• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Vernieuwing collectie Ambiant Tapijt!

  De brede collectie Ambiant Tapijt, waar vloerendistributeur Cotap in Genemuiden - onder andere - om bekend staat, ondergaat een noemenswaardige vernieuwing. Met de introductie van twaalf nieuwe kwaliteiten onder de noemer Ambiant Tapijt krijgt de collectie een belangrijke kwaliteitsimpuls. In de omvangrijke vernieuwing worden meer SDN- en Polyamide-kwaliteiten toegevoegd. Ook wordt de collectie veelzijdiger door de toevoeging van wol- en natuurtapijtkwaliteiten. Het nieuwe kleurenpalet is rijker te noemen dankzij de toevoeging van diverse trendkleuren. “Uitgangspunt van de vernieuwing is om de beste collectie tegen het beste rendement te blijven bieden,” zo benadrukt Cotap.

  Budel 20 juni 2018 

  Interface neemt nora systems over!

  Interface, bekend van zijn tapijttegels, maakt gisteren bekend definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de overname van nora systems, bekend om zijn rubberen vloeren, voor een bedrag van circa 420 miljoen dollar, omgerekend 358 miljoen euro. Nora is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat grotendeels eigendom is van beleggingsmaatschappij Intermediate Capital Group (ICG), en voor de rest in handen van het management. De jaaromzet van nora bedraagt ongeveer 280 miljoen dollar. De Amerikanen verwachten de transactie in het derde kwartaal af te ronden.

  Budel 17 juni 2018 

  BOLON neemt Benelux over van Brandt!

  Het Zweedse designbedrijf BOLON is voornemens om zijn positie in de Benelux zelf te gaan beheren. Aan de samenwerking met Brandt Design Flooring - al 23 jaar BOLON-distributeur voor dit marktgebied – komt daarmee een einde, zo bericht het in Oosterhout gevestigde bedrijf. Naar verwachting zal BOLON medio 2019 de Benelux van Brandt overnemen. Tot die tijd zal Brandt als distributeur aanblijven en zijn klanten zo goed mogelijk blijven bedienen. De architectenshowroom van BOLON, geweven vinylvloerbedekking voor hotels, winkels en kantoren, bevindt zich in Amsterdam.

  Budel 15 juni 2018 

  Landhuisdelen en LVT in trek bij Zwitsers!

  Met een zijwaartse beweging is vorig jaar een einde gekomen aan een vier jaar durende krimp van de Zwitserse markt voor vloerbedekkingen en parket. De markt kreeg vooral de wind in de zeilen van designvloeren/LVT en van houten landhuisdelen, zo blijkt uit recente marktonderzoeken naar elastische vloeren & laminaat, parket en textiele vloerbedekkingen in Zwitserland van bureau BRANCHENRADAR.com.

  Met een fabrikantenomzet van ongeveer 265 miljoen euro, consolideerde de Zwitserse markt voor vloerbedekkingen en parket in 2017 op het niveau van het voorgaande jaar. De productgroepen ontwikkelden zich echter opnieuw in tegengestelde richtingen. De omzet van textiele vloeren bleef bijvoorbeeld afnemen. In vergelijking met 2016 daalde de omzet met 2,2 procent tot 39,7 miljoen euro. Ook de fabrikantenomzetten in de productgroep laminaat waren weer negatief, minus 3,3 procent vergeleken met het voorgaande jaar.

  Budel 13 juni 2018

  Nieuwe heterogene vloercollectie Tarkett!

  Tarkett brengt een nieuwe collectie heterogene vinylvloeren, specifiek met het oog op een verbeterd welzijn van gebruikers. De producten, zo stelt de Waalwijkse aanbieder, voldoen aan de strengste technische en gezondheidseisen voor de gezondheidszorg, ouderenzorg en onderwijsinstellingen en weten design te koppelen aan resistentie en duurzaamheid.

  De collectie bestaat uit vier - met elkaar te ‘mixen & matchen’ - productlijnen, geschikt voor vloeren, muren, trappen en accessoires. “De onderhoudsvriendelijke producten bieden middels een volledig spectrum van kleuren, patronen en texturen de mogelijkheid om unieke sferen te creëren,” zo belooft de leverancier. Architecten en ontwerpers kunnen aldus een totaalconcept voor een gebouw maken. Met de mogelijkheid om kleuren en patronen voor de vloer te kiezen en te combineren met wand- en trapoplossingen. Zo is een op maat gemaakte en oorspronkelijke vormgeving mogelijk.

  Budel 11 juni 2018 

  Beautifloor PVC Design-reeks uitgebreid!

  Koninklijke Peitsman brengt noemenswaardige vernieuwingen in zijn Beautifloor PVC Design-collectie. Een eerste uitbreiding betreft de serie ‘Artiste’, die een zestal fraaie dessins kent. De reeks is uitgevoerd in extra brede planken. Dankzij de 'registered embossing' zijn de producten bijna niet van echte houten vloeren te onderscheiden, zo stelt de groothandel. Een ander pluspunt is de rijke variatie aan dessins, waardoor er een grote diversiteit is in de decors, met weinig herhalingen.

  De PVC-planken hebben een dikte van 2,5 millimeter, zodat ‘Artiste’ zich goed laat toepassen in winkels, kantoren en andere druk belopen ruimtes. De collectie is evenzo geschikt voor particulier gebruik, met dan zelfs vijftien jaar garantie. De planken hebben een afmeting van 150 bij 23 centimeter. De dikte van de slijtlaag bedraagt 0,55 millimeter.

  Budel 9 juni 2018 

  Floorify brengt trendy terrazzoprints!

  Floorify lanceert deze maand XL-tegels in twee trendy terrazzoprints. Het ontwerpteam van de vloerenfabrikant zocht en vond voor de dessins inspiratie in Italiaanse marmergroeven en komt nu voor de dag met de meer uitgesproken variant Terrazzo en de wat subtielere Verona. De tegels meten zestig bij negentig centimeter en zijn voorzien van een kliksysteem. De legwijze laat volgens de leverancier bijna geen naden zien en geeft het effect van een gietvloer. Het Vlaamse bedrijf prijst zijn rigide vinylvloeren aan als water-, schok- en vlekbestendig.

  Budel 7 junui 2018 

  Barometer woonbranche hoger in mei!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is na vier achtereenvolgende maanden van dalen eindelijk weer gestegen, en wel met twee volle punten. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit de maand mei af op een stand van precies 10. De verbetering wordt met name veroorzaakt door positieve cijfers over het producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt afgelopen maand met ruim drie punten, om uit te komen op 9,8. Bijna vier op de tien woondetaillisten noteren een toename van de weekomzet, tegenover nagenoeg drie op de tien een daling. Voor de komende maand verwacht 45 procent van hen een stijging van de winkelomzet, slechts een op de zes een daling.

  Budel 5 juni 2018

  Nieuwe marktbenadering Vorwerk flooring!

  “Met een verrassend nieuw productassortiment zet Vorwerk flooring zich opnieuw op de kaart,” zo opent een persbericht van de Duitse tapijtmaker, die al een hele poos opvallend weinig van zich had laten horen. Dit lopende jaar worden niet minder dan 49 producten gelanceerd, met meer dan duizend kleurenposities, in banen, tegels en freeform-tegels. De producten zijn overzichtelijk gerangschikt in drie productlijnen en drie stijlwerelden.

  Budel 3 juni 2018 

  Prognoses in de retail...

  De woninginrichting wint er dit jaar 5 procent omzet bij, zo voorspelt het ING Economisch Bureau in zijn vandaag gepubliceerde nieuwe outlook voor de retail. Brancheorganisatie INretail bericht, ook vandaag, echter over een ‘stevige min’ waarmee bijna alle segmenten in de woonbranche zojuist het tweede kwartaal hebben afgetrapt, en vraagt zich af waar de stagnatie vandaan komt.

  De detailhandel in ons land profiteert van economische groei en toenemende consumentenbestedingen, zo schrijft het ING Economisch Bureau in zijn prognoses. In 2018 groeit de omzet naar verwachting met 3,5 procent en in 2019 met 4 procent. In de winkelstraat zijn de resultaten echter wisselend, zo weet de bank. Speelgoed, schoenen en consumentenelektronica krimpen. Woninginrichting, doe-het-zelf en persoonlijke verzorging groeien.

  Budel 1 juni 2018 

  Dersimo distributiepartner F. Ball!

  F. Ball breidt zijn activiteiten in ons land uit in de vorm van een samenwerking met Dersimo. De verkoop- en marketingteams van de distributeur in Maassluis zijn inmiddels op bezoek geweest bij de fabrikant in het Engelse Staffordshire. Op het programma stonden onder meer een introductie, rondleiding en intensieve producttraining. In het trainingscentrum konden de gasten een groot aantal van de vloervoorbereidingsproducten en vloerlijmen zelf uitproberen.

  Budel 30 mei 2018 

  Belangrijke primeur voor Unifloor!

  Unifloor Underlay Systems deelt mee, als eerste ondervloerproducent, een NSG-certificering te hebben ontvangen voor houten draagvloerconstructies. De producten die het label mogen hanteren zijn Renoboard en EcoPearls in combinatie met Jumpax Strong, Jumpax Nature en Redupax. Het bedrijf in Deventer laat weten “ontzettend trots” te zijn op dit resultaat. “Dit onderstreept het vooruitstrevende karakter van Unifloor om ondervloeroplossingen te bieden die aan de behoeften van de markt voldoen.”

  Budel 27 mei 2018 

  Omzetgroei woonwinkels...

  De INretail Woonwinkelmonitor rapporteert een gemiddelde omzetstijging van 3,4 procent voor de woonbranche als geheel in het eerste kwartaal. Woninginrichtingszaken, meubelverkopers en woningtextielwinkels zien hun omzetten in de eerste drie maanden groeien met respectievelijk 1,2, 1,4 en 1,6 procent. Gemengde winkels noteren 3 procent omzetgroei.

  Slaapspeciaalzaken realiseren als enige uitzondering minder omzet, minus 2,6 procent gemiddeld, dan vorig jaar in het eerste kwartaal. Opvallend is de omzetgroei van 11,6 procent die keukenverkopers noteren in de INretail Woonwinkelmonitor. Zonder deze categorie zou de gemiddelde groei van de woonbranche 1,2 procent hebben bedragen. (Ter vergelijking: bij het CBS bereiken winkels in doe-het-zelfartikelen, waaronder dus de keukenwinkels, een slechts bescheiden omzetplus van 0,7 procent in het eerste kwartaal.)

  Budel 25 mei 2018 

  Weer importverbod VS op tapijt uit Iran!

  De Amerikaanse president Trump heeft zijn land, zoals bekend, vorige week resoluut teruggetrokken uit het drie jaar oude nucleair akkoord met Iran. Evenzo wordt een terugkeer afgekondigd van de zware economische sancties tegen het land in kwestie. Na een overgangsperiode van negentig dagen zullen onder andere niet langer tapijten ‘van Iraanse oorsprong’ in de VS mogen worden ingevoerd. Deze strafmaatregel wordt van kracht op 6 augustus a.s. Onduidelijk is vooralsnog wat de sancties zullen betekenen voor Europese bedrijven die zaken doen in Iran, ook gezien mogelijke straffen van de Amerikanen op financiële transacties (in dollars) met het land.

  Budel 23 mei 2018 

  IVC Group 'Tempo luxevinyl op rol'

  De IVC Group beveelt zijn vernieuwde collectie Tempo, voorgesteld als luxevinyl op rol met de stijlvolle look van LVT-planken, specifiek aan voor gebruik in ruimtes als woonzorgcentra, studentenverblijven, sociale huisvesting of retail. In zakelijke omgevingen als deze is een snelle installatie immers belangrijk, net als een eigentijdse uitstraling. Tempo wordt volgens de Vlaamse leverancier tot dertig procent rapper gelegd dan het klassieke LVT.

  Budel 21 mei 2018

  Tajima en Tarkett bij Your Floor!

  Nieuw in het programma van Your Floor zijn producten van Tajima en Tarkett. Van het Japanse merk in pvc trapt de groothandel deze maand af met een tweetal series. Ambiente XL betreft drie millimeter dikke pvc-dryback-stroken, verkrijgbaar in zowel plank als tegel. Contract-SL is een loose lay-product van totaal vijf millimeter dik, met een slijtlaag van 0,7 millimeter. Het product vereist geen permanente lijm en kan over bestaande harde vloeren worden geïnstalleerd dankzij de versteviging met een glasvezellaag.

  Budel 19 mei 2018 

  Meer en minder bescheiden omzetplussen!

  In de non-foodsector hebben alleen de drogisterijen het in maart beter gedaan dan de winkels in meubels en woninginrichting, zo rapporteert het CBS vandaag. Laatstgenoemde zaken boeken een omzetstijging van 6,7 procent, volgend op een plus van 4,5 procent in februari. De winkels in doe-het-zelfartikelen daarentegen, waaronder de keukenwinkels, bouwmarkten en verkopers van parket-, laminaat- en kurkvloeren, kampen voor de tweede opeenvolgende maand met een omzetverlies. Dit cluster rapporteert in de derde maand van het jaar een krimpje van 1,3 procent, na in februari 0,6 procent omzet te hebben verloren.

  Budel 17 mei 2018 

  Carpetright regelt noodfinanciering!

  Carpetright heeft een tussentijdse financiering van netto 15 miljoen pond verkregen van zijn grootste aandeelhouder Meditor European Master Fund Limited. Het brutobedrag van de lening is 17,25 miljoen pond, met inbegrip van een fee van 2,25 miljoen. De rente bedraagt 18 procent op jaarbasis. Dit werkkapitaal voor de korte termijn gaat vooraf aan de voor later deze maand geplande kapitaalverhoging van circa 60 miljoen pond. Carpetright gaat er nog altijd vanuit dit voor zijn plannen benodigde kapitaal op of rond 18 mei aan te kunnen trekken.

  Budel 15 mei 2018 

  mFLOR valt in de smaak van vlogster!

  Vlogster Kelly Caresse, van de ‘mama lifestyle blog’ Kellycaresse.nl, kiest voor een PVC-designvloer van mFLOR in haar nieuwe woning. In haar vlog over de verhuizing blijkt dat de keuze is gevallen op de Authentic Plank-collectie in de nieuwe kleur ‘Ferne'. Voor mFLOR is het wel en wee van deze populaire vlogster (lees: beïnvloeder) mede aanleiding om nogmaals te onderstrepen welk belang het bedrijf hecht aan veiligheid en gezondheid.

  “Onze designvloeren voldoen aan de strengste normen en daarnaast hanteren we dezelfde strikte richtlijnen die gesteld worden aan kunststof materialen van speelgoed en aan verzorgingsartikelen voor kinderen die in de mond gestopt mogen worden,” aldus de leverancier in Twello. De boodschap aan de consument luidt dus dat kinderen veilig en onbezorgd op een vloer van mFLOR kunnen spelen.

  Budel 11 mei 2018 

  Barometer woonbranche zakt ruim een punt!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is afgelopen maand met een dik punt gezakt. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit april af op de laagste stand van het afgelopen jaar. De daling, naar 8,1 punten, wordt veroorzaakt door minder goede cijfers van het producentenvertrouwen en de weekomzetmutaties van woonwinkels.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten daalt in april met meer dan vijf punten, om uit te komen op een stand van 6,7. Ruim een derde (37 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover bijna een derde (31 procent) een daling. Van de woondetaillisten verwacht 44 procent dat de winkelomzet in de komende maand een stijging zal laten zien. Dit is een iets lager percentage dan in de voorgaande maand. Slechts een op de zes (17 procent) voorziet een omzetdaling.

  Budel 9 mei 2018 

  Drukbezette Design District 2018 nadert!

  De Rotterdamse Van Nelle Fabriek biedt van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 juni a.s. onderdak aan de zestiende editie van Design District. Het immer inspirerende vakevenement voor interieurdesign mag zich inmiddels toonaangevend noemen en stelt dit jaar een beursvloer van ruim tienduizend vierkante meter in het vooruitzicht, gevuld met de presentaties van zeker tweehonderd meetellende interieurmerken. De beurs wordt zoals gebruikelijk aangevuld met exposities van design-academies en jonge ontwerpers en met een lezingenprogramma.

  Budel 7 mei 2018

  Groen licht voor omvorming Carpetright!

  De Britse vloerenketen Carpetright heeft gisteren van de vereiste meerderheid van zijn aandeelhouders groen licht gekregen voor zijn eerder deze maand gepresenteerde CVA-voorstel. Afgelopen donderdag schaarde al de vereiste meerderheid van de schuldeisers zich achter het reddingsplan, dat voorziet in onder meer het afstoten van een kleine honderd Britse winkels en het verlagen van de huurcontracten voor nog eens ruim honderd verkooppunten.

  Budel 5 mei 2018 

  Noviteiten Livyn Balance bij Peitsman!

  Koninklijke Peitsman kondigt de komst in zijn assortiment aan van een vijftal meer dan bijzondere dessins in de collectie Livyn Balance Click van Quick-Step. De nieuwe ‘embossed in register designs met plankeffect’ doen van zich spreken dankzij een levendige kleurvariatie. Elke plank is apart, er zijn geen herhalingen in het decor of de structuur van de plank. Bovendien passen de structuren naadloos bij het ontwerp.

  De Balance Click-collectie maakt voor de plaatsing gebruik van het gepatenteerde legsysteem Uniclic Multifit. De stabiele vinylplanken zijn 1251 millimeter lang bij 187 millimeter breed. De producten laten zich combineren met vloerverwarming.

  Budel 3 mei 2018

  Vinylvloer zonder vinyl!

  Met het nieuwe designvloer-platformconcept MeisterDesign breidt MEISTER zijn assortiment van gemakkelijk te onderhouden en moderne designvloeren uit met vier aanvullingen. “Achttien decors, vier typen productopbouw. Zo verkrijgt u een vloer voor ieder gebruiksdoel,” aldus Meister in een persbericht. Meister benoemt de designvloer MeisterDesign als de nieuwe 'vinylvloer zonder vinyl' als antwoord op traditionele vinylvloeren. “MeisterDesign biedt alle voordelen van een vinylvloer (robuustheid, onderhoudsgemak en elasticiteit), maar zonder de, vooral ecologische en technische nadelen, met zich mee te brengen. Zo is MeisterDesign – in tegenstelling tot veel vinylvloeren – geurloos, vrij van weekmakers en hittebestendig. Hij beschikt over het Blaue Engel-keurmerk en is 100% Made in Germany,” aldus Meister in een persbericht.

  Budel 1 mei 2018 

  Floorify breidt collectie uit!

  Floorify heeft zijn collectie rigide vinyl vloeren uitgebreid met 5 nieuwe kleuren, bovenop het reeds bestaande gamma van 13 houttinten. “Voor de nieuwste uitbreiding aan het gamma heeft Floorify zich laten inspireren door twee opkomende trends: het brutalisme en de opkomst van onbehandelde, ruwe eik,” aldus het bedrijf in een persbericht. Floorify probeert met de designs zo goed mogelijk de natuur te benaderen, en dit zowel op het vlak van structuur als kleur. “De planken zijn dan ook enkel door hun gebruiksgemak van echt hout te onderscheiden.

  Budel 29 april 2018 

  Tarkett presenteert ‘Earth & Tones’

  Tarkett heeft de DESSO AirMaster-tapijtcollectie uitgebreid. De nieuwste aanwinsten, DESSO AirMaster Earth & Tones, worden uitsluitend vervaardigd uit 100% gerecycled ECONYL®-garen en worden standaard gecombineerd met de recyclebare DESSO EcoBase®-tapijtrug. Daarnaast is de nieuwe AirMaster-collectie verder verduurzaamd door een nieuwe primaire rug met laag antimoongehalte, de Colback® Gold-tapijtrug. Voor dit nieuw op de markt gebrachte product is nauw gewerkt met Low & Bonar, experts op het gebied van hoogwaardige materialen en zijn de Cradle to Cradle®-principes als uitgangspunt genomen. De prestatie is volgens het persbericht hetzelfde gebleven maar het antimoongehalte is met wel 95% verminderd.

  Budel 27 april 2018

  Forbo introduceert losleg banenvinyl!

  Forbo Flooring lanceert deze maand Sarlon Modul’Up, een nieuwe collectie losleg vinyl in banen, voor vliegensvlugge transformaties of renovaties van bijvoorbeeld winkels, scholen, zorgcentra, hotels of kantoren. Sarlon wordt zo op de vlakke vloer gelegd en behoeft geen lijm, dubbelzijdig plakband of tackifier. Dat resulteert niet alleen in installatiesnelheid, maar betekent ook dat je de vloer volgens Forbo zo weer mee kunt nemen bij een verhuizing of laten recyclen. Daarnaast is het niet nodig om de hele ruimte te ontruimen bij het leggen en heeft niemand last van vervelende of schadelijke lijmluchtjes. Sarlon Modul’Up is verkrijgbaar in twee varianten: Compact en 19dB.

  Budel 26 april 2018

  Armstrong Flooring US verhoogt prijzen!

  Armstrong Flooring kondigt in de Verenigde Staten aan dat het bij al zijn productsegmenten vanaf 1 mei een prijsverhoging zal doorvoeren. Het bedrijf wijst erop dat het zich hiertoe genoodzaakt voelt vanwege de significante prijstijgingen bij de grondstoffen en gestegen kosten bij energie en transport. Het bedrijf noemt specifiek de schaarste op de houtmarkt met betrekking tot specifieke houtsoorten en -kwaliteiten. Deze prijsdruk leidt tot een inflatoire werking. Het bedrijf verwacht dat dit de prijzen gedurende het gehele jaar 2018 onder druk zal zetten. 

  Budel 25 april 2018 

  In Oostenrijk plussen alle vloeren weer!

  De Oostenrijkse markt voor vloerbedekkingen en parket is in 2017 met 3,5 procent gegroeid in vergelijking met het vorige jaar. Voor het eerst in lange tijd leveren alle soorten vloeren weer een bijdrage aan de groei in het land, zo blijkt uit drie recente marktstudies over parket, elastische vloeren plus laminaat en textiele vloerbedekkingen van Branchenradar.com.

  Het voorbije jaar in Oostenrijk was volgens de marktonderzoekers een goed jaar voor fabrikanten van vloerbedekkingen en parket. Voor het eerst in acht jaar kon de vraag voor het totaal aan vloerbedekkingen weer worden vergroot. In het afgelopen jaar steeg het afzetvolume met 2 procent tot een totaal van bij benadering 19,4 miljoen vierkante meter. De marktgroei werd voornamelijk aangejaagd door nieuwbouw, van zowel woningen als kantoor- en overheidsgebouwen. Dankzij de stijgende prijzen in de productgroepen parket, heterogene PVC & vinyl en linoleum, namen de omzetten van de fabrikanten, getuige een plus van 3,5 procent, nog iets scherper toe, tot 300 miljoen euro.

  Budel 23 april 2018 

  Nieuwe LVT-collecties van Interface!

  Interface heeft zijn LVT-assortiment uitgebreid met Boundary Metallics en Studio Set. De nieuwe collecties laten zich samen met de tapijttegels in zijn assortiment toepassen. Een dergelijke combinatie van vloertypen kan bovendien van pas komen bij het afbakenen van zones en functies in een ruimte, zo veronderstelt de fabrikant uit Scherpenzeel.

  Boundary Metallics wordt gepresenteerd als een bijdetijdse interpretatie van beton en doet op een ander niveau ook denken aan door de elementen aangetast metaal. Door de glans en lichtreflectie veranderen de tegels mee met de verlichting in een ruimte. De zes kleurstellingen dragen de veelzeggende namen Fawn, Daylight, Eclipse, Morning Mist, Evening Dusk en Desert Shadow. Studio Set biedt een breed palet van dertien kleurstellingen, waarvan volgens de leverancier is aangetoond dat ze een gunstige uitwerking hebben op de werkende mens. Beide LVT-collecties zijn beschikbaar in het formaat Skinny Planks van een kwart bij een hele meter. De producten zijn recyclebaar via het ReEntry-programma van Interface.

  Budel 19 april 2018 

  Carpetright sluit ruim 90 Britse winkels!

  Carpetright heeft zijn vastgoedportefeuille in het Verenigd Koninkrijk onder de loep genomen en wijst 205 vestigingen aan die naar eigen zeggen of ondermaats presteren, en/of onder ongunstige huurvoorwaarden, of, in bepaalde gevallen, naar verwachting geen wezenlijk strategisch belang voor de onderneming zullen hebben. Van dit aantal zijn er 92 aangekruist voor sluiting, waarvan 11 inmiddels daadwerkelijk dicht en 81 komende september. Voor de resterende 113 wordt ingezet op een verlaging van de huurkosten met 30 tot 50 procent en op herziene huurvoorwaarden. De plannen omvatten nagenoeg de helft van het winkelbestand van Carpetright op zijn thuismarkt.

  Budel 16 april 2018 

  Forse uitbreiding Castell Luxury LVT & PVC!

  Castell Luxury LVT&PVC Flooring - ‘made by tété-total-flooring' - is uitermate trots dat zijn Magic-serie voor projectmatig gebruik is uitgebreid met maar liefst negen nieuwe decors. De hoogwaardige PVC-vloeren doen volgens de aanbieder uit Hengelo mede van zich spreken door de toepassing van innovatieve technologieën. Magic-stroken zijn door de speciale productietechniek standaard voorzien van dubbel glasvlies (voor maatvastheid), samengaand met een bijzondere Natur Embossed Press+ (voor een realistisch reliëf) en een PU-toplaag van 0,55 millimeter (voor gebruik in projectomgevingen).

  Budel 11 april 2018 

  Twee nieuwe collecties Desso bij Tarkett!

  Tarkett heeft onlangs twee collecties tapijttegels van zijn merk Desso gelanceerd, toepasselijk Street View en Street Tracks geheten, die de stedelijke buitenomgeving als inspiratiebron aanwijzen. Beide zijn verkrijgbaar in acht kleuren en bieden de mogelijkheid om met materiaaleffecten te spelen bij het bepalen van een stedelijke, industriële sfeer in een open kantooromgeving.

  Budel 9 april 2018

  Forbo op naar Milaan met nieuwigheden!

  Forbo presenteert allerlei noemenswaardige nieuwigheden op de 'Fuori Salone' tijdens de Milan Design Week van 17 tot en met 22 april a.s. In Cavalleri Spazio Danza (Via Palermo 1, Brera design district) worden de nieuwe collecties Marmoleum Splash, Fabscrap en Flotex by Phillipe Starck tentoongesteld.

  In Milaan biedt de vloerenmaker een voorproefje van een collectie ‘high-definition’ bedrukte vloerdekking van Flotex, voortspruitend uit een samenwerking met ontwerper Philippe Starck. De presentatie gaat vergezeld van de ondertitel ‘Nothing replaces the painter’s hand’, de officiële lancering van de collectie volgt in juni.

  Budel 7 april 2018 

  Barometer houdt vast aan indicatie groei!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt in maart met 2,7 punten om uit te komen op een stand van 12,3. Ruim vier van de tien woondetaillisten noteren een toename van de weekomzet, tegenover bijna drie van de tien een daling. Van de woondetaillisten verwacht 48 procent dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien. Dit is vijf procentpunt minder dan een maand eerder. Slechts zowat een op de zeven voorziet een omzetdaling. Daarmee blijft het optimisme onder de woondetaillist sterk positief, aldus de onderzoekers.

  Budel 5 april 2018 

  Nieuwe ontwikkelingen bij Unifloor!

  Unifloor meldt momenteel druk bezig te zijn met de laatste voorbereidingen voor een eigen centrum voor onderzoek en ontwikkeling, ofwel R&D. Eén van de belangrijkste testen die Unifloor R&D gaat uitvoeren zijn de contactgeluidtesten. “We bouwen vanaf volgende maand een eigen meetruimte waarbij we het contactgeluid van ondervloeren op zowel een vaste zandcement vloer en een houten draagvloer conform NTA-eisen kunnen meten,” aldus productmanager Frank Vousten in de nieuwsbrief van het bedrijf. “Dit gaat ons verder helpen in de ontwikkeling van nieuwe producten en verstevigt onze positie ten opzichte van de concurrenten.” 

  Budel 3 april 2018 

  Interfloor brengt Dynamic Lino nieuwe vinylcollectie! 

  Dynamic Lino wordt gepresenteerd als stijlvol, uiterst actueel, zeer sterk, veerkrachtig, geluiddempend en eenvoudig in onderhoud. De vloer is geschikt voor een hoge gebruiksintensiteit, waaronder zeer intensief woongebruik, en zodoende toepasbaar voor iedere leefruimte. De classificatie voor normaal projectgebruik en licht industrieel gebruik maakt Dynamic Lino tevens geschikt voor een breed scala aan projectmatige toepassingen, waaronder gebruik in kantoren, klaslokalen en winkels.

  Budel 1 april 2018 

  Omzet Belgisch textiel en tapijt gedaald!

  De meeste productgroepen binnen het textiel verloren omzet. Tapijten, de grootste productgroep, gevolgd door technisch textiel, kenden beide een omzetdaling met respectievelijk 7,6 procent en 2,1 procent. De Belgische tapijtsector realiseert met zo’n 100 bedrijven en 8000 werknemers een totale omzet van 1,85 miljard euro.

  Budel 30 maart 2018 

  Headlam brengt traprenovatie Maëstro!

  Headlam biedt de retailer met Maëstro de mogelijkheid om in vier simpele stappen - meten, zagen, lijmen en afwerken - snel en zonder hak- en breekwerk een trap te renoveren.

  Maëstro steps maakt gebruik van het trede-over-trede-systeem. De oorspronkelijke trap dient als basis waarop de nieuwe trede wordt geplaatst. Met behulp van een opmeetvel hoeft men enkel de maten van de bestaande treden te nemen, deze af te tekenen op de nieuwe trede, de nieuwe trede op maat te zagen en deze op de oude treden te lijmen. Dit alles vergt volgens de groothandel minder dan een dag. Elk onderdeel is apart verpakt waardoor zich een trap op maat laat samenstellen. Het systeem is toepasbaar op elk type trap: recht, draaiend, open of met een overloop. Er zijn uitvoeringen in laminaat en in hout. Voor in de winkel is een aparte display in trapvorm ontwikkeld.

  Budel 27 maart 2018 

  Carpetright overweegt ferme maatregelen!

  Carpetright laat zich in eigen land door bedrijfsadviseurs van Deloitte bijstaan in het verkennen van de mogelijkheden om de Britse tak van de retailketen op de schop te nemen, zo melden de Sunday Telegraph en andere Britse media. Daarbij zou ook worden gedacht aan een zogeheten ‘company voluntary arrangement’ (CVA). Dit is een middel waarmee bedrijven met schulden een vrijwillig akkoord met hun schuldeisers aangaan, daarin bijgestaan door een aangewezen specialist op dit terrein, met afspraken over welke bedragen zijn terug te betalen en uiterlijk wanneer.

  Budel 22 maart 2018

  Woonwinkel ook in nieuwe jaar in de plus!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseren in januari de grootste omzetstijging in de non-foodsector, zo rapporteert het CBS. Dit clustertje, waartoe de verkopers van parket-, laminaat- en kurkvloeren behoren, trapt het nieuwe jaar af met een plus van 4,1 procent. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen) is gegroeid, en wel met 1,6 procent, volgend op een uitzonderlijk dipje in het rood van 0,3 procent in december.

  Budel 19 maart 2018

  Interface brengt Conscient-collectie!

  Interface heeft een collectie tapijttegels ontwikkeld, Conscient gedoopt, die de concentratie van vluchtige organische stoffen (VOC’s) in de lucht vermindert, een belangrijke oorzaak van een vervuilde binnenlucht. Elke laag van de tapijttegel draagt volgens de fabrikant in Scherpenzeel bij aan een ‘optimaal’ genoemde luchtkwaliteit. De tegel bestaat uit een gepatenteerde combinatie van grove en biobased garens. Vanwege zijn structuur komen niet alleen minder VOC's vrij, maar worden bovendien fijne stofdeeltjes opgevangen en vastgehouden.

  Budel 17 maart 2018

  Barometer woonbranche zakt paar punten!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten is fors gedaald in februari, ruim tien punten, om uit te komen op een stand van 9,6. Bijna vier van de tien (39 procent) woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover zowat drie van de tien (29 procent) een daling. Per saldo nog altijd een positieve ontwikkeling, zo stellen de onderzoekers vast. Van de woondetaillisten verwacht ruim de helft (53 procent) dat de winkelomzet de komende maand een stijging zal laten zien. Slechts een op de zeven (16 procent) voorziet een omzetdaling. Daarmee blijft het optimisme onder woondetaillisten sterk positief, zo oordeelt Van Es.

  Budel 14 maart 2018 

  Vloerendivisie Forbo groeit gedegen door!

  De divisie Flooring Systems van Forbo heeft afgelopen jaar een netto-omzet van 857 miljoen Zwitserse franken geboekt, omgerekend 770 miljoen toenmalige euro’s. Het concern spreekt, in vergelijking met een jaar eerder, van een ‘gedegen’ stijging van 4,7 procent in zijn eigen munt gerekend, en van 3,7 procent in de munten van de afzetlanden in kwestie. De lancering van innovatieve vloerencollecties (de fabrikant wijst op een reeks introducties van onder meer Marmoleum, LVT, homogeen vinyl, Tessera, Flotex en Coral) en een welgekozen uitbreiding van de distributiestructuren liggen naar eigen zeggen aan de groei ten grondslag.

  Budel 11 maart 2018 

  Omzetgroei woonwinkels minder meer!

  De omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren is in 2017 met 7,6 procent gestegen. Het CBS constateert in zijn jongste Kwartaalmonitor Detailhandel dat de branche nog steeds profiteert van het feit dat de huizenmarkt op volle toeren draait. Evenzo stellen de rekenmeesters vast, zonder verklaringen te noemen, dat de omzet in de eerste drie kwartalen harder is gegroeid dan in het vierde. De omzet is het hardst toegenomen in het eerste kwartaal (11,6 procent), gevolgd door telkens iets afzwakkende stijgingen van 7,5, 6,4 en 5,2 procent in respectievelijk het tweede, derde en vierde kwartaal van 2017.

  Budel 8 maart 2018 

  Headlam Group neemt Dersimo over! 
   
  De Headlam Group uit Engeland stuurt bericht dat hij het Nederlandse Dersimo heeft overgenomen. De overnemende partij, die zijn hoofdkwartier in Birmingham heeft, profileert zich als de grootste groothandel in vloeren in Europa.

  “De aanpak, cultuur en doelgroep van Dersimo en Headlam Group passen goed bij elkaar en met deze overname zet Headlam Group een belangrijke stap in haar groeistrategie voor Nederland en Europa. Tevens wordt met deze overname de bedrijfsopvolging van Dersimo gewaarborgd,” aldus een persbericht vandaag.

  Budel 7 maart 2018 

  ‘Vloeren als korstmossen’ bij IVC Group 
   
  IVC Group brengt op Material Xperience (stand I27) zowel duurzame tapijttegels als heterogeen vinyl. De nieuwe tapijttegels dragen de naam Lichen en doen vermoeden alsof ze, in de poëtische omschrijving van de Vlaamse exposant, net uit de natuur zijn geplukt. Het designteam van de leverancier liet zich voor de collectie inspireren door korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. “Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten vormen ze een fotogeniek tafereel,” zo weet IVC Group.

  Budel 4 maart 2018 

  mFLOR op Material Xperience 2018!

  mFLOR en Textiles & More (T&M) zijn komende maand samen present op Material Xperience, het toonaangevende evenement voor vernieuwende materialen in Ahoy Rotterdam. In dit kader tonen zij op stand I45 de mFLOR Authentic Lake-collectie, gebracht als een inspirerende nieuwe ontwikkeling.

  mFLOR gaat er in een toelichting prat op dat zijn al geruime tijd goedlopende Authentic-collecties hem onderscheiden als innovatief merk op het gebied van PVC-vloeren. Door de speciale productietechniek met name zijn Authentic Oak en Authentic Plank voorzien van een bijzondere ‘in register embossed’ toplaag. Deze ‘Natural Touch’-aanpak laat de structuur in de toplaag nauwkeurig het design volgen, zodat de vloeren de ‘look & feel' van echt hout bezitten. De nieuwe Authentic Lake koppelt deze techniek aan een indrukwekkende lengte van niet minder dan honderdvijftig centimeter.

  Budel 2 maart 2018 

  ‘Nederlandse’ laminaatcollectie Meister!

  Meister presenteert een collectie laminaatvloeren met aangefreesde Multiclic-verbinding, speciaal voor de Nederlandse markt. De collectie is tot stand gekomen na uitgebreid marktonderzoek en bestaat uit 32 decors. “De Nederlandse winkeliers herinneren zich vast de Trend-collectie nog wel van een aantal jaren geleden,” vertelt Jethro Verhauwert, market research manager export. “Die was ook speciaal voor Nederland ontwikkeld. Deze nieuwe collectie is een vergelijkbaar initiatief."

  Budel 28 februari 2018

  Bouwers en afwerkers hebben het tij mee!

  De omzet van de Nederlandse bouwsector is in 2017 met 5,7 procent toegenomen, het vierde jaar op rij met groei, zo meldt het CBS in de jongste Kwartaalmonitor Bouw. Het vertrouwen van de ondernemers in de bouw is bovendien al anderhalf jaar het meest positief van alle sectoren. Eveneens al zes kwartalen op rij stijgt het aantal vergunde nieuwbouwwoningen in vergelijking met het voorgaande jaar. Minpuntje is dat de bouwbedrijven moeite hebben met het vinden van arbeidskrachten. Een op vijf ondernemers in de bouw geeft aan dat het tekort aan geschikte arbeidskrachten hun productie belemmert.

  Budel 26 februari 2018 

  Forbo presenteert Novilon Nova Luxe!

  Forbo Flooring brengt deze maand zijn nieuwe vinylcollectie Novilon Nova Luxe op de markt. Deze wordt door de vloerenmaker voorgesteld als het kamerbrede antwoord op pvc-stroken. Een realistisch reliëf en een v-groef rondom de planken en tegels zorgen er als bijzonderheid voor dat de vloer niet te onderscheiden valt van een echte houten of stenen vloer. Evenwel bezit hij de voordelen van een vinylvloer qua onderhoud en geluidsdemping bijvoorbeeld. Designer Dorothé Kessels en haar Dutch Design-team tekenen voor het ontwerp.

  Budel 23 februari 2018

  Forbo steunt Ronald McDonald Huis!

  Forbo Flooring laat weten kosteloos Marmoleum-vloeren beschikbaar te stellen voor de nieuwe daktuin van het Ronald McDonald Huis bij de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum. Naar een ontwerp van projectinrichter Mirato en Van Schie Architecten, schept interieurbouwer Intos daar een speelruimte voor patiëntjes en hun familie, compleet met speeltoestellen zoals een glijbaan, schommelstoelen en zelfs een boom. Behalve Forbo steunt ook Blok Plaatmateriaal het Ronald McDonald Huis met producten om niet. De daktuin wordt naar verwachting juni dit jaar geopend.

  Budel 21 februari 2018 

  Mohawk op weg naar tien miljard omzet!

  Wanneer Mohawk Industries dit jaar nog een handvol procenten aan omzet erbij weet te schrapen, dan komt de magische grens van tien miljard dollar in zicht. Over 2017 rapporteert het concern een netto-omzet van 9,5 miljard dollar, vergeleken met de 9,0 miljard van een jaar eerder weer zo’n 6 procent meer. De nettowinst komt uit op 972 miljoen dollar, tegenover 930 miljoen in 2016.

  Budel 18 februari 2018 

  Woonbranche aan kop in CBS-cijfers 2017!

  De omzet van de winkels in non-food is in 2017 met 3,3 procent gegroeid, bij een 3,5 procent hoger volume dan een jaar eerder, zo rapporteert het CBS. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (inclusief verlichting en algemene woninginrichting) realiseren afgelopen jaar de grootste omzetstijgingen, van respectievelijk 7,5 en 4,5 procent. Hun volumes zijn respectievelijk 7,0 en 3,7 procent toegenomen in het voorbije jaar.

  Budel 15 februari 2018

  Woonwinkel plust zowat 9 procent in 2017!

  Al vier jaar op rij boekt de woonbranche omzetgroei, zo blijkt uit de INretail Woonwinkelmonitor. In 2017 realiseren de woonwinkels een gemiddelde stijging van de omzet van 8,6 procent. Het vierde kwartaal komt in de boeken met een plus van 6,4 procent. De groei betreft afgelopen jaar alle kwartalen, segmenten en prijsniveaus. Wel zijn er duidelijke regionale verschillen.

  Keukenspeciaalzaken zijn in omzet 9,7 procent gegroeid in het voorbije jaar, meubelzaken 9,4 procent en gemengde zaken zelfs 10 procent. De omzet van woningtextielzaken is gemiddeld 7,3 procent opgelopen en slaapspeciaalzaken zien de omzet 4 procent toenemen.

  Budel 13 februari 2018 

  Nadura aanbevolen voor ook projecten!

  Meister wil opgemerkt hebben dat zijn Nadura-vloeren zich ook in projecten van hun beste kant tonen. Met een weerstandsklasse 34 is dit innovatieve vloerproduct zelfs uitermate geschikt voor een dergelijke toepassing, zo meent de Duitse fabrikant. Naast de bijzondere weerstand (vanwege een hoog aandeel minerale stoffen), springt de moderne look in het oog. “Van lichte betonkleuren tot authentieke houtimitaties en donkere leisteen, staan bij Nadura aantrekkelijke kleuren in vierkante formaten ter beschikking,” zo prijst Meister zijn assortiment aan.

  Budel 11 februari 2018 

  Zzp’er in de bouw vraagt 2 à 4 euro meer!

  Niet minder dan zes van de tien zzp’ers in de bouw hebben hun tarief per 1 januari van dit jaar verhoogd. De meesten vragen nu 2 tot 4 euro per uur meer dan vorig jaar, zo blijkt uit een enquête die Zelfstandigen Bouw onder zijn leden heeft gehouden. Een en ander betekent een tariefstijging van 8 tot 10 procent. “Dat klinkt misschien als een forse stijging, maar de zzp’ers hadden wel een inhaalslag te maken,” stelt voorzitter Charles Verhoef van de organisatie. “In de crisisjaren zijn de tarieven hard gekelderd. Nu zijn ze terug op het niveau van voor het uitbreken van de crisis in 2009.”

  Budel 9 februari 2018

  Barometer woonbranche plusminus stabiel!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is in januari met anderhalf puntje gezakt. De door Van Es Marketing Services opgestelde indicator sluit de maand af op een stand van 14,9. “Het is gebruikelijk dat in januari de barometerstand een stapje terug doet na een doorgaans goede omzetmaand december,” aldus de onderzoekers. De cijfers over het producentenvertrouwen laten een stijging zien ten opzichte van de voorgaande maand. De cijfers over het consumentenvertrouwen, de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en de woningmarkt daarentegen een lichte afname, waardoor het geheel een klein knikje naar beneden maakt.

  Budel 7 februari 2018

  Creatieve nieuwe collectie ntgrate!

  Ntgrate presenteert 62 vernieuwende designs, in zes stijlgroepen die sprekende namen dragen als Fair, Noble, Brave, Wild, Gentle en Strong. Voor de uitgebreide nieuwe collectie gingen de vormgevers en technici van de Bavikhoofse aanbieder van geweven vinylvloeren op stap met trendwatchers, modeontwerpers en kleurendeskundigen. Ideeën deden zij naar eigen zeggen overal ter wereld op, van retro-fotografie in Berlijn tot moderne kunst in New York.

  Budel 5 februari 2018 

  Unilin loopt voorop met EU Ecolabel!

  Unilin, afdeling vloeren, is de eerste vloerenfabrikant die voor zijn DPL-vloeren (‘direct pressure laminate') het herziene EU Ecolabel ontvangt. De laminaatvloeren van zijn merken Quick-Step en Pergo en het parket van laatstgenoemde waren al dragers van het label Nordic Swan. Dat de laminaatvloeren van Pergo, Quick-Step en Balterio uit de standaardproductie nu ook het EU Ecolabel krijgen, is wat Unilin betreft een erkenning van de inspanningen die hij de voorbije jaren heeft geleverd op het vlak van duurzaamheid.

  Budel 3 februari 2018 

  ‘Strong’ (DLW) naar Vebe Floorcoverings!

  Vebe Floorcoverings BV, gevestigd te Genemuiden en lid van de Condorgroep, deelt mee dat hij per direct het gerenommeerde merk ‘DLW Strong’ en de hierbij behorende naaldviltproducten heeft overgenomen van DLW Flooring. Deze worden vanaf nu door Vebe Floorcoverings onder de merknaam ‘Vebe Strong’ aangeboden.

  Budel 1 februari 2018

  Tarkett investeert 70 miljoen in LVT!

  Tarkett steekt de komende drie jaar 70 miljoen euro in een uitbreiding van zijn productiecapaciteit voor LVT in Noord-Amerika en Europa. In de Verenigde Staten wordt krap 50 miljoen geïnvesteerd in een tweetal fabrieken in Florence in de staat Alabama, daarmee inspelend op de toenemende vraag naar modulaire vinylvloeren. Ook wordt ter plaatse een nieuw distributiecentrum opgericht. In Europa gaat ruim 20 miljoen euro naar bestaande fabrieken in hoofdzakelijk Luxemburg en Polen. Fabrice Barthélemy, aanvoerder van Tarkett EMEA, denkt dat deze investeringen de sterke positie van zijn bedrijf op de Europese markt voor vinyltegels verder zullen versterken.

  Budel 30 januari 2018 

  Rinos genomineerd voor EZK Energy Award!

  Mattenfabrikant Rinos in Genemuiden is genomineerd voor de EZK Energy Award. Dit is een jaarlijkse prijs van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor het meest inspirerende voorbeeld op het gebied van energiebesparing door bedrijven.

  Budel 28 januari 2018 

  Low & Bonar lanceert Colback Gold!

  Low & Bonar heeft het duurzame product Colback Gold ontwikkeld. De nieuwe commerciële tapijttegel levert naar eigen zeggen dezelfde eigenschappen als het Colback Proflooring-product van deze aanbieder van ‘high performance’ materialen, waardoor fabrikanten tapijten kunnen produceren die voldoen aan de strengste Cradle-to-Cradle-eisen. Het nieuw gelanceerde product is het resultaat van twee jaar technische samenwerking met langetermijnpartner Tarkett in de productie- en onderzoeksvestiging van Low & Bonar in Arnhem.

  Budel 26 januari 2018 

  Kwaliteitslabel geluid vloerproducten!

  Leveranciers van (onder)vloerproducten hebben in Nederland een kwaliteitslabel vastgesteld, zo meldt norminstituut NEN vandaag. Het aantal sterren geeft aan hoe goed de geluidreductie voor contactgeluid van een vloerafwerking is. Die is vastgelegd in een Nederlandse Technische Afspraak (NTA). NEN heeft deze NTA 5098 gepubliceerd.

  Geluid door lopen van bovenburen is de meest voorkomende hinder in meergezinswoningen. Om de kans op hinder te verminderen staat in een huurcontract of splitsingsakte, of in een reglement van een Vereniging van Eigenaars, vaak een clausule hierover. In de praktijk gaat hier veel fout, zo legt NEN uit. Oorzaak zijn onder andere de onduidelijke gegevens op de producten. Dit wordt nu opgelost door een simpel systeem met sterren. NTA 5098 ‘Geluidlabeling van producten voor vloerafwerking’ bevat tekst voor in het huurcontract of reglement.

  Budel 24 januari 2018 

  Aspecta One Ornamental gelanceerd!

  Aspecta heeft op de voorbije Domotex in Hannover zijn nieuwe collectie Aspecta One Ornamental gepresenteerd. Deze toevoeging aan het productassortiment van de bestaande Aspecta One (LVT-dryback) doet zijn naam alle eer aan: hij omvat drie smaakvolle overdrukdesigns in een sierlijk ontwerp, met verfijnde patronen en speels gebruik van silhouetten, die door het ontwerpteam werden samengevoegd met een keuze uit fraaie hout- en steendecors uit de oorspronkelijke collectie.

  Budel 22 januari 2018 

  Laminaatmarkt per saldo stabiel in 2017!

  De in de EPLF verenigde fabrikanten hebben in 2017 wereldwijd evenveel in Europa vervaardigde laminaatvloeren afgezet als een jaar eerder, welgeteld 477 miljoen vierkante meters. In West-Europa is opnieuw sprake van een kleine krimp, hoewel de EPLF in Nederland een bescheiden plusje weet te scoren. Buurland Duitsland geeft flink wat volume prijs aan concurrerende vloerbedekkingen als LVT.

  Budel 20 januari 2018 

  IVC Group verdubbelt productiecapaciteit!

  De IVC Group voorziet dat 2018 een spannend jaar gaat worden. De groep verklaart immers een verdubbeling na te streven van zijn wereldwijde productiecapaciteit van luxevinylvloeren. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag – van zowel consumenten als architecten en voorschrijvers – investeerde het bedrijf in twee hoogtechnologische fabrieken, waaronder een in het West-Vlaamse Avelgem. Deze als ‘ultramodern’ voorgestelde productievestiging draait sinds eind 2017 op volle toeren en fabriceert ook een nieuwe generatie vinylvloeren voor oneffen ondergrond.

  Budel 18 januari 2018 

  November goede maand voor woonbranche!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+7,6 procent) hebben in de maand november de grootste omzetstijging in de non-food geboekt, in het gezelschap overigens van de drogisterijen en parfumerieën. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen (+5,2 procent), de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in consumentenelektronica is gegroeid, zo meldt het CBS vandaag. De omzet van alle winkels bij elkaar in de non-food is in de elfde maand van het jaar met ruim 5 procent gestegen, het volume idem. De detailhandel als geheel bereikt een overeenkomstige omzetplus van 5,5 procent. Online is daarentegen 23 procent meer omgezet.

  Budel 17 januari 2018

  Unifloor brengt Jumpax Strong!

  Unifloor heeft zijn Jumpax Family uitgebreid met de Jumpax Strong. De stabiele en geluidreducerende nieuwkomer in de reeks is een droge egalisatie-oplossing speciaal ontwikkeld als droogbouw ondervloersysteem voor houten draagvloerconstructies in renovatieprojecten. Jumpax Strong biedt de mogelijkheid om direct LVT of linoleum te verwerken, naast de vele mogelijkheden met los gelegde vloerbedekking zoals LVT-click, verend vinyl of tapijt.

  Budel 15 januari 2018 

  MMFA in de weer met expanderend aanbod!

  De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) is recentelijk uitgebreid met de nieuwe leden Decoflooring (Troisdorf), Hymmen Maschinen- und Anlagenbau (Bielefeld), Proline Systems (Boppard) en Schoeller Technocell (Osnabrück). De vereniging telt nu 22 gewone en 24 geassocieerde leden, plus twee ondersteunende leden. Op Domotex is de Europese organisatie aanwezig op ‘Pier 12’ in het hart van hal 12, waar het vakbezoek een gestructureerd overzicht krijgt voorgeschoteld van het qua materiaalgebruik (vaker ook eco) en opbouw snel uitdijende aanbod aan meerlaagse modulaire vloerproducten.

  Budel 13 januari 2018 

  Veel nieuws bij Lano Carpets op Domotex!

  Lano Carpets tekent opnieuw present op de komende editie van Domotex in Hannover. Met trots presenteert de tapijtmaker uit Harelbeke op de beurs binnen zijn residentieel segment ‘The Blossom Collection’: vier nieuwe tapijtkwaliteiten die elk over een eigen kleurenpalet beschikken en in lijn liggen met de interieurtrends. De bezoekers aan zijn stand, zo belooft de exposant alvast, zullen de nieuwe tapijten op een zeer originele manier kunnen ontdekken.

  Budel 11 januari 2018 

  Archidea belicht architectuur in Afrika!

  De nieuwe Archidea - een internationaal magazine ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden - staat in het teken van alternatieve architectuur in Afrika. De halfjaarlijkse glossy bevat voorts een groot interview met architect Raul Pantaleo, die met zijn kantoor Tamassociati veel op dit continent werkt. Daarnaast biedt de uitgave weer de nodige projecten uit de hele wereld.

  Budel 9 januari 2018 

  Veel nieuws bij Lano Carpets op Domotex!

  Lano Carpets tekent opnieuw present op de komende editie van Domotex in Hannover. Met trots presenteert de tapijtmaker uit Harelbeke op de beurs binnen zijn residentieel segment ‘The Blossom Collection’: vier nieuwe tapijtkwaliteiten die elk over een eigen kleurenpalet beschikken en in lijn liggen met de interieurtrends. De bezoekers aan zijn stand, zo belooft de exposant alvast, zullen de nieuwe tapijten op een zeer originele manier kunnen ontdekken.

  Budel 8 januari 2018 

  Brexit dempt parket- en laminaatmarkt VK!

  De Britse markt voor houten vloerbedekkingen is in hoge mate afhankelijk van import en om die reden bijzonder gevoelig voor schommelingen in de wisselkoersen, zo benadrukken


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen