• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Aspecta One Ornamental gelanceerd!

  Aspecta heeft op de voorbije Domotex in Hannover zijn nieuwe collectie Aspecta One Ornamental gepresenteerd. Deze toevoeging aan het productassortiment van de bestaande Aspecta One (LVT-dryback) doet zijn naam alle eer aan: hij omvat drie smaakvolle overdrukdesigns in een sierlijk ontwerp, met verfijnde patronen en speels gebruik van silhouetten, die door het ontwerpteam werden samengevoegd met een keuze uit fraaie hout- en steendecors uit de oorspronkelijke collectie.

  Budel 22 januari 2018 

  Laminaatmarkt per saldo stabiel in 2017!

  De in de EPLF verenigde fabrikanten hebben in 2017 wereldwijd evenveel in Europa vervaardigde laminaatvloeren afgezet als een jaar eerder, welgeteld 477 miljoen vierkante meters. In West-Europa is opnieuw sprake van een kleine krimp, hoewel de EPLF in Nederland een bescheiden plusje weet te scoren. Buurland Duitsland geeft flink wat volume prijs aan concurrerende vloerbedekkingen als LVT.

  Budel 20 januari 2018 

  IVC Group verdubbelt productiecapaciteit!

  De IVC Group voorziet dat 2018 een spannend jaar gaat worden. De groep verklaart immers een verdubbeling na te streven van zijn wereldwijde productiecapaciteit van luxevinylvloeren. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag – van zowel consumenten als architecten en voorschrijvers – investeerde het bedrijf in twee hoogtechnologische fabrieken, waaronder een in het West-Vlaamse Avelgem. Deze als ‘ultramodern’ voorgestelde productievestiging draait sinds eind 2017 op volle toeren en fabriceert ook een nieuwe generatie vinylvloeren voor oneffen ondergrond.

  Budel 18 januari 2018 

  November goede maand voor woonbranche!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+7,6 procent) hebben in de maand november de grootste omzetstijging in de non-food geboekt, in het gezelschap overigens van de drogisterijen en parfumerieën. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen (+5,2 procent), de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in consumentenelektronica is gegroeid, zo meldt het CBS vandaag. De omzet van alle winkels bij elkaar in de non-food is in de elfde maand van het jaar met ruim 5 procent gestegen, het volume idem. De detailhandel als geheel bereikt een overeenkomstige omzetplus van 5,5 procent. Online is daarentegen 23 procent meer omgezet.

  Budel 17 januari 2018

  Unifloor brengt Jumpax Strong!

  Unifloor heeft zijn Jumpax Family uitgebreid met de Jumpax Strong. De stabiele en geluidreducerende nieuwkomer in de reeks is een droge egalisatie-oplossing speciaal ontwikkeld als droogbouw ondervloersysteem voor houten draagvloerconstructies in renovatieprojecten. Jumpax Strong biedt de mogelijkheid om direct LVT of linoleum te verwerken, naast de vele mogelijkheden met los gelegde vloerbedekking zoals LVT-click, verend vinyl of tapijt.

  Budel 15 januari 2018 

  MMFA in de weer met expanderend aanbod!

  De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) is recentelijk uitgebreid met de nieuwe leden Decoflooring (Troisdorf), Hymmen Maschinen- und Anlagenbau (Bielefeld), Proline Systems (Boppard) en Schoeller Technocell (Osnabrück). De vereniging telt nu 22 gewone en 24 geassocieerde leden, plus twee ondersteunende leden. Op Domotex is de Europese organisatie aanwezig op ‘Pier 12’ in het hart van hal 12, waar het vakbezoek een gestructureerd overzicht krijgt voorgeschoteld van het qua materiaalgebruik (vaker ook eco) en opbouw snel uitdijende aanbod aan meerlaagse modulaire vloerproducten.

  Budel 13 januari 2018 

  Veel nieuws bij Lano Carpets op Domotex!

  Lano Carpets tekent opnieuw present op de komende editie van Domotex in Hannover. Met trots presenteert de tapijtmaker uit Harelbeke op de beurs binnen zijn residentieel segment ‘The Blossom Collection’: vier nieuwe tapijtkwaliteiten die elk over een eigen kleurenpalet beschikken en in lijn liggen met de interieurtrends. De bezoekers aan zijn stand, zo belooft de exposant alvast, zullen de nieuwe tapijten op een zeer originele manier kunnen ontdekken.

  Budel 11 januari 2018 

  Archidea belicht architectuur in Afrika!

  De nieuwe Archidea - een internationaal magazine ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden - staat in het teken van alternatieve architectuur in Afrika. De halfjaarlijkse glossy bevat voorts een groot interview met architect Raul Pantaleo, die met zijn kantoor Tamassociati veel op dit continent werkt. Daarnaast biedt de uitgave weer de nodige projecten uit de hele wereld.

  Budel 9 januari 2018 

  Veel nieuws bij Lano Carpets op Domotex!

  Lano Carpets tekent opnieuw present op de komende editie van Domotex in Hannover. Met trots presenteert de tapijtmaker uit Harelbeke op de beurs binnen zijn residentieel segment ‘The Blossom Collection’: vier nieuwe tapijtkwaliteiten die elk over een eigen kleurenpalet beschikken en in lijn liggen met de interieurtrends. De bezoekers aan zijn stand, zo belooft de exposant alvast, zullen de nieuwe tapijten op een zeer originele manier kunnen ontdekken.

  Budel 8 januari 2018 

  Brexit dempt parket- en laminaatmarkt VK!

  De Britse markt voor houten vloerbedekkingen is in hoge mate afhankelijk van import en om die reden bijzonder gevoelig voor schommelingen in de wisselkoersen, zo benadrukken de onderzoekers. De markt heeft dan ook flink last gehad van de waardedaling van het pond na het Brexit-referendum van medio 2016. In de vijf jaren daaraan voorafgaand liet de markt gemiddeld nog mooie groeicijfers zien, met zelfs een stijging van 6 procent tussen 2013 en 2015. Hoewel de seinen aan het begin van 2016 op groen stonden, zorgden het klimaat van onzekerheid rond de Brexit-kwestie en de concurrentie van LVT ervoor dat de groei in 2016 afzwakte tot slechts 1 procent. Schattingen voor 2017 wijzen op een waardetoename van ongeveer 1 à 2 procent in de sector.

  Budel 7 januari 2018 

  INretail Woonwinkelmonitor in de lift!

  De woonbranche als geheel sluit de maand november 2017 af met een omzetstijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van de INretail Woonwinkelmonitor. De cumulatieve score wijst na elf maanden op een groei die voor de woonwinkels toch nog hoger uitpakt dan voorzien.

  De cumulatieve omzetontwikkeling van de verzamelde segmenten woninginrichters, meubelzaken, woningtextielzaken, gemengde zaken, slaapspeciaalzaken, kurk- en parketzaken en keukenspeciaalzaken staat na elf maanden welgeteld 9,2 procent in de plus. De positieve scores lopen evenwel stevig uiteen, van 3,8 procent in oktober tot 15,3 procent in augustus.

  Budel 6 januari 2018 

  Branchebarometer sluit 2017 positief af!

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is ook in de laatste maand van het voorbije jaar onveranderd positief gebleven. De barometer sluit december af op een stand van 16,3. De weekomzetmutaties van woondetaillisten en het consumentenvertrouwen zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. De cijfers over het producentenvertrouwen en de woningmarkt zijn juist gedaald, waardoor het geheel in evenwicht blijft.

  Budel 4 januari 2018 

  Nederlandse exposanten Domotex 2018!

  Vijfenveertig in Nederland gevestigde exposanten hebben ingetekend voor deelname aan de internationale vloerenvakbeurs Domotex, die van 12 t/m 15 januari a.s. op stapel staat in het op de schop genomen beurzencomplex te Hannover. Dit zijn er weer een paar minder dan op de vorige editie.

  Budel 2 januari 2018 

  Betap lanceert Next Generation Carpet!

  Op de komende Domotex in Hannover lanceert Betap uit Genemuiden de Next Generation Carpet. “Next Generation Carpet komt, gaat en komt weer terug. Het tapijt bestaat volledig uit polypropyleen of polyester,” vertelt R&D-engineer Gerrit Beens. “Hierdoor kunnen we het tapijt voor de volle honderd procent recyclen.” Hoe het precies werkt? “De Next Generation Carpet bestaat uit slechts één ingrediënt: polypropyleen of polyester. Dit maakt het mogelijk om na gebruik de ruwe grondstof terug te winnen.

  Budel 31 december 2017

  Kunstgras nieuwkomer op EFWEX 2018!

  De organisator van EFWEX, het team van uitgeverij Media-Pact, heeft besloten om de komende editie van de beurs ook open te stellen voor producenten van kunstgazons. De sector van vinyl, LVT en parket kent volgens de mensen achter de beurs immers de nodige raakpunten met kunstgazons, niet in het minst doordat de plaatsing van kunstgazons vergelijkbare kennis vergt op het vlak van onder meer technieken en lijmen. Van de installateur wordt dezelfde knowhow verwacht.

  Budel 29 december 2017 

  Estillon opnieuw present op Domotex!

  Estillon laat weten aanwezig te zijn op ook de eerstvolgende editie van Domotex. De internationale vloerenvakbeurs wordt gehouden van 12 tot en met 15 januari in het Duitse Hannover. Estillon is deze maal terug te vinden in hal 11, op stand A35. Het bedrijf uit Uden toont daar zijn volledige programma aan ondervloeren voor onder andere tapijt, karpetten, PVC, vinyl en laminaat, PVC-klik en laminaat. Een professionele stoffeerder demonstreert diverse Floorfixx-ondervloeren en voorts hoe men tapijt kan installeren en spannen.

  Budel 28 december 2017 

  Moduleo blikt nu vooruit naar 2018...

  Moduleo: 2018 brengt ons de opening van een gloednieuwe productiesite van pvc vloeren in België, wat zorgt voor méér dan een verdubbeling van de huidige capaciteit. Deze uitdaging, gecombineerd met onze sterke ambitie om industrieleider binnen ons segment te zijn, zorgt voor spannende momenten… We blijven intussen verder innoveren, de trends volgen, onze klant beter leren kennen en stiekem ook al lonken naar 2019 of zelfs beyond…

  Budel 26 december 2017

  Novalis verdubbelt productiefaciliteit!

  Novalis heeft overeenstemming bereikt met de Chinese stad Zhenjiang met betrekking tot de aanschaf van ruim 14 hectare grond direct tegenover de huidige productiefaciliteit van Novalis. Het bedrijf is van plan daar een nieuwe ultra moderne lvt-fabriek te bouwen, hetgeen een verdubbeling van de huidige fabriek betekent (volgens Novalis nu al de grootste lvt-fabriek onder één dak in Azië). Naast nieuwe lvt-productielijnen zal de nieuwe faciliteit ook plaats bieden aan de nieuwe hoofdkantoren en administratieve kantoren van het bedrijf, uitgebreide R&D- en ontwerpfaciliteiten en een nieuw Customer Experience Center.

  Budel 24 december 2017 

  INretail voorspelt 4% woonplus!

  De woonwinkels zien hun omzetten volgend jaar met gemiddeld 4% stijgen. De mode- en schoenenbranche 2% en de sportretail 1%, aldus brancheorganisatie INretail. INretail merkt op dat de omzetgroei en het perspectief binnen branches erg verschillen. De online omzet groeit harder dan de offline omzet. Dominante spelers claimen een groeiend deel van de totale omzet. Kansen zitten in nieuwe multichannel retail vormen, zoals service-, lease- en recycleconcepten.

  Budel 23 december 2017 

  Moduleo blikt terug op 2017

  Moduleo: De Nederlandse markt confirmeerde het belang van Moduleo Moods in het totale assortiment, een enorm groeiend succes. We gaan het jaar uit met de lancering van een al even unieke ‘Express with Impress’ collectie. Om dit brede aanbod van Moduleo pvc-vloeren op een visueel aantrekkelijke manier voor te stellen, brachten we de ‘shop-in-shop-showroom experience’ tot bij onze dealers, wat de shopervaring van onze eindklant compleet moet maken.

  Budel 22 december 2017

  Cotap breidt PVC-collectie uit!

  Cotap breidt deze decembermaand de Ambiant PVC Stroken collectie uit met twaalf kleuren. Aan de tegelcollectie Concrete worden twee kleuren toegevoegd: Black en Light Grey. De Spigato visgraat collectie wordt uitgebreid met zes nieuwe kleuren uit de Avanto collectie. “Deze kleuren zijn in visgraat te leggen en vallen onder de noemer Spigato visgraat collectie,” aldus Cotap in een persbericht.

  Budel 20 december 2017

  James lanceert interactief vloerdisplay!

  James introduceert een hoogwaardig, metalen vloerdisplay voorzien van interactiviteit dankzij de integratie van een Apple iPad. Het gehele basisassortiment wordt via draaibare pilaren op flexibele wijze aan twee zijden gepresenteerd. Flexibiliteit is gegarandeerd, doordat de pilaren los van elkaar in praktisch elke gewenste hoek gezet kunnen worden. Standaard worden aan de linkerzijde de tapijt & meubelstof producten gepresenteerd en aan de rechterzijde de harde vloeren producten. De op een iPad aangepaste, bekende James services zijn zo direct op het display te raadplegen. “Alles wat u nodig heeft voor onderhoud en vlekverwijdering van tapijt, meubelstof, laminaat, vinyl, PVC en vele andere materialen,” aldus James in het persbericht.

  Budel 19 december 2017 

  Employ Dimensions en Works bij Interface!

  Tapijttegelmaker Interface heeft zijn Employ-collectie uitgebreid met Employ Dimensions. Ook brengt het bedrijf een geheel nieuwe collectie genaamd Works. “Stijlvolle tapijttegels voor elk budget,” zo wil de fabrikant beide introducties graag aangeprezen hebben.

  Budel 18 december 2017 

  Nationale Binnenmilieudagen 2018!

  De Nationale Binnenmilieudagen vieren komende maand hun tienjarig jubileum in Utrecht als congresprogramma (‘side event’) van de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs. De organisatie is in handen van Lescrauwaet Environment (LLE) BV met medewerking van een specialistenteam. De congresdagen zijn 24, 25 en 26 januari 2018. De dagen richten zich voornamelijk op de (mede)beslissers in de bouw, de facilitaire inrichting, personeelszaken, bedrijfsmanagement en dus de mensen die (mede)verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het binnenmilieu en het gebouwgebruikersgedrag in woning en/of bedrijfsgebouw.

  Budel 17 december 2017

  Woon gerelateerde winkels winnen!

  In oktober wijken de woongerelateerde winkels met een nog altijd behoorlijke omzetgroei in positieve zin af van de ontwikkeling in de non-foodsector als geheel. De winkels in meubels en huishoudartikelen (inclusief verlichting en algemene woninginrichting) scoren een plus van 3,9 procent in de eerste maand van het afsluitende kwartaal, de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) komen tot een groei van 4,1 procent. Zowel omzet als volume in de non-foodsector zijn voor het eerst sinds december 2016 gekrompen, beide met circa 2 procent, zo rapporteert het CBS vandaag.

  Budel 16 december 2017 

  Opleidingscentrum WoonTotaal Academy!

  Het platform van WoonTotaal, professionele web-based software voor de calculatie van gordijnen en vloeren, is aangevuld met de WoonTotaal Academy. “WoonTotaal Academy is een voor Nederland uniek, onafhankelijk opleidingsinstituut, waar alle bedrijven binnen de interieurbranche opleiding en technische ondersteuning kunnen afnemen,” zo prijst de nieuwe onderneming zichzelf aan.

  Budel 15 december 2017 

  Carpetright ziet de consument aarzelen!

  Carpetright heeft in zijn tot eind oktober lopende eerste halfjaar een omzet geboekt van 228,1 miljoen Britse pond, omgerekend circa 259 miljoen euro, een toename van 2,6 procent. De onderliggende winst voor belastingen kukelt echter naar beneden van 5,1 miljoen pond in dezelfde periode in het vorige boekjaar, naar nu 2,1 miljoen pond. De keten waarschuwt dat de winst voor belastingen in de tweede helft van het boekjaar aan de onderzijde zal liggen van waar de markt momenteel rekening mee houdt.

  Budel 14 december 2017 

  IVC Group adviseert Xtrafloor Flex Pro!

  De IVC Group vraagt aandacht voor zijn zelfklevende ondervloer Xtrafloor Flex Pro. Deze werd specifiek ontwikkeld voor een zwevende installatie onder pvc-vloeren van Moduleo. Zijn grote troef heet de snelle plaatsing te zijn, die volgens de Belgische fabrikant samen te vatten is met de begrippen simpel, snel en schoon. “De ondervloer kan makkelijk op een bestaande vloer geïnstalleerd worden – ideaal bij renovatie, effent ook kleine ongelijkheden in de dekvloer – en is perfect compatibel met Moduleo PVC-planken of -tegels, verlijmbare versie en of met clicksysteem.”

  Budel 12 december 2017 

  Objectflor brengt Expona Simplay!

  Objectflor vraagt aandacht voor Expona Simplay. De nieuwe loose-lay designcollectie telt veertig verschillende designs modulaire LVT-vloeren, aangevuld met zes kleuren naadloos in te passen tapijtstroken en vier schoonloopstroken. Dit ‘mix en match’-principe biedt volgens de aanbieder een scala aan vormgevingsmogelijkheden. De Expona Simplay-tegels of -stroken kunnen desgewenst eenvoudig worden verwisseld. Mede vanwege de toplaag van 0,7 mm is het designvinyl geschikt voor gebruik in onder meer winkels, hotels, kantoorgebouwen of ziekenhuizen.

  Budel 9 december 2017 

  Uzin Utz Nederland nieuwe naam Unipro!

  Unipro B.V. wijzigt op 1 januari 2018 zijn naam in Uzin Utz Nederland B.V. Afgezien van een nieuwe naam en een nieuw logo, verandert er naar eigen zeggen niets voor het bedrijf, zijn medewerkers, leveranciers en klanten.

  Budel 8 december 2017

  Oprichter van Estillon overleden!

  De heer Frans Lokin, oprichter van Estillon, is afgelopen week overleden op de leeftijd van 86 jaar. Hij begon het bedrijf in 1965, aanvankelijk als regionale textielgroothandel in Tilburg, later als landelijke speler voor textiele onderlagen. In 1986 werd Estillon overgenomen en nam Dick Bosveld de touwtjes in handen. Onder diens leiding werd het internationale netwerk vormgegeven. Sinds 2013 is de onderneming in Uden gevestigd en gaat er prat op met succes te opereren in Europa en het Midden-Oosten als leverancier van ondertapijten, ondervloersystemen en specifieke accessoires. 

  Budel 7 december 2017 

  Nieuws van Interfloor voor december!

  Nieuw bij Interfloor is de tapijtcollectie Planet Project-SDN. Dit betreft de duurzame opvolger van de al langer bekende Planet Project. Deze projectkwaliteit is in een nieuw jasje gestoken, nog compacter geworden en met zijn klasse 33 bovendien geschikt voor de meest intensieve interieurtoepassingen. Ofwel, overal waar extreme slijtvastheid en hoge mate van vuilverwijdering zeer belangrijk zijn. Wat Interfloor betreft verdient dit tapijt zeker het predicaat ‘werkpaard onder de (project)tapijten’, daarbij wijzend op het gebruik van Solution Dyed Aquafil 6.0 polyamide garens in combinatie met een intense pooldichtheid.

  Budel 6 december 2017 

  Branche blijft meeliften met woningmarkt!

  In het voorbije derde kwartaal groeide de omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen en keukens wederom flink ten opzichte van een jaar eerder, zo rapporteert het CBS in zijn jongste Kwartaalmonitor Detailhandel. In dit clustertje bevinden ook de winkels in (parket-, laminaat- en kurk-)vloeren. De omzet van het segment was 6,5 procent hoger. De verkopen groeiden ongeveer even hard, met 6,6 procent. De branche profiteert volgens het CBS onder andere van het feit dat de huizenmarkt op dit moment op volle toeren draait. Deze winkels noteerden in het eerste kwartaal een omzetgroei van 10,8 procent en in het tweede van 7,6 procent. Over de eerste drie kwartalen van 2017 bedraagt hun omzetgroei nu 8,2 procent.

  Budel 5 december 2017 

  Nieuwe topman voor McThree tapijtgroep!

  Hendrik Deruyck, tot in 2016 topman bij Balta, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de tapijtgroep McThree, zo meldt De Standaard vandaag. Hij wordt er uitvoerend voorzitter en volgt de 85-jarige Lucien Vanwynsberghe op, die bestuurder blijft. Deruyck was tot het voorjaar van 2016 CEO van Balta. In het najaar was sprake van een principeakkoord tussen beide West-Vlaamse bedrijven over een overname van McThree door Balta. 

  Budel 3 december 2017 

  Branchebarometer plust bijna 5 punten!

  De door Van Es Marketing Services opgestelde ‘woonbranche economische barometer’ stijgt in november met bijna vijf punten en sluit de maand november af op een stand van 16,3. De cijfers over het producentenvertrouwen en de woningmarkt laten een fraaie stijging zien in vergelijking met vorige maand. De cijfers over het consumentenvertrouwen en de weekomzetmutatie van woondetaillisten noemt Van Es ‘vrijwel onveranderd positief’.

  Budel 2 december 2017 

  Samenwerking Amorim en Gebrs. Willard!

  Per 1 januari 2018 zal het bekende WICANDERS vloerenassortiment van Amorim Benelux BV naast haar eigen distributienetwerk ook via groothandel Gebrs. Willard BV leverbaar zijn. Met de toevoeging van de bekende kurk- en vinylvloeren van het merk Wicanders aan haar vloerenassortiment versterkt Gebrs. Willard haar positie in de harde vloerenmarkt. Gebrs. Willard introduceert zeer binnenkort een speciaal voor hen ontwikkelde Wicanders panelendisplay met daarin twee verschillende producten uit het Wicanders assortiment. Het betreft de kwaliteiten Design Comfort en Authentica. Deze 28 items vormen de kern van de collectie.

  Budel 1 december 2017 

  Headlam exposant op Intirio 2018!

  Headlam NL heeft opnieuw gekozen voor deelname als exposant aan Intirio 2018. De Zutphense groothandel, die zich profileert met een brede collectie raamdecoratie en vloerbedekking, stelt tevreden vast dat ook bij de vakbeurs in Gent een verbreding in aanbod plaatsvindt, met een toenemend aantal exposanten op het gebied van vloeren. “Dit maakt Intirio niet alleen voor ons interessant, maar ook voor de vele retailers uit België en de (in aantal groeiend) bezoekers uit Nederland,” aldus Headlam. De groothandel wil straks (28 t/m 31 januari) in Gent stellig opgemerkt worden als ‘leverancier van 1001+ producten voor de woninginrichter’.

  Budel 29 november 2017 

  ‘Trends in tapijt’ bij Cotap!

  De Ambiant-tapijtcollectie van Cotap wordt uitgebreid met een viertal kwaliteiten. De nieuwe tapijtkwaliteiten - Amoriet, Austin, Baltimore en Orlando genaamd - zijn geschikt voor vrijwel iedere ruimte en bieden volgens de leverancier inspiratie aan iedereen die op zoek is naar de nieuwste trends in tapijt.

  Budel 27 november 2017 

  Omzetgroei bouwbedrijf door de helft!

  De bouwomzet groeide in het derde kwartaal weliswaar voor het twaalfde kwartaal op rij, maar de toename van 3,1 procent was de kleinste in bijna twee jaar, zo meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Bouw. In het eerste halfjaar van 2017 groeide de omzet nog ruim 6 procent, terwijl die in het laatste halfjaar van 2016 nog met meer dan 8 procent was toegenomen.

  Steeds meer ondernemers geven aan dat personeels- en materiaaltekorten hun bouwactiviteiten belemmeren. Tot anderhalf jaar geleden speelden deze belemmeringen in de bouwsector niet. Toen was onvoldoende vraag voor ondernemers juist de grootste belemmering voor hun bouwactiviteiten.

  Budel 26 november 2017 

  EPLF stelt ‘Innovatiemanifest’ op!

  De in de EPLF verenigde Europese laminaatfabrikanten hebben een heus ‘Innovatiemanifest’ opgesteld, te omschrijven als een strijdplan voor de lange termijn dat de voordelen onderstreept van kwaliteitslaminaat van Europese origine. Het manifest is het antwoord van de vereniging op ontwikkelingen in de vloerenmarkt. "Het doel van onze vereniging is om een krachtige claim neer te leggen voor het Europese laminaat. Wij willen momentum scheppen voor het Europese laminaat van morgen,” aldus gewichtige woorden van Max von Tippelskirch, vice-voorzitter van de EPLF. “Het EPLF-Innovatiemanifest is een nieuw strategisch document dat formuleert hoe de EPLF zichzelf ziet en bepaalt de leidende beginselen voor ons toekomstige verenigingswerk.”

  Budel 25 november 2017 

  Vijftigjarig jubileum norament 926!

  De rubbervloeren van norament, producten van nora flooring systems uit het Duitse Weinheim, vieren hun vijftigste verjaardag. De vloer met de ronde nop, de norament 926, was het eerste product in de reeks en mag inmiddels gerust tot de klassiekers worden gerekend. De onder hoge druk geperste rubber tegels zijn wereldwijd terug te vinden in ‘uitdagende’ omgevingen als luchthavens, ziekenhuizen, scholen, kantoren, winkels, fabrieken en sportcomplexen.

  Budel 24 november 2017 

  Mohawk Industries aast op Godfrey Hirst!

  De Amerikaanse vloerengigant Mohawk Industries heeft zijn oog laten vallen op Godfrey Hirst, de grootste tapijtfabrikant van Australië. Volgens website Australian Financial Review kan de familie McKendrick die Godfrey Hirst nog in handen heeft een bedrag van 500 tot 600 miljoen Australische dollars (circa 320 tot 385 miljoen euro) tegemoet zien. Volgens bronnen van de website zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium en is een akkoord wellicht nog deze week te verwachten. 

  Budel 23 november 2017 

  Nieuw distributiecentrum Balta Home USA!

  Balta Home USA (divisie karpetten) verhuist naar een nieuw distributiecentrum van bijna 31.000 vierkante meter in Rome, Georgia om meer capaciteit te bieden voor de Noord-Amerikaanse markt. Voorheen werkte het bedrijf vanuit twee magazijnen in diezelfde staat. Het ‘duurzame’ nieuwe distributiecentrum zorgt voor meer efficiëntie, lagere kosten en heeft onder meer de beschikking over 24 laadkaaien, geschikt voor het laden van 14 vrachtwagens tegelijk. Een deel van het magazijn zal bovendien worden gebruikt om extra capaciteit te kunnen bieden voor de groeiende e-commerce activiteiten van Balta Home.

  Budel 22 november 2017 

  Centrum voor Ambachtseconomie stopt!

  Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) wordt met ingang van 1 januari 2018 opgeheven en zal niet langer bereikbaar zijn. Dit betekent eveneens dat de website www.cvae.nl komende januari offline gaat. Gegevens downloaden (zoals de ‘Legvoorschriften Parketbranche’) dient voor 31 december 2017 te gebeuren.

  Budel 21 november 2017 

  Victoria koopt Keraben!

  Het Britse vloerenconglomeraat Victoria (naar eigen zeggen tevens de grootste tapijtfabrikant van het Verenigd Koninkrijk) heeft in zijn geheel de Keraben Grupo overgenomen, Spaans fabrikant van keramische vloer- en wandtegels. Vorige week bevestigden de Britten al geruchten omtrent de onderhandelingen. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 274,1 miljoen euro, grotendeels te financieren door een uitgifte van aandelen. Keraben was vorig jaar goed voor een omzet van 118,3 miljoen euro en een aangepaste ebitda van 36,4 miljoen. Voor dit lopende jaar wordt een toename van de omzet met rond tien procent verwacht.

  Budel 19 november 2017 

  Intertap en Amorim beëindigen samenwerking!

  Na een enerverende samenwerking hebben Intertap Flooring B.V. en Amorim Benelux B.V. in goed gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking met betrekking tot de distributie van Hoomline VinylCork-producten te beëindigen. Met ingang van december 2017 zal Intertap Flooring B.V. de distributie van voornoemde collectie stopzetten en zullen de aanwezige displays in de markt een andere invulling gaan krijgen. De samenwerking stopt per 1 december 2017. Tot 30 november 2017 blijft Intertap Flooring onder de huidige leveringsvoorwaarden de betreffende verkooppunten bedienen. De VinylCork-collectie zal voortaan leverbaar zijn onder de naam Wicanders Design Comfort in 18 kleuren bij Amorim Benelux B.V. in Tholen.

  Budel 17 november 2017 

  CBS turft flinke plussen woonzaken!

  September blijkt de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de winkels in non-food is toegenomen, zo meldt het CBS vandaag. Hun omzet is in de verslagmaand met ruim 7 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, het volume ligt bijna 8 procent hoger. De winkels in meubels en huishoudartikelen (inclusief woninginrichting algemeen assortiment) hebben in de negende maand van het jaar 8,7 procent meer omgezet, de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) 5,4 procent meer.

  Budel 16 november 2017 

  INretail ziet explosie omzet woonwinkels!

  De INretail woonwinkelmonitor rapporteert een omzetstijging van gemiddeld 12,7 procent in kwartaal nummer drie. De branchevereniging neemt dan ook het woord ‘geëxplodeerd’ in de mond om de omzetontwikkeling te duiden. Keukenverkopers noteren als uitschieter een omzetstijging van niet minder dan 16,6 procent, terwijl die in het eerste kwartaal slechts 1,5 procent bedroeg. De woonbranche als geheel loopt na negen maanden evenzoveel procenten voor op het omzetcijfer van vorig jaar in de INretail woonwinkelmonitor en realiseert al dertien kwartalen op rij omzetplussen. “We profiteren van het vertrouwen dat consumenten hebben in de economie en van de vele verhuizingen die tot bestedingen bij woonwinkels leiden,” zo verklaart Bert Jan van der Stelt van INretail.

  Budel 15 november 2017 

  F. Ball met innovaties naar Domotex!

  F. Ball laat alvast weten komende januari opnieuw present te zijn op de internationale vloerenbeurs Domotex. Aansluitend bij het beursthema 'Unique Youniverse', dat de nadruk legt op de trend van productindividualisering, toont de Britse fabrikant onder andere zijn Styccobond F49 Hybride PS-lijm, een productinnovatie die speciaal is ontworpen om aan de specifieke wensen en behoeften van de professionele vloerenlegger te voldoen. 

  Budel 14 november 2017 

  DLW Flooring zoekt nieuwe geldschieters!

  Bij DLW Flooring wordt er rekening mee gehouden dat zich nog voor het einde van het jaar een nieuwe eigenaar aandient. Aan de Duitse pers liet het bedrijf eergisteren weten op zoek te zijn naar nieuwe geldschieters. Afgelopen maand [zie Nieuws van 13-10-2017] vroeg de welbekende fabrikant van elastische vloeren opnieuw insolventie aan, zij het in eigen beheer uit te voeren. Als directe oorzaak wees DLW toen op een tijdelijk liquiditeitsprobleem. De Nederlandse investeerder Fields Group, pas sinds de zomer van 2015 eigenaar, wenste dit tekort klaarblijkelijk niet op te vangen. Hoe dan ook, de komende weken krijgen diverse partijen die belangstelling hebben getoond inzicht in de boeken, waarna wellicht spoedig biedingen zullen volgen. De fabrikant verklaarde vorige maand ook een jaar lang al bezig te zijn met saneren.

  Budel 13 november 2017

  Balta heeft meer tegenwind dan gedacht!

  De sinds deze zomer beursgenoteerde tapijtmaker Balta heeft in het voorbije derde kwartaal een geconsolideerde omzet geboekt van 158,0 miljoen euro, een toename van 23,2 procent ten opzichte van de 128,3 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. Met de recente aankoop Bentley meegeteld zou de omzet vorig jaar pro forma evenwel 158,1 miljoen hebben bedragen. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) van 18,9 miljoen wordt echter met rode cijfers geschreven, want deze is met 2,4 procent afgenomen. Het cijfer is volgens Balta beïnvloed door de impact van de wisselkoersen (waaronder het in waarde gedaalde pond), de prijsstijgingen van grondstoffen en een beperking van de verkoop door (niet langer bestaande) opstartproblemen in de commerciële tegelfabriek in België.

  Budel 12 november 2017 

  ‘Start mixing’ met iD Mixonomi online!

  Tarkett viert de lancering van zijn iD Mixonomi met een uitnodiging aan ontwerpers, architecten en wie zich verder aangesproken voelt, om online hun eigen vloerdessin te ontwerpen met de nieuwe LVT-collectie van de fabrikant. Met de nieuwe online configurator kan een ieder die de creatieve uitdaging aangaat aan de slag om zijn hoogsteigen vloerpatroon samen te stellen aan de hand van drieëndertig kleuren, vijf kleurgroepen, zeven grote en drie kleine vormen. Na inlevering van het ontwerp ontvangt men een paar onvergelijkelijke iD Mixonomi-designsokken.

  Budel 11 november 2017 

  Victoria in gesprek met Keraben Grupo!

  Na de aankoop van de Italiaanse fabrikant van keramische tegels Ceramiche Serra, is de Britse vloerengroep Victoria PLC nu voor een overname in gesprek met de eigenaren van Keraben Grupo S.A., een Spaanse producent van eveneens keramische tegels voor vloer en wand. De Britten reageren met hun summiere mededeling op geruchten in de pers en benadrukken frequent gesprekken te voeren met diverse partijen, waaronder Keraben Grupo, over eventuele overnames. Dit met het oog op verdere groei. Mocht het zo ver komen met de Spanjaarden, een garantie geven de Britten niet, dan volgt nader bericht.

  Budel 10 november 2017 

  Bescheiden groei vloerentak Amorim!

  Het segment ‘Floor & Wall Coverings' binnen het Portugese kurkconcern Corticeira Amorim noteert na negen maanden in het lopende jaar een bescheiden omzettoename van 1,5 procent, tot 91,1 miljoen euro. De groei weerspiegelt nog niet de investeringen die zijn gedaan in het distributieplatform, zo geven de Portugezen als korte uitleg. Noord-Amerika blijft zwak (ten dele vanwege het afstoten van zijn deelname in US Floors), maar Scandinavië (vooral Denemarken), Zwitserland, Portugal (in het bijzonder de hospitality) en Frankrijk presteren naar eigen zeggen goed.

  Budel 9 november 2017 

  Moduleo lanceert ‘Express with Impress’ 

  Moduleo brengt met ‘Express with Impress’ een vervolg op zijn goed ontvangen collectie Impress. Een ambachtelijk product op industriële schaal, zo betitelt de vloerenmaker zijn nieuwe reeks die eind dit jaar beschikbaar komt. De nieuwkomer verwacht vooral indruk te maken (vandaar ook zijn naam) met een bijzonder natuurgetrouw reliëf, waarbij de structuur naadloos de print op plank of tegel volgt en bovendien nog een dimensie toevoegt, aangezien de diepte van de groeven, lijnen en knoesten echt zijn te voelen. Moduleo spreekt dan ook trots van een premium designcollectie die dankzij de toepassing van een innovatief procedé een nieuwe dimensie geeft aan pvc-vloeren.

  Budel 7 november 2017 

  Domotex jubileert in stijl!

  Januari 2018 vindt voor de dertigste maal de toonaangevende wereldvakbeurs voor vloerbedekkingen Domotex plaats. Voorafgaand aan de beurs was gisteren de persconferentie waar de beursorganisatie de laatste ontwikkelingen en het thema voor 2018 ‘Unique Youniverse’ uiteenzette. Plaats van handeling was ditmaal de 32e verdieping van de Rembrandt Tower te Amsterdam, in de zogeheten ‘Rembrandt Tower Boardroom’, waar het bijeengetrommelde journaille zich kon verbazen over de prachtige skyline van Amsterdam.

  Budel 4 november 2017 

  Unifloor belicht veelzijdige BlueFloor!

  Unifloor informeert de markt over de voordelen van zijn ondervloer BlueFloor. Het veelzijdige product doet dienst als loopgeluid- en contactgeluid reducerende ondervloer voor vele soorten click-vloeren.

  BlueFloor zorgt volgens de Deventer aanbieder voor een bijzonder laag loopgeluid, wat het wooncomfort ten goede komt. Daarnaast reduceert hij uitstekend het contactgeluid. BlueFloor behaalt de minimale contactgeluidreductie van 10 dB ΔLlin met click-laminaat, Meister DD 300 Silent Touch, click-fineer, LVT-click op HDF-drager (bijvoorbeeld Beautifloor) en LVT-click op WPC-drager (bijvoorbeeld Coretec).

  BlueFloor is voorzien van een damp remmende PE-folie met zelfklevende overlap. Het gepatenteerde product wordt door Unifloor aangeduid als zeer stabiel en daardoor geschikt voor vrijwel alle click-systemen op MDF-basis. De ondervloer mag het label dragen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG).

  Budel 3 november 2017 

  Branchebarometer daalt door woningmarkt!

  De door Van Es Marketing Services opgestelde ‘woonbranche economische barometer’ is in oktober met een puntje gedaald en sluit de maand af op een stand van 11,6. Hoewel de barometer positief blijft staan, zijn de cijfers over de woningmarkt wel enigszins zorgelijk te noemen, zo stellen de onderzoekers. Voor het eerst sinds januari 2016 is de deelindicator van de woningmarkt immers in het rood beland.

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt in oktober evenwel met tweeënhalf punt en komt uit op 16,9. Ruim vier van de tien (41 procent) van de woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover bijna een kwart (24 procent) een daling. Van de woondetaillisten verwacht iets meer dan de helft (51 procent) dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien. Slechts één op de zes (17 procent) voorziet een omzetdaling. Daarmee is het optimisme onder woondetaillisten stabiel positief, aldus Van Es.

  Budel 2 november 2017 

  Omzet vloerentak Mohawk buiten VS piekt!

  Nu drie kwartalen achter de rug zijn, kan Mohawk Industries een omzet van 7,1 miljard dollar in de boeken schrijven, 5 procent meer dan de 6,8 miljard van een jaar geleden. Geschoond voor wisselkoersen en het aantal verkoopdagen, bedraagt de omzetgroei 5,5 procent. De nettowinst van het concern komt uit op 731 miljoen dollar, tegen 697 miljoen vorig jaar.

  Budel 1 november 2017 

  Nieuw designplatform Prints van Oranje!

  Prints van Oranje heeft samen met de designers Opera Concept & Design, Walther van Ekkendonk en Nina Smit een ‘designplatform’ ontwikkeld. Het deze week gelanceerde platform is naar eigen zeggen uniek in Europa vanwege genoemde samenwerking. Interieurarchitecten, vormgevers van interieurs en stylisten krijgen hierop de mogelijkheid geboden om ontwerpen, toegesneden op hun eigen wensen, te laten printen op tapijt, behang, gordijn, vinyl of meubelstof.

  Budel 31 oktober 2017 

  Tarkett lanceert iD Mixonomi!

  Tarkett brengt iD Mixonomi op de markt, zijn langverwachte nieuwe collectie modulaire vinyltegels. De vloerenproducent spreekt van een prijswinnend product dat binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers de mogelijkheid biedt om onbegrensd vloeren te ontwerpen voor hun klanten, vrijelijk spelend met een aanbod van drieëndertig kleuren en tien vormen.

  De prijs in kwestie is de Red Dot Award voor productontwerp, afgelopen voorjaar binnen gehengeld, die de belangstelling voor het product een flinke zet gaf. De bezoekers van Euroshop in Düsseldorf in maart en Design District in Rotterdam in juni kregen ook reeds een voorproefje van de collectie, wat volgens Tarkett nog meer enthousiaste reacties losmaakte. “Nu is iD Mixonomi eindelijk beschikbaar voor de markt, wat betekent dat architecten en ontwerpers de lead kunnen nemen en zelf aan de slag kunnen gaan met de modulaire vinyltegels,” zo verklaart art director Florian Bourgault namens de vloerenmaker.

  Budel 30 oktober 2017 

  Stevige organische groei Tarkett in Q3!

  Het internationale vloerenconcern Tarkett schrijft over het voorbije derde kwartaal een sterke organische groei van 6,1 procent in de boeken. Het segment ‘CIS, APAC & Latijns Amerika’ boekt zelfs 15,5 procent vooruitgang. De divisie ‘Sports’ dikt organisch 13,6 procent aan. De divisie ‘EMEA’, met Europa, handhaaft de lijn naar boven met een organische groei van 2,9 procent. Alleen de tak ‘Noord-Amerika’ valt buiten de boot met een terugval van 4,2 procent vanwege zwakte op de markt voor zakelijk tapijt. De netto-omzet van de groep loopt met 3,7 procent op (de invloed van de wisselkoersen is minus 2,5 procent) en bereikt een niveau van 824 miljoen euro.

  Budel 29 oktober 2017 

  Interface brengt CircuitBac Green!

  Tapijttegelmaker Interface lanceert de backing CircuitBac Green. De innovatie maakt gebruik van een mengsel van biologisch plastic en minerale vulstof. Meer specifiek: lagen biologische plastics van polymeren, die van natuurlijke oliën en harsen zijn gemaakt, en een gerecyclede vuller van kalksteen. Het biomateriaal biedt een koolstofnegatief alternatief voor bestaande materialen voor backings, wat betekent dat tijdens de productie meer koolstof (CO2) wordt geabsorbeerd dan uitgestoten. De rug is versterkt met glasvezel.

  Budel 28 oktober 2017 

  Victoria koopt Ceramiche Serra!

  De Britse vloerengroep Victoria PLC breidt opnieuw uit in de sector harde vloeren, nu voor de eerste maal in het segment van de keramische tegels met de aankoop van de Italiaanse fabrikant Ceramiche Serra. Victoria legt in eerste instantie 36,5 miljoen euro op tafel voor Serra en maximaal nog eens 20 miljoen de komende vier jaren afhankelijk van de geboekte resultaten. Serra verkoopt zijn producten in binnen- en buitenland. Afnemers zijn groothandels, retailgroepen en zelfstandige winkeliers op het vasteland van Europe, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

  Budel 27 oktober 2017 

  Carpetright klaagt over volatiele markt!

  Carpetright heeft in het voorbije, tot eind oktober lopende halfjaar een goede omzet gedraaid in de rest van Europa, een licht negatieve in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland, België en Ierland lag de totale omzet 7,5 procent hoger in euro’s gerekend, op de thuismarkt 0,6 procent lager.

  Uitgaande van een vergelijkbaar aantal winkels (‘like-for-like’) was de omzet 6,3 procent hoger in de rest van Europa, in euro’s gerekend, in het Verenigd Koninkrijk was sprake van een bescheiden plusje van 0,8 procent. Het vloerensegment boekte op vergelijkbare basis 2,1 procent progressie op de thuismarkt, het beddensegment kende een terugval in de verkopen.

  Budel 26 oktober 2017 

  Californië wil veel meer tapijt recyclen!

  In Californië is midden deze maand nieuwe wetgeving aangenomen die het recyclen van afgedankt tapijt naar een veel hoger niveau moet brengen en op dit terrein ook meer inspanningen van de tapijtfabrikanten vraagt. De Amerikaanse staat legde in 2010 aan tapijtmakers de bijzondere verplichting op om een ‘stewardship’-programma (te vergelijken met het begrip rentmeesterschap) in te voeren teneinde de hoeveelheid retour genomen en gerecycled tapijt te verhogen, de zogenoemde California Carpet Stewardship Act. Critici binnen en buiten de tapijtnijverheid stellen sindsdien vast dat er sinds 2010 veel te weinig progressie is geboekt op het vlak van recycling en bovendien te veel afgedankt tapijt naar verbrandingsovens is gegaan onder het mom van ‘onttrekken aan de vuilstort’.

  Budel 24 oktober 2017 

  Forbo voldoet aan hoop duurzame doelen!

  Forbo Flooring laat weten op dit moment in meer of mindere mate invulling te geven aan elf van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen die de VN onlangs formuleerde. Vooral op het gebied van ‘Climate action’ en ‘Good health and well-being’ verklaart de vloerenproducent het goed te doen.

  Wat betreft het klimaat haalt het bedrijf punten met zijn EPD’s, de sterke vermindering van zijn CO2-uitstoot in de afgelopen zeven jaar, de inspanningen voor re- en upcycling en afvalinzameling en sinds kort de volledig CO2-neutrale productie van Marmoleum. Op het vlak van gezondheid en welzijn doen onder andere Flotex en Marmoleum het goed, die allergie-gerelateerde ziekten als astma tegengaan.

  Budel 22 oktober 2017 

  Scandinavische lifestyle van mFLOR!

  In zijn reeks van ‘lifestyles’ brengt mFLOR nu de ‘Scandinavische’ onder de aandacht. Bijpassende producten van de designvloerenspecialist uit Twello fungeren in deze lifestyle als fraai alternatief voor houten vloeren, met voordelen als warmte en onderhoudsgemak en keuze uit talrijke legpatronen en kleuren.

  Kenmerkend voor de Scandinavische stijl is het strakke design, de eenvoud, rust, geometrische vormen en het gebruik van natuurlijk ogende materialen. Bestanddelen alle van een strakke doch warm overkomende inrichting. Het kleurgebruik beperkt zich tot lichte tinten als wit, lichtgrijs en pastel. Het materiaalgebruik is eenvoudig. 

  Budel 21 oktober 2017 

  Nieuwe Resistanz-kwaliteiten bij Belakos!

  De Resistanz-collectie van Belakos Flooring is uitgebreid met Aura, Montana, Nevada en Vibes, liefst vier nieuwe kwaliteiten. Resistanz is het nieuwe label van de vloerengroothandel in Genemuiden voor al zijn Solution Dyed Nylon-tapijten. De kwaliteiten zijn geschikt voor woon- en projectgebruik.

  Budel 20 oktober 2017 

  Nieuwe hoofdcollectie Object Carpet!

  Object Carpet lanceert op 26 oktober a.s. te Stuttgart officieel zijn nieuwe hoofdcollectie, bestaande uit niet minder dan 88 kwaliteiten en 1200 kleuren. ‘Facts & Inspirations' toont een nieuwe generatie zelfleggende tapijttegels en kamerbrede tapijten, die evenzo geschikt zijn voor karpetten. De nadruk van de nieuwe collectie ligt naar eigen zeggen op gezondheidsaspecten. Een zeer flexibele nieuwe tapijttegelrug biedt volgens de Duitse fabrikant talrijke voordelen tijdens het installatieproces en op het vlak van een gezond leven. Alle producten in de nieuwe collectie komen met het keurmerk Der Blaue Engel, zijn vrij van bitumen, PVC en latex en hebben geuren en emissies teruggeschroefd.

  Budel 19 oktober 2017 

  Karpi en Mart Visser brengen collectie!

  De onlangs al aangekondigde collectie 'Mart Visser Carpets’, die Karpi samen met de couturier heeft ontwikkeld, biedt een keuze uit acht soorten karpetten. De in Aalten gevestigde fabrikant en de modeontwerper spreken van betaalbare en handgemaakte vloerkleden die verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, uni of met print. Wat Visser betreft zijn hoogte- en laagte-contrasten in ton-sur-ton of juist contrastrijke kleurcombinaties kenmerkend voor zijn ontwerpen.

  De vier karpetten met een print dragen de namen Berger, Brique, Cendre en Prosper. Ze zijn verkrijgbaar in de afmetingen 155 bij 230 centimeter en 200 bij 290 centimeter. Het kleurenpalet varieert van lichtgrijs tot indigoblauw.

  Budel 18 oktober 2017 

  DLW voert in eigen beheer sanering door!

  DLW Flooring, de Duitse fabrikant van elastische vloeren, heeft midden deze week ‘Sanierung in Eigenverwaltung’ bij de rechtbank aangevraagd en toegekend gekregen, ofwel een reorganisatie in eigen beheer. Deze maatregel biedt het management van insolvente ondernemingen de mogelijkheid om zelf (evenwel onder toezicht en door deskundigen bijgestaan) gedurende drie maanden te werken aan het opstellen van saneringsmaatregelen. Als oorzaak wijst het bedrijf in de Duitse pers op een tijdelijk liquiditeitsprobleem dat klaarblijkelijk niet opgevangen kon worden. Van belang om te weten is dat de procedure niet van invloed is op de bedrijfsactiviteiten, die dan ook onverminderd en zonder beperkingen worden voortgezet.

  Budel 17 oktober 2017 

  Rinos presenteert entreemat Victoria!

  Rinos introduceert de Victoria, voorgesteld als een hoogwaardige velours entreemat die een aantrekkelijk en eigentijds design koppelt aan de hoogste prestatieniveaus. De fabrikant beveelt zijn jongste collectie-uitbreiding aan voor toepassing in drukbezochte omgevingen als grote kantoren, openbare gebouwen, ziekenhuizen en scholen. “De Victoria is een mat die gezien mag worden,” zo oordeelt de specialist uit Genemuiden.

  Budel 16 oktober 2017 

  Woonwinkels, detailhandel opnieuw goed!

  De detailhandel heeft in augustus 4,4 procent meer omgezet dan vorig jaar, zo meldt het CBS vandaag. Zonder correctie voor de samenstelling van de koopdagen ligt de omzet bijna 6 procent hoger. De online omzet is in de verslagmaand bijna 18 procent toegenomen. De woongerelateerde zaken zijn opnieuw spekkoper.

  Budel 15 oktober 2017 

  Forbo Flooring brengt Coral Click!

  Forbo Flooring komt deze maand met Coral Click, een modulaire entreetegel met een pvc-basis die zich eenvoudig laat plaatsen dankzij het kliksysteem. De fabrikant spreekt van een fraai en ijzersterk product, met een extra vuil- en vochtopslag waarmee het grootste deel daarvan buiten wordt gehouden. De collectie valt bovendien gemakkelijk te combineren met achterliggende vloeren zoals linoleum, pvc, steen, tapijt of hout, dan wel met een gangbare textielmat van hetzelfde merk.

  Budel 14 oktober 2017 

  ‘Ondervloerendagen’ bij Estillon!

  Estillon organiseert in november, samen met Desso/Tarkett, een tweetal ‘ondervloerendagen’. Dit betreft een cursus voor zowel stoffeerders als verkopers die meer van het vak willen weten. Deelnemers leren de fijne kneepjes van de stiel en zowel Estillon als Desso en Tarkett vertellen het nodige over hun producten. Een ervaren stoffeerder zal bovendien de demonstraties verzorgen.

  Budel 13 oktober 2017 

  Tessera van Forbo nu ‘Cradle to Cradle’

  De tapijtcollecties van Tessera, met inbegrip van de nieuwe Tessera Layout/Outline, beschikken vanaf nu over het ‘Cradle to Cradle’-certificaat. Eerder kreeg deze vloerbedekking van Forbo Flooring internationale erkenning met BREEAM, KSA, GUT en LEED. “Het duurzaamste alternatief op het gebied van textielvloeren,” zo prijst de fabrikant genoemd merk dan ook aan.

  De garens van de Tessera-tapijttegels bestaan voor niet minder dan 58 procent uit gerecyclede visnetten en petflessen. Ook voor de achterkant van de tegel wordt grotendeels gerecycled materiaal gebruikt en uitermate weinig van het gebruikelijke bitumen. Productie gebeurt met honderd procent groene elektriciteit en de fabriek is geaccrediteerd met de ‘groene’ SA8000-certificering.

  Budel 12 oktober 2017 

  Geslaagde woonbeurs voor COREtec!

  USFloors, de leverancier van het vloerenmerk COREtec, is goed te spreken over zijn deelname, de tweede op rij, aan de vijfentwintigste editie van de VT Wonen & Designbeurs te Amsterdam. Jan Dossche, President USFloors International/COREtec, stelt dan ook vast dat de naamsbekendheid van zijn product onder consumenten flink is gestegen sinds de eerste deelname vorig jaar. “Mede doordat er de laatste twaalf maanden enorm hard is gewerkt door de twee Nederlandse distributeurs Bosgoed en Headlam, is COREtec al een begrip geworden in de Nederlandse markt,” aldus Dossche.

  Budel 10 oktober 2017 

  Woon- branchebarometer onverminderd positief!

  In september is de ‘woonbranche economische barometer’ met een fractie gestegen en handhaaft zich zodoende netjes op positief terrein. De door Van Es Marketing Services opgestelde barometer sluit de maand af op een stand van 12,5 punten. De cijfers over de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en het consumentenvertrouwen zijn iets lager dan in de voorgaande maand. De cijfers over de woningmarkt en het producentenvertrouwen daarentegen juist hoger. De positieve en negatieve bewegingen houden elkaar volgens de onderzoekers vrijwel in evenwicht.

  Budel 8 oktober 2017 

  Nieuwe kwaliteiten Velluto!

  Ideal, de tuftdivisie van de Beaulieu International Group, heeft op de afgelopen Flooring Show te Harrogate een drietal nieuwe kwaliteiten van Velluto voorgesteld aan een geïnteresseerd publiek. Faye bezit een palet met zachte pastelkleuren, wat deze twist jeugdig en trendy maakt. Divine heeft een dichtere structuur en een meer verfijnd kleurenpalet, hetgeen deze twist een weelderige uitstraling geeft. Magical is de zwaarste kwaliteit in het gamma, een saxony die één- en tweekleurigen combineert in een ‘gefumeerd’ kleurenpalet. De Velluto-kwaliteiten worden door Ideal aanbevolen als vlekbestendig en eenvoudig te reinigen, zonder op zachtheid en loopcomfort in te boeten, vanwege het gebruik van een uitermate zacht polypropyleen garen.

  Budel 7 oktober 2017 

  Quietroom-label voor vloeren Forbo!

  De vloeren van Forbo Flooring hebben het Quietroom-label gekregen, dat bedoeld is om gasten van hotels een stille nacht te garanderen. Het initiatief van het Kenniscentrum geluidsisolatie (KGI) beoogt richtlijnen te geven voor geluidscomfort aangezien die niet landelijk worden geregeld en ook niet worden meegenomen in de sterrenbeoordeling van hotels, zo stelt de vloerenmaker. Om het beoogde niveau van geluidsisolatie te halen, beveelt


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen