• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Boete voor tapijtfabrikanten Californië!

  De Amerikaanse staat Californië overweegt een handhavingsmaatregel door te voeren om de tapijtindustrie op zijn verantwoordelijkheden te wijzen. Het California Department of Resources Recycling and Recovery (CalRecycle) is al jaren niet te spreken over de plannen die het Carpet America Recovery Effort (CARE) namens de tapijtmakers presenteert om afgedankt tapijt in te zamelen en te recycleren, zo meldt website Plastics Recycling Update. Nu is de maat blijkbaar vol en in maart kon CARE een boete van omgerekend 2,9 miljoen euro tegemoet zien voor de tekortschietende plannen in het verleden. Bovendien werden een maand later de voornemens van CARE voor het jaar 2017 afgewezen door de staat. Verder is een datum in oktober geprikt die als deadline geldt voor het indienen van nieuwe plannen. CARE heeft beloofd op tijd met nieuwe voorstellen te komen en heeft eveneens gevraagd om in een hoorzitting te mogen komen praten over de miljoenenboete.

  Budel 24 mei 2017 

  Unifloor op tv...

  Op de stand van Unifloor op de Bouwbeurs in Utrecht zijn opnames gemaakt voor het tv-programma GreenProject van RTL7. GreenProject wil kijkers informeren, adviseren en inspireren op het gebied van duurzaamheid, MVO, renovatie, kostenbesparingen, etc. In de Jaarbeurs werd een Bouwbeursspecial gemaakt, met Unifloor als één van de bedrijven die hiervoor is gefilmd. Unifloor levert zoals bekend diverse ondervloeroplossingen die ingezet kunnen worden bij renovatieprojecten. Zo zijn Redu-Panel, EcoPearls en Jumpax uitstekende oplossingen hiervoor.

  Budel 23 mei 2017 

  Blokker verkoopt Leen Bakker aan Gilde’ 

  Blokker Holding staat op het punt om Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management, zo zeggen ingewijden vandaag tegen Het Financieele Dagblad. Gilde is met het merk Kwantum (voorheen Macintosh Retail Group) sinds 2015 actief in het lage segment van de woninginrichters. Het ligt volgens de zakenkrant voor de hand dat Gilde de twee ketens nauw zal laten samenwerken door bijvoorbeeld de inkoop te bundelen. De verkoopprijs is niet bekend.

  Budel 22 mei 2017 

  Balta kondigt beursgang aan!

  Tapijtmaker Balta kondigt vandaag aan dat hij voornemens is om een Initial Public Offering (IPO, ofwel ’beursgang’) op Euronext Brussels te lanceren. De stap is naar eigen zeggen het gevolg van een proces dat begin dit jaar is gestart om een nieuwe kapitaalstructuur te onderzoeken die de groeiambities dient te ondersteunen.

  Naar verwachting volgt een primair aanbod bestaande uit nieuw uitgegeven gewone aandelen en een secundair aanbod bestaande uit gewone aandelen die door de huidige aandeelhouder (Lone Star Fund IX) worden gehouden. Het aanbod wordt ter beschikking gesteld aan institutionele en retailbeleggers in België en aan bepaalde institutionele beleggers elders. De notering wordt komende zomer verwacht.

  Budel 21 mei 2017 

  Desso Tarkett brengt Parade Touch eXtra!

  Desso Tarkett brengt de collectie Parade Touch eXtra, extra zacht en luxueus tapijt dat met zijn vergrijsde naturel en pastelkleuren in alle hedendaagse woonstijlen past, van modern en architectonisch tot landelijk en natuurlijk. Naar keuze kamerbreed of als kleed op maat, wellicht voor de werkplek thuis. Hoogwaardige garens bezorgen dit tapijt met gesneden pool een hoge aaibaarheid, zo stelt de Waalwijkse fabrikant, maar tegelijkertijd is hij zeer sterk en gemakkelijk schoon te houden. Het kleurenpalet bestaat uit twaalf kleuren, waaronder acht naturellen en een kwartet trendkleuren: pastel roze, lila, pastel blauw en donkerblauw.

  Budel 20 mei 2017 

  Object Carpet met grootse bouwplannen!

  De Duitse tapijtmaker Object Carpet hoopt in de tweede helft van 2018 zijn nieuwe hoofdkwartier bij Denkendorf in gebruik te nemen, nu reeds gedoopt als ‘Object Campus – City of Visions’. Het ambitieuze project bestaat uit een duurzaam ontworpen complex met kantoren en commerciële ruimtes, verdeeld over drie gebouwen met in totaal 20.000 vierkante meter vloeroppervlak. Binnen een paar maanden wordt eerst begonnen met de bouw van het imposante, vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw.

  Budel 19 mei 2017 

  Omzet non-food 5 procent hoger in maart!

  De (voor de koopdagen gecorrigeerde) omzet van de winkels in non-food is in maart met bijna 5 procent gegroeid, zo meldt het CBS. De verkopen (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) waren ruim 5 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in schoenen en lederwaren (+11,6 procent) en de kledingwinkels (+7,2 procent) hebben, mede door het mooie weer, fors meer omgezet dan een jaar eerder. Ook de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+9,1 procent), de winkels in recreatieartikelen (+4,7 procent) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (+3,3 procent) realiseerden een omzetstijging. Drogisterijen en parfumerieën (-1,2 procent) en winkels in consumenten-elektronica (-4,6 procent) hebben net als in februari minder omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder.

  Budel 18 mei 2017 

  Vloerentak Amorim trekt een sprintje!

  De business unit Floor & Wall Coverings binnen het Portugese kurkconcern Amorim schrijft in het eerste kwartaal een opvallende omzetgroei van 9,2 procent in de boeken. De omzet bereikt een niveau van 32,4 miljoen euro. Hogere verkopen van vervaardigde producten zijn bepalend voor deze gunstige uitkomst, met name wat betreft de nieuwe Hydrocork- en Authentica-collecties. De omzet met Hydrocork-producten (4,7 miljoen euro) blijft toenemen. In de eerste drie maanden van dit jaar met 31,6 procent, ofwel 1,1 miljoen euro meer. De omzet met Authentica-producten stijgt eveneens aanzienlijk, te weten met 1,2 miljoen euro in het voorbije kwartaal.

  Budel 17 mei 2017 

  Tapijttegel Stitch op Design District!

  Tarkett/Desso brengt - onder het motto ‘Building blocks for beautiful flooring’ - twee vernieuwende producten naar de komende beurs Design District in Rotterdam. Ze hebben gemeen dat ze de gebruiker de mogelijkheid bieden om zijn hoogstpersoonlijke vloerontwerp te maken. Met iD Mixonomi kunnen architecten en ontwerpers creatief aan de gang gaan met LVT. Over deze met een Red Dot Award onderscheiden collectie, die Tarkett na de zomer op de Nederlandse markt brengt, hebben we uitgebreid bericht op 29 maart jl. op deze site. De tweede introductie, de tapijttegel Stitch van Desso, biedt architecten en interieurontwerpers de kans om tapijt te personaliseren aan de hand van kleine nuances.

  Budel 16 mei 2017 

  Armstrong koopt VCT-divisie Mannington!

  Armstrong Flooring neemt de VCT-divisie van collega-vloerenmaker Mannington Mills over voor 36 miljoen dollar. Mannington kan meer vergoedingen tegemoet zien afhankelijk van hoe de divisie de komende jaren presteert. Armstrong Flooring produceert zelf al ‘vinyl composition tiles’, ofwel semi-flexibele vinylcompositie (op basis van PVC, met vulmiddelen) vloertegels, die veelal zakelijk worden toegepast in ruimtes waar veel loopverkeer is. De vloeren gelden als decoratief, duurzaam en gunstig geprijsd, maar behoeven ook frequent onderhoud. De kopende partij wil de toegevoegde producten in zijn bestaande bedrijfsstructuur gaan produceren en verdelen en hoopt daar profijt van te trekken.

  Budel 15 mei 2017

  mFLOR op Design District 2017!

  mFLOR International neemt komende maand deel aan de drie dagen durende design- en interieurbeurs Design District. Het inspiratie brengende evenement is, zoals bekend, terug op het oude nest, de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. De exposant uit Twello toont daar al zijn noviteiten, plus de jongste trends en lifestyles op het gebied van de immer aan belang winnende LVT-producten. Zoals GRAND Milano, een betonlook-tegel op het indrukwekkende formaat van maar liefst 130 bij 130 centimeter. Zijn dessin en zestal kleuren zijn ontwikkeld in samenwerking met Italiaanse architecten. 

  Budel 14 mei 2017 

  Kunstgras Domo naar Frans fonds!

  Het Franse investeringsfonds Chequers Capital koopt voor een onbekend bedrag de kunstgraspoot van Domo, officieel Sports & Leisure Group geheten. De verkoop van de kunstgrasactiviteiten van de textielfamilie De Clerck is daarmee rond, zo bericht zakenkrant De Tijd. De kunstgrasdivisie is de laatste activiteit die rechtstreeks gerelateerd is aan de historische tapijtdivisie van de Domo-groep. De divisie, die in Sint-Niklaas de grootste fabriek voor kunstgras in Europa heeft, is goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een bedrijfswinst van 4 miljoen. 

  Budel 13 mei 2017 

  Floorify komt naar Nederland...

  Het Belgische vloerenmerk Floorify maakt met zijn rigide vinylplanken en -tegels de overstap naar Nederland. De eerste drie verkooppunten zijn een feit en meer worden in het vooruitzicht gesteld. “Eerlijk, de Nederlandse manier ligt ons wel. Recht voor de raap en to-the-point. Zo zijn onze vloeren ook,” aldus Marie Callens en Pieter Buyck. Floorify neemt tevens deel aan de Interieur Collectie Dagen in Gorinchem van 17 t/m 19 september.

  Het rigide click-PVC van Floorify koppelt naar eigen zeggen de gunstige eigenschappen van PVC aan een degelijke clickverbinding. De Rigid Core, een zelf ontwikkelde technologie, blijft volgens de aanbieder ook in extreme omstandigheden vlekbestendig, stabiel en stootvast. De vloeren worden aanbevolen voor woonkamer, badkamer, keuken of commercieel project.

  Budel 12 mei 2017 

  Russen willen laminaat...

  Russen noemen laminaat als de vloerbedekking van hun keuze, maar hebben nauwelijks enig besef van merknamen, zo blijkt uit een grootschalig consumentenonderzoek van het Russische bureau voor opinieonderzoek VCIOM (www.wciom.com). Gevraagd naar welk type vloer hun voorkeur zou uitgaan, wijst 49 procent van de Russen op laminaat. Als tweede op de ranglijst komt parket (34 procent), gevolgd door linoleum (29 procent), keramische tegels (17 procent), kurk (6 procent), polymeer gietvloer (5 procent) en beton (1 procent).

  Budel 11 mei 2017 

  Desso Tarkett brengt Parade Soft Sense!

  Desso Tarkett vraagt aandacht voor de nieuwe tapijtcollectie Soft Sense van Parade. Het kleurenpalet van deze reeks van de consumentenmarkt bestaat uit negen op de natuur geïnspireerde aardse tinten, van zand tot klei en van kiezel tot leisteen. Het tapijt kenmerkt zich voorts door zijn zachte textuur. De kort gesneden pool geeft de vloerbedekking volgens de Waalwijkse fabrikant de look & feel van zijde. Desso Tarkett suggereert dan ook de slaapkamer als een ruimte waar het product kamerbreed gelegd goed tot zijn recht komt.

  Budel 10 mei 2017 

  Succesvolle vloertraining F. Ball!

  F. Ball, de Britse fabrikant van hoogwaardige vloerproducten, heeft afgelopen vrijdag zijn eerste vloertraining gehouden in het Service Center van distributeur Headlam in Rotterdam. Technische adviseurs Bob van Wort en Marc Kemperman brachten stoffeerders uit de regio op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloerproducten en vloersystemen, van het voorbereiden en egaliseren van ondervloeren tot het gebruik van vloerlijmen. Ook aan bod kwamen een aantal veel voorkomende problemen die vloerenleggers kunnen ondervinden. Zoals: wat is de juiste oplossing bij vocht in de vloer, welke vloerlijm gebruik je in ruimtes met temperatuurschommelingen door bijvoorbeeld hoge raampartijen, is het noodzakelijk egalisaties machinaal te schuren, enzovoorts.

  Budel 9 mei 2017 

  Nieuwe Forbo Glossy in teken van werkplek!

  De nieuwe Archidea, een uitgave van Forbo Flooring, staat in het teken van de werkplek. De glossy bevat een trio lange interviews met bekende namen in de wereld van het kantoorontwerp, zoals de architecten Verda Alexander en Primo Orpilla van Studio O+A, Miguel Pallares van Piuarch en Clive Wilkinson van Clive Wilkinson Architects. Ook biedt de publicatie opnieuw de nodige projecten van over de hele wereld. Archidea is een internationaal magazine ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden.

  Budel 8 mei 2017 

  Headlam en F. Ball op Maritime Industry!

  Interieurgroothandel Headlam is samen met F. Ball, de Britse fabrikant van (ook) maritieme vloerproducten, als exposant aanwezig op de beurs Maritime Industry, die van 9 t/m 11 mei a.s. op de rol staat in de Evenementenhal Gorinchem.

  F. Ball presenteert onder meer zijn nieuwe vinyllijm Styccobond F49 Hybride PS. Deze temperatuur-tolerante lijm is bestand tegen water en extreme schommelingen in temperatuur. Hij biedt volgens de fabrikant direct een hoge aanvangskleefkracht in combinatie met een bijzonder sterke hechting. De watergedragen innovatie is specifiek voor gebruik in ruimtes die onderhevig zijn aan flinke schommelingen in temperatuur, van minus 20 tot plus 60 graden Celsius.

  Budel 7 mei 2017 

  Omzet Interface min of meer vlak...

  De omzet van Interface is in het eerste kwartaal uitgekomen op 223,4 miljoen dollar, een stijging van 0,4 procent tegen constant veronderstelde wisselkoersen. Feitelijk gerapporteerd daalde de omzet met 0,7 procent tot 221,7 miljoen dollar. In Europa steeg de omzet met 2,9 procent in lokale valuta, met een krachtige groei in Duitsland en een herstel in het Verenigd Koninkrijk. Omzetdalingen werden daarentegen genoteerd in Zuid-Europa en in Nederland. In Amerikaanse dollars gerekend, lag de omzet in Europa 3 procent lager ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

  Budel 6 mei 2017 

  Volop beweging bij Mohawk...

  De divisie ‘Flooring Rest of the World’ van het Mohawk-concern heeft 1 procent meer omzet geboekt in het eerste kwartaal, een bescheiden groei na een aantal kwartalen met veel betere uitkomsten. Op basis van een gelijk aantal dagen en onveranderde wisselkoersen zou de vooruitgang 3 procent hebben bedragen. De operationele marge komt met 15 procent in de boeken.

  Het Amerikaanse concern licht toe dat de operationele marge van de divisie iets lager ligt ten opzichte van vorig jaar als gevolg van hogere materiaalkosten en veranderingen in valuta. Mohawk verhoogt dan ook de prijzen in de meeste productcategorieën om de hogere materiaalkosten te compenseren, zodat in het derde kwartaal de kosten zouden moeten zijn gedekt.

  Budel 5 mei 2017

  Tarkett begint nieuwe jaar goed!

  Tarkett is het jaar 2017 goed begonnen. In het eerste kwartaal heeft het concern wereldwijd 612 miljoen euro omgezet, ruim 6 procent meer dan vorig jaar. Geschoond voor (positieve) wisselkoersbewegingen, resteert een organische groei van 2,8 procent. De verkoopregio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) heeft zelfs bijzonder goed gepresteerd met een organische groei van 7,0 procent. De Scandinavische landen groeiden stevig door en ook Duitsland bleef opwaarts gericht. Frankrijk bevestigde het in het vierde kwartaal van 2016 begonnen herstel. Het Verenigd Koninkrijk herpakte zich na de groeivertraging in de tweede helft van vorig jaar. Zuid-Europa (Italië, Spanje en Portugal) liet eveneens mooie groeicijfers zien in het voorbije kwartaal. Alleen in het Midden-Oosten is de omzet van de vloerenmaker gedaald door de aanhoudende macro-economische problemen aldaar. LVT rapporteerde in onze contreien opnieuw forse vooruitgang in zowel het residentiële als het zakelijk segment.

  Budel 4 mei 2017 

  Interfloor presenteert Silkwoods-V!

  De vinyldealers van Interfloor kunnen dezer dagen de nieuwe Silkwoods-V tegemoet zien. De Silkwoods-collectie mag al lange tijd op veel waardering rekenen, de innovatie Silkwoods-V wordt nu voorgesteld als een vernieuwende standaard voor hout-vinyl. “De sublieme combinatie van design en technologie,” zo vat Interfloor de upgrade samen.

  De collectie PVC-vinyl op 400 centimeter breed lijkt immers niet alleen op echt hout, maar voelt ook zo. “Met behulp van de nieuwste high definition technologie laten de patronen een nieuwe kleurintensiteit zien waarbij het reliëf en de voelbare v-groeven tussen de planken de sublieme tactiele ervaring van een rijke houten vloer nog eens extra versterken,” zo verkondigt de leverancier uit Zwartsluis.

  Budel 3 mei 2017 

  Barometer woonbranche naar nieuwe hoogte!

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is de afgelopen maand met zes punten gestegen. En wel naar een nieuw record. De barometer sluit april af op een stand van 17,9. De stijging wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door positieve cijfers over de woningmarkt en het consumentenvertrouwen.

  De cijfers van de weekomzetmutaties van de woondetailhandel zijn minder positief dan in maart, maar laten nog altijd een gunstige ontwikkeling zien. De index van de weekomzetmutaties zakt afgelopen maand met 1,7 punten, om uit te komen op een stand van 2,8, waarmee de maandomzetontwikkeling in de woondetailhandel nog altijd positief is.

  Budel 2 mei 2017 

  Jaarverslag Geschillencommissies 2016!

  Bij de Geschillencommissie Wonen, die geschillen behandelt met ondernemers die deelnemen aan de Stichting Garantieregelingen CBW, waren vorig jaar 1124 (2015: 987; 2014: 973) klachten in behandeling, waarvan 912 (2015: 792) ingediend in het verslagjaar. De commissie verzond in het verslagjaar 375 uitspraken. Ook werden 178 zaken onder leiding van een bemiddelingsdeskundige geschikt. In een groot deel van de klachten (212 in totaal) hebben partijen alsnog onderling geschikt. Daarnaast kon de commissie een aantal zaken niet verder behandelen omdat de consument niet voldeed aan de formele innamevoorwaarden of omdat de ondernemer niet was aangesloten. Het merendeel van de klachten waarin uitspraak werd gedaan in het verslagjaar, had betrekking op zitmeubelen en keukens.

  Budel 30 april 2017 

  Nieuw van DLW Scala Looselay...

  Het nieuwe Scala Looselay PUR van DLW omvat 16 natuurlijk ogende houtdesigns, karakteristieke steen designs, in het oog springende metalen designs of kleurrijke accenten en textiel varianten. De collectie heeft drie verschillende embossingen en twee formaten. Een afmeting 18,9 x 122,9 centimeter voor de houten patronen in plankformaat. Voor de stenen, metalen, kleurrijke en textiele patronen geldt het formaat 62 x 62 centimeter. Het product heeft een totale dikte van 5 millimeter en bevat een transparante slijtlaag met een dikte van 0,7 millimeter PUR coating, een achterzijde van vinyl met versterking van glasvezel en een gestanste TP-folie op de achterzijde voor uitstekende anti-slip prestaties. Alle stroken beschikken over een microvellingkant aan alle vier de zijden.

  Budel 29 april 2017

  mFLOR presenteert Industriële Lifestyle!

  “Een industrieel interieur is niet in een hokje te plaatsen. Sterker nog, het is juist de bedoeling om ‘out of the box’ te denken,” aldus mFLOR in een presentatie van ‘de industriële Lifestyle’. Kenmerkend voor deze woonstijl zijn volgens mFLOR de karakteristieke, grote, open ruimtes in combinatie met het gebruik van ruwe, stoere materialen en zichtbare ‘oneffenheden’ als leidingen en metselwerk. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren maar dan nét even anders. Denk hierbij aan antraciet met een gemarmerd effect, flesgroen, petrolblauw en cognac. In een industrieel interieur zie je veel gebruik van grove materialen als staal, beton, leer, steen, ijzer en hout op wanden en vloeren.

  Budel 28 april 2017

  Carpetright overlegt goede cijfers!

  Carpetright, de naar eigen zeggen grootste detailhandelsspecialist op het gebied van vloerbedekking in Europa, is uiterst content met de in het afgelopen kwartaal behaalde omzetgroei van 1,6 procent. Ondanks moeilijke marktomstandigheden wist de retailketen in het Verenigd Koninkrijk een omzetgroei van 1,4 procent te behalen (like-to-like). De versnelde restyling van de Britse filialen heeft Carpetright geen windeieren gelegd. Deze 188 filialen behaalden duidelijk meer omzet dan de vestigingen waar deze upgrading nog moet plaatsvinden. In totaal beschikt Carpetright in het Verenigd Koninkrijk over 427 afzetpunten. In Europa heeft Carpetright de beschikking over 138 vestigingen (Nederland 94, België 23, Ierland 21) en behaalde het een vergelijkbare omzetgroei als in het Verenigd Koninkrijk.

  Budel 27 april 2017

  Mobiele APP voor Forinn...

  Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en deze wordt steeds vaker gebruikt om via apps en websites producten te zoeken en te bestellen. Om het bestellen bij Forinn nog gemakkelijker te maken introduceert het bedrijf de Forinn App. Met deze app beoogt het de klanten nog sneller en gemakkelijker te voorzien in hun informatie behoeften. Via de app kunnen klanten ook 24/7 bestellingen doorgeven en kan men de dichtstbijzijnde ForinnStore vinden. De app is vanaf nu te downloaden voor op de smartphone.

  Budel 26 april 2017 

  Intertap scoort met Hoomline Fusion!

  Eind vorig jarig introduceerde Intertap op de Vakdagen Parket & Woninginrichter Hoomline Fusion. Het bedrijf uit Noordwijkerhout kwam met twee varianten: Hoomline Fusion Premium, een 6,5 millimeter dik PVC-click met een toplaag van 1,5 millimeter pvc, Isocore-technologie en een 1 millimeter PE-schuimonderlaag en Hoomline Fusion Superior, een 7,5 millimeter dik PVC-click dat beschikt over een toplaag van 2 millimeter, Isocore-technologie en een 1,5 millimeter PE-schuimonderlaag. Isocore is een geëxtrudeerde PVC ‘solid core’ zonder weekmakers. “De producten zijn goed ontvangen en kunnen rekenen op grote belangstelling,” vertelt Matthijs de Graaff.

  Budel 25 april 2017 

  Grosvenor Wilton in handen van Brockway!

  The Grosvenor Wilton Company Ltd, een onafhankelijke Britse woltapijtwever waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1790 en die Buckingham Palace en het Witte Huis tot zijn klanten mag rekenen, is van zijn financiële perikelen bevrijd door medefabrikant Brockway Carpets uit Kidderminster. Grosvenor Wilton werd op 10 april jl. insolvent verklaard. Brockway neemt de handelsactiviteiten en activa van zijn traditierijke collega over, die wel onder eigen naam blijft opereren en onafhankelijk van de andere onderdelen van de Brockway-groep.

  Budel 24 april 2017 

  Rechtszaak Duitse regering tegen EC!

  De Duitse federale regering is, zoals eerder gemeld, niet erg te spreken over bepaalde EU-normen voor bouwproducten. Die worden door haar ontoereikend of onvolledig genoemd. Om die reden heeft de federale regering van onze oosterburen gisteren een rechtszaak aangespannen tegen de Europese Commissie voor het Gerecht van de Europese Unie. “Indien de normen in de huidige vorm worden toegepast, zouden de veiligheid van het bouwwerk alsook de bescherming van het milieu en de gezondheid van de bevolking in gevaar komen,” aldus een officieel persbericht van de overheid.

  Budel 23 april 2017 

  Nieuwe collecties mFLOR PVC....

  Bij Peitsman zijn de recentelijk gelanceerde collecties Parva Plus, Bramber Chestnut, Selsdon Wood en Shady Larch leverbaar, alle stijlvolle aanvullingen op het assortiment van mFLOR. Laatstgenoemde drietal betreft de eerste PVC-stroken van mFLOR in de nieuwe afmeting van 150 centimeter lengte bij 23 centimeter breedte. Bramber Chestnut telt een vijftal dessins, Shady Larch zes en Selsdon Wood twee. Op de internationale beurzen kon vooral de uitzonderlijke Selsdon Wood op veel bekijks rekenen. Beide dessins uit de serie zijn onmisbaar voor een ieder die zoekt naar een vloer in industriële stijl, zo adviseert de groothandel.

  Budel 22 april 2017 

  Trendsetters in PVC vloeren...

  Trendsetters in de PVC vloeren waren Tarkett en later Forbo met de colorvinyl en surestep. Amtico kwam als eerste op de markt met PVC lamellen in houtmotieven al snel gevolgd door de tegels en tegenwoordig drukken ze alles wat de klant wil af op PVC vloeren. Ook is een PVC vloer ook verkrijgbaar als zelfklevende PVC stroken die eenvoudig door de consument zelf gelegd kunnen worden. Met het oog vrijwel niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren, steen of marmer en deze PVC vloeren zijn ook zeer slijtvast.

  Budel 21 april 2017 

  Peitsman in beweging!

  De economie is weer aangetrokken en alle signalen in de markt zijn positief. Huizenmarkt, bouw en renovatie doen het weer goed. Richard Lensen, commercieel directeur Peitsman knikt instemmend: “Kortom, er komen daardoor ook weer de nodige vloeren bij. Wij merken dat bij onze vestigingen. De toegenomen vraag zorgt ervoor dat sommige van onze 11 filialen uit hun jasje groeien. Dat geldt ook voor onze producten. Met name Quick-Step groeit explosief. Opvallend is daarbij dat het laminaat daar sterk groeit, en dat tegen de trend in. Dat zegt toch iets over de kwaliteit en de populariteit van het product.” Binnen het assortiment van Peitsman neemt het pvc een belangrijke plaats in. “Wij waren in 2000 één van de voorlopers bij het pvc met de producten van mFlor in ons assortiment. mFlor vormt nog steeds een wezenlijk onderdeel van onze vinyl omzet. Een goed product, met een mooie complete collectie. Maar onze collectie Beautifloor scoort ook goed en gaat bij het vinyl en laminaat mee in de huidige positieve flow van de markt.” Lensen wijst op de bijkomende voordelen van het inmiddels niet meer weg te denken lvt.

  Budel 20 april 2017 

  Thuiswerken wordt nieuwe ‘huiswerken’ 

  “De kantorenwereld staat aan de vooravond van een nieuwe revolutie. Nu hippe bedrijven uit onder andere Amsterdam, Londen, Berlijn het nieuwe werken introduceren in hun kantoren, is het aan de vele kantoorleveranciers om producten te creëren die aan deze nieuwe vraag voldoen,” aldus verwoordt Ab Oosterhof, creatief directeur van Prints van Oranje, zijn visie op de veranderende gang van zaken op de markt. “Daarbij gaat het niet alleen om de meubels en de koffie, maar natuurlijk ook om een goede, hippe vloer.”

  Budel 19 april 2017 

  Vier nieuwe collecties voor Tecsom!

  Tecsom, de Franse fabrikant van projecttapijttegels en naaldvilt, introduceert een viertal nieuwe kwaliteiten, uitgerust met specialistische know-how ten behoeve van zwaar projectgebruik. De nieuwe items variëren van 850 tot 885 gram per vierkante meter en zijn vanwege hun structuur en kwaliteit breed toepasbaar. Door de van het merk bekende recyclebare pvc-backing laten ze zich zichtbaar naadloos verleggen, aldus Marc van den Berg van MB Flooring Consultancy, de Nederlandse vertegenwoordiger.

  Budel 18 april 2017 

  Victoria draait goed, loert op prooien!

  De expansieve Britse vloerengroep Victoria PLC schat in dat de onderliggende winst vóór belastingen in het tot 1 april lopende boekjaar ruim hoger zal liggen dan wat de markt per saldo voorziet. De groep zegt baat te hebben gehad bij ‘operationele synergieën’ volgend op de integratie van recentelijk overgenomen bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Ook voor de komende twaalf maanden wordt een ‘zeer goede’ autonome winstgroei in het vooruitzicht gesteld.

  Budel 17 april 2017 

  Omzet woonbranche plust in februari!

  De omzet van ‘doe-het-zelfzaken, winkels in keukens en vloeren’ en van ‘winkels in meubels en huishoudartikelen’ is in februari sterker gegroeid dan gemiddeld in de non-foodsector. Het clustertje dhz, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) kwam tot zelfs een omzetstijging van 8,5 procent in de tweede maand van het jaar, bij een volumegroei van 6,4 procent. Deze fraaie score volgt op een januarimaand met toen al een groei net aan in de dubbele cijfers. Het clustertje meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen assortiment) boekte 2,6 procent meer omzet in februari, aldus het CBS.

  Budel 16 april 2017 

  Collectie-update Saffier PVC!

  Forinn heeft zijn collectie Saffier PVC nogmaals verruimd. Vorig jaar kwamen er vierentwintig PVC-decors bij. Die werden volgens de groothandel zeer goed ontvangen in de markt en aangezien PVC gewild blijft, volgt nu een nieuwe uitbreiding. Dit kwartaal voegt Forinn meer dan vijftig items toe, die overigens complementair zijn in afmetingen, decors en prijs aan de huidige collectie. Per direct komt al een trio nieuwe collecties beschikbaar, te weten de Paso, Passage en District.

  Budel 15 april 2017 

  ‘Economische lentezon voelbaar’ 

  De Nederlandse economie groeit dit jaar stevig door. Net als in 2016 komt de groei op ruim 2 procent uit, zo meldt het ING Economisch Bureau vandaag. In winkels en elders voeren consumenten hun uitgaven op. Ook op de bouwplaats blijft de activiteit toenemen. De bouw is voor het derde jaar zelfs de snelst groeiende sector, met in zijn kielzog de zakelijke dienstverlening.

  In de detailhandel doen, dankzij de sterke woningmarkt, vooral de woninginrichting en doe-het-zelfzaken het goed. Consumenten zijn, zo ziet ook de bank, weer bereid om grote aankopen te doen.

  Budel 14 april 2017 

  CocoFloor (unifloor) is vernieuwd!

  Het ondervloerproduct CocoFloor van Unifloor heeft een wijziging ondergaan. “Nog altijd de vertrouwde bruine cocosvezel met polyesterkatoen, maar zonder de folielaag,” aldus de Deventer specialist. De nieuwe CocoFloor is (slechts) vier millimeter dik en zorgt voor een hoge contactgeluidreductie. Een doos bestaat uit zes rollen à vijftien vierkante meter.

  Budel 13 april 2017

  Carpet Making richt Kenzo-shops in!

  Carpet Making heeft winkels van het kledingmerk Kenzo over de hele wereld voorzien van een bijzonder tapijt, handgemaakt vervaardigd vanuit twee kwaliteiten en voorzien van een reliëf, ofwel hoog-laag-effect.

  Het tapijt is door de medewerkers van de karpettenproducent met de hand gemaakt in het atelier in het Noord-Brabantse Schijndel. Van daaruit werden de karpetten vervoerd naar Kenzo-winkels in onder andere Barcelona, Qatar, Shanghai en Hongkong. Eigenaar Pedro van de Ven is trots op het resultaat. “Dit maatwerk-project was niet zomaar een klusje: het was echt een proeve van bekwaamheid voor onze medewerkers. Het vergde handwerk, uiterste zorgvuldigheid en ambachtelijk vakmanschap.”

  Budel 11 april 2017 

  Red Dot Awards voor Forbo...

  Na de iF Design Award in maart, heeft Forbo Flooring zojuist nog een meetellende designprijs toegekend gekregen voor zijn Marmoleum Cocoa-collectie. En wel een Red Dot Award, ook Duits van origine. Bijzonder aan Cocoa zijn de toegevoegde gemalen schillen van de cacaoboon, een ‘geupcycled’ restproduct van de cacao-industrie dat high-lights geeft aan de voor het overige rustige, ingetogen uni-uitstraling van de collectie. Tegelijkertijd ging een Red Dot Award naar Marmoleum Slate, net als Cocoa deel uitmakend van de nieuwe Marmoleum Solid-collectie. Dit betreft een vloer met reliëf waarvoor inspiratie is gevonden bij de natuurlijke textuur van steen.

  Budel 10 april 2017 

  Nieuwe etikettering chemische mengsels!

  Detailhandel Nederland attendeert winkeliers erop dat de bekende oranje pictogrammen op chemische mengsels onder de Europese CLP-verordening worden vervangen door nieuwe pictogrammen in de vorm van een rode diamant. Producten die hier onder vallen zijn bijvoorbeeld wasmiddelen, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, kaarsen, luchtverfrissers, huishoudelijke chemische producten zoals lijm en verf, en doe-het-zelf-producten. Vanaf 1 juni aanstaande mogen er geen producten meer in de schappen liggen met het oude etiket.

  Budel 9 april 2017 

  Nieuwe tegeldessins Moduleo Transform!

  Moduleo lanceert deze maand veertien nieuwe tegeldessins in de Transform-collectie als antwoord op de toenemende vraag naar LVT op dit formaat in projectgebruik. De Transform-dessins lopen van een vlakke betonlook of natuurlijke kalksteen tot een abstract 'metallic' of spraakmakend glitter-effect.

  De Transform-luxevinyltegels met hun slijtlaag van 0.55 mm en slipweerstand R10 worden door Moduleo (onderdeel van de IVC Group) aanbevolen voor commercieel gebruik, in een click- of een te verlijmen versie. De XL-tegel zorgt daarenboven voor weinig voegen en lange, strakke lijnen en een rustig geheel dat optisch ruimer oogt.

  Budel 8 april 2017 

  VPWI wordt Interieur Collectie Dagen!

  Vakdagen Parket & Woninginrichter (VPWI) gaat per direct verder als Interieur Collectie Dagen. De nieuwe naam past volgens de organisator beter bij het huidige concept. Van oorsprong was VPWI immers een vloerenvakbeurs, door het toevoegen echter van segmenten als stoffering, wandbekleding en raamdecoratie in de afgelopen jaren en de samenwerking met Kone advies (organisator van Floor Expo), vindt de Evenementenhal een nieuwe naam op zijn plaats. Een ideale naam die precies zegt waar de vakbeurs voor staat, aldus de mensen achter de beurs, die de titel ‘Interieur Collectie Dagen’ in samenspraak met de markt hebben gekozen. Het nieuwe logo, een gestileerd huisje, moet verwijzen naar de Interieur Collectie Dagen als een hippe en trendy vakbeurs voor creatieve professionals.

  Budel 7 april 2017 

  Branchebarometer daalt wat in maart!

  Ten opzichte van de recordstand van februari is de ‘woonbranche economische barometer’ in maart ruim vijf punten gedaald. De door Van Es Marketing Services verzorgde barometer sluit de maand af op een stand van 11,9. De daling wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door lagere groeicijfers van de woningmarkt. Ook de weekomzetmutaties van de woondetailhandel zijn minder positief dan in de voorgaande maand. Het consumenten- en producentenvertrouwen laten wel een lichte verbetering zien.

  Budel 6 april 2017 

  Dickson Woven Flooring wint hoofdprijs!

  Het jaarlijkse feestje rond de Red Dot Awards voor bijzonder productdesign is weer begonnen. Voor de huidige editie zijn meer dan 5500 vernieuwende producten ingezonden. Voor slechts een honderdtal inzendingen is evenwel een ‘Red Dot: Best of the Best Award’ weggelegd. Daartoe behoort, in de categorie materialen & oppervlakken, Dickson Woven Flooring, geweven vinyl van de Noord-Franse fabrikant Dickson-Constant.

  Budel 5 april 2017 

  COREtec Experience-avonden bij Headlam!

  Op de eerste drie dinsdagen van april organiseert Headlam samen met USFloors een COREtec Experience-avond in zijn service centers in het land. Op 4 april is Zutphen aan de beurt, gevolgd door Rotterdam op 11 april en Houten op 18 april. De bijeenkomsten richten zich op al wie belangstelling heeft voor deze productlijn. Jan Dossche van USFloors komt langs voor een presentatie onder de veelzeggende titel ‘Wat maakt COREtec revolutionair?’, gevolgd door diens voorstelling van de nieuwe collectie, inmiddels bestaande uit zesenvijftig designs.

  Budel 4 april 2017 

  Binnenkijken in Forbo Sphera-fabriek Coevorden!

  Forbo Flooring biedt een leerzaam inkijkje in zijn nieuwe fabriek te Coevorden. Het gebruik van zero waste-technologie en groene energie, zo verzekert de fabrikant, zorgt daar in Drenthe voor een nergens geëvenaard duurzame productie van homogeen vinyl. Sphera rolt als eerste vloer van dit type uit de gloednieuwe vestiging, of zoals Forbo het zelf graag noemt: “geavanceerde ‘greenfield’ omgeving”.

  Budel 3 april 2017 

  Textielindustrie België content met 2016!

  Algemeen genomen is de Belgische textiel‐, hout‐ en meubelindustrie tevreden over 2016, aldus Fedustria, de beroepsorganisatie van de textiel‐, hout‐ en meubelindustrie bij onze zuiderburen. Terwijl de omzet in de meubelindustrie een stijging van 3,5 procent kende en in de houtverwerkende industrie van zelfs 6,6 procent, bleef de omzet in de textielindustrie min of meer op het peil van een jaar terug (+0,1 procent). De omzet van de productgroep tapijten binnen het segment interieurtextiel steeg met 2,1 procent, van 1788 tot 1825 miljoen euro. Deze omzetgroei kwam vooral tot stand in het eerste semester (+6,0 procent). In het derde kwartaal daalde de tapijtomzet met 5,5 procent, om zich weer te hernemen met 2 procent in het vierde kwartaal.

  Budel 2 april 2017 

  Bij Tarkett staat iD Mixonomi op stapel!

  Tarkett heeft op de voorbije vakbeurs EuroShop in Düsseldorf een tweetal nieuwe collecties onthuld. Over de ‘Luminous’-vinyltegels met ingebouwde LED-technologie hebben we al bericht in een nieuwsitem van 8 maart. Dit met LED-licht doorschijnende vinyl is inmiddels leverbaar voor pilootprojecten. De andere nieuwkomer, een LVT-collectie, draagt de naam iD Mixonomi. Deze is onderdeel van het ‘Floor is the new Playground’-concept en komt in september op de markt.

  Budel 1 april 2017

  Update laminaatcollectie Douwes Dekker!

  De Plinten & Profielen Centrale brengt tien nieuwe uitvoeringen in de laminaatvloerencollectie van Douwes Dekker. De consument reageert alvast enthousiast op de update, zo weet de groothandel, met name vanwege de brede planken en de ruime keus in stijlen. De goed ontvangen serie Elegant, met zijn extra lange en brede planken, is uitgebreid met een viertal nieuwe vloeren. De serie Sympathiek is in zijn geheel vervangen en bestaat nu uit zes decors, met 2V-planken van 24,3 bij 128,5 centimeter.

  Budel 31 maart 2017 

  Nieuwe app van Uzin!

  Uzin brengt een nieuwe app, een tool waarmee gebruikers, architecten, voorschrijvers en groothandelspartners het assortiment van de leverancier kunnen raadplegen en verscheidene off-line toepassingen benutten, zoals een berekening van het verbruik. De app geeft toegang tot productinformatiebladen, veiligheidsbladen en certificaten, biedt technische ondersteuning bij frequent voorkomende renovatievragen, voorziet in applicatie-filmpjes en kent een specifieke adviesfunctie voor alleen tabletgebruikers.

  Budel 30 maart 2017 

  NOA Vloerendag in Veenendaal!

  De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) organiseert komende donderdag 30 maart in het NOA-Afbouwcentrum te Veenendaal zijn jaarlijkse ‘NOA Vloerendag’. De gratis toegankelijke dag is bedoeld voor alle ondernemers in de zandcement-, gietdek-, kunststof-, terrazzo- en monolietvloerensector. En voor vloerenbedrijven die de voor- en nabehandeling uitvoeren. “Deze jaardag voor alle vloerenspecialisten in de afbouw brengt je volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en laat je netwerken met vakgenoten,” zo belooft de organisator. “Het is dé ontmoetingsplek om van fabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten het laatste nieuws te krijgen.” Er is onder meer voorzien in een informatiemarkt met exposanten en in een lezingenprogramma.

  Budel 29 maart 2017 

  MMFA groeit naar vierenveertig leden!

  De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) versterkt zich met een kwartet nieuwe leden. Toegetreden als regulier lid is de Duitse vloerenfabrikant Falquon, ontwikkelaar van vloer­opper­vlakken, hoogglansvloeren en vinylvloeren. Toegetreden als buitengewoon lid zijn beide dienstverleners en toeleveranciers Saueressig Design Studio en A.+ E. Ungricht en het eveneens Duitse profielenbedrijf Sondermann Profile. De MMFA verenigt nu vierenveertig lidbedrijven en instituties, met namens Nederland Aspecta en Forbo Flooring.

  Budel 28 maart 2017 

  Desso met tijdloos design naar Milaan!

  Ook dit jaar strijkt een Nederlands paviljoen neer in Milaan, op de vermaarde designbeurs Salone del Mobile. Onder de naam ‘Masterly - The Dutch in Milano’ tonen ontwerpers en bedrijven in het fraaie Palazzo Francesco Turati het beste wat ons land te bieden heeft op het vlak van design en ambachtelijk vakwerk. Ook Desso is van de partij en belooft de bezoekers te trakteren op een presentatie van tijdloze vormgeving in textiel. Ludwig Cammaert is verheugd dat zijn bedrijf is uitgekozen voor deelname aan de bijzondere tentoonstelling. “Daar is het team designers zeker trots op. We kijken ernaar uit om bezoekers meer te vertellen over de inspiratie en gedachten achter een paar van onze recente collecties.”

  Budel 27 maart 2017 

  Predicaat hofleverancier voor TextielLab!

  Het TextielLab in Tilburg heeft sinds kort het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, gedurende vijfentwintig jaar. De vakmensen van het TextielLab namen het predicaat afgelopen vrijdag in ontvangst uit handen van burgemeester Noordanus. “In het TextielLab ontwikkelen we het ambacht door en dragen we het vakmanschap over aan een nieuwe generatie textieltalent. Het draait bij ons om meesterschap en kwaliteit; hier tref je productontwikkeling aan op een hoog niveau,” aldus Hebe Verstappen, hoofd TextielLab. “Het predicaat is een belangrijke blijk van waardering voor alle vakmensen die in het Lab werken!”

  Budel 26 maart 2017 

  ‘Zoning’ met Moduleo Moods!

  Moduleo attendeert ontwerpers, architecten en wie het verder weten wil op de geschiktheid van zijn ‘creatieve studio’ Moods om bepaalde zones in een ruimte af te bakenen. Zones bijvoorbeeld in een kantoor, winkel, hotel, restaurant of thuis. Ook wel ‘zoning’ of ‘interior landscaping’ genaamd, waarbij elk dessin is afgestemd op de specifieke functie van het betreffende onderdeel van het interieur maar alles bij elkaar gezien toch knap in harmonie is.

  Budel 25 maart 2017 

  Harde versus zachte vloerbedekking!

  In de woonbranche als geheel is de omzet van harde vloerbedekking in het vierde kwartaal van 2016 met 5,4 procent toegenomen. Zo blijkt uit de laatst verschenen Woonzakenmonitor van Van Es Marketing Services. Niet bij alle types woonzaken is evenwel meer omzet geboekt met deze productgroep. Zo zien doe-het-zelfzaken de omzet van harde vloerbedekking in het afsluitende kwartaal met 4,5 procent afnemen. Daarentegen ligt de omzetontwikkeling van de productgroep onder de parketspeciaalzaken met een plus van 9,1 procent ruim boven het gemiddelde van de woonbranche.

  Budel 24 maart 2017 

  Duitstalige markt elastisch loopt uiteen!

  De FEB, de vakvereniging van producenten van elastische vloerbekledingen, die de Duitstalige landen tot zijn werkterrein rekent, meldt voor het jaar 2016 sterk uiteenlopende afzetcijfers. In Duitsland kon per saldo een groei van 3,9 procent worden opgetekend, in Oostenrijk (-5,4 procent) en Zwitserland (-6,4 procent) werden daarentegen flinke minnen genoteerd. Bij onze oosterburen plusten de ‘designvloeren’ (LVT) met dubbele cijfers, met de projectenmarkt mede als aanjager van de groei. Veiligheidsvloeren, linoleum en rubber tekenden eveneens een, niet nader aangegeven, vooruitgang op. Homogene en heterogene pvc-vloeren gaven echter volume prijs, evenals cushioned vinyl.

  Budel 23 maart 2017 

  Mexico buiten houden met oud tapijt?

  Het Amerikaanse bouwbedrijf CMJ Systems doet president Trump de klaarblijkelijk doodserieuze suggestie om, in plaats van staal, afgedankt tapijt te gebruiken voor het optuigen van zijn naargeestige ‘muur’ aan de grens met Mexico. CMJ Systems stelt een (cementgebonden) technologie te hebben ontwikkeld die voorziet in het gebruik van oud tapijt. Dat zou een lichter in gewicht bouwwerk opleveren, niettemin twee keer zo sterk zijn als een met staal gewapende variant, bovendien minder prijzig en een mooie eindbestemming voor tapijtafval dat anders maar op de stort zou belanden.

  Budel 22 maart 2017 

  PPC nieuwe verdeler Vesting LED olie...

  Plinten & Profielen Centrale meldt met trots voortaan verdeler te zijn van Vesting, ontwikkelaar en producent van onder meer LED-drogende olie. De milieuvriendelijke en kostenbesparende olie werd dit jaar, zoals eerder gemeld, beloond met de prestigieuze Innovation Award op vakbeurs Domotex.

  Budel 21 maart 2017 

  Interfloor brengt Evolution nieuwe vinyl collectie!

  Interfloor lanceert Evolution Wood, een innovatieve vinylcollectie die de aandacht trekt met speciale formaten, complexe patronen, bijzondere texturen en ‘toverachtige’ dessins met driedimensionaal karakter. De nieuwe collectie is grensverleggend, zo durft Interfloor gerust te stellen.

  Budel 20 maart 2017 

  COREtec treft doel bij Sporting Lokeren!

  USFloors stuurt bericht dat zijn COREtec is geplaatst in het stadion van Sporting Lokeren, een club met een rijke traditie die actief is in de Jupiler Pro League, de eerste klasse van het voetbal in België. De vloeren liggen in de vernieuwde persruimte van de club. COREtec heeft tevens een stuk LED Boarding langs het voetbalveld, wat gezien de belangstelling van de Belgische consument voor voetbal op TV een interessante optie lijkt om de naamsbekendheid van het vloerenmerk te verhogen. “Voetbal is enorm populair bij veel mensen,” zo weet ook Jan Dossche. “Voor USFloors is dit een zeer mooie referentie en een zeer mooi uithangbord.”

  Budel 19 maart 2017 

  Unifloor bedrijfsfilm kijken...

  Unifloor meldt met gepaste trots de verschijning van zijn nieuwe bedrijfsfilm. De ‘company video’ biedt een fraai kijkje achter de schermen bij de Deventer specialist. De bewegende beelden tonen wat van belang is bij de keuze van een goede ondervloer en hoe de (Jumpax) ondervloeren worden gemaakt. De bedrijfsfilm duurt ruim twee minuten en is te bekijken op www.unifloor.nl/nl/over-unifloor.

  Budel 18 maart 2017

  Goede start winkel DHZ, keukens, vloeren!

  De winkels in non-food hebben in januari 5 procent meer omgezet dan een jaar eerder, een score die overigens iets naar boven is bijgesteld voor de samenstelling van de koopdagen. Het volume van de sector ligt 3,9 procent hoger, zo meldt het CBS vandaag. De omzet van winkels in DHZ, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) en van winkels in meubels en huishoudartikelen is gegroeid met respectievelijk 10,4 en 7,1 procent. Voor het eerst sinds juli 2015 is ook de omzet van fysieke winkels in consumentenelektronica weer gestegen, en wel met 0,7 procent.

  Budel 16 maart 2017 

  Gelasta lanceert Rigid Core XL!

  Gelasta presenteert Rigid Core XL, door de groothandel in Genemuiden voorgesteld als click-vloeren van ‘de nieuwe generatie’. Directeur Henk-Jan Last laat weten hoge verwachtingen te hebben van het product. "De goede reacties tijdens de ‘sneak preview’ op de beurs in Gorinchem sterken ons in die gedachte.” Kwaliteit stond naar eigen zeggen voorop in de samen met de producent uitgevoerde productontwikkeling. “Rigid Core XL combineert het gebruiksgemak en de mogelijkheden van een pvc-vloer met het eenvoudige legproces van click-vloeren. Zonder dat we houtelementen gebruiken heeft het een zeer natuurlijke uitstraling, waarbij zelfs houtnerven zijn aangebracht,” aldus Last.

  Budel 15 maart 2017

  Rinos behaalt ISO 14001-certificaat!

  Rinos heeft recentelijk het ISO 14001:2015-certificaat behaald, het wereldwijd meest gebruikte systeem voor milieumanagement. De fabrikant van entreevloerbedekking verklaart dat hiermee een continue en gestructureerde aanpak van milieuproblematiek in het bedrijf is geborgd. Werken volgens deze systematiek betekent dat er procedures zijn om milieuaspecten te identificeren, doelen op te stellen en een verbeterprogramma uit te voeren.

  Budel 14 maart 2017 

  Balta koopt Bentley Mills!

  Balta maakt gisteren bekend dat zijn kleinere Amerikaanse collegabedrijf Bentley Mills onderdeel wordt van de groep. De Belgen spreken over hun aanwinst als een iconisch merk in het topsegment van de zakelijke tapijtmarkt, dat aansprekende projecten heeft gerealiseerd, waaronder niet minder dan negen opeenvolgende presidentiële inauguraties in de VS. Met inbegrip van die van Trump. Balta belooft het merk Bentley te blijven ondersteunen en wil diens verkooporganisatie en markttoegang benutten om sneller te groeien met zijn eigen Modulyss-tapijttegels in de VS. Daarenboven zal Bentley's lijn van premium tapijttegels wereldwijd verkocht gaan worden via Balta's distributiekanalen.

  Budel 13 maart 2017 

  ‘Balta maakt werk van beursgang’ 

  Tapijtfabrikant Balta maakt werk van een beursgang. Zo meldt De Tijd vandaag op basis van meerdere bronnen. De operatie zou mogelijk nog voor de zomer doorgaan in Brussel. De krant kent de bijzonderheden nog niet, maar weet wel dat eigenaar en investeringsmaatschappij Lone Star onlangs een Belgische nv oprichtte boven de Balta-groep, allicht ter voorbereiding van de operatie. De beursplannen komen relatief snel na de instap van het investeringsfonds, maar volgens Lone Star is de tijd gunstig om met een stevig rendement weer uit te stappen. Het Texaanse investeringsfonds heeft twee jaar geleden tussen de 500 en 600 miljoen euro neergeteld voor het voormalige bedrijf van de familie Balcaen, aldus de zakenkrant.

  Budel 12 maart 2017 

  Vinyl met LED-technologie bij Tarkett!

  Philips Lighting en Tarkett lanceren dezer dagen op retailbeurs EuroShop te Düsseldorf hun ‘Luminous’ vinylvloerbedekking. In de speciaal ontwikkelde vinyltegels zit geavanceerde LED-technologie verankerd, die winkeliers in staat stelt om van alles te annonceren, de interactie met de klant aan te gaan en hem door het gebouw te loodsen.

  Budel 11 maart 2017 

  Vloerenmakers lonken naar Iraanse markt!

  Vijftig miljoen vierkante meter per jaar. Volgens de Europese fabrikantenverenigingen EPLF en MMFA is dat op middellange termijn het afzetpotentieel in Iran voor respectievelijk laminaatvloeren en meerlaagse modulaire vloerbedekking. Sinds het opheffen van de sancties zeggen beide verenigingen zich sterk te maken voor de belangen van hun leden op de Iraanse markt.

  Budel 10 maart 2017 

  Meer omzet en meer winst Forbo Flooring!

  De divisie Flooring Systems van Forbo heeft afgelopen jaar een netto-omzet van 818,0 miljoen Zwitserse franken (circa 763 miljoen euro) geboekt, 3,4 procent meer (ook in euro’s) dan de 791,3 miljoen van een jaar eerder. Vooral de opleving in de VS en Frankrijk, beide belangrijke kernmarkten voor de vloerentak, samen met tekenen van herstel in Nederland, lagen ten grondslag aan deze beweging omhoog. Forbo schrijft de groei verder toe aan een attractief vloerenassortiment, met nieuwe en innovatieve collecties in het bijzonder voor klanten in de private sector.

  Budel 9 maart 2017 

  Volkshotel kiest voor Forbo vloeren!

  Forbo Flooring levert de nieuwe vloeren voor de hotelkamers van het Volkshotel in Amsterdam, dat druk doende is met een gedeeltelijke restyling. In alle kamers komt het duurzame Marmoleum te liggen. “Voorheen hadden we een betonnen vloer,” zo verklaart Evelien Mulder, coördinator Kwaliteit & Interieur bij het Volkshotel. “Omdat beton ongelijk is en een ruwe structuur heeft, is dit niet altijd goed schoon te houden. Daarnaast kregen we vanuit gasten de feedback dat de betonnen vloer koud en oncomfortabel kan zijn. Daarop hebben we besloten om voor ander materiaal te kiezen. Marmoleum is gekozen omdat het makkelijk is qua onderhoud en prettiger aanvoelt dan beton.”

  Budel 8 maart 2017 

  Nieuwe collecties Ntgrate!

  Op Benelux-evenementen als Architect@Work in Kortrijk (27 t/m 28 april) en Design District ’17 te Rotterdam (7 t/m 9 juni) zal de vloerbedekking in geweven vinyl van Ntgrate te zien zijn. De fabrikant uit het Vlaamse Bavikhove spreekt van een elegante, tevens slijtvaste vloerbedekking, die comfort koppelt aan een hoge mate van onderhoudsgemak. De doelgroep bestaat uit onder meer architecten, vormgevers en projectinrichters. Het belangrijkste aanbevolen toepassingsgebied van Ntgrate is de intensief gebruikte zakelijke ruimte, dit met het oog op zijn producteigenschappen.

  Budel 7 maart 2017 

  Euroshop vakbeurs voor winkelinrichting!

  In Düsseldorf staat vanaf zondag 5 maart tot en met donderdag 9 maart de editie 2017 op stapel van EuroShop, de driejaarlijkse internationale vakbeurs voor winkelinrichting. Dit jaar wordt een nieuw concept met zeven zogeheten ‘belevingsdimensies’ ingevoerd op ’s werelds grootste retailbeurs: POP marketing, Expo & E


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen