• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Koopbereidheid in juni licht omhoog!

  De stemming onder consumenten is in juni gelijk gebleven, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in mei uit op 23. Het oordeel over het economische klimaat verandert nauwelijks. De koopbereidheid neemt iets toe.

  Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in juni ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

  Budel 22 juni 2017 

  Opnieuw reorganisatie Brintons Carpets!

  Brintons Carpets kondigt het ontslag van zestig man aan en tevens het einde van de axminster-weefproductie in zijn fabriek te Kidderminster, ooit het centrum van de Britse tapijtnijverheid en al bijna twee eeuwen thuisbasis van de vermaarde fabrikant. De reorganisatie vloeit naar eigen zeggen voort uit een beoordeling van de huidige gang van zaken. De onderneming spreekt van een uitermate concurrerende markt wereldwijd. De herstructurering zou in dat licht bezien noodzakelijk zijn voor het veilig stellen van het bedrijfsbelang op de langere termijn. Van de circa 120 werknemers in de fabriek in Kidderminster zou dus meer dan de helft zijn baan verliezen.

  Budel 21 juni 2017 

  Meister van Parket Point naar Heditex!

  Heditex heeft per 1 juni jl. de verkoop van het Meister-assortiment van Parket Point overgenomen. De groothandel in Vlaardingen gaat er prat op nu één van de belangrijkste verdelers van de vloeren van Meister in ons land te zijn. Zijn Meister-dealers worden verder bediend met een assortiment ondervloeren, afwerkprofielen en onderhoudsmiddelen.

  Budel 20 juni 2017 

  Beduidend veel bezoek Design District...

  Voor de vijftiende editie van Design District passeerden afgelopen week bijna zevenduizend bezoekers de poort van de Rotterdamse Van Nelle Fabriek, met de donderdag als veruit drukste dag. Bijna tweehonderd merken waren vertegenwoordigd in veelal fraaie stands. Niet eerder waren er volgens de organisator zoveel nieuwe dingen te zien op de beursvloer. “Maar boven alles was er een buitengewoon energieke en positieve sfeer gedurende de drie dagen van Design District!” De volgende editie van het evenement is op 6, 7 en 8 juni 2018. De locatie wordt dit najaar bekendgemaakt.

  Budel 19 juni 2017 

  Ook april goede maand voor woonwinkels....

  Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) hebben in april voor de tiende maand op rij (+5,4 procent) meer omgezet, zo rapporteert het CBS. Winkels in meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen assortiment) realiseren voor de zevende achtereenvolgende maand (+4,7 procent) een omzetgroei. De omzet van alle winkels in non-food groeit met 4 procent, waarbij de verkopen bijna 5 procent hoger liggen dan een jaar eerder. Net als in februari en maart zetten de winkels in consumentenelektronica minder om dan in dezelfde maand een jaar eerder.

  Budel 18 juni 2017 

  COREtec weer naar VT Wonen & Designbeurs!

  USFloors laat bijtijds weten met zijn merk COREtec deel te zullen nemen aan de VT Wonen & Designbeurs van begin oktober in de Amsterdam RAI. Voor de grootste woonbeurs van ons land is het de vijfentwintigste editie, voor de vloerenaanbieder de tweede opeenvolgende deelname. COREtec wordt daar geassisteerd door de medewerkers van zijn distributeurs Bosgoed en Headlam. Een aantal belangrijke verkooppunten van COREtec wordt bovendien de kans geboden om een ‘VT Wonen & Designbeurs Business partnership’ aan te gaan.

  Budel 17 juni 2017 

  Duitsland: ‘LVT kannibaliseert laminaat’ 

  De markt voor vloerbedekkingen en parket in Duitsland groeide in 2016 met 3,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. LVT zet laminaat echter onder enorme druk, zo blijkt uit recente gegevens in marktonderzoeken van Branchenradar naar diverse soorten vloeren in ons buurland.

  Budel 16 juni 2017 

  Leen Bakker plust, groen licht overname!

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft afgelopen maandag groen licht gegeven voor de overname van Leen Bakker door Gilde Equity Management (GEM Benelux III), eigenaar van Kwantum. De ACM is van mening dat na de overname voldoende concurrentie resteert. Uit haar onderzoek blijkt dat er voldoende andere aanbieders overblijven waar consumenten terecht kunnen voor producten als meubels, raam- en vloerbekleding en verlichting.

  Budel 15 juni 2017 

  Interface maakt koolstofnegatief tapijt!

  Op vakbeurs NeoCon, die deze week in Chicago op de rol staat, presenteert Interface het prototype van een tapijttegel die een positieve invloed heeft op het tegengaan van de opwarming van de aarde. Meer dan slechts ‘klimaatneutraal’ dus. Het product is ‘Proof Positive’ gedoopt en geldt als koolstofnegatief. Dat wil zeggen dat meer koolstof in de tegel wordt gebonden dan bij het verbruik terecht komt in de atmosfeer als CO2. Na het vervaardigen van de tegel is er kortom minder koolstofdioxide in de atmosfeer - te weten twee kilogram per vierkante meter tapijt - dan wanneer deze nimmer zou zijn gemaakt. Een interessante optie voor architecten, vormgevers en hun opdrachtgevende bedrijven om zich in de nabije toekomst positief te profileren, zo oppert de fabrikant.

  Budel 14 juni 2017 

  'Make It Your Own’-collectie van Desso!

  Tarkett lanceert ‘Make It Your Own’, een nieuwe tapijtcollectie van zijn merk Desso. De reeks komt tegemoet aan de toenemende vraag van architecten en ontwerpers (en hun klanten) om interieurs te voorzien van een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid. De vloer een eigen verhaal laten vertellen, zo omschrijft de tapijtmaker de opties, aan de hand van een speels gebruik van textuur, kleur en materiaaleffecten.

  Budel 13 juni 2017 

  'Lifestyles by mFLOR PVC vloeren'

  Om u als consument in haar beslissingstraject te ondersteunen heeft mFLOR in samenwerking met interieurarchitecten vijf Lifestyles onderscheiden:

  Klassiek: warm, theatraal, grote hoogten en detaillistisch; bijvoorbeeld door ornamenten.

  Industrieel: karakteristiek, ruw- stoer en zichtbare oneffenheden; zoals leidingen en metselwerk.

  Modern: strak, rechte lijnen en gladde materialen zoals RVS en leer. Less is more!

  Landelijk: behaaglijk, rust en ruimte en berust op het buitenleven. Warm en knus gevoel staan centraal.

  Scandinavisch: Licht, open, functioneel en weinig details. De eenvoud zorgt voor een strakke en toch warme uitstraling.

  Al onze collecties zijn terug te vinden in deze Lifestyles, om het zo gemakkelijker te maken voor u als klant om tot een keuze te komen.

  Budel 12 juni 2017

  Goed eerste kwartaal woonbranche!

  In het eerste kwartaal groeide de omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren en winkels in keukens) wederom flink ten opzichte van een jaar eerder. De omzet was 10,8 procent hoger. Ook de verkopen namen sterk toe (9,1 procent). In elf jaar is hun omzet- en volumegroei niet zo hoog geweest, zo meldt het CBS in zijn vandaag verschenen Kwartaalmonitor detailhandel. Met de omzetgroei in het eerste kwartaal kent 2017 dan ook een goede start. De branche profiteert onder andere van het feit dat de huizenmarkt op dit moment op volle toeren draait. Over heel 2016 was de omzetgroei 3,5 procent.

  Budel 11 juni 2017 

  Markt meerlaagse producten in de lift!

  De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) heeft de actuele afzetstatistieken weer op een rijtje gezet en onlangs, eind april, aan de leden gepresenteerd op de jaarvergadering van de vereniging bij Amorim Cork Composites in Portugal. Naar schatting bereikten de leden in 2016 in de klassen 1 en 2 op de voor hun belangrijke markt van West-Europa een aandeel op de markt als geheel van circa 55 procent. De MMFA verwacht dat de gehele markt voor meerlaagse modulaire vloeren in de komende drie jaar een jaarlijkse groei zal kennen van 10 tot 15 procent.

  Budel 9 juni 2017 

  INretail Woonwinkelmonitor in de plus!

  Ook de INretail Woonwinkelmonitor laat een positieve omzetontwikkeling voor het voorbije eerste kwartaal zien. Met een plus van 4,5 procent valt de score evenwel iets bescheidener uit dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, met toen 8,6 procent vooruitgang. Een mogelijke verklaring hiervoor, zo oppert de brancheorganisatie, is dat de paasdagen dit jaar in april vielen en niet in maart zoals vorig jaar. Alle segmenten sluiten het eerste kwartaal positief af, met de gemengde zaken (waaronder de woonwarenhuizen) als uitschieter, getuige hun plus van 8,6 procent.

  Budel 8 juni 2017 

  Barometer woonbranche maakt een smak!

  In mei is de door Van Es Marketing Services verzorgde ‘woonbranche economische barometer’ flink gedaald, met ruim elf punten. De barometer sluit de maand af op een stand van 6,6. De daling wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door minder positieve cijfers over de woningmarkt. Maar ook de nieuwste cijfers over het consumenten- en producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van de woondetailhandel vallen lager uit dan in de voorgaande maand. Een score boven de nullijn wijst niettemin nog altijd op groei van de markt.

  Budel 7 juni 2017 

  Design District ’17 in aantocht!

  “Het is een verademing om zich weer eens in een positieve stemming op een kwalitatief hoogwaardig interieuraanbod te kunnen oriënteren. Waar andere vakbeurzen zich kenmerken, of beter gezegd willen kenmerken, door de geëigende combinatie van handels- en relatiebeurs, beschikt Design District over de ‘x-factor’ waarmee designbeurzen zich weten te onderscheiden: interieur als bijna tot kunst verheven inspiratiebron,” zo besloten we vorig jaar ons verslag van de veertiende editie van de beurs, toen nog op de locatie Taets, aan het Hembrugterrein in Zaandam. Een bezoek aan het sfeervolle evenement blijft altijd de moeite waard, ook al is het bepaald geen podium waar alle trends op vloerengebied zijn te bewonderen. Dit jaar is Design District terug op het oude nest te Rotterdam, in de Van Nelle Fabriek, komende week woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 juni.

  Budel 5 juni 2017 

  Verdeeld beeld eerste kwartaal EPLF!

  De wereldwijde afzet van laminaatvloeren uit Europese productie van bij de EPLF aangesloten ondernemingen, toont in het eerste kwartaal van 2017 een licht neerwaartse tendens in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De regionale ontwikkeling liep zoals gebruikelijk uiteen. In het voorbije kwartaal blijkt West-Europa als enige regionale markt per saldo zwakker uit de bus te komen dan een jaar terug, Oost-Europa is relatief stabiel gebleven, Noord-Amerika noteert een aanzienlijke groei en in Zuid-Amerika en Azië wordt de groei met dubbele cijfers geschreven. De EPLF beklemtoont dat nog veel kan veranderen in het jaar als geheel.

  Budel 4 juni 2017 

  Love Life Allura van Forbo Flooring!

  Forbo Flooring introduceert deze maand zijn nieuwe vinylcollectie voor consumenten Love Life Allura, bestaande uit een dertigtal fijne, natuurgetrouwe dessins in hout en steen. Tevens lanceert de vloerenmaker, naast de te verlijmen stroken en tegels, Allura Click, voor een gemakkelijke installatie (of desgewenst verhuizing later) van alle dessins.

  Budel 3 juni 2017 

  Wijziging in directie United Works!

  De directie van de Edel Group in Genemuiden deelt mee dat Allard Peursum op 1 juni het directieteam van United Works komt versterken als commercieel directeur. Hij wordt verantwoordelijk voor de commerciële contacten en het commerciële beleid van de divisie.

  Peursum is meer dan zeven jaar werkzaam als manager operations in de vloerenbranche en zal, naar verwachting van directeuren Robbert Wapstra en Wout Bobeldijk, zijn ervaring bij het ontwikkelen, vermarkten en verkopen van innovatieve producten voor de tapijt- en kunstgrasindustrie goed kunnen gebruiken om de samenwerkingen tussen United Works en haar klanten in de toekomst verder te ontwikkelen.

  Budel 2 juni 2017 

  Beursgang Balta in Brussel begonnen!

  De Balta Group in Sint-Baafs-Vijve kondigt vandaag de reeds verwachte lancering van zijn beursgang op Euronext Brussel aan. De zogeheten IPO vertegenwoordigt een waarde van 264 miljoen euro. De notering van de Europese marktleider in zachte vloerbekleding aan de beurs te Brussel zal medio juni een feit zijn. Op pro forma-basis realiseerde de groep vorig jaar een omzet van 668 miljoen euro.

  Budel 1 juni 2017 

  Tapijt heeft wind in de rug in Europa!

  De markt voor textiele vloerbedekking blijft in een gematigd tempo groeien in West-Europa. In 2016 bedroeg de afzettoename 0,8 procent. In de komende jaren zal de groei naar verwachting nog wat sterker toenemen. In zijn nieuwe marktonderzoek ‘Textile Bodenbeläge in Europa’ verwacht Interconnection Consulting een gemiddelde jaarlijkse stijging in het cluster Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Italië van 2,0 procent (zie grafiek) tot aan het jaar 2020. In geld gemeten bedraagt de gemiddelde jaarlijkse stijging 3,6 procent in deze periode.

  Budel 30 mei 2017 

  Machines laten keuren via de PPC!

  De Plinten & Profielen Centrale verzorgt nu ook de keuring van zaag- en schuurmachines. Voor zijn nieuwe service werkt de groothandel uit Wijk bij Duurstede samen met Op’t Hof in Nederhemert, die al het elektrisch gereedschap volgens de NEN 3140-norm keurt en certificeert. Met machines die volgens deze norm zijn gecertificeerd voldoet men aan de wettelijke verplichtingen van het ARBO-besluit. Na goedkeuring verstrekt Op 't Hof een erkend certificaat met een geldigheidsduur van een jaar en wordt de machine voorzien van een sticker.

  Budel 29 mei 2017 

  Cotap brengt collectie Berry Alloc Vinyl!

  Cotap vangt de komende weken aan met de invoering van een nieuw merk in zijn vinylcollectie: Berry Alloc Vinyl. De eerste drie kwaliteiten van de nieuwe collectie dragen de namen Disa, Disa Stone en Lime. De vloeren zijn voorzien van een witte textiele rug. Deze witte textiele backing voorkomt het ontstaan van pluisjes bij de naden en strepen op de muur. “Een verrijking van de vinylcollectie,” zo stelt de groothandel.

  De reeks bestaat uit bij elkaar veertien verschillende dessins/kleuren. De Disa is een all-over print in zeven kleuren, de Disa Stone een tegelprint op het formaat 50 bij 50 centimeter, in dezelfde zeven trendy betonlook kleuren. De Lime bestaat uit zeven uiteenlopende houtdessins.

  Budel 28 mei 2017 

  Eerste luxevinyl op rol: ‘Tempo’ 

  De IVC Group uit Avelgem komt met de primeur van luxevinyl op rol, gelanceerd onder de merknaam ‘Tempo’. De nieuwe productcategorie zal naar verwachting van de fabrikant voornamelijk toepassing vinden in (semi-)commerciële toepassingen - zoals woonzorgcentra, studentenverblijven en retail - waar de van LVT bekende realistische looks op prijs worden gesteld, maar evenzo de snelheid van installatie zwaar meetelt. Een rol vinyl kan immers tot 30 procent sneller worden geplaatst dan LVT.

  Budel 27 mei 2017 

  Elastische vloerbedekking groeit gestaag!

  De markt voor elastische vloerbedekking heeft zich vorig jaar zeer positief ontwikkeld in West-Europa. Het afzetvolume liep in totaal met 4,2 procent op. Duitsland tekende met een plus van 8,1 procent voor de hoogste groei. Slechts Italië en Frankrijk noteerden in West-Europa voor een teruggang in volume. Aldus meldt onderzoeksbureau Interconnection Consulting in zijn nieuwe marktonderzoek ‘Elastische Bodenbeläge in Europa 2016’. Tot en met 2019 rekenen de onderzoekers op een per saldo bijna even zo goede ontwikkeling als in 2016, namelijk een samengestelde jaarlijkse groei van 3,7 procent in het volume. De omzet steeg in West-Europa vorig jaar overigens met 5,5 procent.

  Budel 26 mei 2017 

  Afwerkingsbedrijven groeien minder meer!

  De deelbranche van de afwerkingsbedrijven binnen de gespecialiseerde bouw zag de omzetgroei (+6,8 procent) in het eerste kwartaal van dit jaar bijna halveren ten opzichte van het voorgaande vierde kwartaal (+12,9 procent). Dit toont het CBS vandaag in de Kwartaalmonitor Bouw. De grotere afwerkingsbedrijven, met tien of meer werknemers, kwamen in het eerste kwartaal tot een nog forsere plus (+9,1 procent), maar ook zowat half zo veel als in het vierde kwartaal (+18,4 procent). Tot de afwerking rekent het CBS de afwerking van vloeren en wanden (zoals parketleggers en woningstoffeerders), stukadoren, bouwtimmeren, schilderen en glaszetten en overige afwerking van gebouwen.

  Budel 25 mei 2017 

  Boete voor tapijtfabrikanten Californië!

  De Amerikaanse staat Californië overweegt een handhavingsmaatregel door te voeren om de tapijtindustrie op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Het California Department of Resources Recycling and Recovery (CalRecycle) is al jaren niet te spreken over de plannen die het Carpet America Recovery Effort (CARE) namens de tapijtmakers presenteert om afgedankt tapijt in te zamelen en te recycleren, zo meldt website Plastics Recycling Update. Nu is de maat blijkbaar vol en in maart kon CARE een boete van omgerekend 2,9 miljoen euro tegemoet zien voor de tekortschietende plannen in het verleden. Bovendien werden een maand later de voornemens van CARE voor het jaar 2017 afgewezen door de staat. Verder is een datum in oktober geprikt die als deadline geldt voor het indienen van nieuwe plannen. CARE heeft beloofd op tijd met nieuwe voorstellen te komen en heeft eveneens gevraagd om in een hoorzitting te mogen komen praten over de miljoenenboete.

  Budel 24 mei 2017 

  Unifloor op tv...

  Op de stand van Unifloor op de Bouwbeurs in Utrecht zijn opnames gemaakt voor het tv-programma GreenProject van RTL7. GreenProject wil kijkers informeren, adviseren en inspireren op het gebied van duurzaamheid, MVO, renovatie, kostenbesparingen, etc. In de Jaarbeurs werd een Bouwbeursspecial gemaakt, met Unifloor als één van de bedrijven die hiervoor is gefilmd. Unifloor levert zoals bekend diverse ondervloeroplossingen die ingezet kunnen worden bij renovatieprojecten. Zo zijn Redu-Panel, EcoPearls en Jumpax uitstekende oplossingen hiervoor.

  Budel 23 mei 2017 

  Blokker verkoopt Leen Bakker aan Gilde’ 

  Blokker Holding staat op het punt om Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management, zo zeggen ingewijden vandaag tegen Het Financieele Dagblad. Gilde is met het merk Kwantum (voorheen Macintosh Retail Group) sinds 2015 actief in het lage segment van de woninginrichters. Het ligt volgens de zakenkrant voor de hand dat Gilde de twee ketens nauw zal laten samenwerken door bijvoorbeeld de inkoop te bundelen. De verkoopprijs is niet bekend.

  Budel 22 mei 2017 

  Balta kondigt beursgang aan!

  Tapijtmaker Balta kondigt vandaag aan dat hij voornemens is om een Initial Public Offering (IPO, ofwel ’beursgang’) op Euronext Brussels te lanceren. De stap is naar eigen zeggen het gevolg van een proces dat begin dit jaar is gestart om een nieuwe kapitaalstructuur te onderzoeken die de groeiambities dient te ondersteunen.

  Naar verwachting volgt een primair aanbod bestaande uit nieuw uitgegeven gewone aandelen en een secundair aanbod bestaande uit gewone aandelen die door de huidige aandeelhouder (Lone Star Fund IX) worden gehouden. Het aanbod wordt ter beschikking gesteld aan institutionele en retailbeleggers in België en aan bepaalde institutionele beleggers elders. De notering wordt komende zomer verwacht.

  Budel 21 mei 2017 

  Desso Tarkett brengt Parade Touch eXtra!

  Desso Tarkett brengt de collectie Parade Touch eXtra, extra zacht en luxueus tapijt dat met zijn vergrijsde naturel en pastelkleuren in alle hedendaagse woonstijlen past, van modern en architectonisch tot landelijk en natuurlijk. Naar keuze kamerbreed of als kleed op maat, wellicht voor de werkplek thuis. Hoogwaardige garens bezorgen dit tapijt met gesneden pool een hoge aaibaarheid, zo stelt de Waalwijkse fabrikant, maar tegelijkertijd is hij zeer sterk en gemakkelijk schoon te houden. Het kleurenpalet bestaat uit twaalf kleuren, waaronder acht naturellen en een kwartet trendkleuren: pastel roze, lila, pastel blauw en donkerblauw.

  Budel 20 mei 2017 

  Object Carpet met grootse bouwplannen!

  De Duitse tapijtmaker Object Carpet hoopt in de tweede helft van 2018 zijn nieuwe hoofdkwartier bij Denkendorf in gebruik te nemen, nu reeds gedoopt als ‘Object Campus – City of Visions’. Het ambitieuze project bestaat uit een duurzaam ontworpen complex met kantoren en commerciële ruimtes, verdeeld over drie gebouwen met in totaal 20.000 vierkante meter vloeroppervlak. Binnen een paar maanden wordt eerst begonnen met de bouw van het imposante, vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw.

  Budel 19 mei 2017 

  Omzet non-food 5 procent hoger in maart!

  De (voor de koopdagen gecorrigeerde) omzet van de winkels in non-food is in maart met bijna 5 procent gegroeid, zo meldt het CBS. De verkopen (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) waren ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in schoenen en lederwaren (+11,6 procent) en de kledingwinkels (+7,2 procent) hebben, mede door het mooie weer, fors meer omgezet dan een jaar eerder. Ook de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+9,1 procent), de winkels in recreatieartikelen (+4,7 procent) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (+3,3 procent) realiseerden een omzetstijging. Drogisterijen en parfumerieën (-1,2 procent) en winkels in consumenten-elektronica (-4,6 procent) hebben net als in februari minder omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.

  Budel 18 mei 2017 

  Vloerentak Amorim trekt een sprintje!

  De business unit Floor & Wall Coverings binnen het Portugese kurkconcern Amorim schrijft in het eerste kwartaal een opvallende omzetgroei van 9,2 procent in de boeken. De omzet bereikt een niveau van 32,4 miljoen euro. Hogere verkopen van vervaardigde producten zijn bepalend voor deze gunstige uitkomst, met name wat betreft de nieuwe Hydrocork- en Authentica-collecties. De omzet met Hydrocork-producten (4,7 miljoen euro) blijft toenemen. In de eerste drie maanden van dit jaar met 31,6 procent, ofwel 1,1 miljoen euro meer. De omzet met Authentica-producten stijgt eveneens aanzienlijk, te weten met 1,2 miljoen euro in het voorbije kwartaal.

  Budel 17 mei 2017 

  Tapijttegel Stitch op Design District!

  Tarkett/Desso brengt - onder het motto ‘Building blocks for beautiful flooring’ - twee vernieuwende producten naar de komende beurs Design District in Rotterdam. Ze hebben gemeen dat ze de gebruiker de mogelijkheid bieden om zijn hoogstpersoonlijke vloerontwerp te maken. Met iD Mixonomi kunnen architecten en ontwerpers creatief aan de gang gaan met LVT. Over deze met een Red Dot Award onderscheiden collectie, die Tarkett na de zomer op de Nederlandse markt brengt, hebben we uitgebreid bericht op 29 maart jl. op deze site. De tweede introductie, de tapijttegel Stitch van Desso, biedt architecten en interieurontwerpers de kans om tapijt te personaliseren aan de hand van kleine nuances.

  Budel 16 mei 2017 

  Armstrong koopt VCT-divisie Mannington!

  Armstrong Flooring neemt de VCT-divisie van collega-vloerenmaker Mannington Mills over voor 36 miljoen dollar. Mannington kan meer vergoedingen tegemoet zien afhankelijk van hoe de divisie de komende jaren presteert. Armstrong Flooring produceert zelf al ‘vinyl composition tiles’, ofwel semi-flexibele vinylcompositie (op basis van PVC, met vulmiddelen) vloertegels, die veelal zakelijk worden toegepast in ruimtes waar veel loopverkeer is. De vloeren gelden als decoratief, duurzaam en gunstig geprijsd, maar behoeven ook frequent onderhoud. De kopende partij wil de toegevoegde producten in zijn bestaande bedrijfsstructuur gaan produceren en verdelen en hoopt daar profijt van te trekken.

  Budel 15 mei 2017

  mFLOR op Design District 2017!

  mFLOR International neemt komende maand deel aan de drie dagen durende design- en interieurbeurs Design District. Het inspiratie brengende evenement is, zoals bekend, terug op het oude nest, de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. De exposant uit Twello toont daar al zijn noviteiten, plus de jongste trends en lifestyles op het gebied van de immer aan belang winnende LVT-producten. Zoals GRAND Milano, een betonlook-tegel op het indrukwekkende formaat van maar liefst 130 bij 130 centimeter. Zijn dessin en zestal kleuren zijn ontwikkeld in samenwerking met Italiaanse architecten. 

  Budel 14 mei 2017 

  Kunstgras Domo naar Frans fonds!

  Het Franse investeringsfonds Chequers Capital koopt voor een onbekend bedrag de kunstgraspoot van Domo, officieel Sports & Leisure Group geheten. De verkoop van de kunstgrasactiviteiten van de textielfamilie De Clerck is daarmee rond, zo bericht zakenkrant De Tijd. De kunstgrasdivisie is de laatste activiteit die rechtstreeks gerelateerd is aan de historische tapijtdivisie van de Domo-groep. De divisie, die in Sint-Niklaas de grootste fabriek voor kunstgras in Europa heeft, is goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4 miljoen. 

  Budel 13 mei 2017 

  Floorify komt naar Nederland...

  Het Belgische vloerenmerk Floorify maakt met zijn rigide vinylplanken en -tegels de overstap naar Nederland. De eerste drie verkooppunten zijn een feit en meer worden in het vooruitzicht gesteld. “Eerlijk, de Nederlandse manier ligt ons wel. Recht voor de raap en to-the-point. Zo zijn onze vloeren ook,” aldus Marie Callens en Pieter Buyck. Floorify neemt tevens deel aan de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem van 17 t/m 19 september.

  Het rigide click-PVC van Floorify koppelt naar eigen zeggen de gunstige eigenschappen van PVC aan een degelijke clickverbinding. De Rigid Core, een zelf ontwikkelde technologie, blijft volgens de aanbieder ook in extreme omstandigheden vlekbestendig, stabiel en stootvast. De vloeren worden aanbevolen voor woonkamer, badkamer, keuken of commercieel project.

  Budel 12 mei 2017 

  Russen willen laminaat...

  Russen noemen laminaat als de vloerbedekking van hun keuze, maar hebben nauwelijks enig besef van merknamen, zo blijkt uit een grootschalig consumentenonderzoek van het Russische bureau voor opinieonderzoek VCIOM (www.wciom.com). Gevraagd naar welk type vloer hun voorkeur zou uitgaan, wijst 49 procent van de Russen op laminaat. Als tweede op de ranglijst komt parket (34 procent), gevolgd door linoleum (29 procent), keramische tegels (17 procent), kurk (6 procent), polymeer gietvloer (5 procent) en beton (1 procent).

  Budel 11 mei 2017 

  Desso Tarkett brengt Parade Soft Sense!

  Desso Tarkett vraagt aandacht voor de nieuwe tapijtcollectie Soft Sense van Parade. Het kleurenpalet van deze reeks van de consumentenmarkt bestaat uit negen op de natuur geïnspireerde aardse tinten, van zand tot klei en van kiezel tot leisteen. Het tapijt kenmerkt zich voorts door zijn zachte textuur. De kort gesneden pool geeft de vloerbedekking volgens de Waalwijkse fabrikant de look & feel van zijde. Desso Tarkett suggereert dan ook de slaapkamer als een ruimte waar het product kamerbreed gelegd goed tot zijn recht komt.

  Budel 10 mei 2017 

  Succesvolle vloertraining F. Ball!

  F. Ball, de Britse fabrikant van hoogwaardige vloerproducten, heeft afgelopen vrijdag zijn eerste vloertraining gehouden in het Service Center van distributeur Headlam in Rotterdam. Technische adviseurs Bob van Wort en Marc Kemperman brachten stoffeerders uit de regio op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloerproducten en vloersystemen, van het voorbereiden en egaliseren van ondervloeren tot het gebruik van vloerlijmen. Ook aan bod kwamen een aantal veel voorkomende problemen die vloerenleggers kunnen ondervinden. Zoals: wat is de juiste oplossing bij vocht in de vloer, welke vloerlijm gebruik je in ruimtes met temperatuurschommelingen door bijvoorbeeld hoge raampartijen, is het noodzakelijk egalisaties machinaal te schuren, enzovoorts.

  Budel 9 mei 2017 

  Nieuwe Forbo Glossy in teken van werkplek!

  De nieuwe Archidea, een uitgave van Forbo Flooring, staat in het teken van de werkplek. De glossy bevat een trio lange interviews met bekende namen in de wereld van het kantoorontwerp, zoals de architecten Verda Alexander en Primo Orpilla van Studio O+A, Miguel Pallares van Piuarch en Clive Wilkinson van Clive Wilkinson Architects. Ook biedt de publicatie opnieuw de nodige projecten van over de hele wereld. Archidea is een internationaal magazine ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden.

  Budel 8 mei 2017 

  Headlam en F. Ball op Maritime Industry!

  Interieurgroothandel Headlam is samen met F. Ball, de Britse fabrikant van (ook) maritieme vloerproducten, als exposant aanwezig op de beurs Maritime Industry, die van 9 t/m 11 mei a.s. op de rol staat in de Evenementenhal Gorinchem.

  F. Ball presenteert onder meer zijn nieuwe vinyllijm Styccobond F49 Hybride PS. Deze temperatuur-tolerante lijm is bestand tegen water en extreme schommelingen in temperatuur. Hij biedt volgens de fabrikant direct een hoge aanvangskleefkracht in combinatie met een bijzonder sterke hechting. De watergedragen innovatie is specifiek voor gebruik in ruimtes die onderhevig zijn aan flinke schommelingen in temperatuur, van minus 20 tot plus 60 graden Celsius.

  Budel 7 mei 2017 

  Omzet Interface min of meer vlak...

  De omzet van Interface is in het eerste kwartaal uitgekomen op 223,4 miljoen dollar, een stijging van 0,4 procent tegen constant veronderstelde wisselkoersen. Feitelijk gerapporteerd daalde de omzet met 0,7 procent tot 221,7 miljoen dollar. In Europa steeg de omzet met 2,9 procent in lokale valuta, met een krachtige groei in Duitsland en een herstel in het Verenigd Koninkrijk. Omzetdalingen werden daarentegen genoteerd in Zuid-Europa en in Nederland. In Amerikaanse dollars gerekend, lag de omzet in Europa 3 procent lager ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

  Budel 6 mei 2017 

  Volop beweging bij Mohawk...

  De divisie ‘Flooring Rest of the World’ van het Mohawk-concern heeft 1 procent meer omzet geboekt in het eerste kwartaal, een bescheiden groei na een aantal kwartalen met veel betere uitkomsten. Op basis van een gelijk aantal dagen en onveranderde wisselkoersen zou de vooruitgang 3 procent hebben bedragen. De operationele marge komt met 15 procent in de boeken.

  Het Amerikaanse concern licht toe dat de operationele marge van de divisie iets lager ligt ten opzichte van vorig jaar als gevolg van hogere materiaalkosten en veranderingen in valuta. Mohawk verhoogt dan ook de prijzen in de meeste productcategorieën om de hogere materiaalkosten te compenseren, zodat in het derde kwartaal de kosten zouden moeten zijn gedekt.

  Budel 5 mei 2017

  Tarkett begint nieuwe jaar goed!

  Tarkett is het jaar 2017 goed begonnen. In het eerste kwartaal heeft het concern wereldwijd 612 miljoen euro omgezet, ruim 6 procent meer dan vorig jaar. Geschoond voor (positieve) wisselkoersbewegingen, resteert een organische groei van 2,8 procent. De verkoopregio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) heeft zelfs bijzonder goed gepresteerd met een organische groei van 7,0 procent. De Scandinavische landen groeiden stevig door en ook Duitsland bleef opwaarts gericht. Frankrijk bevestigde het in het vierde kwartaal van 2016 begonnen herstel. Het Verenigd Koninkrijk herpakte zich na de groeivertraging in de tweede helft van vorig jaar. Zuid-Europa (Italië, Spanje en Portugal) liet eveneens mooie groeicijfers zien in het voorbije kwartaal. Alleen in het Midden-Oosten is de omzet van de vloerenmaker gedaald door de aanhoudende macro-economische problemen aldaar. LVT rapporteerde in onze contreien opnieuw forse vooruitgang in zowel het residentiële als het zakelijk segment.

  Budel 4 mei 2017 

  Interfloor presenteert Silkwoods-V!

  De vinyldealers van Interfloor kunnen dezer dagen de nieuwe Silkwoods-V tegemoet zien. De Silkwoods-collectie mag al lange tijd op veel waardering rekenen, de innovatie Silkwoods-V wordt nu voorgesteld als een vernieuwende standaard voor hout-vinyl. “De sublieme combinatie van design en technologie,” zo vat Interfloor de upgrade samen.

  De collectie PVC-vinyl op 400 centimeter breed lijkt immers niet alleen op echt hout, maar voelt ook zo. “Met behulp van de nieuwste high definition technologie laten de patronen een nieuwe kleurintensiteit zien waarbij het reliëf en de voelbare v-groeven tussen de planken de sublieme tactiele ervaring van een rijke houten vloer nog eens extra versterken,” zo verkondigt de leverancier uit Zwartsluis.

  Budel 3 mei 2017 

  Barometer woonbranche naar nieuwe hoogte!

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de afgelopen maand met zes punten gestegen. En wel naar een nieuw record. De barometer sluit april af op een stand van 17,9. De stijging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door positieve cijfers over de woningmarkt en het consumentenvertrouwen.

  De cijfers van de weekomzetmutaties van de woondetailhandel zijn minder positief dan in maart, maar laten nog altijd een gunstige ontwikkeling zien. De index van de weekomzetmutaties zakt afgelopen maand met 1,7 punten, om uit te komen op een stand van 2,8, waarmee de maandomzetontwikkeling in de woondetailhandel nog altijd positief is.

  Budel 2 mei 2017 

  Jaarverslag Geschillencommissies 2016!

  Bij de Geschillencommissie Wonen, die geschillen behandelt met ondernemers die deelnemen aan de Stichting Garantieregelingen CBW, waren vorig jaar 1124 (2015: 987; 2014: 973) klachten in behandeling, waarvan 912 (2015: 792) ingediend in het verslagjaar. De commissie verzond in het verslagjaar 375 uitspraken. Ook werden 178 zaken onder leiding van een bemiddelingsdeskundige geschikt. In een groot deel van de klachten (212 in totaal) hebben partijen alsnog onderling geschikt. Daarnaast kon de commissie een aantal zaken niet verder behandelen omdat de consument niet voldeed aan de formele innamevoorwaarden of omdat de ondernemer niet was aangesloten. Het merendeel van de klachten waarin uitspraak werd gedaan in het verslagjaar, had betrekking op zitmeubelen en keukens.

  Budel 30 april 2017 

  Nieuw van DLW Scala Looselay...

  Het nieuwe Scala Looselay PUR van DLW omvat 16 natuurlijk ogende houtdesigns, karakteristieke steen designs, in het oog springende metalen designs of kleurrijke accenten en textiel varianten. De collectie heeft drie verschillende embossingen en twee formaten. Een afmeting 18,9 x 122,9 centimeter voor de houten patronen in plankformaat. Voor de stenen, metalen, kleurrijke en textiele patronen geldt het formaat 62 x 62 centimeter. Het product heeft een totale dikte van 5 millimeter en bevat een transparante slijtlaag met een dikte van 0,7 millimeter PUR coating, een achterzijde van vinyl met versterking van glasvezel en een gestanste TP-folie op de achterzijde voor uitstekende anti-slip prestaties. Alle stroken beschikken over een microvellingkant aan alle vier de zijden.

  Budel 29 april 2017

  mFLOR presenteert Industriële Lifestyle!

  “Een industrieel interieur is niet in een hokje te plaatsen. Sterker nog, het is juist de bedoeling om ‘out of the box’ te denken,” aldus mFLOR in een presentatie van ‘de industriële Lifestyle’. Kenmerkend voor deze woonstijl zijn volgens mFLOR de karakteristieke, grote, open ruimtes in combinatie met het gebruik van ruwe, stoere materialen en zichtbare ‘oneffenheden’ als leidingen en metselwerk. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren maar dan nét even anders. Denk hierbij aan antraciet met een gemarmerd effect, flesgroen, petrolblauw en cognac. In een industrieel interieur zie je veel gebruik van grove materialen als staal, beton, leer, steen, ijzer en hout op wanden en vloeren.

  Budel 28 april 2017

  Carpetright overlegt goede cijfers!

  Carpetright, de naar eigen zeggen grootste detailhandelsspecialist op het gebied van vloerbedekking in Europa, is uiterst content met de in het afgelopen kwartaal behaalde omzetgroei van 1,6 procent. Ondanks moeilijke marktomstandigheden wist de retailketen in het Verenigd Koninkrijk een omzetgroei van 1,4 procent te behalen (like-to-like). De versnelde restyling van de Britse filialen heeft Carpetright geen windeieren gelegd. Deze 188 filialen behaalden duidelijk meer omzet dan de vestigingen waar deze upgrading nog moet plaatsvinden. In totaal beschikt Carpetright in het Verenigd Koninkrijk over 427 afzetpunten. In Europa heeft Carpetright de beschikking over 138 vestigingen (Nederland 94, België 23, Ierland 21) en behaalde het een vergelijkbare omzetgroei als in het Verenigd Koninkrijk.

  Budel 27 april 2017

  Mobiele APP voor Forinn...

  Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en deze wordt steeds vaker gebruikt om via apps en websites producten te zoeken en te bestellen. Om het bestellen bij Forinn nog gemakkelijker te maken introduceert het bedrijf de Forinn App. Met deze app beoogt het de klanten nog sneller en gemakkelijker te voorzien in hun informatie behoeften. Via de app kunnen klanten ook 24/7 bestellingen doorgeven en kan men de dichtstbijzijnde ForinnStore vinden. De app is vanaf nu te downloaden voor op de smartphone.

  Budel 26 april 2017 

  Intertap scoort met Hoomline Fusion!

  Eind vorig jarig introduceerde Intertap op de Vakdagen Parket & Woninginrichter Hoomline Fusion. Het bedrijf uit Noordwijkerhout kwam met twee varianten: Hoomline Fusion Premium, een 6,5 millimeter dik PVC-click met een toplaag van 1,5 millimeter pvc, Isocore-technologie en een 1 millimeter PE-schuimonderlaag en Hoomline Fusion Superior, een 7,5 millimeter dik PVC-click dat beschikt over een toplaag van 2 millimeter, Isocore-technologie en een 1,5 millimeter PE-schuimonderlaag. Isocore is een geëxtrudeerde PVC ‘solid core’ zonder weekmakers. “De producten zijn goed ontvangen en kunnen rekenen op grote belangstelling,” vertelt Matthijs de Graaff.

  Budel 25 april 2017 

  Grosvenor Wilton in handen van Brockway!

  The Grosvenor Wilton Company Ltd, een onafhankelijke Britse woltapijtwever waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1790 en die Buckingham Palace en het Witte Huis tot zijn klanten mag rekenen, is van zijn financiële perikelen bevrijd door medefabrikant Brockway Carpets uit Kidderminster. Grosvenor Wilton werd op 10 april jl. insolvent verklaard. Brockway neemt de handelsactiviteiten en activa van zijn traditierijke collega over, die wel onder eigen naam blijft opereren en onafhankelijk van de andere onderdelen van de Brockway-groep.

  Budel 24 april 2017 

  Rechtszaak Duitse regering tegen EC!

  De Duitse federale regering is, zoals eerder gemeld, niet erg te spreken over bepaalde EU-normen voor bouwproducten. Die worden door haar ontoereikend of onvolledig genoemd. Om die reden heeft de federale regering van onze oosterburen gisteren een rechtszaak aangespannen tegen de Europese Commissie voor het Gerecht van de Europese Unie. “Indien de normen in de huidige vorm worden toegepast, zouden de veiligheid van het bouwwerk alsook de bescherming van het milieu en de gezondheid van de bevolking in gevaar komen,” aldus een officieel persbericht van de overheid.

  Budel 23 april 2017 

  Nieuwe collecties mFLOR PVC....

  Bij Peitsman zijn de recentelijk gelanceerde collecties Parva Plus, Bramber Chestnut, Selsdon Wood en Shady Larch leverbaar, alle stijlvolle aanvullingen op het assortiment van mFLOR. Laatstgenoemde drietal betreft de eerste PVC-stroken van mFLOR in de nieuwe afmeting van 150 centimeter lengte bij 23 centimeter breedte. Bramber Chestnut telt een vijftal dessins, Shady Larch zes en Selsdon Wood twee. Op de internationale beurzen kon vooral de uitzonderlijke Selsdon Wood op veel bekijks rekenen. Beide dessins uit de serie zijn onmisbaar voor een ieder die zoekt naar een vloer in industriële stijl, zo adviseert de groothandel.

  Budel 22 april 2017 

  Trendsetters in PVC vloeren...

  Trendsetters in de PVC vloeren waren Tarkett en later Forbo met de colorvinyl en surestep. Amtico kwam als eerste op de markt met PVC lamellen in houtmotieven al snel gevolgd door de tegels en tegenwoordig drukken ze alles wat de klant wil af op PVC vloeren. Ook is een PVC vloer ook verkrijgbaar als zelfklevende PVC stroken die eenvoudig door de consument zelf gelegd kunnen worden. Met het oog vrijwel niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren, steen of marmer en deze PVC vloeren zijn ook zeer slijtvast.

  Budel 21 april 2017 

  Peitsman in beweging!

  De economie is weer aangetrokken en alle signalen in de markt zijn positief. Huizenmarkt, bouw en renovatie doen het weer goed. Richard Lensen, commercieel directeur Peitsman knikt instemmend: “Kortom, er komen daardoor ook weer de nodige vloeren bij. Wij merken dat bij onze vestigingen. De toegenomen vraag zorgt ervoor dat sommige van onze 11 filialen uit hun jasje groeien. Dat geldt ook voor onze producten. Met name Quick-Step groeit explosief. Opvallend is daarbij dat het laminaat daar sterk groeit, en dat tegen de trend in. Dat zegt toch iets over de kwaliteit en de populariteit van het product.” Binnen het assortiment van Peitsman neemt het pvc een belangrijke plaats in. “Wij waren in 2000 één van de voorlopers bij het pvc met de producten van mFlor in ons assortiment. mFlor vormt nog steeds een wezenlijk onderdeel van onze vinyl omzet. Een goed product, met een mooie complete collectie. Maar onze collectie Beautifloor scoort ook goed en gaat bij het vinyl en laminaat mee in de huidige positieve flow van de markt.” Lensen wijst op de bijkomende voordelen van het inmiddels niet meer weg te denken lvt.

  Budel 20 april 2017 

  Thuiswerken wordt nieuwe ‘huiswerken’ 

  “De kantorenwereld staat aan de vooravond van een nieuwe revolutie. Nu hippe bedrijven uit onder andere Amsterdam, Londen, Berlijn het nieuwe werken introduceren in hun kantoren, is het aan de vele kantoorleveranciers om producten te creëren die aan deze nieuwe vraag voldoen,” aldus verwoordt Ab Oosterhof, creatief directeur van Prints van Oranje, zijn visie op de veranderende gang van zaken op de markt. “Daarbij gaat het niet alleen om de meubels en de koffie, maar natuurlijk ook om een goede, hippe vloer.”

  Budel 19 april 2017 

  Vier nieuwe collecties voor Tecsom!

  Tecsom, de Franse fabrikant van projecttapijttegels en naaldvilt, introduceert een viertal nieuwe kwaliteiten, uitgerust met specialistische know-how ten behoeve van zwaar projectgebruik. De nieuwe items variëren van 850 tot 885 gram per vierkante meter en zijn vanwege hun structuur en kwaliteit breed toepasbaar. Door de van het merk bekende recyclebare pvc-backing laten ze zich zichtbaar naadloos verleggen, aldus Marc van den Berg van MB Flooring Consultancy, de Nederlandse vertegenwoordiger.

  Budel 18 april 2017 

  Victoria draait goed, loert op prooien!

  De expansieve Britse vloerengroep Victoria PLC schat in dat de onderliggende winst vóór belastingen in het tot 1 april lopende boekjaar ruim hoger zal liggen dan wat de markt per saldo voorziet. De groep zegt baat te hebben gehad bij ‘operationele synergieën’ volgend op de integratie van recentelijk overgenomen bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Ook voor de komende twaalf maanden wordt een ‘zeer goede’ autonome winstgroei in het vooruitzicht gesteld.

  Budel 17 april 2017 

  Omzet woonbranche plust in februari!

  De omzet van ‘doe-het-zelfzaken, winkels in keukens en vloeren’ en van ‘winkels in meubels en huishoudartikelen’ is in februari sterker gegroeid dan gemiddeld in de non-foodsector. Het clustertje dhz, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) kwam tot zelfs een omzetstijging van 8,5 procent in de tweede maand van het jaar, bij een volumegroei van 6,4 procent. Deze fraaie score volgt op een januarimaand met toen al een groei net aan in de dubbele cijfers. Het clustertje meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen assortiment) boekte 2,6 procent meer omzet in februari, aldus het CBS.

  Budel 16 april 2017 

  Collectie-update Saffier PVC!

  Forinn heeft zijn collectie Saffier PVC nogmaals verruimd. Vorig jaar kwamen er vierentwintig PVC-decors bij. Die werden volgens de groothandel zeer goed ontvangen in de markt en aangezien PVC gewild blijft, volgt nu een nieuwe uitbreiding. Dit kwartaal voegt Forinn meer dan vijftig items toe, die overigens complementair zijn in afmetingen, decors en prijs aan de huidige collectie. Per direct komt al een trio nieuwe collecties beschikbaar, te weten de Paso, Passage en District.

  Budel 15 april 2017 

  ‘Economische lentezon voelbaar’ 

  De Nederlandse economie groeit dit jaar stevig door. Net als in 2016 komt de groei op ruim 2 procent uit, zo meldt het ING Economisch Bureau vandaag. In winkels en elders voeren consumenten hun uitgaven op. Ook op de bouwplaats blijft de activiteit toenemen. De bouw is voor het derde jaar zelfs de snelst groeiende sector, met in zijn kielzog de zakelijke dienstverlening.

  In de detailhandel doen, dankzij de sterke woningmarkt, vooral de woninginrichting en doe-het-zelfzaken het goed. Consumenten zijn, zo ziet ook de bank, weer bereid om grote aankopen te doen.

  Budel 14 april 2017 

  CocoFloor (unifloor) is vernieuwd!

  Het ondervloerproduct CocoFloor van Unifloor heeft een wijziging ondergaan. “Nog altijd de vertrouwde bruine cocosvezel met polyesterkatoen, maar zonder de folielaag,” aldus de Deventer specialist. De nieuwe CocoFloor is (slechts) vier millimeter dik en zorgt voor een hoge contactgeluidreductie. Een doos bestaat uit zes rollen à vijftien vierkante meter.

  Budel 13 april 2017

  Carpet Making richt Kenzo-shops in!

  Carpet Making heeft winkels van het kledingmerk Kenzo over de hele wereld voorzien van een bijzonder tapijt, handgemaakt vervaardigd vanuit twee kwaliteiten en voorzien van een reliëf, ofwel hoog-laag-effect.

  Het tapijt is door de medewerkers van de karpettenproducent met de hand gemaakt in het atelier in het Noord-Brabantse Schijndel. Van daaruit werden de karpetten vervoerd naar Kenzo-winkels in onder andere Barcelona, Qatar, Shanghai en Hongkong. Eigenaar Pedro van de Ven is trots op het resultaat. “Dit maatwerk-project was niet zomaar een klusje: het was echt een proeve van bekwaamheid voor onze medewerkers. Het vergde handwerk, uiterste zorgvuldigheid en ambachtelijk vakmanschap.”

  Budel 11 april 2017 

  Red Dot Awards voor Forbo...

  Na de iF Design Award in maart, heeft Forbo Flooring zojuist nog een meetellende designprijs toegekend gekregen voor zijn Marmoleum Cocoa-collectie. En wel een Red Dot Award, ook Duits van origine. Bijzonder aan Cocoa zijn de toegevoegde gemalen schillen van de cacaoboon, een ‘geupcycled’ restproduct van de cacao-industrie dat high-lights geeft aan de voor het overige rustige, ingetogen uni-uitstraling van de collectie. Tegelijkertijd ging een Red Dot Award naar Marmoleum Slate, net als Cocoa deel uitmakend van de nieuwe Marmoleum Solid-collectie. Dit betreft een vloer met reliëf waarvoor inspiratie is gevonden bij de natuurlijke textuur van steen.

  Budel 10 april 2017 

  Nieuwe etikettering chemische mengsels!

  Detailhandel Nederland attendeert winkeliers erop dat de bekende oranje pictogrammen op chemische mengsels onder de Europese CLP-verordening worden vervangen door nieuwe pictogrammen in de vorm van een rode diamant. Producten die hier onder vallen zijn bijvoorbeeld wasmiddelen, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, kaarsen, luchtverfrissers, huishoudelijke chemische producten zoals lijm en verf, en doe-het-zelf-producten. Vanaf 1 juni aanstaande mogen er geen producten meer in de schappen liggen met het oude etiket.

  Budel 9 april 2017 

  Nieuwe tegeldessins Moduleo Transform!

  Moduleo lanceert deze maand veertien nieuwe tegeldessins in de Transform-collectie als antwoord op de toenemende vraag naar LVT op dit formaat in projectgebruik. De Transform-dessins lopen van een vlakke betonlook of natuurlijke kalksteen tot een abstract 'metallic' of spraakmakend glitter-effect.

  De Transform-luxevinyltegels met hun slijtlaag van 0.55 mm en slipweerstand R10 worden door Moduleo (onderdeel van de IVC Group) aanbevolen voor commercieel gebruik, in een click- of een te verlijmen versie. De XL-tegel zorgt daarenboven voor weinig voegen en lange, strakke lijnen en een rustig geheel dat optisch ruimer oogt.

  Budel 8 april 2017 

  VPWI wordt Interieur Collectie Dagen!

  Vakdagen Parket & Woninginrichter (VPWI) gaat per direct verder als Interieur Collectie Dagen. De nieuwe naam past volgens de organisator beter bij het huidige concept. Van oorsprong was VPWI immers een vloerenvakbeurs, door het toevoegen echter van segmenten als stoffering, wandbekleding en raamdecoratie in de afgelopen jaren en de samenwerking met Kone advies (organisator van Floor Expo), vindt de Evenementenhal een nieuwe naam op zijn plaats. Een ideale naam die precies zegt waar de vakbeurs voor staat, aldus de mensen achter de beurs, die de titel ‘Interieur Collectie Dagen’ in samenspraak met de markt hebben gekozen. Het nieuwe logo, een gestileerd huisje, moet verwijzen naar de Interieur Collectie Dagen als een hippe en trendy vakbeurs voor creatieve professionals.

  Budel 7 april 2017 

  Branchebarometer daalt wat in maart!

  Ten opzichte van de recordstand van februari is de ‘woonbranche economische barometer’ in maart ruim vijf punten gedaald. De door Van Es Marketing Services verzorgde barometer sluit de maand af op een stand van 11,9. De daling wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door lagere groeicijfers van de woningmarkt. Ook de weekomzetmutaties van de woondetailhandel zijn minder positief dan in de voorgaande maand. Het consumenten- en producentenvertrouwen laten wel een lichte verbetering zien.

  Budel 6 april 2017 

  Dickson Woven Flooring wint hoofdprijs!

  Het jaarlijkse feestje rond de Red Dot Awards voor bijzonder productdesign is weer begonnen. Voor de huidige editie zijn meer dan 5500 vernieuwende producten ingezonden. Voor slechts een honderdtal inzendingen is evenwel een ‘Red Dot: Best of the Best Award’ weggelegd. Daartoe behoort, in de categorie materialen & oppervlakken, Dickson Woven Flooring, geweven vinyl van de Noord-Franse fabrikant Dickson-Constant.

  Budel 5 april 2017 

  COREtec Experience-avonden bij Headlam!

  Op de eerste drie dinsdagen van april organiseert Headlam samen met USFloors een COREtec Experience-avond in zijn service centers in het land. Op 4 april is Zutphen aan de beurt, gevolgd door Rotterdam op 11 april en Houten op 18 april. De bijeenkomsten richten zich op al wie belangstelling heeft voor deze productlijn. Jan Dossche van USFloors komt langs voor een presentatie onder de veelzeggende titel ‘Wat maakt COREtec revolutionair?’, gevolgd door diens voorstelling van de nieuwe collectie, inmiddels bestaande uit zesenvijftig designs.

  Budel 4 april 2017 

  Binnenkijken in Forbo Sphera-fabriek Coevorden!

  Forbo Flooring biedt een leerzaam inkijkje in zijn nieuwe fabriek te Coevorden. Het gebruik van zero waste-technologie en groene energie, zo verzekert de fabrikant, zorgt daar in Drenthe voor een nergens geëvenaard duurzame productie van homogeen vinyl. Sphera rolt als eerste vloer van dit type uit de gloednieuwe vestiging, of zoals Forbo het zelf graag noemt: “geavanceerde ‘greenfield’ omgeving”.


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen