheel en al watervast.

  Budel 18 september 2017 

  Carpet Making accentueert meesterschap!

  Carpet Making, producent van exclusieve karpetten op maat, slaat een nieuwe weg in. Nadat het bedrijf onlangs nog flink uitbreidde in capaciteit en mogelijkheden, krijgt nu de externe communicatie een make-over. Met het concept ‘Hollandse meesters’ wordt een verband gelegd tussen het vakmanschap van de grote schilders en dat van de vervaardiger van luxueuze karpetten.

  Budel 17 september 2017 

  Stevige omzetstijging woonzaken in juli!

  De omzet van de winkels in non-food is in juli met ruim 4 procent gegroeid, zo meldt het CBS vandaag. Het volume ligt bijna 5 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is de zevende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector is toegenomen. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+6,2 procent) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (+9,4 procent) realiseren deze maand een bepaald stevige omzetstijging. De winkels in consumentenelektronica tekenen hun eerste omzetgroei sinds februari van dit jaar op.

  Budel 16 september 2017 

  Veel nieuws van Interfloor op InCoDa!

  Interfloor, het spreekt bijna vanzelf, neemt ook dit jaar deel aan de komende Interieur Collectie Dagen in Gorinchem. Op zijn ruime stand presenteert de leverancier van tapijt-, vinyl- en projectvloeren minstens een tiental meetellende noviteiten, op bovendien een verrassende en inspirerende wijze. Zo zullen er diverse noviteiten SDN-tapijt te bewonderen zijn, zoals Pacific Project-SDN, Robusta Project-SDN en de vernieuwde collectie Planet Project-SDN.

  Budel 15 september 2017 

  Peitsman prominent op vakbeurs InCoDa...

  Koninklijke Peitsman is opnieuw prominent van de partij op de beurs in Gorinchem, die zoals bekend komende zondag aftrapt onder de nieuwe naam Interieur Collectie Dagen. Op zijn als vanouds ruime stand presenteert de groothandel een flink aantal noviteiten. Bovendien staan er diverse demonstraties gepland. Ook heeft de exposant nog een paar aantrekkelijke beurscadeaus in petto.

  Budel 14 september 2017 

  Flinke groei Interieur Collectie Dagen!

  De komende editie van de Interieur Collectie Dagen is flink gegroeid ten opzichte van vorig jaar, toen nog onder de ‘oude’ naam Vakdagen Parket & Woninginrichter. Het vakevenement voor vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie telt 19 procent meer exposanten (per vandaag al over de honderd namen) en het aantal vierkante meters beursoppervlakte neemt met 38 procent toe.

  Budel 13 september 2017 

  Product demonstraties F. Ball op InCoDa!

  F. Ball verzorgt ook dit jaar ‘live’ demonstraties van zijn vloerlijmen en voorbereidingsproducten op de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem. In de demonstraties komen producten aan bod voor de professionele vloerenstoffeerder van LVT en andere typen vloerbedekking. Bovendien laten de technische adviseurs zien hoe een volledige vloer in recordtijd wordt gelegd, met de zekerheid van een gegarandeerd systeem, aldus het Britse bedrijf.

  Budel 12 september 2017 

  Floorify behaalt Δ Llin10 DB!

  Het Belgische vloerenmerk Floorify heeft, op vraag van verscheidene Nederlandse klanten, zijn product laten testen bij TFI in Aken. Het resultaat: Floorify behaalt in combinatie met de Floorify Comfort Ondervloer een geluidsreductie van ΔLw21 Db en ΔLlin10 DB. De innovatie op vloerengebied kan zodoende ook in appartementen worden geplaatst of op verdiepingen waar geluid naar onder toe tot een minimum dient te worden beperkt.

  Budel 9 september 2017 

  Bijblijven met Modint Academy!

  Eergisteren is de nieuwe website van Modint Academy ‘live’ gegaan. Modint en Kern Opleidingen BV hebben de handen ineengeslagen om, in hun woorden, nieuw leven te blazen in de opleidingstrajecten van deze instelling. De nieuwe opleidingen zijn bedoeld voor de leden van het branchenetwerk. Voorzien wordt in een breed scala van algemene cursussen, zoals het omgaan met klachten tot de vakinhoudelijke opleidingstrajecten. Modint wijst er nog eens op dat opleiding en scholing cruciaal zijn om de kennis en expertise in de branche te waarborgen, mede in het licht van een vergrijzende beroepsgroep en een grote vraag naar jonge, goed opgeleide krachten.

  Budel 8 september 2017 

  Arte Espina overgenomen door Lalee!

  Arte Espina is op 31 augustus jl. in handen gekomen van de Duits/Turkse Lalee Group, aldus meldt het Duitse vakblad Carpet XL in zijn online nieuwsvoorziening. De Venlose aanbieder van designvloerkleden, die structureel verlies bleek te lijden, werd medio juni door de rechtbank in Limburg failliet verklaard.

  Budel 7 september 2017 

  Tété in Hengelo: ‘Doen wat markt vraagt’ 

  Groothandel tété total-flooring te Hengelo kondigt - onder het motto ‘Doen wat de markt vraagt’ - een flink aantal markante nieuwigheden aan in zijn assortiment kwaliteitsproducten. Om te beginnen de introductie van een als zeer exclusief bestempelde PVC&LVT op 400 breed. De Twentse leverancier spreekt van een ware innovatie op de vloerenmarkt, één die de voordelen van een rollenproduct combineert met die van LVT. Dat wil zeggen: de snelle installatie van de rol met de hoogwaardige en realistische uitstraling van een LVT-vloer. Met deze Rustic Wood Living laat zich een nieuwe productcategorie lanceren die wordt geadviseerd in zowel drukke commerciële ruimtes, als voor de ‘Home’-markt, daar waar snelheid van installatie van belang is, maar waar men wel de uitstraling en de kwaliteit van een mooie, brede en lange LVT-plank vraagt. De nieuwkomer is overigens mede doorontwikkeld door tété total-flooring zelf.

  Budel 4 september 2017 

  Woondetailhandel houdt optimisme vast!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is de afgelopen maand met 3,7 puntjes gezakt. De door Van Es Marketing Services verzorgde barometer sluit augustus evenwel af op een nog immer positieve stand van 12,3. De daling wordt veroorzaakt door minder gunstige cijfers over de woningmarkt. De woondetaillist blijft echter onverminderd optimistisch gestemd, zo weten de onderzoekers. Ook het producentenvertrouwen is ietsje lager in augustus. Wel zijn de cijfers over de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en het consumentenvertrouwen positiever dan in de voorgaande maand.

  Budel 3 september 2017 

  mFLOR presenteert ‘Moderne Lifestyle’

  “Glanzend RVS en leer in combinatie met strakke, rechte lijnen en veel zwart, wit en grijs. Herkenbaar? Dit zijn de meest genoemde kenmerken van een modern interieur.” Aldus trapt de tekst af in een persbericht waarmee mFLOR zijn dealers inspirerende tools in handen wil geven om de vertaalslag naar de consument te laten maken via het thema ‘Moderne Lifestyle’.

  Budel 2 september 2017

  Behoorlijke omzetstijging voor Balta!

  Het sinds juni beursgenoteerde Balta heeft in het voorbije eerste halfjaar een omzet van 333,9 miljoen euro geboekt, een toename van 15,1 procent. De organische groei bedraagt 6,1 procent. De afdeling karpetten (Rugs) heeft wereldwijd een omzet van 126,4 miljoen euro gerealiseerd, goed voor een organische groei van 12,9 procent. De groei in Europa van het segment is naar eigen zeggen het gevolg van de lancering van nieuwe collecties. De projectafdeling (Commercial) tekent, met een omzet van 72,5 miljoen euro, voor 7,8 procent groei op organische basis, gedreven door een tweecijferige groei in tegels.

  Budel 1 september 2017

  Karwei opent pop-upstore Utrecht CS!

  Bouwmarkt Karwei heeft afgelopen donderdag een pop-upstore geopend op het altoos roezemoezige Utrechtse station. Daar kunnen de passanten drie weken lang wooninspiratie opdoen. De store fungeert als een sneakpreview van de wooncampagne en de nieuwste woonstijlen die de keten vanaf najaar 2017 voert.

  Budel 31 augustus 2017 

  Kennisdag ‘Onderwijshuisvesting’ Forbo!

  Forbo organiseert op donderdag 16 november a.s. voor de zesde maal een Kennisdag, speciaal voor betrokkenen in onderwijshuisvesting. De vloerenmaker ziet dat de kwaliteit van huisvesting van onderwijsgebouwen sterk in de belangstelling staat en wil graag meewerken aan (betaalbare) oplossingen voor een gezonde en productieve onderwijsomgeving. De dag staat in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie en het bijpraten met vakgenoten en collega’s.

  Budel 30 augustus 2017

  Uurtarief zelfstandige rond 40 euro...

  Het gemiddelde tarief van de zelfstandige in de bouw is nu tussen de 38 en 43 euro bruto per uur, zo meldt FNV Bouwen & Wonen. Als oorzaak wordt opgegeven dat het werk bij zowel particulieren als op de bouwlocaties weer toeneemt. Tegelijkertijd bericht de vakschildersorganisatie ‘Erkend Betere Schilder’ dat de aangesloten bedrijven, waaronder veel zzp’ers, goed vol zitten en een uurtarief rekenen van gemiddeld 41,10 euro. Daarmee ontstaat wat meer helderheid over het momenteel gevraagde uurtarief van zelfstandigen in bouwgerelateerde beroepen. 

  Budel 29 augustus 2017 

  Afwerkingsbedrijven handhaven groei!

  De deelbranche van de afwerkingsbedrijven binnen de gespecialiseerde bouw zag de omzetgroei zich in het tweede kwartaal op hetzelfde niveau handhaven als in het eerste kwartaal het geval was (+7,7 procent). Zo blijkt uit de voorlopige cijfers die het CBS gisteren in de meest recente Kwartaalmonitor Bouw bekendmaakte. Tot de afwerking rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouwtimmeren, schilderen en glaszetten en overige afwerking van gebouwen.

  Budel 27 augustus 2017 

  Mart Visser op vakbeurs...

  Op zondag 17 september, de eerste dag van de vakbeurs Interieur Collectie Dagen, zal designer Mart Visser officieel de vloerkleden collectie van Karpi lanceren. Mart Visser zal op die zondag op stand 156 van Headlam ook geïnteresseerden persoonlijk te woord staan om zijn verhaal achter de ontwerpen te vertellen.

  Budel 26 augustus 2017 

  Goede cijfers Headlam!

  De Headlam-groep presenteert positieve cijfers over het eerste halfjaar van 2017. In totaal behaalde de toonaangevende distributeur van vloerbedekkingen een omzet van 341,9 miljoen Britse pond. Dat is een plus van 4 procent in vergelijking met dezelfde periode over 2016. Het bedrijf behaalde zijn omzetgroei zowel in de thuisbasis Verenigd Koninkrijk als in Europa. De ‘like-for-like’ omzet in het Verenigd Koninkrijk noteerde een plus van 2,1 procent en in Europa werd een groei van 3 procent behaald. De winst voor belastingen is met 11 procent toegenomen en komt uit op 16,8 miljoen Britse pond.

  Budel 25 augustus 2017 

  Shaw investeert in WPC!

  Shaw heeft een 30 miljoen dollar investering afgerond bij de productie van ‘composite core’ LVT in zijn fabriek te Ringgold in de Amerikaanse staat Georgia. Shaw startte in Ringgold in 2016 met de productie van LVT. De nieuwe productielijnen worden ingezet voor de fabricage van WPC and rigid core producten van Shaw en USFloors en zullen naar verwachting tegen het eind van het derde kwartaal in gebruik worden genomen. Met deze investering willen Shaw en USFloors hun toonaangevende positie in het snel groeiende WPC en rigid core vloerensegment kracht bijzetten.

  Budel 24 augustus 2017 

  Carpetright investeert in online verkoop!

  Carpetright signaleert een toenemende groei in zijn online verkoop. Het afgelopen jaar nam deze met 74 procent toe. Het bezoek (traffic) aan de website(s) van Carpetright groeide in deze periode met 40 procent. Carpetright ziet zijn website als een belangrijke tool voor verdere groei en expansie. Het Britse bedrijf erkent dat het aankooptraject door de consument al gestart is ver voordat deze de Carpetright-winkel bezoekt. Het bedrijf is daarom een partnership aangegaan met Qubit, een toonaangevend bedrijf in ‘marketing personalisation technology’, om de in-store verkoop via op maat gesneden online presentaties verder te stimuleren. 

  Budel 23 augustus 2017 

  Nieuws Peitsman op InCoDa!

  Koninklijke Peitsman zal ook dit jaar weer deelnemen aan de beurs in Gorinchem die op 17, 18 en 19 september onder de naam Interieur Collectie Dagen (InCoDa) plaatsvindt. Op de ruime stand presenteert Peitsman een groot aantal noviteiten. Zo zullen er vernieuwingen te zien zijn in de collecties van Quick-Step laminaat, Livyn en Parquet, mFLOR en Beautifloor PVC. 

  Budel 22 augustus 2017 

  Flets eerste halfjaar vloerentak Amorim!

  De divisie ‘Floor & Wall Coverings’ binnen het Portugese kurkconcern Corticeira Amorim heeft in het voorbije eerste halfjaar de gunstige ontwikkeling van de omzetten een slechts bescheiden vervolg kunnen geven. De vloerentak boekt 1,2 miljoen euro meer omzet (+1,9 procent), om uit te komen op 62,3 miljoen euro. Het eerste kwartaal bracht nog een omzetplus van 9,2 procent in de boeken, het tweede evenwel een minus van 4,8 procent.

  Budel 20 augustus 2017 

  Shaw sluit twee laminaatfabrieken!

  Shaw Industries staakt komende oktober de productie van laminaatvloeren in zijn fabrieken in Ringgold (Georgia) en Lexington (North Carolina). In de Amerikaanse vakpers verklaart de onderneming dat door verschuivingen in de vraag naar laminaatvloeren het inkopen van deze producten bij andere leveranciers beter geschikt is. In het segment van de harde vloeren steekt Shaw bovendien veel kapitaal, naar eigen zeggen honderden miljoenen dollars, in de productie van LVT en WPC. Beide zijn vloerensoorten die, in tegenstelling tot het min of meer stabiel blijvende laminaat, hoge groeicijfers kennen.

  Budel 19 augustus 2017 

  Ulster Carpets heeft wind in de zeilen!

  De Noord-Ierse tapijtmaker Ulster Carpets heeft mede dankzij de Brexit en wat het bedrijf zelf noemt “vasthouden aan kwaliteit” zijn omzet met zeven procent kunnen ophogen in het tot en met maart lopende voorbije boekjaar. De in Portadown gevestigde fabrikant verkocht voor 68,4 miljoen pond aan (geweven) vloerbedekking en spreekt van een “excellent” boekjaar, ook qua resultaat en personeelsuitbreidingen.

  Budel 18 augustus 2017 

  Duitsland: lacunes in CE-normen dichten!

  De Duitse overheid blijft druk in de weer met wat zij noemt het tegemoet treden van “de bekende lacunes en tekortkomingen” in de CE-markering van bouwproducten. Een recente stimulans is klaarblijkelijk een akkoord tussen het Duitse ministerie voor bouwzaken (BMUB) en de Europese Commissie. Hierin is bepaald dat Duitsland tijdelijk eisen aan het brandgedrag (smeuling bij blootstelling aan vuur) van bouwproducten kan opleggen, totdat deze zijn opgenomen in de Europese productnorm. Met de overeenkomst stopt ook de inbreukprocedure die de Europese Commissie had ingesteld tegen Duitsland.

  Budel 17 augustus 2017 

  INretail: tweede kwartaal +8,2 procent!

  De woonbranche sluit het tweede kwartaal af met een flinke plus van 8,2 procent, zo rapporteert INretail. Volgend op een plus van 4,5 procent in het eerste kwartaal, komt het voorbije halfjaar zo tot een positieve score van 6,8 procent. De branche, zo ziet ook INretail, profiteert van het grote aantal verhuisbewegingen en het hoge consumentenvertrouwen. Begin dit jaar voorspelde de brancheorganisatie overigens een omzetplus van 5 procent voor het lopende jaar als geheel.

  Budel 16 augustus 2017 

  Prima cijfers dhz, keukens en vloeren!

  In juni ligt de koopdaggecorrigeerde omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (te weten parket, laminaat en kurk) 9,1 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Het clustertje meubels en huishoudartikelen (inclusief woninginrichting algemeen assortiment en verlichting) weet de omzet 1,2 procent op te hogen in maand zes, zo meldt het CBS.

  Budel 15 augustus 2017 

  Cotap verbreed de PVC collectie!

  De PVC-collectie wordt uitgebreid met de Avanto-collectie: zes moderne kleuren conform de jongste trends in PVC-stroken. De kleuren zijn voorzien van een rustig decor, een toplaag van 0,55 millimeter en een natuurgetrouwe structuur (EIR).

  Budel 13 augustus 2017 

  Zzp’er profiteert van personeelstekort!

  De uurtarieven van de zzp'ers in de bouw schieten omhoog, zo meldt de NOS vandaag op gezag van Aannemersfederatie AFNL. Er is weer zo veel werk, dat de bouwsector handen tekortschiet en zelfstandigen dus kansen zien om hun tarieven op te hogen. Het uurtarief is gemiddeld van 25 euro naar 45 euro gestegen sinds de financiële crisis. “Tijdens de crisis waren er zelfs tarieven van 15 euro per uur. Daar kan niemand v


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen