• PVC VLOERBEDEKKING(EN) - DE NIEUWE TREND!
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist maken het voor u een stuk eenvoudiger en voordeliger om uw keuze te maken bij een nieuwe vloer. PVC VLOERBEDEKKING is geschikt voor iedere ruimte, makkelijk te leggen, te onderhouden en gaat erg lang mee! Onze prijzen zijn met recht 'gunstig' 'goedkoop' en voordelig te noemen.
 • DE PVC - LEGSYSTEMEN - PVC VLOEREN LEGGEN
  De PVC vloeren van de PVC Vloeren Specialist zijn verdeeld in: lijmloze, zwevende PVC-vinyl vloerbedekking, ook wel click PVC genoemd. PVC Laminaat, Lip en las zwevende PVC-vinyl stroken. Losliggende-Losleg PVC-vinyl stroken, Zelfklevende PVC stroken, Kunststofvloeren, traditioneel verlijmde PVC-vinyl stroken, PVC traprenovatie en PVC trapbekleding.
 • ONZE PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  De PVC Vloeren Specialist is o.a. ster dealer van de merken: Amtico - Contesse - Forbo - Moduleo - Objectflor - Stepper - Phuno - Tajima - Tfd - Allure Locking - Vivafloors en Mflor. Luchtbevochtiger: Stadler-Form. Flux chair - vouwstoel - klapstoel. Een met zorg samengesteld assortiment met aantrekkelijke prijzen en een hoge kwaliteit zodat onze vloeren ook realistisch zijn voor al uw vloerwensen.
 • PVC VLOEREN - PVC VLOERBEDEKKING(EN)
  PVC vloerbedekking-PVC vloerafwerking-PVC stroken vloeren-PVC Design vloeren-Losliggende-Losleg PVC stroken vloeren-PVC tegel vloeren-PVC click vloeren-PVC vinyl stroken vloeren-Zelfklevende PVC stroken vloeren-Vinyl vloeren-Vinyl stroken vloeren-Vinyl vloerbekleding-PVC vloerbekleding en Kunststof vloeren. Het is de nieuwe trend voor het gevoel van echt hout en de vele voordelen van kunststof.
   
  ONZE MERKEN PVC VLOEREN
  AANBIEDING
  Amtico Jura Grey
  Amtico Jura Grey
  69.50 62.55

  vinyl vloeren

  Kettler speelgoed kopen

  VLOEREN - NIEUWS

  Forbo introduceert losleg banenvinyl!

  Forbo Flooring lanceert deze maand Sarlon Modul’Up, een nieuwe collectie losleg vinyl in banen, voor vliegensvlugge transformaties of renovaties van bijvoorbeeld winkels, scholen, zorgcentra, hotels of kantoren. Sarlon wordt zo op de vlakke vloer gelegd en behoeft geen lijm, dubbelzijdig plakband of tackifier. Dat resulteert niet alleen in installatiesnelheid, maar betekent ook dat je de vloer volgens Forbo zo weer mee kunt nemen bij een verhuizing of laten recyclen. Daarnaast is het niet nodig om de hele ruimte te ontruimen bij het leggen en heeft niemand last van vervelende of schadelijke lijmluchtjes. Sarlon Modul’Up is verkrijgbaar in twee varianten: Compact en 19dB.

  Budel 26 april 2018

  Armstrong Flooring US verhoogt prijzen!

  Armstrong Flooring kondigt in de Verenigde Staten aan dat het bij al zijn productsegmenten vanaf 1 mei een prijsverhoging zal doorvoeren. Het bedrijf wijst erop dat het zich hiertoe genoodzaakt voelt vanwege de significante prijstijgingen bij de grondstoffen en gestegen kosten bij energie en transport. Het bedrijf noemt specifiek de schaarste op de houtmarkt met betrekking tot specifieke houtsoorten en -kwaliteiten. Deze prijsdruk leidt tot een inflatoire werking. Het bedrijf verwacht dat dit de prijzen gedurende het gehele jaar 2018 onder druk zal zetten. 

  Budel 25 april 2018 

  In Oostenrijk plussen alle vloeren weer!

  De Oostenrijkse markt voor vloerbedekkingen en parket is in 2017 met 3,5 procent gegroeid in vergelijking met het vorige jaar. Voor het eerst in lange tijd leveren alle soorten vloeren weer een bijdrage aan de groei in het land, zo blijkt uit drie recente marktstudies over parket, elastische vloeren plus laminaat en textiele vloerbedekkingen van Branchenradar.com.

  Het voorbije jaar in Oostenrijk was volgens de marktonderzoekers een goed jaar voor fabrikanten van vloerbedekkingen en parket. Voor het eerst in acht jaar kon de vraag voor het totaal aan vloerbedekkingen weer worden vergroot. In het afgelopen jaar steeg het afzetvolume met 2 procent tot een totaal van bij benadering 19,4 miljoen vierkante meter. De marktgroei werd voornamelijk aangejaagd door nieuwbouw, van zowel woningen als kantoor- en overheidsgebouwen. Dankzij de stijgende prijzen in de productgroepen parket, heterogene PVC & vinyl en linoleum, namen de omzetten van de fabrikanten, getuige een plus van 3,5 procent, nog iets scherper toe, tot 300 miljoen euro.

  Budel 23 april 2018 

  Nieuwe LVT-collecties van Interface!

  Interface heeft zijn LVT-assortiment uitgebreid met Boundary Metallics en Studio Set. De nieuwe collecties laten zich samen met de tapijttegels in zijn assortiment toepassen. Een dergelijke combinatie van vloertypen kan bovendien van pas komen bij het afbakenen van zones en functies in een ruimte, zo veronderstelt de fabrikant uit Scherpenzeel.

  Boundary Metallics wordt gepresenteerd als een bijdetijdse interpretatie van beton en doet op een ander niveau ook denken aan door de elementen aangetast metaal. Door de glans en lichtreflectie veranderen de tegels mee met de verlichting in een ruimte. De zes kleurstellingen dragen de veelzeggende namen Fawn, Daylight, Eclipse, Morning Mist, Evening Dusk en Desert Shadow. Studio Set biedt een breed palet van dertien kleurstellingen, waarvan volgens de leverancier is aangetoond dat ze een gunstige uitwerking hebben op de werkende mens. Beide LVT-collecties zijn beschikbaar in het formaat Skinny Planks van een kwart bij een hele meter. De producten zijn recyclebaar via het ReEntry-programma van Interface.

  Budel 19 april 2018 

  Carpetright sluit ruim 90 Britse winkels!

  Carpetright heeft zijn vastgoedportefeuille in het Verenigd Koninkrijk onder de loep genomen en wijst 205 vestigingen aan die naar eigen zeggen of ondermaats presteren, en/of onder ongunstige huurvoorwaarden, of, in bepaalde gevallen, naar verwachting geen wezenlijk strategisch belang voor de onderneming zullen hebben. Van dit aantal zijn er 92 aangekruist voor sluiting, waarvan 11 inmiddels daadwerkelijk dicht en 81 komende september. Voor de resterende 113 wordt ingezet op een verlaging van de huurkosten met 30 tot 50 procent en op herziene huurvoorwaarden. De plannen omvatten nagenoeg de helft van het winkelbestand van Carpetright op zijn thuismarkt.

  Budel 16 april 2018 

  Forse uitbreiding Castell Luxury LVT & PVC!

  Castell Luxury LVT&PVC Flooring - ‘made by tété-total-flooring' - is uitermate trots dat zijn Magic-serie voor projectmatig gebruik is uitgebreid met maar liefst negen nieuwe decors. De hoogwaardige PVC-vloeren doen volgens de aanbieder uit Hengelo mede van zich spreken door de toepassing van innovatieve technologieën. Magic-stroken zijn door de speciale productietechniek standaard voorzien van dubbel glasvlies (voor maatvastheid), samengaand met een bijzondere Natur Embossed Press+ (voor een realistisch reliëf) en een PU-toplaag van 0,55 millimeter (voor gebruik in projectomgevingen).

  Budel 11 april 2018 

  Twee nieuwe collecties Desso bij Tarkett!

  Tarkett heeft onlangs twee collecties tapijttegels van zijn merk Desso gelanceerd, toepasselijk Street View en Street Tracks geheten, die de stedelijke buitenomgeving als inspiratiebron aanwijzen. Beide zijn verkrijgbaar in acht kleuren en bieden de mogelijkheid om met materiaaleffecten te spelen bij het bepalen van een stedelijke, industriële sfeer in een open kantooromgeving.

  Budel 9 april 2018

  Forbo op naar Milaan met nieuwigheden!

  Forbo presenteert allerlei noemenswaardige nieuwigheden op de 'Fuori Salone' tijdens de Milan Design Week van 17 tot en met 22 april a.s. In Cavalleri Spazio Danza (Via Palermo 1, Brera design district) worden de nieuwe collecties Marmoleum Splash, Fabscrap en Flotex by Phillipe Starck tentoongesteld.

  In Milaan biedt de vloerenmaker een voorproefje van een collectie ‘high-definition’ bedrukte vloerdekking van Flotex, voortspruitend uit een samenwerking met ontwerper Philippe Starck. De presentatie gaat vergezeld van de ondertitel ‘Nothing replaces the painter’s hand’, de officiële lancering van de collectie volgt in juni.

  Budel 7 april 2018 

  Barometer houdt vast aan indicatie groei!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten stijgt in maart met 2,7 punten om uit te komen op een stand van 12,3. Ruim vier van de tien woondetaillisten noteren een toename van de weekomzet, tegenover bijna drie van de tien een daling. Van de woondetaillisten verwacht 48 procent dat in de komende maand de winkelomzet een stijging zal laten zien. Dit is vijf procentpunt minder dan een maand eerder. Slechts zowat een op de zeven voorziet een omzetdaling. Daarmee blijft het optimisme onder de woondetaillist sterk positief, aldus de onderzoekers.

  Budel 5 april 2018 

  Nieuwe ontwikkelingen bij Unifloor!

  Unifloor meldt momenteel druk bezig te zijn met de laatste voorbereidingen voor een eigen centrum voor onderzoek en ontwikkeling, ofwel R&D. Eén van de belangrijkste testen die Unifloor R&D gaat uitvoeren zijn de contactgeluidtesten. “We bouwen vanaf volgende maand een eigen meetruimte waarbij we het contactgeluid van ondervloeren op zowel een vaste zandcement vloer en een houten draagvloer conform NTA-eisen kunnen meten,” aldus productmanager Frank Vousten in de nieuwsbrief van het bedrijf. “Dit gaat ons verder helpen in de ontwikkeling van nieuwe producten en verstevigt onze positie ten opzichte van de concurrenten.” 

  Budel 3 april 2018 

  Interfloor brengt Dynamic Lino nieuwe vinylcollectie! 

  Dynamic Lino wordt gepresenteerd als stijlvol, uiterst actueel, zeer sterk, veerkrachtig, geluiddempend en eenvoudig in onderhoud. De vloer is geschikt voor een hoge gebruiksintensiteit, waaronder zeer intensief woongebruik, en zodoende toepasbaar voor iedere leefruimte. De classificatie voor normaal projectgebruik en licht industrieel gebruik maakt Dynamic Lino tevens geschikt voor een breed scala aan projectmatige toepassingen, waaronder gebruik in kantoren, klaslokalen en winkels.

  Budel 1 april 2018 

  Omzet Belgisch textiel en tapijt gedaald!

  De meeste productgroepen binnen het textiel verloren omzet. Tapijten, de grootste productgroep, gevolgd door technisch textiel, kenden beide een omzetdaling met respectievelijk 7,6 procent en 2,1 procent. De Belgische tapijtsector realiseert met zo’n 100 bedrijven en 8000 werknemers een totale omzet van 1,85 miljard euro.

  Budel 30 maart 2018 

  Headlam brengt traprenovatie Maëstro!

  Headlam biedt de retailer met Maëstro de mogelijkheid om in vier simpele stappen - meten, zagen, lijmen en afwerken - snel en zonder hak- en breekwerk een trap te renoveren.

  Maëstro steps maakt gebruik van het trede-over-trede-systeem. De oorspronkelijke trap dient als basis waarop de nieuwe trede wordt geplaatst. Met behulp van een opmeetvel hoeft men enkel de maten van de bestaande treden te nemen, deze af te tekenen op de nieuwe trede, de nieuwe trede op maat te zagen en deze op de oude treden te lijmen. Dit alles vergt volgens de groothandel minder dan een dag. Elk onderdeel is apart verpakt waardoor zich een trap op maat laat samenstellen. Het systeem is toepasbaar op elk type trap: recht, draaiend, open of met een overloop. Er zijn uitvoeringen in laminaat en in hout. Voor in de winkel is een aparte display in trapvorm ontwikkeld.

  Budel 27 maart 2018 

  Carpetright overweegt ferme maatregelen!

  Carpetright laat zich in eigen land door bedrijfsadviseurs van Deloitte bijstaan in het verkennen van de mogelijkheden om de Britse tak van de retailketen op de schop te nemen, zo melden de Sunday Telegraph en andere Britse media. Daarbij zou ook worden gedacht aan een zogeheten ‘company voluntary arrangement’ (CVA). Dit is een middel waarmee bedrijven met schulden een vrijwillig akkoord met hun schuldeisers aangaan, daarin bijgestaan door een aangewezen specialist op dit terrein, met afspraken over welke bedragen zijn terug te betalen en uiterlijk wanneer.

  Budel 22 maart 2018

  Woonwinkel ook in nieuwe jaar in de plus!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseren in januari de grootste omzetstijging in de non-foodsector, zo rapporteert het CBS. Dit clustertje, waartoe de verkopers van parket-, laminaat- en kurkvloeren behoren, trapt het nieuwe jaar af met een plus van 4,1 procent. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen (met inbegrip van woninginrichting algemeen) is gegroeid, en wel met 1,6 procent, volgend op een uitzonderlijk dipje in het rood van 0,3 procent in december.

  Budel 19 maart 2018

  Interface brengt Conscient-collectie!

  Interface heeft een collectie tapijttegels ontwikkeld, Conscient gedoopt, die de concentratie van vluchtige organische stoffen (VOC’s) in de lucht vermindert, een belangrijke oorzaak van een vervuilde binnenlucht. Elke laag van de tapijttegel draagt volgens de fabrikant in Scherpenzeel bij aan een ‘optimaal’ genoemde luchtkwaliteit. De tegel bestaat uit een gepatenteerde combinatie van grove en biobased garens. Vanwege zijn structuur komen niet alleen minder VOC's vrij, maar worden bovendien fijne stofdeeltjes opgevangen en vastgehouden.

  Budel 17 maart 2018

  Barometer woonbranche zakt paar punten!

  De index van de weekomzetmutaties van woondetaillisten is fors gedaald in februari, ruim tien punten, om uit te komen op een stand van 9,6. Bijna vier van de tien (39 procent) woondetaillisten noteert een toename van de weekomzet, tegenover zowat drie van de tien (29 procent) een daling. Per saldo nog altijd een positieve ontwikkeling, zo stellen de onderzoekers vast. Van de woondetaillisten verwacht ruim de helft (53 procent) dat de winkelomzet de komende maand een stijging zal laten zien. Slechts een op de zeven (16 procent) voorziet een omzetdaling. Daarmee blijft het optimisme onder woondetaillisten sterk positief, zo oordeelt Van Es.

  Budel 14 maart 2018 

  Vloerendivisie Forbo groeit gedegen door!

  De divisie Flooring Systems van Forbo heeft afgelopen jaar een netto-omzet van 857 miljoen Zwitserse franken geboekt, omgerekend 770 miljoen toenmalige euro’s. Het concern spreekt, in vergelijking met een jaar eerder, van een ‘gedegen’ stijging van 4,7 procent in zijn eigen munt gerekend, en van 3,7 procent in de munten van de afzetlanden in kwestie. De lancering van innovatieve vloerencollecties (de fabrikant wijst op een reeks introducties van onder meer Marmoleum, LVT, homogeen vinyl, Tessera, Flotex en Coral) en een welgekozen uitbreiding van de distributiestructuren liggen naar eigen zeggen aan de groei ten grondslag.

  Budel 11 maart 2018 

  Omzetgroei woonwinkels minder meer!

  De omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren is in 2017 met 7,6 procent gestegen. Het CBS constateert in zijn jongste Kwartaalmonitor Detailhandel dat de branche nog steeds profiteert van het feit dat de huizenmarkt op volle toeren draait. Evenzo stellen de rekenmeesters vast, zonder verklaringen te noemen, dat de omzet in de eerste drie kwartalen harder is gegroeid dan in het vierde. De omzet is het hardst toegenomen in het eerste kwartaal (11,6 procent), gevolgd door telkens iets afzwakkende stijgingen van 7,5, 6,4 en 5,2 procent in respectievelijk het tweede, derde en vierde kwartaal van 2017.

  Budel 8 maart 2018 

  Headlam Group neemt Dersimo over! 
   
  De Headlam Group uit Engeland stuurt bericht dat hij het Nederlandse Dersimo heeft overgenomen. De overnemende partij, die zijn hoofdkwartier in Birmingham heeft, profileert zich als de grootste groothandel in vloeren in Europa.

  “De aanpak, cultuur en doelgroep van Dersimo en Headlam Group passen goed bij elkaar en met deze overname zet Headlam Group een belangrijke stap in haar groeistrategie voor Nederland en Europa. Tevens wordt met deze overname de bedrijfsopvolging van Dersimo gewaarborgd,” aldus een persbericht vandaag.

  Budel 7 maart 2018 

  ‘Vloeren als korstmossen’ bij IVC Group 
   
  IVC Group brengt op Material Xperience (stand I27) zowel duurzame tapijttegels als heterogeen vinyl. De nieuwe tapijttegels dragen de naam Lichen en doen vermoeden alsof ze, in de poëtische omschrijving van de Vlaamse exposant, net uit de natuur zijn geplukt. Het designteam van de leverancier liet zich voor de collectie inspireren door korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. “Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten vormen ze een fotogeniek tafereel,” zo weet IVC Group.

  Budel 4 maart 2018 

  mFLOR op Material Xperience 2018!

  mFLOR en Textiles & More (T&M) zijn komende maand samen present op Material Xperience, het toonaangevende evenement voor vernieuwende materialen in Ahoy Rotterdam. In dit kader tonen zij op stand I45 de mFLOR Authentic Lake-collectie, gebracht als een inspirerende nieuwe ontwikkeling.

  mFLOR gaat er in een toelichting prat op dat zijn al geruime tijd goedlopende Authentic-collecties hem onderscheiden als innovatief merk op het gebied van PVC-vloeren. Door de speciale productietechniek met name zijn Authentic Oak en Authentic Plank voorzien van een bijzondere ‘in register embossed’ toplaag. Deze ‘Natural Touch’-aanpak laat de structuur in de toplaag nauwkeurig het design volgen, zodat de vloeren de ‘look & feel' van echt hout bezitten. De nieuwe Authentic Lake koppelt deze techniek aan een indrukwekkende lengte van niet minder dan honderdvijftig centimeter.

  Budel 2 maart 2018 

  ‘Nederlandse’ laminaatcollectie Meister!

  Meister presenteert een collectie laminaatvloeren met aangefreesde Multiclic-verbinding, speciaal voor de Nederlandse markt. De collectie is tot stand gekomen na uitgebreid marktonderzoek en bestaat uit 32 decors. “De Nederlandse winkeliers herinneren zich vast de Trend-collectie nog wel van een aantal jaren geleden,” vertelt Jethro Verhauwert, market research manager export. “Die was ook speciaal voor Nederland ontwikkeld. Deze nieuwe collectie is een vergelijkbaar initiatief."

  Budel 28 februari 2018

  Bouwers en afwerkers hebben het tij mee!

  De omzet van de Nederlandse bouwsector is in 2017 met 5,7 procent toegenomen, het vierde jaar op rij met groei, zo meldt het CBS in de jongste Kwartaalmonitor Bouw. Het vertrouwen van de ondernemers in de bouw is bovendien al anderhalf jaar het meest positief van alle sectoren. Eveneens al zes kwartalen op rij stijgt het aantal vergunde nieuwbouwwoningen in vergelijking met het voorgaande jaar. Minpuntje is dat de bouwbedrijven moeite hebben met het vinden van arbeidskrachten. Een op vijf ondernemers in de bouw geeft aan dat het tekort aan geschikte arbeidskrachten hun productie belemmert.

  Budel 26 februari 2018 

  Forbo presenteert Novilon Nova Luxe!

  Forbo Flooring brengt deze maand zijn nieuwe vinylcollectie Novilon Nova Luxe op de markt. Deze wordt door de vloerenmaker voorgesteld als het kamerbrede antwoord op pvc-stroken. Een realistisch reliëf en een v-groef rondom de planken en tegels zorgen er als bijzonderheid voor dat de vloer niet te onderscheiden valt van een echte houten of stenen vloer. Evenwel bezit hij de voordelen van een vinylvloer qua onderhoud en geluidsdemping bijvoorbeeld. Designer Dorothé Kessels en haar Dutch Design-team tekenen voor het ontwerp.

  Budel 23 februari 2018

  Forbo steunt Ronald McDonald Huis!

  Forbo Flooring laat weten kosteloos Marmoleum-vloeren beschikbaar te stellen voor de nieuwe daktuin van het Ronald McDonald Huis bij de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum. Naar een ontwerp van projectinrichter Mirato en Van Schie Architecten, schept interieurbouwer Intos daar een speelruimte voor patiëntjes en hun familie, compleet met speeltoestellen zoals een glijbaan, schommelstoelen en zelfs een boom. Behalve Forbo steunt ook Blok Plaatmateriaal het Ronald McDonald Huis met producten om niet. De daktuin wordt naar verwachting juni dit jaar geopend.

  Budel 21 februari 2018 

  Mohawk op weg naar tien miljard omzet!

  Wanneer Mohawk Industries dit jaar nog een handvol procenten aan omzet erbij weet te schrapen, dan komt de magische grens van tien miljard dollar in zicht. Over 2017 rapporteert het concern een netto-omzet van 9,5 miljard dollar, vergeleken met de 9,0 miljard van een jaar eerder weer zo’n 6 procent meer. De nettowinst komt uit op 972 miljoen dollar, tegenover 930 miljoen in 2016.

  Budel 18 februari 2018 

  Woonbranche aan kop in CBS-cijfers 2017!

  De omzet van de winkels in non-food is in 2017 met 3,3 procent gegroeid, bij een 3,5 procent hoger volume dan een jaar eerder, zo rapporteert het CBS. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) en de winkels in meubels en huishoudartikelen (inclusief verlichting en algemene woninginrichting) realiseren afgelopen jaar de grootste omzetstijgingen, van respectievelijk 7,5 en 4,5 procent. Hun volumes zijn respectievelijk 7,0 en 3,7 procent toegenomen in het voorbije jaar.

  Budel 15 februari 2018

  Woonwinkel plust zowat 9 procent in 2017!

  Al vier jaar op rij boekt de woonbranche omzetgroei, zo blijkt uit de INretail Woonwinkelmonitor. In 2017 realiseren de woonwinkels een gemiddelde stijging van de omzet van 8,6 procent. Het vierde kwartaal komt in de boeken met een plus van 6,4 procent. De groei betreft afgelopen jaar alle kwartalen, segmenten en prijsniveaus. Wel zijn er duidelijke regionale verschillen.

  Keukenspeciaalzaken zijn in omzet 9,7 procent gegroeid in het voorbije jaar, meubelzaken 9,4 procent en gemengde zaken zelfs 10 procent. De omzet van woningtextielzaken is gemiddeld 7,3 procent opgelopen en slaapspeciaalzaken zien de omzet 4 procent toenemen.

  Budel 13 februari 2018 

  Nadura aanbevolen voor ook projecten!

  Meister wil opgemerkt hebben dat zijn Nadura-vloeren zich ook in projecten van hun beste kant tonen. Met een weerstandsklasse 34 is dit innovatieve vloerproduct zelfs uitermate geschikt voor een dergelijke toepassing, zo meent de Duitse fabrikant. Naast de bijzondere weerstand (vanwege een hoog aandeel minerale stoffen), springt de moderne look in het oog. “Van lichte betonkleuren tot authentieke houtimitaties en donkere leisteen, staan bij Nadura aantrekkelijke kleuren in vierkante formaten ter beschikking,” zo prijst Meister zijn assortiment aan.

  Budel 11 februari 2018 

  Zzp’er in de bouw vraagt 2 à 4 euro meer!

  Niet minder dan zes van de tien zzp’ers in de bouw hebben hun tarief per 1 januari van dit jaar verhoogd. De meesten vragen nu 2 tot 4 euro per uur meer dan vorig jaar, zo blijkt uit een enquête die Zelfstandigen Bouw onder zijn leden heeft gehouden. Een en ander betekent een tariefstijging van 8 tot 10 procent. “Dat klinkt misschien als een forse stijging, maar de zzp’ers hadden wel een inhaalslag te maken,” stelt voorzitter Charles Verhoef van de organisatie. “In de crisisjaren zijn de tarieven hard gekelderd. Nu zijn ze terug op het niveau van voor het uitbreken van de crisis in 2009.”

  Budel 9 februari 2018

  Barometer woonbranche plusminus stabiel!

  De ‘woonbranche economische barometer’ is in januari met anderhalf puntje gezakt. De door Van Es Marketing Services opgestelde indicator sluit de maand af op een stand van 14,9. “Het is gebruikelijk dat in januari de barometerstand een stapje terug doet na een doorgaans goede omzetmaand december,” aldus de onderzoekers. De cijfers over het producentenvertrouwen laten een stijging zien ten opzichte van de voorgaande maand. De cijfers over het consumentenvertrouwen, de weekomzetmutaties van de woondetailhandel en de woningmarkt daarentegen een lichte afname, waardoor het geheel een klein knikje naar beneden maakt.

  Budel 7 februari 2018

  Creatieve nieuwe collectie ntgrate!

  Ntgrate presenteert 62 vernieuwende designs, in zes stijlgroepen die sprekende namen dragen als Fair, Noble, Brave, Wild, Gentle en Strong. Voor de uitgebreide nieuwe collectie gingen de vormgevers en technici van de Bavikhoofse aanbieder van geweven vinylvloeren op stap met trendwatchers, modeontwerpers en kleurendeskundigen. Ideeën deden zij naar eigen zeggen overal ter wereld op, van retro-fotografie in Berlijn tot moderne kunst in New York.

  Budel 5 februari 2018 

  Unilin loopt voorop met EU Ecolabel!

  Unilin, afdeling vloeren, is de eerste vloerenfabrikant die voor zijn DPL-vloeren (‘direct pressure laminate') het herziene EU Ecolabel ontvangt. De laminaatvloeren van zijn merken Quick-Step en Pergo en het parket van laatstgenoemde waren al dragers van het label Nordic Swan. Dat de laminaatvloeren van Pergo, Quick-Step en Balterio uit de standaardproductie nu ook het EU Ecolabel krijgen, is wat Unilin betreft een erkenning van de inspanningen die hij de voorbije jaren heeft geleverd op het vlak van duurzaamheid.

  Budel 3 februari 2018 

  ‘Strong’ (DLW) naar Vebe Floorcoverings!

  Vebe Floorcoverings BV, gevestigd te Genemuiden en lid van de Condorgroep, deelt mee dat hij per direct het gerenommeerde merk ‘DLW Strong’ en de hierbij behorende naaldviltproducten heeft overgenomen van DLW Flooring. Deze worden vanaf nu door Vebe Floorcoverings onder de merknaam ‘Vebe Strong’ aangeboden.

  Budel 1 februari 2018

  Tarkett investeert 70 miljoen in LVT!

  Tarkett steekt de komende drie jaar 70 miljoen euro in een uitbreiding van zijn productiecapaciteit voor LVT in Noord-Amerika en Europa. In de Verenigde Staten wordt krap 50 miljoen geïnvesteerd in een tweetal fabrieken in Florence in de staat Alabama, daarmee inspelend op de toenemende vraag naar modulaire vinylvloeren. Ook wordt ter plaatse een nieuw distributiecentrum opgericht. In Europa gaat ruim 20 miljoen euro naar bestaande fabrieken in hoofdzakelijk Luxemburg en Polen. Fabrice Barthélemy, aanvoerder van Tarkett EMEA, denkt dat deze investeringen de sterke positie van zijn bedrijf op de Europese markt voor vinyltegels verder zullen versterken.

  Budel 30 januari 2018 

  Rinos genomineerd voor EZK Energy Award!

  Mattenfabrikant Rinos in Genemuiden is genomineerd voor de EZK Energy Award. Dit is een jaarlijkse prijs van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor het meest inspirerende voorbeeld op het gebied van energiebesparing door bedrijven.

  Budel 28 januari 2018 

  Low & Bonar lanceert Colback Gold!

  Low & Bonar heeft het duurzame product Colback Gold ontwikkeld. De nieuwe commerciële tapijttegel levert naar eigen zeggen dezelfde eigenschappen als het Colback Proflooring-product van deze aanbieder van ‘high performance’ materialen, waardoor fabrikanten tapijten kunnen produceren die voldoen aan de strengste Cradle-to-Cradle-eisen. Het nieuw gelanceerde product is het resultaat van twee jaar technische samenwerking met langetermijnpartner Tarkett in de productie- en onderzoeksvestiging van Low & Bonar in Arnhem.

  Budel 26 januari 2018 

  Kwaliteitslabel geluid vloerproducten!

  Leveranciers van (onder)vloerproducten hebben in Nederland een kwaliteitslabel vastgesteld, zo meldt norminstituut NEN vandaag. Het aantal sterren geeft aan hoe goed de geluidreductie voor contactgeluid van een vloerafwerking is. Die is vastgelegd in een Nederlandse Technische Afspraak (NTA). NEN heeft deze NTA 5098 gepubliceerd.

  Geluid door lopen van bovenburen is de meest voorkomende hinder in meergezinswoningen. Om de kans op hinder te verminderen staat in een huurcontract of splitsingsakte, of in een reglement van een Vereniging van Eigenaars, vaak een clausule hierover. In de praktijk gaat hier veel fout, zo legt NEN uit. Oorzaak zijn onder andere de onduidelijke gegevens op de producten. Dit wordt nu opgelost door een simpel systeem met sterren. NTA 5098 ‘Geluidlabeling van producten voor vloerafwerking’ bevat tekst voor in het huurcontract of reglement.

  Budel 24 januari 2018 

  Aspecta One Ornamental gelanceerd!

  Aspecta heeft op de voorbije Domotex in Hannover zijn nieuwe collectie Aspecta One Ornamental gepresenteerd. Deze toevoeging aan het productassortiment van de bestaande Aspecta One (LVT-dryback) doet zijn naam alle eer aan: hij omvat drie smaakvolle overdrukdesigns in een sierlijk ontwerp, met verfijnde patronen en speels gebruik van silhouetten, die door het ontwerpteam werden samengevoegd met een keuze uit fraaie hout- en steendecors uit de oorspronkelijke collectie.

  Budel 22 januari 2018 

  Laminaatmarkt per saldo stabiel in 2017!

  De in de EPLF verenigde fabrikanten hebben in 2017 wereldwijd evenveel in Europa vervaardigde laminaatvloeren afgezet als een jaar eerder, welgeteld 477 miljoen vierkante meters. In West-Europa is opnieuw sprake van een kleine krimp, hoewel de EPLF in Nederland een bescheiden plusje weet te scoren. Buurland Duitsland geeft flink wat volume prijs aan concurrerende vloerbedekkingen als LVT.

  Budel 20 januari 2018 

  IVC Group verdubbelt productiecapaciteit!

  De IVC Group voorziet dat 2018 een spannend jaar gaat worden. De groep verklaart immers een verdubbeling na te streven van zijn wereldwijde productiecapaciteit van luxevinylvloeren. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag – van zowel consumenten als architecten en voorschrijvers – investeerde het bedrijf in twee hoogtechnologische fabrieken, waaronder een in het West-Vlaamse Avelgem. Deze als ‘ultramodern’ voorgestelde productievestiging draait sinds eind 2017 op volle toeren en fabriceert ook een nieuwe generatie vinylvloeren voor oneffen ondergrond.

  Budel 18 januari 2018 

  November goede maand voor woonbranche!

  De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+7,6 procent) hebben in de maand november de grootste omzetstijging in de non-food geboekt, in het gezelschap overigens van de drogisterijen en parfumerieën. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen (+5,2 procent), de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in consumentenelektronica is gegroeid, zo meldt het CBS vandaag. De omzet van alle winkels bij elkaar in de non-food is in de elfde maand van het jaar met ruim 5 procent gestegen, het volume idem. De detailhandel als geheel bereikt een overeenkomstige omzetplus van 5,5 procent. Online is daarentegen 23 procent meer omgezet.

  Budel 17 januari 2018

  Unifloor brengt Jumpax Strong!

  Unifloor heeft zijn Jumpax Family uitgebreid met de Jumpax Strong. De stabiele en geluidreducerende nieuwkomer in de reeks is een droge egalisatie-oplossing speciaal ontwikkeld als droogbouw ondervloersysteem voor houten draagvloerconstructies in renovatieprojecten. Jumpax Strong biedt de mogelijkheid om direct LVT of linoleum te verwerken, naast de vele mogelijkheden met los gelegde vloerbedekking zoals LVT-click, verend vinyl of tapijt.

  Budel 15 januari 2018 

  MMFA in de weer met expanderend aanbod!

  De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) is recentelijk uitgebreid met de nieuwe leden Decoflooring (Troisdorf), Hymmen Maschinen- und Anlagenbau (Bielefeld), Proline Systems (Boppard) en Schoeller Technocell (Osnabrück). De vereniging telt nu 22 gewone en 24 geassocieerde leden, plus twee ondersteunende leden. Op Domotex is de Europese organisatie aanwezig op ‘Pier 12’ in het hart van hal 12, waar het vakbezoek een gestructureerd overzicht krijgt voorgeschoteld van het qua materiaalgebruik (vaker ook eco) en opbouw snel uitdijende aanbod aan meerlaagse modulaire vloerproducten.

  Budel 13 januari 2018 

  Veel nieuws bij Lano Carpets op Domotex!

  Lano Carpets tekent opnieuw present op de komende editie van Domotex in Hannover. Met trots presenteert de tapijtmaker uit Harelbeke op de beurs binnen zijn residentieel segment ‘The Blossom Collection’: vier nieuwe tapijtkwaliteiten die elk over een eigen kleurenpalet beschikken en in lijn liggen met de interieurtrends. De bezoekers aan zijn stand, zo belooft de exposant alvast, zullen de nieuwe tapijten op een zeer originele manier kunnen ontdekken.

  Budel 11 januari 2018 

  Archidea belicht architectuur in Afrika!

  De nieuwe Archidea - een internationaal magazine ter inspiratie van architecten, interieurdesigners en andere geïnteresseerden - staat in het teken van alternatieve architectuur in Afrika. De halfjaarlijkse glossy bevat voorts een groot interview met architect Raul Pantaleo, die met zijn kantoor Tamassociati veel op dit continent werkt. Daarnaast biedt de uitgave weer de nodige projecten uit de hele wereld.

  Budel 9 januari 2018 

  Veel nieuws bij Lano Carpets op Domotex!

  Lano Carpets tekent opnieuw present op de komende editie van Domotex in Hannover. Met trots presenteert de tapijtmaker uit Harelbeke op de beurs binnen zijn residentieel segment ‘The Blossom Collection’: vier nieuwe tapijtkwaliteiten die elk over een eigen kleurenpalet beschikken en in lijn liggen met de interieurtrends. De bezoekers aan zijn stand, zo belooft de exposant alvast, zullen de nieuwe tapijten op een zeer originele manier kunnen ontdekken.

  Budel 8 januari 2018 

  Brexit dempt parket- en laminaatmarkt VK!

  De Britse markt voor houten vloerbedekkingen is in hoge mate afhankelijk van import en om die reden bijzonder gevoelig voor schommelingen in de wisselkoersen, zo benadrukken de onderzoekers. De markt heeft dan ook flink last gehad van de waardedaling van het pond na het Brexit-referendum van medio 2016. In de vijf jaren daaraan voorafgaand liet de markt gemiddeld nog mooie groeicijfers zien, met zelfs een stijging van 6 procent tussen 2013 en 2015. Hoewel de seinen aan het begin van 2016 op groen stonden, zorgden het klimaat van onzekerheid rond de Brexit-kwestie en de concurrentie van LVT ervoor dat de groei in 2016 afzwakte tot slechts 1 procent. Schattingen voor 2017 wijzen op een waardetoename van ongeveer 1 à 2 procent in de sector.

  Budel 7 januari 2018 

  INretail Woonwinkelmonitor in de lift!

  De woonbranche als geheel sluit de maand november 2017 af met een omzetstijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van de INretail Woonwinkelmonitor. De cumulatieve score wijst na elf maanden op een groei die voor de woonwinkels toch nog hoger uitpakt dan voorzien.

  De cumulatieve omzetontwikkeling van de verzamelde segmenten woninginrichters, meubelzaken, woningtextielzaken, gemengde zaken, slaapspeciaalzaken, kurk- en parketzaken en keukenspeciaalzaken staat na elf maanden welgeteld 9,2 procent in de plus. De positieve scores lopen evenwel stevig uiteen, van 3,8 procent in oktober tot 15,3 procent in augustus.

  Budel 6 januari 2018 

  Branchebarometer sluit 2017 positief af!

  De ‘woonbranche economische barometer’ van Van Es Marketing Services is ook in de laatste maand van het voorbije jaar onveranderd positief gebleven. De barometer sluit december af op een stand van 16,3. De weekomzetmutaties van woondetaillisten en het consumentenvertrouwen zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. De cijfers over het producentenvertrouwen en de woningmarkt zijn juist gedaald, waardoor het geheel in evenwicht blijft.

  Budel 4 januari 2018 

  Nederlandse exposanten Domotex 2018!

  Vijfenveertig in Nederland gevestigde exposanten hebben ingetekend voor deelname aan de internationale vloerenvakbeurs Domotex, die van 12 t/m 15 januari a.s. op stapel staat in het op de schop genomen beurzencomplex te Hannover. Dit zijn er weer een paar minder dan op de vorige editie.

  Budel 2 januari 2018 

  Betap lanceert Next Generation Carpet!

  Op de komende Domotex in Hannover lanceert Betap uit Genemuiden de Next Generation Carpet. “Next Generation Carpet komt, gaat en komt weer terug. Het tapijt bestaat volledig uit polypropyleen of polyester,” vertelt R&D-engineer Gerrit Beens. “Hierdoor kunnen we het tapijt voor de volle honderd procent recyclen.” Hoe het precies werkt? “De Next Generation Carpet bestaat uit slechts één ingrediënt: polypropyleen of polyester. Dit maakt het mogelijk om na gebruik de ruwe grondstof terug te winnen.

  Budel 31 december 2017

  Kunstgras nieuwkomer op EFWEX 2018!

  De organisator van EFWEX, het team van uitgeverij Media-Pact, heeft besloten om de komende editie van de beurs ook open te stellen voor producenten van kunstgazons. De sector van vinyl, LVT en parket kent volgens de mensen achter de beurs immers de nodige raakpunten met kunstgazons, niet in het minst doordat de plaatsing van kunstgazons vergelijkbare kennis vergt op het vlak van onder meer technieken en lijmen. Van de installateur wordt dezelfde knowhow verwacht.

  Budel 29 december 2017 

  Estillon opnieuw present op Domotex!

  Estillon laat weten aanwezig te zijn op ook de eerstvolgende editie van Domotex. De internationale vloerenvakbeurs wordt gehouden van 12 tot en met 15 januari in het Duitse Hannover. Estillon is deze maal terug te vinden in hal 11, op stand A35. Het bedrijf uit Uden toont daar zijn volledige programma aan ondervloeren voor onder andere tapijt, karpetten, PVC, vinyl en laminaat, PVC-klik en laminaat. Een professionele stoffeerder demonstreert diverse Floorfixx-ondervloeren en voorts hoe men tapijt kan installeren en spannen.

  Budel 28 december 2017 

  Moduleo blikt nu vooruit naar 2018...

  Moduleo: 2018 brengt ons de opening van een gloednieuwe productiesite van pvc vloeren in België, wat zorgt voor méér dan een verdubbeling van de huidige capaciteit. Deze uitdaging, gecombineerd met onze sterke ambitie om industrieleider binnen ons segment te zijn, zorgt voor spannende momenten… We blijven intussen verder innoveren, de trends volgen, onze klant beter leren kennen en stiekem ook al lonken naar 2019 of zelfs beyond…

  Budel 26 december 2017

  Novalis verdubbelt productiefaciliteit!

  Novalis heeft overeenstemming bereikt met de Chinese stad Zhenjiang met betrekking tot de aanschaf van ruim 14 hectare grond direct tegenover de huidige productiefaciliteit van Novalis. Het bedrijf is van plan daar een nieuwe ultra moderne lvt-fabriek te bouwen, hetgeen een verdubbeling van de huidige fabriek betekent (volgens Novalis nu al de grootste lvt-fabriek onder één dak in Azië). Naast nieuwe lvt-productielijnen zal de nieuwe faciliteit ook plaats bieden aan de nieuwe hoofdkantoren en administratieve kantoren van het bedrijf, uitgebreide R&D- en ontwerpfaciliteiten en een nieuw Customer Experience Center.

  Budel 24 december 2017 

  INretail voorspelt 4% woonplus!

  De woonwinkels zien hun omzetten volgend jaar met gemiddeld 4% stijgen. De mode- en schoenenbranche 2% en de sportretail 1%, aldus brancheorganisatie INretail. INretail merkt op dat de omzetgroei en het perspectief binnen branches erg verschillen. De online omzet groeit harder dan de offline omzet. Dominante spelers claimen een groeiend deel van de totale omzet. Kansen zitten in nieuwe multichannel retail vormen, zoals service-, lease- en recycleconcepten.

  Budel 23 december 2017 

  Moduleo blikt terug op 2017

  Moduleo: De Nederlandse markt confirmeerde het belang van Moduleo Moods in het totale assortiment, een enorm groeiend succes. We gaan het jaar uit met de lancering van een al even unieke ‘Express with Impress’ collectie. Om dit brede aanbod van Moduleo pvc-vloeren op een visueel aantrekkelijke manier voor te stellen, brachten we de ‘shop-in-shop-showroom experience’ tot bij onze dealers, wat de shopervaring van onze eindklant compleet moet maken.

  Budel 22 december 2017

  Cotap breidt PVC-collectie uit!

  Cotap breidt deze decembermaand de Ambiant PVC Stroken collectie uit met twaalf kleuren. Aan de tegelcollectie Concrete worden twee kleuren toegevoegd: Black en Light Grey. De Spigato visgraat collectie wordt uitgebreid met zes nieuwe kleuren uit de Avanto collectie. “Deze kleuren zijn in visgraat te leggen en vallen onder de noemer Spigato visgraat collectie,” aldus Cotap in een persbericht.

  Budel 20 december 2017

  James lanceert interactief vloerdisplay!

  James introduceert een hoogwaardig, metalen vloerdisplay voorzien van interactiviteit dankzij de integratie van een Apple iPad. Het gehele basisassortiment wordt via draaibare pilaren op flexibele wijze aan twee zijden gepresenteerd. Flexibiliteit is gegarandeerd, doordat de pilaren los van elkaar in praktisch elke gewenste hoek gezet kunnen worden. Standaard worden aan de linkerzijde de tapijt & meubelstof producten gepresenteerd en aan de rechterzijde de harde vloeren producten. De op een iPad aangepaste, bekende James services zijn zo direct op het display te raadplegen. “Alles wat u nodig heeft voor onderhoud en vlekverwijdering van tapijt, meubelstof, laminaat, vinyl, PVC en vele andere materialen,” aldus James in het persbericht.

  Budel 19 december 2017 

  Employ Dimensions en Works bij Interface!

  Tapijttegelmaker Interface heeft zijn Employ-collectie uitgebreid met Employ Dimensions. Ook brengt het bedrijf een geheel nieuwe collectie genaamd Works. “Stijlvolle tapijttegels voor elk budget,” zo wil de fabrikant beide introducties graag aangeprezen hebben.

  Budel 18 december 2017 

  Nationale Binnenmilieudagen 2018!

  De Nationale Binnenmilieudagen vieren komende maand hun tienjarig jubileum in Utrecht als congresprogramma (‘side event’) van de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs. De organisatie is in handen van Lescrauwaet Environment (LLE) BV met medewerking van een specialistenteam. De congresdagen zijn 24, 25 en 26 januari 2018. De dagen richten zich voornamelijk op de (mede)beslissers in de bouw, de facilitaire inrichting, personeelszaken, bedrijfsmanagement en dus de mensen die (mede)verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het binnenmilieu en het gebouwgebruikersgedrag in woning en/of bedrijfsgebouw.

  Budel 17 december 2017

  Woon gerelateerde winkels winnen!

  In oktober wijken de woongerelateerde winkels met een nog altijd behoorlijke omzetgroei in positieve zin af van de ontwikkeling in de non-foodsector als geheel. De winkels in meubels en huishoudartikelen (inclusief verlichting en algemene woninginrichting) scoren een plus van 3,9 procent in de eerste maand van het afsluitende kwartaal, de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (parket, laminaat en kurk) komen tot een groei van 4,1 procent. Zowel omzet als volume in de non-foodsector zijn voor het eerst sinds december 2016 gekrompen, beide met circa 2 procent, zo rapporteert het CBS vandaag.

  Budel 16 december 2017 

  Opleidingscentrum WoonTotaal Academy!

  Het platform van WoonTotaal, professionele web-based software voor de calculatie van gordijnen en vloeren, is aangevuld met de WoonTotaal Academy. “WoonTotaal Academy is een voor Nederland uniek, onafhankelijk opleidingsinstituut, waar alle bedrijven binnen de interieurbranche opleiding en technische ondersteuning kunnen afnemen,” zo prijst de nieuwe onderneming zichzelf aan.

  Budel 15 december 2017 

  Carpetright ziet de consument aarzelen!

  Carpetright heeft in zijn tot eind oktober lopende eerste halfjaar een omzet geboekt van 228,1 miljoen Britse pond, omgerekend circa 259 miljoen euro, een toename van 2,6 procent. De onderliggende winst voor belastingen kukelt echter naar beneden van 5,1 miljoen pond in dezelfde periode in het vorige boekjaar, naar nu 2,1 miljoen pond. De keten waarschuwt dat de winst voor belastingen in de tweede helft van het boekjaar aan de onderzijde zal liggen van waar de markt momenteel rekening mee houdt.

  Budel 14 december 2017 

  IVC Group adviseert Xtrafloor Flex Pro!

  De IVC Group vraagt aandacht voor zijn zelfklevende ondervloer Xtrafloor Flex Pro. Deze werd specifiek ontwikkeld voor een zwevende installatie onder pvc-vloeren van Moduleo. Zijn grote troef heet de snelle plaatsing te zijn, die volgens de Belgische fabrikant samen te vatten is met de begrippen simpel, snel en schoon. “De ondervloer kan makkelijk op een bestaande vloer geïnstalleerd worden – ideaal bij renovatie, effent ook kleine ongelijkheden in de dekvloer – en is perfect compatibel met Moduleo PVC-planken of -tegels, verlijmbare versie en of met clicksysteem.”

  Budel 12 december 2017 

  Objectflor brengt Expona Simplay!

  Objectflor vraagt aandacht voor Expona Simplay. De nieuwe loose-lay designcollectie telt veertig verschillende designs modulaire LVT-vloeren, aangevuld met zes kleuren naadloos in te passen tapijtstroken en vier schoonloopstroken. Dit ‘mix en match’-principe biedt volgens de aanbieder een scala aan vormgevingsmogelijkheden. De Expona Simplay-tegels of -stroken kunnen desgewenst eenvoudig worden verwisseld. Mede vanwege de toplaag van 0,7 mm is het designvinyl geschikt voor gebruik in onder meer winkels, hotels, kantoorgebouwen of ziekenhuizen.

  Budel 9 december 2017 

  Uzin Utz Nederland nieuwe naam Unipro!

  Unipro B.V. wijzigt op 1 januari 2018 zijn naam in Uzin Utz Nederland B.V. Afgezien van een nieuwe naam en een nieuw logo, verandert er naar eigen zeggen niets voor het bedrijf, zijn medewerkers, leveranciers en klanten.

  Budel 8 december 2017

  Oprichter van Estillon overleden!

  De heer Frans Lokin, oprichter van Estillon, is afgelopen week overleden op de leeftijd van 86 jaar. Hij begon het bedrijf in 1965, aanvankelijk als regionale textielgroothandel in Tilburg, later als landelijke speler voor textiele onderlagen. In 1986 werd Estillon overgenomen en nam Dick Bosveld de touwtjes in handen. Onder diens leiding werd het internationale netwerk vormgegeven. Sinds 2013 is de onderneming in Uden gevestigd en gaat er prat op met succes te opereren in Europa en het Midden-Oosten als leverancier van ondertapijten, ondervloersystemen en specifieke accessoires. 

  Budel 7 december 2017 

  Nieuws van Interfloor voor december!

  Nieuw bij Interfloor is de tapijtcollectie Planet Project-SDN. Dit betreft de duurzame opvolger van de al langer bekende Planet Project. Deze projectkwaliteit is in een nieuw jasje gestoken, nog compacter geworden en met zijn klasse 33 bovendien geschikt voor de meest intensieve interieurtoepassingen. Ofwel, overal waar extreme slijtvastheid en hoge mate van vuilverwijdering zeer belangrijk zijn. Wat Interfloor betreft verdient dit tapijt zeker het predicaat ‘werkpaard onder de (project)tapijten’, daarbij wijzend op het gebruik van Solution Dyed Aquafil 6.0 polyamide garens in combinatie met een intense pooldichtheid.

  Budel 6 december 2017 

  Branche blijft meeliften met woningmarkt!

  In het voorbije derde kwartaal groeide de omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen en keukens wederom flink ten opzichte van een jaar eerder, zo rapporteert het CBS in zijn jongste Kwartaalmonitor Detailhandel. In dit clustertje bevinden ook de winkels in (parket-, laminaat- en kurk-)vloeren. De omzet van het segment was 6,5 procent hoger. De verkopen groeiden ongeveer even hard, met 6,6 procent. De branche profiteert volgens het CBS onder andere van het feit dat de huizenmarkt op dit moment op volle toeren draait. Deze winkels noteerden in het eerste kwartaal een omzetgroei van 10,8 procent en in het tweede van 7,6 procent. Over de eerste drie kwartalen van 2017 bedraagt hun omzetgroei nu 8,2 procent.

  Budel 5 december 2017 

  Nieuwe topman voor McThree tapijtgroep!

  Hendrik Deruyck, tot in 2016 topman bij Balta, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de tapijtgroep McThree, zo meldt De Standaard vandaag. Hij wordt er uitvoerend voorzitter en volgt de 85-jarige Lucien Vanwynsberghe op, die bestuurder blijft. Deruyck was tot het voorjaar van 2016 CEO van Balta. In het najaar was sprake van een principeakkoord tussen beide West-Vlaamse bedrijven over een overname van McThree door Balta. 

  Budel 3 december 2017 

  Branchebarometer plust bijna 5 punten!

  De door Van Es Marketing Services opgestelde ‘woonbranche economische barometer’ stijgt in november met bijna vijf punten en sluit de maand november af op een stand van 16,3. De cijfers over het producentenvertrouwen en de woningmarkt laten een fraaie stijging zien in vergelijking met vorige maand. De cijfers over het consumentenvertrouwen en de weekomzetmutatie van woondetaillisten noemt Van Es ‘vrijwel onveranderd positief’.

  Budel 2 december 2017 

  Samenwerking Amorim en Gebrs. Willard!

  Per 1 januari 2018 zal het bekende WICANDERS vloerenassortiment van Amorim Benelux BV naast haar eigen distributienetwerk ook via groothandel Gebrs. Willard BV leverbaar zijn. Met de toevoeging van de bekende kurk- en vinylvloeren van het merk Wicanders aan haar vloerenassortiment versterkt Gebrs. Willard haar positie in de harde vloerenmarkt. Gebrs. Willard introduceert zeer binnenkort een speciaal voor hen ontwikkelde Wicanders panelendisplay met daarin twee verschillende producten uit het Wicanders assortiment. Het betreft de kwaliteiten Design Comfort en Authentica. Deze 28 items vormen de kern van de collectie.

  Budel 1 december 2017 

  Headlam exposant op Intirio 2018!

  Headlam NL heeft opnieuw gekozen voor deelname als exposant aan Intirio 2018. De Zutphense groothandel, die zich profileert met een brede collectie raamdecoratie en vloerbedekking, stelt tevreden vast dat ook bij de vakbeurs in Gent een verbreding in aanbod plaatsvindt, met een toenemend aantal exposanten op het gebied van vloeren. “Dit maakt Intirio niet alleen voor ons interessant, maar ook voor de vele retailers uit België en de (in aantal groeiend) bezoekers uit Nederland,” aldus Headlam. De groothandel wil straks (28 t/m 31 januari) in Gent stellig opgemerkt worden als ‘leverancier van 1001+ producten voor de woninginrichter’.

  Budel 29 november 2017 

  ‘Trends in tapijt’ bij Cotap!

  De Ambiant-tapijtcollectie van Cotap wordt uitgebreid met een viertal kwaliteiten. De nieuwe tapijtkwaliteiten - Amoriet, Austin, Baltimore en Orlando genaamd - zijn geschikt voor vrijwel iedere ruimte en bieden volgens de leverancier inspiratie aan iedereen die op zoek is naar de nieuwste trends in tapijt.

  Budel 27 november 2017 

  Omzetgroei bouwbedrijf door de helft!

  De bouwomzet groeide in het derde kwartaal weliswaar voor het twaalfde kwartaal op rij, maar de toename van 3,1 procent was de kleinste in bijna twee jaar, zo meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Bouw. In het eerste halfjaar van 2017 groeide de omzet nog ruim 6 procent, terwijl die in het laatste halfjaar van 2016 nog met meer dan 8 procent was toegenomen.

  Steeds meer ondernemers geven aan dat personeels- en materiaaltekorten hun bouwactiviteiten belemmeren. Tot anderhalf jaar geleden speelden deze belemmeringen in de bouwsector niet. Toen was onvoldoende vraag voor ondernemers juist de grootste belemmering voor hun bouwactiviteiten.

  Budel 26 november 2017 

  EPLF stelt ‘Innovatiemanifest’ op!

  De in de EPLF verenigde Europese laminaatfabrikanten hebben een heus ‘Innovatiemanifest’ opgesteld, te omschrijven als een strijdplan voor de lange termijn dat de voordelen onderstreept van kwaliteitslaminaat van Europese origine. Het manifest is het antwoord van de vereniging op ontwikkelingen in de vloerenmarkt. "Het doel van onze vereniging is om een krachtige claim neer te leggen voor het Europese laminaat. Wij willen momentum scheppen voor het Europese laminaat van morgen,” aldus gewichtige woorden van Max von Tippelskirch, vice-voorzitter van de EPLF. “Het EPLF-Innovatiemanifest is een nieuw strategisch document dat formuleert hoe de EPLF zichzelf ziet en bepaalt de leidende beginselen voor ons toekomstige verenigingswerk.”

  Budel 25 november 2017 

  Vijftigjarig jubileum norament 926!

  De rubbervloeren van norament, producten van nora flooring systems uit het Duitse Weinheim, vieren hun vijftigste verjaardag. De vloer met de ronde nop, de norament 926, was het eerste product in de reeks en mag inmiddels gerust tot de klassiekers worden gerekend. De onder hoge druk geperste rubber tegels zijn wereldwijd terug te vinden in ‘uitdagende’ omgevingen als luchthavens, ziekenhuizen, scholen, kantoren, winkels, fabrieken en sportcomplexen.

  Budel 24 november 2017 

  Mohawk Industries aast op Godfrey Hirst!

  De Amerikaanse vloerengigant Mohawk Industries heeft zijn oog laten vallen op Godfrey Hirst, de grootste tapijtfabrikant van Australië. Volgens website Australian Financial Review kan de familie McKendrick die Godfrey Hirst nog in handen heeft een bedrag van 500 tot 600 miljoen Australische dollars (circa 320 tot 385 miljoen euro) tegemoet zien. Volgens bronnen van de website zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium en is een akkoord wellicht nog deze week te verwachten. 

  Budel 23 november 2017 

  Nieuw distributiecentrum Balta Home USA!

  Balta Home USA (divisie karpetten) verhuist naar een nieuw distributiecentrum van bijna 31.000 vierkante meter in Rome, Georgia om meer capaciteit te bieden voor de Noord-Amerikaanse markt. Voorheen werkte het bedrijf vanuit twee magazijnen in diezelfde staat. Het ‘duurzame’ nieuwe distributiecentrum zorgt voor meer efficiëntie, lagere kosten en heeft onder meer de beschikking over 24 laadkaaien, geschikt voor het laden van 14 vrachtwagens tegelijk. Een deel van het magazijn zal bovendien worden gebruikt om extra capaciteit te kunnen bieden voor de groeiende e-commerce activiteiten van Balta Home.

  Budel 22 november 2017 

  Centrum voor Ambachtseconomie stopt!


  Alternative content

  Alternative content

  Alternative content   
  INFORMATIE

  Online betalen
  Verzenden
  Waarom een PVC vloer
  Veel gestelde vragen
  Prijsgarantie
  Alg. voorwaarden
  Grootschoterweg 101
  6023 AP Budel-Schoot
  Tel.: +31(0) 495 491399
  Contact opnemen